emma83
|
Dober dan punce. Nisem skoraj nič brala za nazaj,ste preveč načvekale , trenutno pa nekako nimam časa za to. Ugotovila sem, da vam sploh nisem povedala kako je mojemu sončku ime. No evo pa povem zdaj: LIAM. Čez dan moj sonček večinoma samo spi in je, zvečer ga pa malo žura. No pa še moja porodna zgodba: V ponedeljek sem imela ful slab dan, tečna sem bila za znoret. Nekaj me je matralo pa nisem vedela kaj. V glavnem z mojim sva šla spat ful pozno, okoli pol enih in oba normalno zaspala. Ob 4.25 pa me zbudi razpok mehurja, tega ne moreš zamenjati s čim drugim. Prižgem luč, potipam jogi pod sabo, če je kaj moker in ni bil. Moj se zbudi, vpraša kaj je narobe, jaz njemu, da mi je voda odtekla, njegova reakcija na to je bila pa kaj še, saj imaš še 3 tedne do roka. Odpravila sem se na wc, usedem se na školjko in ven začne teči voda, ziher je bilo ene 2 deci vode. Grem nazaj v spalnico in rečem mojemu, da bom še malo ležala in videla kaj se bo začelo dogajat, ker popadkov pa še nisem imela. Glih ene 5 minut sem ležala in vstala takoj, nisem zdržala biti pri miru. Oba sva se oblekla, jaz sem še v torbo vrgla zadnje malenkosti, ki sem jih rabila v P in sva se odpravila. Malo pred 6h prideva v sprejemno, povem kaj in kako, dajo me najprej na CTG, imela sem blage popadke na 8 minut. Pride sestra nazaj in vpraša a čutim popadke, sem rekla, da ja ampak ful na izi, sledil je pregled in ugotovitev 3 cm odprta. Moja prva misel je bila OK zdaj gre pa zares. Pridem na oddelek, počasi najprej klistir in britje, čez eno uro tuširanje in počasi v porodno. Pred tem me je pa babica, ki jo poznam, opozorila naj mojega pošljem vmes jest, ker bo porod ful trajal. V porodni me priklopijo na CTG, ker sem se počutila OK, sem vprašala, če se lahko sprehajam, odgovor je bil seveda ne, ker mi je že kar nekaj vode odteklo. OK si mislim, bomo pa ležali na boku. Z mojim se hecava, pogovarjava, ker popadki sploh niso bili za moje pojme močni. Pride babica nazaj, vpraša kako gre in da pogledala koliko sem odprta, ura je bila pa tam okoli 8.30, pogleda me in pravi 3-4 cm. V tistem momentu sem prav razmišljala, da bom v porodni ziher do ene 4 popoldne. No eno uro pozneje me spet pregledajo in pravi babica, da je pa že 6 cm in da smo v nizkem štartu. Dodali so mi malo umetnih popadkov in se je začelo stopnjevati. Seveda so mi ponudili masko in punce maska je zakon, jaz sem bila zadeta kot mamba, pa ne v smislu da ne veš kaj se dogaja ampak kar nekako te sprosti tisti plin. Malo čez deset_o sem pa že začela čutiti pritisk spodaj in da moram pritisniti, naenkrat se okoli mene nariše milijon ljudi, vsi gledajo kaj se dogaja, jaz pa komaj čakam, da pride moj fantek ven. Seveda so me prerezali, ker je moj drobčkani fantek imel obseg glavice 34,5 cm. Ob tistem rezu sem pa zakričala kot nikoli. Nekaj trenutkov pozneje pa so mi ga že položili trebuh. Tega trenutka se sploh ne da opisati, ko ti malo bitjece položijo na trebuh.Očka ga je seveda prvi držal, da so mene medtem porihtali. Ležala sem na D oddelku, osebje je bilo krasno. Mleko sem dobila šele v soboto, ko smo bili že doma, za flaško niso nič komplicirali v P, ker otrok normalno ne more biti lačen. Je pa moj mali lenuhec, zelo hitro se na joški utrudi, tako da mu moramo dodajati, jaz imam pa ljubljanske mlekarne. Upam, da tako ostane. Danes smo dobili od patronažne vago in ga moram vagati pred in po vsakem obroku do torka. Ponoči zaspi okoli 11h in spi do 6h. V P se dobi 1 paket vložkov, ostalo morate imeti svoje, hlačke, brisače in spalne srajce pa se dobijo 2x dnevno, če rabiš več poveš in dobiš. Drugače tale post pišem že od torka, me vedno nekaj zmoti. Aja dajte prosim kakšen sveži seznam katere so že rodile gor obesit, ne morem za nazaj toliko iskati. Upam, da se mi bo ratalo kaj več javljati, ker vas kr pogrešam. Uživajte punce in srečno vsem, ki še čakate.
< Sporočilo je popravil emma83 -- 29.10.2010 17:55:06 >
|