|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
22.10.2010 8:44:21   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

jah sej jest nism komplicirala...pol je pa patronazna pršla pa rekla da je treba kupčke podirat,pol pa se vsi okol da more podirat kupčke drgač bo ne vem kaj..no ja sej zdej ste me potolažle mi je veliko lažje.

tudi nasa teja ga ne podere vedno. sploh, kadar po jedi takoj zaspi, ga ne podere. vcasih ga pa podere, ko so dvignem, da bi jo odnesla v posteljico (vcasih je to tudi 20min po obroku). 

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
22.10.2010 8:45:48   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Novopečene mamice, mi zaupata, kako imate doma oblečene štručke? user posted image

dvojne dolge rokave in hlace ter copatke.

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
22.10.2010 8:56:28   
archie
se opravicujem, ker pisem v tako velikih sporocilih, ampak tezko je pisat, ce ti otrok lezi v narocju user posted image

Lija, zakaj si imela CR?

jaz sem sicer mleko dobila kar hitro, ga pa ni bilo veliko.... in opazila sem, da ga imam v casu hujsega prehlada precej manj. In 14 dni po CR sem zbolela (itak) in sem mislila, da je nasa kariera "dojenja" ze mimo. Pa se je kolicina potem na sreco spet povecala.

Plenice: midva sva imela kar Moltex. niso premocile niti, ce je nisem previla 8 ur ( ponoci). sedaj imam pa ze kaksnih 10 dni pralne plenice.

se nekaj sem pozabila: prdenje; dajte jim probat skuhat caj iz janeža in kumine. Nasi Teji je pomagal. Jaz dam v 1 dcl voce pol scepca kumine in pol scepca jenaze. pustim stat nekaj minut in dam Teji samo nekaj pozirkov. Ne kupujem kupljem cajev, ampak samo zacimbe (recimo od Droge ali Maestro). Sprva sem ji dodala se ciiiiisto malo sladkorja, potem sem pa videla, da ga je pila celo brez.
Jaz sem ji caj nekaj dni dajala, ker jo je napenjalo. sedaj ga dobi ene 3x na dan po nekaj pozirkov. napenja je nic vec, prdi pa tudi ne vec. user posted image

< Sporočilo je popravil archie -- 22.10.2010 9:07:46 >

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
22.10.2010 9:12:35   
Patty81
popek - mene je patronažna včeraj sama vprašala, če je bilo kaj krvavega na plenički. Sem rekla, da ne. Je pa rekla, da je to kr pogosto...in nič narobe!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
22.10.2010 9:18:57   
Patty81
Nina33 - pa niti ni nič kaj refluksa omenjala. Enkrat je samo bruhal tako v loku, da je celo lužo po tleh naredil, drugače so pa takšni majhni, po plenički. Je rekla paš za vsak slučaj, naj se pokažem pri zdravnici, oz. naj pokličem, če do naslednjega tedna ne bo boljše.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
22.10.2010 9:28:50   
archie
Patty, kje si bos izbrala pediatra?

Mi smo imeli ze prvo posvetovalnico, pa nisem prav nic zadovoljna. Pocakam se do druge in ce drugi vtis ne bo nic boljsi, jo menjam.

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2581
22.10.2010 9:45:33   
Patty81
Oj Archie!
V Radovljici, dr. Šketa. Pa ti? Kje nisi bila zadovoljna?

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
22.10.2010 10:51:23   
lija30
patronažna pride šele popoldan, sva se pa zjutraj slišale gelde ure obiska in sem jo po telefonu vprašala glede popka, pa je rekla,da je to normalno,da bo  še nekaj časa lahko kri na plenički.Da dokler ni gnoj je vse ok!

Popoldan pa sledi prvo kopanje našega Vala,že komaj čakamuser posted image Moram rečt,da imam zlato patronažno sestro.Je res ok osebe, pove kot je treba, nekaj tudi iz svojih lastnih izkušenj, nič ti ne vsiljuje kako moraš delatuser posted image user posted image

ki sem slišala,da nekatere so obupne, no moja je the best!!!!!!!!!

(odgovor članu Trcosava)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
22.10.2010 11:02:18   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: Patty81

Oj Archie!
V Radovljici, dr. Šketa. Pa ti? Kje nisi bila zadovoljna?

isto.

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
22.10.2010 11:08:11   
lija30
i na Ringaraji!

