|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
9.11.2010 11:08:15   
Mišyka
Patrisha super za dober rezultat user posted image  Jst bi si na tvojem mestu gotov privoščila eno tako tortico zdej - tud na svojem bi si jo!

Zdej pa že tud pri nas neki svetlo ratuje...

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 876
9.11.2010 11:26:15   
Teyla
Patrisha hvala za raffaello, to je pa super user posted image

aha, tako je to, jaz sem pa imela podatke od prijateljice, ki ima sladkorno, ampak tisto verjetno ne velja 1h po jedi. Hvala za info. Jaz sem tudi imela 6,4, se mi zdi.

tamy82 ja, imamo 8 obiskov, ampak so krajši. Že porod je razdeljen na dva dela, ker je rekla, da si ne predstavlja, da bi s takimi trebuščki tukaj tako dolgo sedele. Je bilo pa včeraj 1h in pol, danes bo pa verjetno še dlje, ker bomo diapozitive gledal. nas je že včeraj opozorila, da niso nič strašnega.

Punce, mene nekaj ful ščipa v ledvicah, ampak smao na levi strani. Pijem samo vodo in čaj, zjutraj sem tudi pomarančni sok. Bolečina je pa topa, ampak prihaja v utripajočih presledkih. Bi mogla več pit, al kako? Že tako imam občutek, da se skoz nacejam. user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 877
9.11.2010 11:26:54   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
 Zvenelo je pa tako, kot da je dajanje teh svečk stalna praksa kot klistiranje.

Klistiranje ni več povsod stalna praksa! Dobro je vedeti in vprašati v MŠ kako je "pri vas", jaz ga še vedno zadovarjam, pa naj bo kar hoče!

IZVIRNO SPOROČILO: maurica
Dianatal gel; ni namenjem temu, da lajša porodne bolečine. Njegov namen naj bi bil, da preprečuje raztrgenine in rezanje presredka, ker naj bi bolj zmehčal tisti del. Po nekaterih raziskavah naj bi tudi zmanjšal čas rojevanja za cca pol ure. Kakšne so dejanske izkušnje ne vem, ne poznam nobene, ki bi rodila s pomočjo gela.

no tudi to mi ni jasno, saj se gel očitno daje v nožnico in ne vse  - okrog, presredek je pa zunaj??????????????
moram se naslednjič na pregledu spomnit vprašat G. nazadnje sem pozabila. Čeprav močno dvomim da se bom odločla zanj, me pa vseeno zanima kaj za eno čudo so spet nagruntaliuser posted image

Patrisha čestitam za rezultat!

No midve s srako sva po skoraj 2urnem čakanju pri pediatru končno prišli domov. Se je otroku (opravičeno) skoraj zmešalo od čakanja. Uho je bolje, jutri grema v bolnico dat kri za "penicilin test" da vidimo al je alergična na penicilin al na določen antibiotik.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 878
9.11.2010 11:58:39   
d3lfink4
Hej hoj!

Pa še moje novičke iz današnjega pregleda ...
Mat. vrat (ki je bil na zadnjem pregledu sumljivo oz. kritično kratek - na spodnji meji) je sedaj ok user posted image . Dolg 28-30mm, kar je za dvojčke ok.
Sem pa imela kontrolo rasti in ima ena punčka veliko manjši trebušček kot druga in je pod spodnjo mejo. To pa sploh ni ok in v četrtek zjutraj moram v bolnico in tam ostanem do poroda user posted image user posted image user posted image
Sem pričakovala kar koli u zvezi z mat.vratom, ampak tegale pa ne ... in sem ful žalostna in sem se že kar pri gin. razjokala in še kr jokam ...
Drugače ima ena cca.1kg, druga pa 1,3kg. Vse ostalo je zaenkrat pri obema ok, samo tale trebušček pa je zelo mičken.

Tako da jaz nimam datuma za naslednji pregled, ker morem v bolnico ... am, če bo slučajno katera kaj po Celju, je vabljena, da me pride obiskat ...
Joj, in upam, da imajo v bolnici vsaj internet, da ne bom umrla od dolgega časa ...

Žalostna sem ... user posted image

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 879
9.11.2010 12:02:12   
Patrisha
tnx usem user posted image  v soboto bom malo spekla kako skutino ja :) priznam, da mi nesladko pa sirovo/skutino/mlecno vse pase :) ceprav mam cokolad na tono doma zdaj ko ne jem :). Ma pa user posted image  mesece za prenaziranje cokolad! Mu pravim, da sem jaz noseca on zre - dobesedno sladko pa redi se! Je prau vesel, da ne maram vec cokolad in upa on kot jaz, da za vse vecne case user posted image , ampak se bojim, da ko pride zabica ven, bo konec lusnega :)

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 880
9.11.2010 12:08:19   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: d3lfink4

Hej hoj!

