ronja
|
Smo še kar bolne! Zdaj je Lejla dobila drisko in kašlja, jaz pa vročino (in še kašljam). Pa tko lepo je že kazalo! Ja ronja mojemu se zdi ok, da bi za kosilo jedel sladkarije, ker jih tudi on dostikrat. Kokr ce noce drugega jest, naj vsaj nekaj, da ne bo lacen Svašta! sem mislila, da sem jaz sladkoholik, ampak očitno so precej hujši od mene. Jaz razmišljam bolj tako kot ti, če ti kaj pomaga, lubi tudi - tako da je očitno on bolj izvenserijski . Ociju bi pa zihr pomagalo, ce bi imela lastno kuhinjo in lastne zaloge in pri roki kaj pametnejsega za lakoto krotit. Sem mislila, da vidva živita zase. Ja, če je skupna kuhinja, je hudič. Imam prijatejlico, ki nikakor ne more shujšat, ker je v taščinem hladilniku (imajo skupno kuhinjo ->skupni hladilnik) vedno kaj dobrega in nezdravega. Pa se mal sekira, ker ima okoli 100 kg, čeprav ne izgleda, ker ni ravno mala. Ampak ji je smotano, ker bi imela še enega otroka, samo bi rada malo shujšala prej, zaradi kolen, ki ji delajo težave. Samo nima glih take volje, da bi se lahko uprla, če vidi. Ful je lažje, če ne vidiš. kombinezon: sva šla zadnjič k bratu po naše zimske obleke, pa sva ugotovila, da je malima dosti še prav: kombinezona sta jima še ok - nisem mogla verjet! Res je tisti, ki sem ga naredila pred 2 letoma za Ronjo tak kroj, da ima nekaj "growing room", pa da sem naredila takrat nalašč mal večjo cifro, ampak vseeno sem bila presenečena, ker Lejla je letos kar zrasla. Ronja pa itak ni bogvekaj zrasla in ji je vse še prav. Lejla bo dobila Ronjino bundico od lani, Ronja pa eno, ki sem jo dobila od sodelavke (ne vem, kako njej rata tako lepo ohranit obleke - ko nova!) jancci, "držim ti palčeve i navijam za tebe"! khurde, čestitam tvojemu za službo! pa kadar je sitna in nobenmu noče dat lubčka, ga A vedno dobi, pa čeprav je noben ne spodbuja, sama od sebe da Klasika. Pri nas tudi če Ronja spi, pa jo je treba zbudit, samo Lejlo nanjo vrževa: če jo midva zbudiva, je še 2 uri sitna, če pa Lejlo nadnjo pošljeva, jo pa zagleda, pa z najnežnejšim veselim glaskom reče: "O, Lejla!" ne moreš, da verjameš . Se je pa zadnjič Lejla spuntala - je vidla, da je Ronja zaspana, ap je ni hotla it zbudit . sam je pa cel projekt ju za ven zrihtat So true! Saj ko so večji, je lažje. najki, držim pesti, da se malčica kmalu odloči za prihod user posted image pa čim lepši in lažji porod, če se slučajno ne beremo prej Podpis. čokoladni piškot in ga je prišla zamenjat za jabolko To se tudi pri nas zgodi - sploh če so kaki suhi piškoti od tašče (nismo tok na suhe sladice), na sadje sta res nori! yelci, fauš . jancci, lahko da te srbi, ker se koža razteza. Ali pa kak tak material ali prašek, da ga ne prenašaš - v nosečnosti je lahko koža bolj občutljiva, ker je tanjša, ker se raztegne. bi pa rada če mi date kako idejo za kakšno fajn igro oz. kako ustvarjanje ki se ga lahko greva... ustvarjanje z malimi: evo, tole je za zadnji teden: me smo tiskale s štampiljkami iz krompirja (to 2x v enem tednu, ker je bilo tako popularno ), en dan sta risali s prstnimi barvami, en dan smo delale vetrnice in včeraj smo jih sprobale še zunaj. Pa kostanj smo šli nabirat, danes bomo pa delale vremenski koledar. Aja, pa režeta dostirkat - skoraj vsak dan (Ronja z normalnimi škarjami za otroke (tiste mal manjše in tope), Lejla pa cikcak škarjami, ki niso ostre in se ne more urezat z njimi. Pa itak je spretna in včasih tudi Ronjine vzame (ko sem zraven, seveda), pa ji kar gre. Samo ona ni tok nora na to rezanje kot Ronja, ta pa ful. Pa navadne štampiljke so tudi zakon - to obe obožujeta - maš Lumpi komplet, poceni, pa kar dobro delajo. Res je, da je potem tisti dan kopanje obvezno, ker se povsod poštempljata (to se navadijo že pri zdravniku, kjer dobijo štampiljko za nagrado). Pa barvice, voščenke, flukiji, vodenke ipd... to je itak skoz na programu. Pa slano testo ali pa plastelin vsaj 1x na 14 dni, po moje. Včasih jima dam svojo škatlo odrezkov blaga (male flikce), pa se s tem igrata, včasih smo kaj filcale, enkrat smo celo predle z doma narejenim vretenom iz CDjev ... Danes smo naredile lok iz ene palice, ki smo jo našle v gozdu med nabiranjem kostanja. Saj idej je ogromno, samo časa ni dovolj (predvsem, da potem pospraviš vse to za njima...) Pa pečemo dostikrat skup: kruh, pecivo, torte, kekse, pa tudi čisto normalna kosila - to jima res dogaja, skoz hočeta bit zraven! Včeraj smo delale orchetije (take testnince, ki jih oblikuješ v dlani) Zdaj mi je pa Ronja prinesla torto iz lego kock in mi jo bo razrezala. lejla pa mi je čestitala za rojstni dan in mi dala darilo (en otroški cookie cutter v obliki drevesa - mata svoje,s eveda;). To se ful radi igrata. Res pa je, da imam ful srečo, da se štekata, da se radi skup igrata. ni tiste kregancije non stop. Saj kdaj bi obe isto hkrati, ampak se vedno da rešit - uz malo pomoć mediatora. Zadnje čase je ful popularna tudi "joga" - taka, za otroke - telovadimo, tako da oponašamo različne živali - saj so skoraj vse asane po živalih imenovane. Potem pa sestaviš zgodbico iz vsega skup, pa je sploh fajn. To sta zdaj čist nori na to. Samo zadnje par dni smo malo opustile, ker sem bila preveč švoh za telovadbo. Zdaj bomo pa spet . magnetki so ves čas na hladilniku in se tudi lahko kadarkoli igrata. Včasih so ful in, potem nekaj časa nič. Moramo pa malo več plesat in igrat na inštrumente, to sem pa čisto zanemarila . Moram pobarvat ropotulje, ki jih imam že ene pol leta narejene zanje...
|