ronja
|
Imam vprašanje; Tiste, ki imate dva otroka. Kako ste uskladile čas za enega in drugega? Ker me malo preganja. Če se bom dovolj posvečala obema. Težko. Na začetku sem se samo Ronji posvečala - na srečo je lejla prvih 14 dni nekaj spala. POtem pa je Ronjo minilo in smo vse delale skupaj - in tako je še danes. Danes sploh nočeta več narazen. Včasih si misliva, da bi bilo dobro, da bi bili kdaj tudi ena samo z enim, druga samo z drugim - da bi prav kam šli, pa nočeta. "Ja, dobr, dobr, pol pa ne" Sploh nevem kak se naj soočim z trmo. Imate kakšen nasvet? Tak generalni je: ljubeče ampak trdno. V praksi je pa to malo bolj komplicirano: pri enih pali ignore, pri drugih pali razlaga, pri tretjih pali, da jih nadereš ,... Pa še spreminjajo se - saj veš: "the only constant thing about kids is that they are constantly changing" Zanima me kaj vaši otroci radi jedo in kaj ne? Vse razen rdeče pese (pa še to včasih) in Ronja ne mara pekočega, Lejle pa tudi to ne moti (vendar tudi Ronje ni v Lejlinem letu in pol (ne morem rečt v lejlinih letih, ker jih še ni več ), to je prišlo okoli 2 let, da ni več hotela nič pekočega). No, saj itak ne jemo preveč šarf, samo včasih pa bi zapasalo, tko vsaj malo. Kak pa jih prepričate, da poskusijo kaj novega? Mojidve sta tako firbčni, da ni treba prav strašno prosit. Navadno probata celo stvari, za katere vesta, da jih nimata tako zelo radi (vseeno vsakič hočeta probat - sami) - in tako se jih sčasoma navadita. Če kdaj katera noče, rečeva, da naj vsaj poizkusi, potem pa ji ni treba jest, če ne mara, vendar drugega ni, pa kaj na hec obrnemo, pa je. nista komplicirani glede tega. Sploh sta fajn, samo spita nič . khurde, jokajo prej ali slej vsi - jaz ne poznam nobenega otroka, ki ne bi niti malo jokal. Je pa fajn, če gre to čez na začetku, je navadno takrat kriza najkrajša. Več nisem brala, se opravičujem. Danes sem bila v sluuuuužbiiiii!!! Delala s polno paro . Pa izpit iz varstva pri delu sem imela in ugotovila, da pol stvrai ne bi smela delat .