Tokrat smo forumom dodali nove možnosti: dodajanje video vsebin z Youtube, dodajanje slik z interneta in dodajanje slik iz Ringarajinega albuma. Nove možnosti lahko vidijo samo uporabniki, ki sodelujejo pri testiranju, zato KLIKNI TUKAJ in preberi več!
Težko pričakovana nova pralna plenica EasyFit 2010 sedaj tudi pri nas - najboljša v družini TotsBots. Preverite široko izbiro pralnih plenic v trgovini Eko-baby.si.
Uporabniki na tej temi: lija30, Patty81
IZVIRNO SPOROČILO: archie

Lija, zakaj si imela CR?

carski rez sem imela, ker se Val z glavico ni spustil dovolj dol, je bil nekje zagozden.Ker pa imam visoko dioptrijo, in sem imela mnenje okulista,da se ne sme ful naprezat, jebilo rečeno da bomo skušal rodit s pomočjo dihanja in ne s potiskanjem-to mi je ena babca predlagala.Ampak ker se je zagozdil ,s mo imel potem carski rez¨!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
22.10.2010 11:18:55   
antoninap
Punce,

A vas je G poslal na cukertest v času nosečnosti? Mal berem pri naših februarkah, kolikor mi rata, ker se čist preveč dogaja tam user posted image , in jih je kar veliko šlo. A to bi morala vsaka it? Ali te na podlagi krvnega testa, ki ga naredijo vsak mesec, in dodatnih faktorjev, pošljejo na test? Nočem kaj zamudit, kar bi bilo pomembno user posted image Nekje pošiljajo vse, v KR pa očitno to ni ravno navada. Če te že pošljejo, lahko to delaš v KR ali moraš v LJ?

Človek misli, da je kolikor toliko informiran in brez skrbi, potem te pa vedno nekaj preseneti in začneš razmišljat ... dokler nisi potem že ves paničen user posted image

Kar se počutja tiče, se mi zdi, da mi nič ne manjka. Če ne bi bilo brcik in nekaj manj kot 6 kg več (saj to je za 27 tednov kar ok, se mi zdi), slabega spomina in občasne utrujenosti, nosečnosti še opazila ne bi.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
22.10.2010 11:27:13   
archie
mene ni poslal na cukertest. ze nisem imela nobenih znakov za nosecnisko sladkorno. pa tudi nikoli ga ni omenjal. 

Neposredna povezava do sporočila: 2587
22.10.2010 11:44:03   
flik
Ojla čveke!

A ni lep dan.... ko bi blo čim več takih ;). Sm šla na en mini sprehod, daljše iz preventive rajš spuščam :), ampak je blo lih tko superca.

V sredo - če mi znese, pridem, sam že vnaprej dvomim. Če ne, se pa zmenmo še kak drug dan za kavo.

Zinchy: ful dobr, da se tako dobro počutiš, pa da šivov skor ne čutiš več!!!

DeVilla: hm, dilema, ampak jaz pomoje ne bi šla. Kolk sta pa tavelika stara? Ne vem no, bolniška je le bolniška, je le nek konkreten razlog, pa glede na to, da morš ležat... jest se ne bi špilala. Je pa res, da sm po naravi bl ziheraš, tko da vzem to kot moje mnenje in ne soljenje pameti (no, tko kt vse tlele na forumu).

Patty - glede pridobivanja teže po rojstvu: naša patronažna je tut rekla, da naj bi se pikci redili po 20 g na dan. Tko da če se ene tolk, sploh ni nobene panike, tut če ful poliva. Je pa tut mene skrbel, ker mu je tolk šlo nazaj, ampak očitno je bil to samo višekuser posted image user posted image .

Cukertesta tut jaz nisem dala skozi, pa sm kr vesela, da mi ni blo treba, ker kork ene pravjo, kolk je ogabna tista tekočina za spit....Ampak, če je treba, je pač treba.

Zdej grem pa zavit darilo za našega čmrla - jutri bomo pihali 2 svečko user posted image user posted image user posted image .

papa

Neposredna povezava do sporočila: 2588
22.10.2010 12:01:58   
archie
patty, a patronazno imas tudi iz zd radovljica?

jaz jo imam od tam in je naredila pravo paniko, ker je v dveh dneh pridobila samo 40 gr!! je teja takoj dobila flasko...

