|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjske srečke nosečke
21.10.2010 22:18:51   
Arwenko
aha, to pa je fajn vedet vseeno, če bi mi kdo skušal to prodat, do zdaj še nisem slišala za to kremo...tale ko jo imamam jaz je za dnevno nego in je neka stara receptura baje, jo je že moja mami pri nas uporabljala.

Kaj pa okrog pudra, moja mami pravi, da čisto malo ga je kul, v materinskih pa na forumih pa berem da ga zdaj odsvetujejo, a ga katera uporablja? Jaz ga zaenkrat nisem imela namena kupovat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4651
   RE: Celjske srečke nosečke
21.10.2010 22:29:57   
Anonimen
Ja, meni se zdi, da so te "stare lekarniške" zadeve najboljše no... pri nas se zaenkrat res obnese! Edino če kam gremo imam zraven en mali vzorček DMove kreme - pač če je treba previti, od enkrat na dva tedna ga tudi ne bo hudič vzel user posted image

Pudra pa ne uporabljam. Niti ga nimam namena začeti, niti mi še nihče ni rekel, da naj bi ga. Mami je pa tudi rekla, da se potem ritka težje očisti oz. da je bolj zoprno čistiti...
(btw arwenko a si dobila zs?)

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 4652
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 5:29:33   
dspela
Jutro punce!

A ima ketera g v ZD Celje? Benčič Torbica Tatjana

Zanima pa me , če lahko pridejo mož/fant na prvi pregled?

jaz bi rada, da gre mož zraven mene..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4653
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 8:51:23   
pikamonca
Jutro!

Hecno, kako smo vse na začetku oreintirane na to, da je pri enem obroku treba dojiti samo iz ene dojke, pri drugem pa iz druge. Zgleda, kot da imamo vse enako deformirane možgane user posted image user posted image user posted image Sama sem tudi tako začela, potem pa pri prvem poskoku v rasti ugotovila, da se količina mleka spreminja glede na potrebe, da ga lahko imaš en dan več, drug dan manj, že v enem dnevu se med obroki razlikuje. Pa ga je vedno in v vsakem rimeru ravno toliko kot ga otrok porabi. In tako sem začela dojiti iz obeh prsi pri vsakem obroku.
Prevelika stimulacija, je tudi meni rojila po glavi, sploh po tistih začetnih navalih mleka (mislim, da se to zgodi 4-5 dan po porodu), ko so dojke tako polne in trde, da prav boli, mleka toliko, da ga otrok nikakor ne more pojesti. Potem pa sem ugotovila, kako se te spremembe odvijajo. Je pa vedno tako (to sem včeraj pozabila napisati), da če se zgodi, da je mleka več, kot ga je otrok spil pri enem obroku in je prsa še trda po dojenju, je najbolje malo mleka po dojenju iztisniti, potem pa prso ohladiti (hladni obkladki ali pa skok pod hladen tuš). Dojke si redno spremljajte, da ne pride do mastitisa. Če so trde ali pa v njih zatipate vozle je dobro iti pod topel tuš, mleko iztisniti (ali pa pred dojenjem prso pogreti in potem pustiti, da otrok potegne ven zalogo - to najbolj pomaga in paše), potem pa prso ohladiti. Takšne hladno tople kombinacije, dajo zelo dobre rezultate in prse hitro začnejo tvoriti pravo količino mleka. Za tople in hladne obkladke je super uporabljati gel obkladke, ki se jih dobi v lekarni, sanolaborju, mislim pa, da se sedaj neki namenski gel kolobarji - obkladki dobijo celo v pikapolonici in baby centru. Enako velja poskusti s segrevanjem prsi pred obrokom, če imate občutek, da je mleka premalo. Tudi takšna stimulacija prsi lahko da za rezultat tvotjenje večje količine mleka. Vendar res pazljivo spremljati trdoto prsi po obroku, da ne pride do mastitisa. Po obroku mora biti prsa mehka - to pomeni, da je prazna in mleko ne zastaja - se ne nabira.

Kako izgleda dolgo dojenje? Odvisno je od dojenčak in mamice. Vse je v glavi! Če je otrok od vsega začetka dojenja navajen, da prsa ni igrača, da se z njo ne igra med dojenjem, da je ne uporablja za grizenje, ampak za sesanje, za potešitev lakote, potem dolgo dojenje ni problem. Ko mami opazi, da se je otrok najedel in da se je začel nekako igrati s prso, je prso potrebno nežno odvzeti iz ust, zraven lahko dodaste kakšen resen ne in to je to. Otrok hitro dojame, kaj pomeni ta odvzem in ne, če si doseleden, to narediš le parkrat, pa ni več problemov in nepotrebnih bolečin. Ko otroci začnejo brusiti dlesni, ker jih srbijo zaradi izraščanja zob, je takšen ukrep nujen, drugače vse skupaj postane preveč boleče (kako to izgleda ne vem, sem pa slišala). Naš prvorojenec je dobil prvi zob zelo pozno, kak mesec pred prvim roj. dnevom. Prej sem mu že parkrat pokazala in povedala, kako dojenje ne bo izgledalo, tako da me ni nikoli stisnil kaj šele ugriznil z zobmi. Celo nasprotno, ko je dobil zobke, je dojenje poslalo veliko bolj nežno kot prej.