Mat. vrat (ki je bil na zadnjem pregledu sumljivo oz. kritično kratek - na spodnji meji) je sedaj ok user posted image . Dolg 28-30mm, kar je za dvojčke ok.
Sem pa imela kontrolo rasti in ima ena punčka veliko manjši trebušček kot druga in je pod spodnjo mejo. To pa sploh ni ok in v četrtek zjutraj moram v bolnico in tam ostanem do poroda user posted image user posted image user posted image
Sem pričakovala kar koli u zvezi z mat.vratom, ampak tegale pa ne ... in sem ful žalostna in sem se že kar pri gin. razjokala in še kr jokam ...
Drugače ima ena cca.1kg, druga pa 1,3kg. Vse ostalo je zaenkrat pri obema ok, samo tale trebušček pa je zelo mičken.

Tako da jaz nimam datuma za naslednji pregled, ker morem v bolnico ... am, če bo slučajno katera kaj po Celju, je vabljena, da me pride obiskat ...
Joj, in upam, da imajo v bolnici vsaj internet, da ne bom umrla od dolgega časa ...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ne bit zalostna! Vem da ti je hudo, da bos v bolnici itd., ampak je vsaj to pozitivno, da bos imela zdravnike zraven ce se karkoli zgodi ( bog ne daj) !!!!!!!!!!
drzi se, in da bota tvoji pikici lepo zdravo rastli se naprej in veselo razgrajali po tvojem trebuscku!!! bom drzala pesti, da bo vse ok! user posted image user posted image

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 881
9.11.2010 12:12:36   
Tisia
patrisha super za dober rezultatuser posted image  in tortica bi prav pasalauser posted image
d3lfin4 držim pesti da bo vse okuser posted image user posted image user posted image ,mogoče te pošiljajo zaradi preventive v bolnico, da malo pogledajo na ctg kako se otroka počutita notri

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 882
9.11.2010 12:19:32   
hel32
2x pisala, 2x me je ven vrglo, na gre nekam, bom kasnejeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 883
9.11.2010 12:19:54   
FoxyLady

D3lfink4-Sej bo!!Bolje,da greš v bolnico in te imajo na očeh,kot pa da bo kej narobe.Če pa bom kej po Celju hodla te pa pridem pogledat
Tak,da se kr potolaži,vem pa da sploh ni fajn to ,ležat v bolnišnici ,ko bi lahka doma še marsikaj se postorilo.

Vglavnem velikouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zate.

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 884
9.11.2010 12:26:52   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: d3lfink4

Hej hoj!

ojej user posted image držim pesti, da bo vse ok in da čim dlje zdržite 3v1 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 885
9.11.2010 12:30:51   
tamy82
d3lfink4 ne bit žalostna! Je pač tako, da je nosečnost pri dvojčkih bolj rizična. Važno, da je zaenkrat še vse ok in da boš v dobrih rokah, če bo karkoli šlo narobe (sicer držimo pesti, da ti bo samo dolgčas user posted image ). user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Tako da poskušaj mislit pozitivno in predvsem misli na tvoji dve user posted image user posted image
Če bo net v bolnišnici, pa kar napiši kej, da bomo vedele, da si ok user posted image
Za obisk je s Primorske sicer malo daleč, ampak sej bo gotovo tvoj vsak dan pri tebi user posted image user posted image user posted image user posted image

Drži se! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 886
9.11.2010 12:31:55   
Mišyka
d3lfink4 verjamem, da ti je hudo, ker morš it v bolnico. Sej mogoče pa boš vseeno hodila samo večkrat na preiskave, če bodo ugotovili, da le ni tko zlo zaskrbljujoče kot se ti zdi. Drugač sta pa že kr veliki in težki tvoji punci in verjamem, da se bo vse izteklo dobro. Boš vsaj pod kontrolo, čeprav si vse želimo bit do zadnjega v domačem okolju. Včasih se je treba že tako zgodej žrtvovat za naše bebice.
Držim pesti, do z vami tremi vse v najlepšem redu, me pa smo tukej, da nam mal pojamraš, če ti bo hudo!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 887
9.11.2010 12:34:37   
sara1986
 d3lfink4 , user posted image user posted image user posted image user posted image , drži se,  bomo mislile nate in na tvoji dve princeski, vse bo vredu , je pa boljše da te imajo pod kontrolo, kot da se nihče ne pobriga zate.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 888
9.11.2010 12:59:12   
tamy82
Malo za spodbudo danes ... user posted image

user posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 889
9.11.2010 13:11:21   
Patrisha
joj mam samo 100 km do morja, a nisem ga vidla ze ene 2 leti :/ poleti ko bi sla, je taka guzva al pa delajo na cesti, da se mi ne da. Pozimi je malo premrzlo... ceprav, sva rekla, da sama se boma sla, no z naso podnajemnico v trebuhu user posted image  

