Anonimen
|
Ojla, sem se tudi jaz malo oglasila, spet sem se nekaj nalezla na faksu očitno, kašlam ko oslovski kašelj, smrkam in čist sem konec vse me boli. Dobesedno nič se mi ne da. Grrr spesano sem imela pa mi je zginlo. Sem prav jezna na tale ringaraja forum, še nehal me je obveščati pa tudi na zs me ne obvešča obup. Meta21 če je modrica kot žilica oz, se razpreda kod koreninca, potem je krčna žila. V materinski šoli nama je rekla, da načeloma izginijo ni pa nujno. delfinka ne se sekirat, res, dejansko pri diabetesu porodnem je samo problem, da je otroček večji in težji. Sošolka in od boljše polovice sestrica je prej rodila po posvetovanju. Dejansko to je edino, da ne boš na rok rodila, da te bodo 14 do 10 dni prej dali popadke. Sošolka je rodila 10 dni prej in je res njena punčka bila zelooo velika 56 in zelo težka, jo je normalno povila, brez carskega. Načeloma, ker maš dvojčka, je večja verjetnost, CR ni pa nujno. Edino kar je tečno, da boš vsak teden visela v čakalnici. Bolje, da kontrolirajo. Edino pazi na pritisk, ponavadi je povezan z diabetesem, to je edina težava, ko se pogovarjam po forumih in z genikologi. Upam, da ti je povedala, da ko delaš test 100g da se moraš do testa držati nazaj čim manj sladkorja bele moke (kriha,...). Moji kolegici, so isto namerili preveč, se je držala nazaj in je šla na 100g test je blo vse ok. Dejansko je imela povišan cukrček zaradi prehrane. Skos je pač pila goste soke, ker so ji prijali. So ji res nenormalno tili fructalovi dvignili sladkorcek. Dianatal gel je tako, čisti lari fari, sem potem šla še drugič preverit. Dejansko je problem, ker je testiran na prvorodkah in dejansko se ne more oceniti dejanske razlike. Problem je tudi pri mnogorotkah, če bi testirali, je problem v tem, da vsak porod poteka drugače in ga je spet proble, oceniti. Dejansko za to kar reklamirajo ne pomaga. Naj bi tudi lajšal porod, saj bi gel pripomorel, da otrok lažje zdrsne. Za to, se mi zdi pa precenjeno, pa tudi zopet lari fari, sej dejansko za to poskrbi že voda. To je pač čisto moje mnenje. Je pa problem, da ga porodnišnice odklanjajo, tko da lj porodnišnici ni šans. Dejansko je možno da preverjeno vem v Kranju in Postojni. Za tiste, ki niste poročene imate pa priznano očetovstvo (na sociali ali preko upravne enote), drugi dan pridejo ženske iz upravne enote in vam popiše otročka zraven morate priložiti kopijo/original o priznavanju očetovstva. Vse to potem, one uredijo in dobite v roku 7 do 10 dni na dom rojstni list. Informacija je preverjena, ker so mi povedale prijateljice in sošolke, ki so rodile julija in septembra letos. Prav tako velja tudi za Ljubljansko porodnisnico in po ostalih. Tudi za kolke sem iz prve roke izvedela, kolke ti pregledajo že v porodnišnici in potem takoj začneš z dvojnim povijanjem ali pa ne če so AA. Tako, da takoj vse to izvemo in se ne rabimo obremenjevati. Če vas še kaj zanima jih lahko povprašam, sej so vse vesele, ko jih kaj povprašam za nasvete Meni pa tudi prav pridejo. Ni panike za to. Mene edino zanima a je katera rodila v Kranju? Danes sem zasledila na drugem forumu, da ti okoli 28-30 tedna izmerijo otročička in predvidevajo kako naj bi se velik in težak rodil. Mogoče ka več ve o tem? Drugače pa držite se, pazite nase, pa ne se sekirat sej bo vse ok Dobrodošle nove februarčice
|