Dojila sva se pa takole: nekje do sedmega meseca mu je dojenje zadostovalo, potem pa sva en obrok nadomestila z gosto hrano (dopoldanski), tako sva nadaljevala do osmega meseca, potem sva do devetega meseca dodala še en obrok goste hrane, in tako naprej do enega leta, ko sva se začela dojiti le še zjutraj in zvečer. Jutranjemu podoju je potem sledil zajtrk in kasneje normalen dan brez mami, sam v varstvu. Zvečer pa sva se pred spanjem po večerji in večernem umivanju še podojila in šla spat vsak v svojo posteljo. Dva podoja sva tako bodržala do leta in pol,potem pa sva jutranjega ukinila in ga zamenjala za skodelico mleka,kasneje kakava. Tako je bilo vse do drugega rojstnega dne, ko smo bili na morju in sem ugotovila, da bi se naš fant rad samo še crkljal zvečer in tako sem sva se lepo govorila, da tako veliki fantje, ki že vozijo traktorje zvečer še samo poslušajo pravljice in se cartajo pri mamicah. To je bilo! Fant od tistega večera več ni vprašal za prso, meni pa tudi ne bilo treba nič narediti, da se mleko ne bi več tvorilo. Kar presahnilo je, brez bolečn in težav. Ko smo prišli iz morja je že prvi večer rekel, da ne bo več spal v otroški posteljici v spalnici, amapak sam v svoji sobi. In s tem smo zaključi dve leti prijetnega poslušanja kako diha in se obrača naš otrok, slab meter od moje postelje. Vem, da se sliši kot kakšna pravljica, ampak, tako je pri nas bilo.

Ne bom se spuščala v to zakaj je potrebno dojiti ali sploh dojiti ali le dojiti ali samo dodajati,kako dolgo dojit, to je tvar vsake posameznice, da se sama odloči in izbere. Kar sem do sedaj napisala o dojenju, sem napisala zgolj zato,ker sem opazila vajine pomisleke in željo po dojenju. Želela sem vama le povedati tisto, kar sem sama slišala ob takih trenutkih in je meni bila prava odrešitev, ker sem ugotovila, da sem na pravi poti, da je prav kar počnem. Seveda so pa teli spisi o dojenju bolj ali manj namenjni itak tistim, ki se sedaj srečujejo z dojenjem, ker tiste, ki teh problemov ne poznajo, še nimajo, jih tudi razumeti nemorejo. In prav je tako, probleme je potrebno reševati takrat, ko nastopijo, na rezervo se je z njimi nepotrebno obremenjevati.

Lep dan! Obilo crklanja in nežnosti ob dojenju in hranjenju!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4654
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 10:13:22   
Anonimen
wow, lepo napisano, hvala še enkrat.
čisto moja izkušnja: takoj po porodu, ko dobiš otroka na trebuh je izjemno lep občutek ampak jaz osebno sem bila kljub temu "v šoku", da zdaj je pa res tukaj. in potem otroka "odnesejo" na drugi konec porodne sobe, kjer ga "uredijo", istočasno so "poštimali" še mene. no in ko prinesejo otroka nazaj... in ti ga dajo za prvi podoj... no to je pa tisto, kar je bilo meni res res čustveno. in še zdaj mi je dojenje zelo lepa vez med mano in Filipom zato bi mi bilo tudi iz tega vidika precej hudo, če bi nehala dojiti prehitro.
je pa tako, da razumem, da katera tudi noče dojiti iz takšnih in drugačnih razlogov; nekatere preprosto ne morejo in tiste s tem res ne smejo biti obremenjene (jaz sem že pred porodom razčistila pri sebi, da bom naredila vse, da bom lahko dojila in če bo uspelo je to super, če ne pa tudi prav...). morda je zadnje čase prevelik poudarek na dojenju in marsikatero zapsihira že preden sploh rodi in potem ravno zaradi tega ne more dojiti. treba se je zavedati, da je dojenje zdravo za otroka, da je (vsaj zame no) zelo čustveno ampak da se da tudi brez tega in da je prvi pogoj za srečnega in zdravega otroka sproščena, srečna in "skulirana" mamica, ne pa takšna, ki se psihira zaradi dojenja. ker če mamica doji pod vplivom stresnih hormonov le-ti prehajajo v mleko in k otroku in to je po moje manj zdravo kot če bi mamica z dojenjem prenehala in otroku ponudila flaško.