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 890
9.11.2010 13:14:14   
Nina33
D3lfink4  . Saj bo vse OK, samo pod kontrolo je pa verjetno res fajn bit. Mogoče bo pa samo za krajši čas tale bolnica . Če pa ti bo dolgčas pa de nimajo neta, si pa za tačas mobilnega umisli, se lažje zdrži. Vse bo OK, sigurno, sta že tako veliki punci .
Patrisha .
Tamy, fajna misel in slika .
Hayabusa, super za malo. Pa naj bo test pozitiven "samo" na un AB, ne na peniciline na splošno.
Teyla, ne bom nič pametovala, ker nimam pojma kaj te boli Upam, de ni nč hujšga in de kmalu mine .
Upam, da kljub vremenu (in vsemu ostalemu) uživate!
Lep dan vsem!
P.S. Tale RR je pa obupen zadnje dva dni user posted image . Copy/paste je zakon. Če prime, user posted image .

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 891
9.11.2010 13:16:53   
lutika89
hey februarke 2011 
evo že lep čas vas berem in zdaj sm se odločla da se vam pridružim pri debatah,saj bomo tudi mi meli februarja in sicer moj PDP je 26.2 2011...nosla naj bi pužo (ampak počakimo,da mi to vidimo na lastne oči ) drugače mamo pa doma že 3 leta in pol staro punco...nosečnost poteka super,brez težav (upam da tako ostane do konca) včasih mam še več energije kot pri prvi nosečnosti   drugače je pa naša beba full živahna,vsak dan bol,sploh če ležim na levem boku  

d3lfink4 ne bodi žalostna,misli pozitivno in bo vse oky...

ja nič pridne bit,pa čuvajte se.....js pa upam da se uspešno vključim v vaše debate

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 892
9.11.2010 13:22:40   
maurica
delfinka; saj bo vse OK user posted image . Bomo vse držale pesti zate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Če bo možno, nas obveščaj kako se držiš!

lutika89, pozdravljena!! user posted image

nina; ja, res je obup ta RR zadnje čase user posted image

(odgovor članu lutika89)
Neposredna povezava do sporočila: 893
9.11.2010 13:33:04   
tamy82
lutika89 dobrodošla med nami! user posted image sporoči še kakšen podatek, da te damo na seznam user posted image sicer pa lepo, da je vse ok user posted image

Sam res nagajas tale RR danes user posted image meni je tudi prej vse zbrisalo user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 894
9.11.2010 13:40:56   
Teyla
d3lfink4   joooj upam, da bo vse ok s tabo in tvojima punčkama.   Res ne zveni fajn, da si tako dolgo v bolnici. Držim pesti, da bo vse ok.
Če boš slučajno imela internet, le sporoči, kako ti gre, pa kje ležiš. Jaz bi te z veseljem prišla obiskat- ko bova šla k tašči in tastu v Žalec se lahko mimogrede oglasim oz me moj tam "pusti" za nekaj časa.

tamy82 tisti citat pa drži kot pribito.

lutika89 dobrodošla med februarkami . Ti kar čvekaj prosto po prešernu, to je edini način, da se vključiš v debato.

Joj, tale forum je danes prav obupen. vedno me ven meče.

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 895
9.11.2010 13:43:31   
Nina33
user posted image
Groza tale RR , res.
Sem vedela, de sem neki pozabila user posted image . Dobrodošli novi !!! user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 896
9.11.2010 14:19:32   
Anonimen
Ojla, sem se tudi jaz malo oglasila, spet sem se nekaj nalezla na faksu očitno, kašlam ko oslovski kašelj, smrkam in čist sem konec vse me boli. Dobesedno nič se mi ne da.

Grrr spesano sem imela pa mi je zginlo.
Sem prav jezna na tale ringaraja forum, še nehal me je obveščati pa tudi na zs me ne obvešča obup.