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
22.10.2010 14:09:14   
DeVilla
Punce hvala za vaša mnenja. user posted image  Do roka imam še cca. 60 dni, tako da je časa še kar nekaj na voljo. V pon. imam itak kontrolo, pa nam bo jasno kako in kaj...

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
22.10.2010 14:51:33   
Nina33
Oj!
Sam na hitro: Lija, super, da si pomirjena!
Patronažne: ene res paniko delajo tm kje ni treba. Je treba mal jih preslišat (ni lahko, vem) in sebe poslušat. Naš se nikakor ni redil, pa me niti ni kej z AM sl+ilila (al pa sem bla gluha na un ušes).
Pediatri: če keri ni kul, naj čimprej zamenja. Al pa vsaj pove svoje, ko je tam: bolš prva zamera kot zadnja.
Sladkorna: če G nič ne posumi nanjo, naj tut tebe ne skrbi. Zdrava prehrana je pa fajna tut če nisi user posted image . Je pa res enga govora o njej pr nas februarkah user posted image . No, pa o EA in Ultivi in porodih tut user posted image .
DeVilla, lepe novičke v ponedeljek. Res imaš še neki časa, naj malo bitje kar pri tebi počaka user posted image
Eko, letim kosilat - mali mož je LAČEEEN user posted image
Lep dan vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2591
22.10.2010 17:36:03   
nov2010
Hoj Gorenjke!

No se danes javljam malo kasneje. Sem šla dopoldne z mlajšo sestro v Lj ker je mogla it na Dermatološko kliniko in seveda se potlej vse skupi mal zavleče.

Antoninap - no super da si dobila 3D v Šentvidu. Sem ti rekla da je tam res ugodna cena. Na cuker test pa mene tud ni poslala, je pa rekla da se povečanje vidi na krvi in ti potlej dodajo še to testiranje, ki je pa res baje ena nagravžno sladka tekočina.

BabyKitty - res se glede postave ne sekiraj, saj bo šlo potlej z dojenjem in vozičkanjem kar nekaj kg dol

Lija - čim hitrejše povečanje mleka želim. Pa super za prvo kopanje, zagotovo ste uživaliuser posted image

Archie - super za nasvet glede prdenja, sem si kar nekam zapisala če bomo slučajno rabl. a to pomaga tudi kaj proti zvijanju oz. krčkom

Flik - tvojemu malemu korenjaku pa želim Vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image

No sedaj pa je možek pršov domov in bova šibala v trgovino pa fasngo. Ker sama res ne morem več te krame nosit. Pa še jutri dopoldne bomo izkoristl rajš za kakšen kratek izlet kot pa "sprehod v trgovini".

Uživejte in prijeten petkov večer!!!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
22.10.2010 17:46:06   
lija30
evo prvo kopanje je za nami.Val je prov uživaluser posted image Ima pa še vedno malo zlatence.Je bila patronažna kr mal presenečena,da so naju takokamlu spustli domov gledena kr visoko stopnjo zlatence,in da ga niso dalinič pod lućko!

Smo pa v 4 dneh pridobili 210 g,kar je baje ful dober!Patronažna je rekla,da če bi jih že 60 da bi bilo super, to pa je več kot odlično!
Tko,da pridno papamo, res da po flaški kar nekaj dodajamo, sam kaj hočem svojega mleka zaenkrat še nimam dovolj!

Je pa rekla patronažna,če bo tako lepo vreme kot je bilo danes da gremo lahko za tri četrt ure že venuser posted image

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2593
22.10.2010 20:17:07   
Patty81
Archie - mislim da je patronažna tud iz radovljice, zdenka ji je ime. Iz kod pa si ti?
flik - je, men je rekla, da naj bi dobivali 25-30g na dan. Če zračunam o,5kg pridobljene v enem tednu, je cca. 70g dobil vsak dan. Po moje poliva, ker se preveč nažre barabinc mali user posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
22.10.2010 22:03:57   
archie
tudi nasa patronazna je iz zd radovljica. Severina ji je ime.

Lija, mi smo rumenico "zbijali" iz Teje 3 tedne. Toliko casa je trajalo, da se je zacela sama zbujat med obroki (do takrat smo jo morali mi zbujati). Je pa patronazna rekla, da izlocanje bilirubina pospesi AM.

