Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:36:01
|
|
|
|
pajac
|
ja prave ribice bibice smo kupili.. v vrtcu imajo akvarij in jim je pred kratkim crknila lučka. Ravno ko je Peter prišel na uvajanje. No potem pa je vzgojiteljica rekla, da ko dobi plačo, da bo kupila žarnico (ki je btw cca 70 eur ) pa sva s Petro rekla, da midva pa ribice... K pa tako rad gleda živali... Mi pa druge živali, kot mogoče ribice ne bomo imeli, ker smo v stanovanju in zdi se mi da je še premajhen .. da pa jih ima za igračo, se mi ne zdi primerno, no mogoče če bi imeli psa, ki bi se hotel igrati z njim, ampak, v stanovanju se tega ne bomo šli... Ko bomo veliki in imeli hišo lahko
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:36:02
|
|
|
|
Renesme**
|
popadki- umetnih sicer nisem imela ampak meni tudi moji lastni niso bili neboleči , so bili kar zeloooo boleči, tako da ne vem če lahko še bolj boli...je pa res da pri umetnih se vse začne z nule na polno, pri naravnih gre vseeno bolj postopno....
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:37:42
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 IZVIRNO SPOROČILO: pajac Nenya, saj se ti ni treba strinjat s sprožanjem.. Posebej če bo plodovnica ok, ne vem čemu bi silila ven (razel lastne neučakanosti - jaz bom svojega na PDP izselila.. bom že koga našla, ki me bo zadosti vstrašil ) žago pejt gledat na pdp saj potem bi bil kraj rojstva Kolosej Ljubljana
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:39:46
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** popadki- umetnih sicer nisem imela ampak meni tudi moji lastni niso bili neboleči , so bili kar zeloooo boleči, tako da ne vem če lahko še bolj boli...je pa res da pri umetnih se vse začne z nule na polno, pri naravnih gre vseeno bolj postopno.... za sebe govori meni so po odteku plodovnice začeli popadki šopat tako, da so mi noge odpovedale.. pa se niso jačali, no mogoče sta prva dva bila manj močna.. sicer...
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:43:46
|
|
|
|
kapesanta
|
jutro - kjra dons manjka? Mi bomopa veretno kupili skobcevko - mi smo jih mel doma in so mi super. A se prou spomnem, da je ena pisala da neki prenasajo? Upam da ne, ker Rok za komi caka. Oci pa ne, sam je enkrat tko cudn reku da bomo mel ku Sara pride, tko da ne vem ce ne bo ze takoj hotu v trgovino.
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:48:00
|
|
|
|
Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajac IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** popadki- umetnih sicer nisem imela ampak meni tudi moji lastni niso bili neboleči , so bili kar zeloooo boleči, tako da ne vem če lahko še bolj boli...je pa res da pri umetnih se vse začne z nule na polno, pri naravnih gre vseeno bolj postopno.... za sebe govori meni so po odteku plodovnice začeli popadki šopat tako, da so mi noge odpovedale.. pa se niso jačali, no mogoče sta prva dva bila manj močna.. sicer... ja ampak pred tem, sej je bilo hudoo ampak toliko kot po predrtju mehurja pa ne , sem dihala v tisto masko in si mislila, naslednjič pa EA , na koncu ko sem lahko pritiskala je bilo to čisto olajšanje Zato pa sem rekla, da si ne predstavljam, da bi umetni lahko bolj boleli kot je bolelo to...a sploh lahko bolj boli Če zdaj pomislim podpišem takoj za tak porod...ker je bilo hitro konec
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:50:05
|
|
|
|
severnica77
|
popadki - tako kot ste rekle, jaz sem imela par ur svoje popadke potem so mi še dodali umetne. Ni bilo neke razlike. Mogoče se zdi, da so umetni hujši, ker ti jih dodajo in se ne stopnjujejo tako kot naravni amapak je kar na polno bolečina, pri naravnih pa bolj kot ne gre postopno. Meni je bilo kar o.k., da so mi dali še umetne, ker se nismo nikamor premaknili z mojimi . Potem pa je šlo hitreje. Hišni ljubljenčki - mi imamo hrčka. Saj bi tudi kakšno muco pa po resnici povedano se mi ne da ukvarjati ravno zdaj med vsemi spremembami še z muco. Mogoče kaj kasneje. Psa pa ne bi imela, ker smo v stanovanju.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:50:32
|
|
|
|
ječi12
|
ja pajac zdele so res še premladi za prave živalce..tut js nebi še zdj kupila...čez dve leti recimo. pri 4ih ali 5h. mi tut psa ne bomo meli čeprou smo v hiši,ampak smo preveč aktivni,preveč radi spimo,preveč se vozimo z avtom in po obiskih in nas ni doma ipd.tko da bi kuža samo trpel preveč bi bil sam doma,pa jutranjo lužo bi mogu kje doma nardit k mi dolgo spimo pri telih v kletkah je pa drugače jih pa lahko pustiš pa tut varstvo precej lažje najdeš ker niso tolk zahtevni ipd...tko da mam v mislih zajčka ker se mi zdi največja taka živalca..... so meli pa pri kolegici veverico,in so se je hitro znebili ker jim je use poglodala,in razgrizla otroc so se je pa bali aja edin sivi žako je super žival ki sicer ni poceni ampak maš ogromno od njega....sam je jurija € plus oprema in daš skor že kredit loh da si ga prvoščiš...to bomo mel pa ko bomo veliki pajac no važno da je kraj rojstva LJ tut če je s pripisom...
