jana84
|
živjo punce! Nekako ne dobim časa klepetat na forumu...Se bo spremenilo obljubim! Naj vam čisto ha hitrco povem kako je potekla moja porodna zgodbica... Zvečer, ko so bile na sporedu risanke (se pravi nekje pol sedmih) so se me lotili blagi popadki, ki so si sledili na 10 minut...Kmalu so se začeli gostiti, po eni uri so bili že na 8minut...No, ko smo se končno spravila z možem v posteljo so bili popadki že na 7minut...do 23h so se zgostili in samo za odtenek pojačali, sledili so si na 6minut...Ko je bilo takšno stanje eno uro sem šla zbudit mamo in jo prosit, če lahko pride spat k nam, da bo pri Jakobu, midva pa sva se točno ob 24h usedla v avto in odpravila proti porodnišnici. Tam me je sprejela zelo prijazna babica Josipa, priklopla na CTG, ki v vsem času ko sem bila priklopljena in je babica delala "popis" niso zaznali pretiranega dogajanja - no pa tudi jaz ga nisem...Babca me je vseeno pregledala in ugotovila, da sem odprta 2-3cm, vendar se ni in ni mogla odločit kaj naredit z mano al me poslat domov, al mene poslat na oddelek in moža domov ali oba v porodno sobo...Sklenila je da mi naredi klistir, ker se po njem lahko lepše odpiraš in pospeši popadke...No, klisitr je deloval točno tako kot je rekla, čez dobre tričetrt ure sem bila že bolj odprta, popadki pa so si sledili že na 3minute...Le-te sem prebrodila v pešačenju po hodniku v porodnem bloku in klepetu z možem...No, ko je babica prišla nazaj me je seveda pregledala in ugotovila, da se lepo odpiram in da bomo šli kar v porodno sobo rodit. Tam mi je 20minut do 2h predrla še mehur in potem so se popadki začeli zares. Bili so vedno bolj močni in pogosti. Vse skupaj je potekalo tako po naravni poti, da niti nisem razmišljala o porodu. Babica mi je dala še svečko proti bolečinam, ker sem zaradi bolečin ob močnih popadkih bruhala. Naš pobič pa se ni in ni hotel spustiti. No, čez nekaj časa sem presedlala na drugi bok in tam predihavala popadke, ki so bili seveda normalno vendno močnejši. Ker mi protibolečinska svečka ni več kaj dosti pomagala, sem dobila še dozo prtibolečinam v žilo, vendar nisem imela občutka da bi kaj pomagalo ...Ko sem končno začutila, da me otroček pritiska v rit, je babica vsa "presenečena" kot v filmu ugotovila "ojoj, saj je glavca že skoraj zunaj". Tako hitro se je oblekla, da je rekel mož da je takrat ugotovil da gre pa zdej zares ko sem se ulegla na hrbet, prijela pod koleni je bila glavca tk tak zunaj..."Še enkrat močno pristinite" in ob 3.40 je zajokal naš LUKA...Bil je skoraj črnček ko so mi ga dali na trebuh, kjer je jokcal kot raztrgan dohtar...Mož je prerezal popkovino, Luko so zmerili stehtali, umili in dali možu, da ga je pestval, ker sem morala poroditi še posteljico, ki pa ni in ni hotela ven. Babica se je trudila ene trikrat sva poskušali, da bi šla, pa ni in ni hotela. Potem je rekla babica da mi bo dala Lukca da ga podojim, da bo mogoče to sprožilo da se postlejica odlušči, drugače bo treba klicat zdravnico. No, po 5minutah vnetega sesanja našega sesalca, je babca še enrkat poskusla in posteljica je skoraj zven zletela...Tolk pridkan je bil naš sinko! Kljub hitremu porodu nisem bila nič raztrgana, rezana ali šivana...Po porodu smo se vsi trije cartali v porodnem bloku do 6h ko so me prepeljali v sobo...Luka je celo debelo uro se dojil, potem pa tako lepo zapančkal, da je bil pravi angelček... No, po treh dneh je Luka dobila malo rumenice in sva šla na pediatrijo, kjer je bil dve noči pod lučko, čez dan pa pri meni...Kljub rumenici se je zelo lepo dojil in šel s kilogramčki navzgor...Tako da smo prišli domov po 5dneh v bolnišnici...Zdaj smo že kolkor tolko na mestu in nam gre prav fajn...najbolj sem vesela, da imam mleko in lahko Lukca samo dojim brez kakršnih koli dodatkov... Danes je bila na obisku patronažna, ki ga je tehtala in ugotovili smo da ima naš korenjak že 3500g, kar pomeni da je že pridobil in presegel svojo porodno težo! JUHUHU!!! zdej pa upam da mi bo Luka dovoli še seznam naših oktobrčkov uredit in ga objavit...Če bom katerega spustila mi prosim ne zamerit, ampak mi sporočite, lahko tudi na ZS, ker bom dobila mejl in zagotovo popravila... pozdravček jana in luka