sovila
|
Ni nobenega razloga, da sem dobila recept za Folacin. V bistvu sem jaz splošno zdravnico vprašala, če se jemlje folna kislina in je rekla, da ja. Nato mi je predpisala ta recept. Jaz sem zaupala, da je to to. Potem sem govorila s prijateljico, ki jemlje Elevit in moja vprašanja so ze začela. Sem vprašala svojo G na prvem pregledu, če je ok, da jemljem Folacin in je rekla, da je to ok. Dejansko sem jaz vprašala in osebno zdravnico in svojo G, da če se jemlje folna kislina, nobena me na to ni opozorila in če jaz ne bi rekla, tega ne bi jemala. Nimamo vse mame, ki jih vse povejo kaj moraš jesti in kaj ne! Ej meni ni nič jasno, kako je vseeno ali jemlješ 5 mg ali 0,8 mg. To ni res no! Nimam nobenega razloga, da bi morala jemati večjo dozo, saj sem zdrava. Nimam nobenih zdravstvenih težav, ničesar nisem imela, nič takega nisem prebolela, da bi osebna zdravnica lahko sklepala, da je to boljše zame. Sem popolnoma zdrava in prvič noseča! Enostavno so mi v lekarni rekli, da so zdravniki vajeni pisati recepte in da so mi sigurno zato napisali. Takoj v torek kličem in osebno zdravnico in svojo G in da vam povem, mi je to res šola, saj dejansko je res, da moraš za vse paziti sama!!! Postati svoja zdravnica! A ve jeste Elevit ali kaj drugega? Meni je prvič, ko sem slišala za Elevit, prešinilo, da je to neka farmacevtska pogruntavščina in sem nekako bolj zaupala receptu in Folacinu. Zdaj pa sem čisto zmedena! Ker doze folne kisline so res različne!!! Na forumih sem prebrala izjavo, da je telo sposobno izločiti preveliko dozo folne kisline, da je bolj problem za razvoj ploda, če je je premalo. To me je malo pomirilo, pa tudi vaši odgovori. Hvala. Držite se punce, jaz ne grem na pokopališče. Naj vas ne zazebe. Proti slabosti baje pomaga cola ali koka kola. Meni pomaga jogurt ali pa ingverjev čaj. Kar svež olupljen ingver narežem v skodelico in ga polijem z vročo vodo. Tak je najboljši.
|