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
22.10.2010 22:13:19   
Nina33
Oj!
Antoninap, sem ti pozabla hvala za info rečt, pa za telefon. Zdej morm sam še mojga prepričat, de se "splača". Pa de niso vsi glih za videt na 3D UZju, kot on trdi (kadar prizna, de se sploh kej vidi user posted image ).
Lija, fino za uživanje v kopanju in upam, de ste res šli mal ven, dons je bilo tko lepo user posted image .
Pa fino, de se vam vsem tko fino redijo. Aja, Lija, mogoče maš pa že dost mleka oziroma boš zdej, ko veš kako pridno se redi, lohk skoz manj AM dodajala user posted image .
Jej, de se ne bo bral, kt de sem zagrizena zagovornica dojenja, čist zastopim, da so nekateri na AM, vedno res ne gre. Mi je pa hudo za vsako mamico (no, in user posted image ), ki obupa, ker večina pomoje prehitro in to samo zaradi okolice.
O, pa še glede čaja: baje res res pomaga (vsaj z ogromno koncev sem tako slišala). Ampak, ne vsem - nam ni user posted image . Ga je mali pil (po žlički, par požirkov), jaz sem se nalivala z njim, smradila sva pa obadva tko, de je blo...grozn user posted image . Pa sem probala in tko na "čiso" kot Archie jih delat, in kupljene (obojne - razsute in v vrečki, nikol ne veš kaj bo prijelo user posted image ). Na žalost zgleda ne prime na vse vrste prdcev user posted image . Pa se nismo preveč sekiral, važn, de fanta ni bolelo. Za krče se pa dobijo ene kapljice v lekarni, ma se ne spomnim, kako se jim reče. En galenski pripravek je, bodo že vedele, če bi kera slučajno rabila.
Patty, zna bit sam tak požeruh, ja user posted image .
Flik, vse najboljše tvojemu čmrlju, mi smo drugo upihnili slabe tri tedne nazaj user posted image .
Zinchy, kako ste?
Pikica?
No, sej še kakšno pogrešam/o klele user posted image , sam od unih še ne pričakujemo kakšnih lepih novičk user posted image . Se je pa kr fina razživelo tole čvekanje, ni dolgo, ko se je kle še šparalo s črkami user posted image .
En lep večer, lepo noč in miren spanec z lepimi sanjami vam želim vsem skupaj!

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
23.10.2010 8:49:39   
Patty81
Sladkorni test - mene je tudi poslal, ampak jaz sem imela skoz bolj boge teste urina...so nadjli večkrat cuker...

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2597
23.10.2010 9:13:12   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: archie

Lija, mi smo rumenico "zbijali" iz Teje 3 tedne. Toliko casa je trajalo, da se je zacela sama zbujat med obroki (do takrat smo jo morali mi zbujati). Je pa patronazna rekla, da izlocanje bilirubina pospesi AM.

Moj ta starejši je imel zlatenico skoraj 6 tednov. Teden po porodu sva šla nazaj v porodnišnico pod lučko za 24 ur. Za doma pa sem dobila navodilo, da naj ga dajem na dnevno svetlobo.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2598
23.10.2010 9:40:57   
DeVilla
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

DeVilla, lepe novičke v ponedeljek. Res imaš še neki časa, naj malo bitje kar pri tebi počaka user posted image
Eko, letim kosilat - mali mož je LAČEEEN user posted image
Lep dan vsem!

Hvala za dobre želje! user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
23.10.2010 22:27:14   
Nina33
Hoj!
Mi smo tut zlatenico kar dolgo v rit brcali. In ves ta čas sem klela vse rumene bodija (mi je barva zelo všeč) , ker se mi je pikec skoz rumen zdel zaradi njih user posted image .
Ncoj bom kratka, se me je neki ornk prijelo (upam, da kmalu spusti - in mojega pikca dvoletnega tudi):
upam, da ste vse fino! In vaši otročki (tisti v in tisti že iz trebuha)!
Lahko noč in lepe sanje!

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Takoj po menstruaciji?
qloq

Imam eno bolj splošno vprašanje, zanima me namreč kakšna je pri ženski možnost zanositve takoj po menstruaciji, kakšen dan ali dva ali 5.dni po mesnstruaciji ali je možnost večja ali manjša?

Da (60%)

Ne (9%)

Mogoče (12%)

Nevem (5%)

Obstaja (13%)

Ali je sploh ni (1%)

Število vseh glasov: 108

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!