M&A
|
Jutro! Danes nam menjajo okna - ja, nepravi tajming, je bilo planirano sredi oktobra, pa so oni bili prepozni, naša pupa pa prezgodnja Sem spodaj pri tašči, ki je ni doma, mala spančka, jaz pa nimam kaj počet (bi morala urejat fotke za razvit, ma jih imam gor na mojem PCju). Se bom probala spomnit, kaj vse sem mislila komentirat. Najprej čestitke polmaja za Bora! Roberta69 - odlično si opravila! čišča - meni se je nehala že po 10 dneh, zdaj imam kak teden le še mal obarvan izcedek, po količini normalen - glih tolko, da packam hlačke in rabim dnevne vložke (grr, jih sovražim ). anju, ne vem, če je dobro, da 3 tedne po porodu še močno krvaviš Mogoče pokliči v P? prehrana - nikoli nisem komplicirala glede svežega sadja in zelenjave pa tudi zdaj ne, nobeden ni imel kakih posebnih krčev. Itak sem zaradi mojih dveh alergikov preventivno na dieti brez jajc, mleka in drugih potencialnih alergenov (oreščki, čokolada, svinjina, ribe, paradižnik ,paprika, jagode, breskve, kivi, citrusi, umetni dodatki, ...). No, glih fižola in podobnih stvari ne jem - kar napihuje mene, bo verjetno tudi . Saj smo ljudje po naravi presnojedci, hrano si kuhamo mogoče 3 tisoč let (?), kar je premalo, da bi se genski zapis spremenil. Bolj zna biti problematično kravje mleko, ker smo slabo prilagojeni na presnovo mleka drugih sesalcev. No, večina se s tem ne bo strinjala, ma jst sem bolj alter mama In še en mit, da mora dojilja popit veliko mleka, da bo imela dost svojega - tadrugega sem dojila 18 mesecev, mleka nisem niti poskušala, mali je bil praktično polno dojen 11 mesecev, ker ni hotel skor nič na žlico, pa je bil po teži in velikosti skoz na 95 centili, o anemiji ni bilo ne duha ne sluha. Ne vem, mogoče imam le srečo, da nobenega od 3 pretirano ne zvija, sam kje pa dobita mama in otrok vitamine, če ješ vse kuhano starejši otroci - pri nas sta čist navdušena nad sestrco, jo še preveč cartata in ljubčkata Je pa res drugače, če je drugi ali pa tretji otrok, tastarejši je že pozabil, kako je bit edinec, tasrednji pa tega sploh ne ve Ko se je rodil drugi, pa je imel tastarejši take prefinjene izpade - ko sem dojila (in bila sama z obema), je bil lačen, ga je prijelo kakat, jaz pa z malim na joški hodila po okrog in reševala zadeve... Ali pa se je spuntal na sprehodu, ko se je mali že drl od lakote in se mi je mudilo domov... No, po par mesecih, ko ga je mali začel občudujoče gledat, je prevzel vlogo starejšega zaščitniškega brata (na žalost je ta faza minila, ko je mali pokazal preveč zanimanja za njegove igrače). Zdaj sta pa itak oba gavnarja Moj je pa že čist napaljen, pa bo moral počakat še 3 tedne na Sva se pa včeraj že mal mečkala Sam spodaj pa še ni tapravih občutkov, se moram še mal sestavit in še naprej pridno vadit strica Kegla
|