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:50:55
|
|
|
|
Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta jutro - kjra dons manjka? Mi bomopa veretno kupili skobcevko - mi smo jih mel doma in so mi super. A se prou spomnem, da je ena pisala da neki prenasajo? Upam da ne, ker Rok za komi caka. Oci pa ne, sam je enkrat tko cudn reku da bomo mel ku Sara pride, tko da ne vem ce ne bo ze takoj hotu v trgovino. ne se sekirat kaj katera žival prenaša, vse nekaj prenašajo, potem nihče nebi imel nobene živalce doma.... Edino če je človek nagnjen k alergijam, potem je velikokrat alergičen na ptičje perje.... Vi kar kupite ptičico in uživajte
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:52:44
|
|
|
|
Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: severnica77 popadki - tako kot ste rekle, jaz sem imela par ur svoje popadke potem so mi še dodali umetne. Ni bilo neke razlike. Mogoče se zdi, da so umetni hujši, ker ti jih dodajo in se ne stopnjujejo tako kot naravni amapak je kar na polno bolečina, pri naravnih pa bolj kot ne gre postopno. Meni je bilo kar o.k., da so mi dali še umetne, ker se nismo nikamor premaknili z mojimi . Potem pa je šlo hitreje. Hišni ljubljenčki - mi imamo hrčka. Saj bi tudi kakšno muco pa po resnici povedano se mi ne da ukvarjati ravno zdaj med vsemi spremembami še z muco. Mogoče kaj kasneje. Psa pa ne bi imela, ker smo v stanovanju. si predstavljam, da če so tvoji dovolj močni- se pravi tudi bolijo in opravljajo svoje delo,si sledijo dovolj hitro... potem ne rabiš umetnih
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:53:22
|
|
|
|
ječi12
|
ne sj umetni so tut malo bolj postopoma.ni takoj ful.se še spomnem da sm dve ure med predihavanjem redno spraševala babico-a je to to? a so te že tapravi? a te že ful bolijo? in valda ker sm se umes loh še smejala in pogovarjala mi je vedno rekla,ne ne boste že vedla keri so pravi pa sm res vedla,ampak res pa je da pol prec rodiš in niti ni tok hudo ker hitro mine.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:59:20
|
|
|
|
Renesme**
|
meni pri teh velikih papigah je edini problem, da če dobiš eno mal smotano, se potem veliko dere .... dihurčki so tudi luštni (ne smrdijo...), pa miške in podgane....te laboratorijske da ne bo pomote midva ji bova oz. jima bova kupila enkrat morskega prašička ribice- luštne- preveč dela s pucanje pa še crkavajo... muca- bi takoj imela v hiši kuža- tudi takoj imela v hiši ptiček- bi tudi imela, pa imam slabo izkušnjo, ker nam je en pobegnil, ko sem bila majhna... Mogoče za tiste, ki radi spite...muce imajo notranje stranišče...