Meta21 če je modrica kot žilica oz, se razpreda kod koreninca, potem je krčna žila. V materinski šoli nama je rekla, da načeloma izginijo ni pa nujno.

delfinka ne se sekirat, res, dejansko pri diabetesu porodnem je samo problem, da je otroček večji in težji. Sošolka in od boljše polovice sestrica je prej rodila po posvetovanju. Dejansko to je edino, da ne boš na rok rodila, da te bodo 14 do 10 dni prej dali popadke. Sošolka je rodila 10 dni prej in je res njena punčka bila zelooo velika 56 in zelo težka, jo je normalno povila, brez carskega. Načeloma, ker maš dvojčka, je večja verjetnost, CR ni pa nujno. Edino kar je tečno, da boš vsak teden visela v čakalnici. Bolje, da kontrolirajo. Edino pazi na pritisk, ponavadi je povezan z diabetesem, to je edina težava, ko se pogovarjam po forumih in z genikologi. Upam, da ti je povedala, da ko delaš test 100g da se moraš do testa držati nazaj čim manj sladkorja bele moke (kriha,...). Moji kolegici, so isto namerili preveč, se je držala nazaj in je šla na 100g test je blo vse ok. Dejansko je imela povišan cukrček zaradi prehrane. Skos je pač pila goste soke, ker so ji prijali. So ji res nenormalno tili fructalovi dvignili sladkorcek. user posted image

Dianatal gel je tako, čisti lari fari, sem potem šla še drugič preverit. Dejansko je problem, ker je testiran na prvorodkah in dejansko se ne more oceniti dejanske razlike. Problem je tudi pri mnogorotkah, če bi testirali, je problem v tem, da vsak porod poteka drugače in ga je spet proble, oceniti. Dejansko za to kar reklamirajo ne pomaga. Naj bi tudi lajšal porod, saj bi gel pripomorel, da otrok lažje zdrsne. Za to, se mi zdi pa precenjeno, pa tudi zopet lari fari, sej dejansko za to poskrbi že voda. To je pač čisto moje mnenje. Je pa problem, da ga porodnišnice odklanjajo, tko da lj porodnišnici ni šans. Dejansko je možno da preverjeno vem v Kranju in Postojni.

Za tiste, ki niste poročene imate pa priznano očetovstvo (na sociali ali preko upravne enote), drugi dan pridejo ženske iz upravne enote in vam popiše otročka zraven morate priložiti kopijo/original o priznavanju očetovstva. Vse to potem, one uredijo in dobite v roku 7 do 10 dni na dom rojstni list. Informacija je preverjena, ker so mi povedale prijateljice in sošolke, ki so rodile julija in septembra letos. Prav tako velja tudi za Ljubljansko porodnisnico in po ostalih. Tudi za kolke sem iz prve roke izvedela, kolke ti pregledajo že v porodnišnici in potem takoj začneš z dvojnim povijanjem ali pa ne če so AA. Tako, da takoj vse to izvemo in se ne rabimo obremenjevati. Če vas še kaj zanima jih lahko povprašam, sej so vse vesele, ko jih kaj povprašam za nasvete user posted image Meni pa tudi prav pridejo. Ni panike za to.

Mene edino zanima a je katera rodila v Kranju?

Danes sem zasledila na drugem forumu, da ti okoli 28-30 tedna izmerijo otročička in predvidevajo kako naj bi se velik in težak rodil. Mogoče ka več ve o tem?

Drugače pa držite se, pazite nase, pa ne se sekirat sej bo vse ok user posted image user posted image user posted image
user posted image

Dobrodošle nove februarčice user posted image

(odgovor članu Nina33)
  Neposredna povezava do sporočila: 897
9.11.2010 14:20:29   
Anonimen
Pa še malo veselja, glede na to, da je toko slabo vreme. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 898
9.11.2010 14:30:38   
sara1986
lutika89 Dobrodošla med nas ... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 899
9.11.2010 14:31:10   
kiara24
Evo da se vam še jaz malo javim, pišete ko nore..... vas sploh ne morem brat skoz nekaj preberem pol pa ful pozabim.....

Pa še polno dela je bilo s prpiravami na praznovanje za RD mojega dragega, polno peke... pa teh stvari ... v nedeljoto k rpide bo pa za res.

Cukica- se nam je lepo oglasila in povedala da je vse Ok..... super

Videla sem da je nekaj novih in evo dobrodošle vse noveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

d3lfin4 - lepo se rihtajte in držim pesti da je vse ok. Je pa bolje tako da te imajo na očeh, kot pa da bi bila doma. Pa ne sekiraj se prevč, saj veš večjo škodo delaš sebi in otorčkoma.... držim pesti da se vse zrihta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?