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 8:59:55
|
|
|
|
severnica77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** IZVIRNO SPOROČILO: severnica77 popadki - tako kot ste rekle, jaz sem imela par ur svoje popadke potem so mi še dodali umetne. Ni bilo neke razlike. Mogoče se zdi, da so umetni hujši, ker ti jih dodajo in se ne stopnjujejo tako kot naravni amapak je kar na polno bolečina, pri naravnih pa bolj kot ne gre postopno. Meni je bilo kar o.k., da so mi dali še umetne, ker se nismo nikamor premaknili z mojimi . Potem pa je šlo hitreje. Hišni ljubljenčki - mi imamo hrčka. Saj bi tudi kakšno muco pa po resnici povedano se mi ne da ukvarjati ravno zdaj med vsemi spremembami še z muco. Mogoče kaj kasneje. Psa pa ne bi imela, ker smo v stanovanju. si predstavljam, da če so tvoji dovolj močni- se pravi tudi bolijo in opravljajo svoje delo,si sledijo dovolj hitro... potem ne rabiš umetnih Ja, saj ... Z mojimi se nismo nikamor premaknili. Ker pa so trajali kar nekaj ur sem bila že čisto adijo. Potem so mi pa dali umetne in sem itak videla zvezde ... me je kar malo zmanjkalo ... ampak je pa bilo potem sorazmerno hitro gotovo
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:00:13
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 ja pajac zdele so res še premladi za prave živalce..tut js nebi še zdj kupila...čez dve leti recimo. pri 4ih ali 5h. mi tut psa ne bomo meli čeprou smo v hiši,ampak smo preveč aktivni,preveč radi spimo,preveč se vozimo z avtom in po obiskih in nas ni doma ipd.tko da bi kuža samo trpel preveč bi bil sam doma,pa jutranjo lužo bi mogu kje doma nardit k mi dolgo spimo pri telih v kletkah je pa drugače jih pa lahko pustiš pa tut varstvo precej lažje najdeš ker niso tolk zahtevni ipd...tko da mam v mislih zajčka ker se mi zdi največja taka živalca..... so meli pa pri kolegici veverico,in so se je hitro znebili ker jim je use poglodala,in razgrizla otroc so se je pa bali aja edin sivi žako je super žival ki sicer ni poceni ampak maš ogromno od njega....sam je jurija € plus oprema in daš skor že kredit loh da si ga prvoščiš...to bomo mel pa ko bomo veliki pajac no važno da je kraj rojstva LJ tut če je s pripisom... Ja glavno da je LJ, a ne? Saj ves čas govorim, da grem v Lj rodit... So me pa sodelavci povabili 9.11. na en izlet na Kras... sem rekla sodelavcem, če si bo kdo prej prebral poglavje porod na domu... Pa komu naj dam napotnico za rešilca..vozniku avtobusa?? Mah ne bom, ker sem hotela rodit v Lj, tako mi pa pripada prevoz le do Postojne
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:01:24
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** meni pri teh velikih papigah je edini problem, da če dobiš eno mal smotano, se potem veliko dere .... dihurčki so tudi luštni (ne smrdijo...), pa miške in podgane....te laboratorijske da ne bo pomote midva ji bova oz. jima bova kupila enkrat morskega prašička ribice- luštne- preveč dela s pucanje pa še crkavajo... muca- bi takoj imela v hiši kuža- tudi takoj imela v hiši ptiček- bi tudi imela, pa imam slabo izkušnjo, ker nam je en pobegnil, ko sem bila majhna... Mogoče za tiste, ki radi spite...muce imajo notranje stranišče... pa ne parček slučajno.. v študentu sva imeli s cimro parček.. no v kratkem celo družino
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:01:38
|
|
|
|
november2010
|
vidim, da je govora o zivalcah... Nas lovro je letos za 4rd od moje sestre dobil majhen akvarij in nitr dve ribici, ker si jih je zelel.. Sva se pa ze kar nekaj casa pred tem pogovarjala, kaj to za sabo potegne, da jih je treba hranit, cistit akvarij... Zdaj imava tudi na koledarju obb sobotah narisano ribico, tako da ve, kdaj je treba scistit. Je pa ena ze sla, ker se ocitno med sabo nista razumeli in ji ta druga ni dovolila jest in jo je skoz preganjala po akvariju revcko... Jo pa lovro tudi vsak dan nahrani, se vedno sam spomni... Mozek je bil na zacetku mal skepticen okol nabave rib, sam je ocitno mali zelo resno vzel svojo odgovornost.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:02:37
|
|
|
|
pajac
|
Mi smo imeli več skobčevk, pa nikoli ni nihče zbolel za kako boleznijo.. razen njih So pa bile face, jih je ati naučil govorit.. seveda same lepe besede...
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:03:16
|
|
|
|
Renesme**
|
ej, si ne predstavljam, da bom v parih dneh spet preklinjala tisto masko, dihala in bo bolelo , mogoče pa čaka, da se dokončno psihično pripravim Moja mami je naračunala, da bom na rok rodila, evo njeno teorijo... 9.10 je rojena Tinkara +9 dni =18.10. ima babi roj. dan + 9 dni = 27.10. imam jaz roj dan +9 dni = 5.11.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:05:29
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** IZVIRNO SPOROČILO: pajac IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** popadki- umetnih sicer nisem imela ampak meni tudi moji lastni niso bili neboleči , so bili kar zeloooo boleči, tako da ne vem če lahko še bolj boli...je pa res da pri umetnih se vse začne z nule na polno, pri naravnih gre vseeno bolj postopno.... za sebe govori meni so po odteku plodovnice začeli popadki šopat tako, da so mi noge odpovedale.. pa se niso jačali, no mogoče sta prva dva bila manj močna.. sicer... ja ampak pred tem, sej je bilo hudoo ampak toliko kot po predrtju mehurja pa ne , sem dihala v tisto masko in si mislila, naslednjič pa EA , na koncu ko sem lahko pritiskala je bilo to čisto olajšanje Zato pa sem rekla, da si ne predstavljam, da bi umetni lahko bolj boleli kot je bolelo to...a sploh lahko bolj boli Če zdaj pomislim podpišem takoj za tak porod...ker je bilo hitro konec meni je voda sama odtekla in pred velikim pokom ni bilo nobenega popadka... no potem pa ....
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:07:18
|
|
|
|
MalaNeli
|
ojla punce. kako? sploh ne utegnem brat, kaj šele napisat svojo porodno zgodbo. dobla sem mastitis in včeraj prespala pol dneva z 38,5 vročine. preveč mleka za našo malo piško. pa ne more vsega spit. se oglasim ko bom uspela.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:07:46
|
|
|
|
Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajac IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** meni pri teh velikih papigah je edini problem, da če dobiš eno mal smotano, se potem veliko dere .... dihurčki so tudi luštni (ne smrdijo...), pa miške in podgane....te laboratorijske da ne bo pomote midva ji bova oz. jima bova kupila enkrat morskega prašička ribice- luštne- preveč dela s pucanje pa še crkavajo... muca- bi takoj imela v hiši kuža- tudi takoj imela v hiši ptiček- bi tudi imela, pa imam slabo izkušnjo, ker nam je en pobegnil, ko sem bila majhna... Mogoče za tiste, ki radi spite...muce imajo notranje stranišče... pa ne parček slučajno.. v študentu sva imeli s cimro parček.. no v kratkem celo družino pa ne parček no, to kupiš 2 samčka, ali 2 samički in imaš potem družinico....
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:09:14
|
|
|
|
Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli ojla punce. kako? sploh ne utegnem brat, kaj šele napisat svojo porodno zgodbo. dobla sem mastitis in včeraj prespala pol dneva z 38,5 vročine. preveč mleka za našo malo piško. pa ne more vsega spit. se oglasim ko bom uspela. hitro se pozdravi....
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:14:02
|
|
|
|
MalaNeli
|
a katera ve kk se da pomagat pri mastitisu?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:14:44
|
|
|
|
simonmojca
|
Jutro punce madona ste zgodne in zgovorne No jaz pijem kavico, zajtrk že v bušiju, še eno za vas eno. jaz se grem pa stuširat in v Lj. sem naročena na depilacijo - jupi še zatečeno bom imela 2dni
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 9:15:22
|
|
|
|
ječi12
|
MalaNeli spočij in pocajtaj se. za porodno zgodbo se ne mudi,bo že še čas,važno da prideš k sebi :) no meni je pa voda odtekla in sm potem ležala 8 ur v porodni in poslušala druge ženske kako rojevajo ene se derejo,js pa prvič v porodni,in mi je bil ful žur,da ne govorim da sm bla sama ker je moj doma spal,kaj pa če z mano delat...tko da pri meni to da je voda odtekla ni blo prou nč fajn...je blo pol use umetno....sj HB da majo to možnost ker če nebi bi loh tm še kr kosilo mela pa večerjo,pa še en klisitir ipd renesme ja js tut ne morm vrjet da bomo še enkrat porod čez dajali,po drugi strani ga pa res komi čakam,da mam to za sabo.k pol se itak ne grem več . dva otročka bomo meli in to je to....sj je luštn bit noseč,no sam pol se naveličaš in tko itak more bit...tko da js bi tut na tvoj pdp rodila,ker bi bil 5 v mescu kot je moja mala rojena....čez en teden 12ga,sm pa js rojena....sicer marca ampak dan pa isti.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?