(odgovor članu pikamonca)
  Neposredna povezava do sporočila: 4655
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 10:29:00   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.

morda je zadnje čase prevelik poudarek na dojenju



Vidiš ta stavek si zadela z mojega stališča žebljiček direkt na glavico. Saj vsakemu z normalno pametjo je jasno, da je dojenje zdravo za dojenčka, to ni sporno nikakor. Samo z vsemi takšnimi in drugačnimi pretiravanji se meni, ki nimam ravno neke želje po dojenju pač v osnovi, me samo dodatno odbija to pretiravanje, ki ga občutim kot posiljevanje. Pa ne govorim zdaj o forumih, tam pač ne bereš ne, govorim tudi vsepovsod drugod, kjer se pač ne moreš iz takšnih in drugačnih razlogov izognit, ginekolog, materinska šola, in podobno. In pri meni dosežejo ravno obraten učinek, ko se že pomirim in se prepričam, da bi pa vseeno dojila v dobro otroka, pol tako posiljevanje na vsakem koraku in me mine, dejansko me mine do vsega - se pravi dosežejo ravno nasprotno kar želijo. Sicer vem, da sem za večino mamic na tem forumu jaz čudna, ampak takšna pač sem in tako čutim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4656
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 10:59:31   
nadka30
dan
vidim da že pridno čvekate, mi je všeč to kar je napisano o dojenju, se pa tudi strinjam z stavkom od t.z. o tem prevelikim poudarkom na dojenju, prav je da se vsaka mamica sama odloči kaj želi in da če se odloči da ne bo dojila ali da ne more da ji ne težijo potem na vsakem koraku vsi po vrsti.
No mi smo pa pravkar z pol urnega sprehoda fajn je iti po sončku ampak kaj ko tako piha drugič bom mogla iti jaz z kapo in rokavicami, me je tako na zeblo v uhe da so čist ledeni, melanie je pa lepo uživala in opzovala okolico, še najbolj so ji bili všeč listi, ki jih je veter nosil okoli.ja naša biba nič kaj ne spi v vozičku uživa ampak spi pa ne.
ponoči smo pa super spali od 23 pa do 4 ure zjutraj, bravo za melanie, potem se je pa najedla v 10 minutah in zadremala v sladko sanje do pol sedmihuser posted image user posted image mami se je pa tudi spočila, sedaj pa razmišljam kaj bi danes kuhala ima katera kaj idejuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4657
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 12:28:53   
dspela
Punce, v katerem tednu vam je začel rasti trebušek? jaz sem zdj npihnjen in komaj čakam, da mi začne rasti trebušček... jaz sem zdaj v 6 tednu

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4658
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 12:36:20   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: dspela

Punce, v katerem tednu vam je začel rasti trebušek? jaz sem zdj npihnjen in komaj čakam, da mi začne rasti trebušček... jaz sem zdaj v 6 tednu


najprej dobrodošla, če si prvič noseča se ti bo trebušček začel poznati malo kasneje ( kdaj točno nimam pojma ker sem že pozabila kdaj približno se mi je začel poznati- je že celih šest let od tega, vem pa to da sem do 5 meseca nosila normalne kavbojke, ker če ne bi imela doma slikic iz ultrazvoka bi še sama verjela da nisem nosečauser posted image user posted image user posted image user posted image )v drugo se mi je full hitro poznalo mislim da že okoli 10t ( na žalost je sledil ss) v tretje je sledilo full hitro za drugo tako da je bil trebušček viden že okoli 10t pri 20t sem imela trebušček tak kot sem ga v prvi nosečnosti imela na koncu ko sem šla rodituser posted image user posted image user posted image user posted image tako da ja v vsaki nosečnosti si prej okrogel in težje se znebiš šlavkovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - mal heca je pa fajn biti noseč in jaz kar malo pogrešam svoj ogromen trebušček, v tej zadnji nosečnosti me je bil sam trebuh( najprej je prišel čez vrate moj trebuh potem dolgo nič potem pa ozad še jazuser posted image user posted image user posted image user posted image ).
Te pa čist zastopim da komaj čakaš da se ti začne poznati trebušček, še posebej v prvi nosečnosti je to tak filing in res komaj čakaš da ga lahko pokažeš.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 4659
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 12:43:10   
mami_1979
Pozdravljene!
Poročilo iz pregleda. Sem mislila, da me bo pogledala" spodaj" da bi vedela, če se že kaj pripravlja, pa NIČuser posted image . Na hitro mi je naredila UZ, plodovnice dovolj, vse b.p., prihodnji teden, je pa moja G. na dopustu, tako, da se moram it 28.10 pokazat v porodnišnicouser posted image . Glede na to, da je 28.10 moj zadnji PDP, upam, da bom takrat že pestovala svojouser posted image .

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 4660
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 12:53:32   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: dspela

Punce, v katerem tednu vam je začel rasti trebušek? jaz sem zdj npihnjen in komaj čakam, da mi začne rasti trebušček... jaz sem zdaj v 6 tednu


Meni zelo pozno odkrito povedano, še tam v 20. tednu tisti ki niso vedeli niso mogli kaj ekstra rečt, mogoče bi lahko rekli, da sem se kakšno kilco zredila, to pa je tudi vse, pasale so mi še vse hlače navadne recimo. Pol pa se je počasi začelo, zdaj v 30. tednu pa sem že kr solidna user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 4661
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 13:02:27   
Anonimen
Arwenko če ni preveč osebno: zakaj pa nimaš želje po dojenju? Saj ne druga, firbec me muči user posted image Ker meni je to lažje (samo potegnem joško ven in eto hrano) kot npr. samo pogrevanje mojega mleka, ne predstavljam pa si koliko časa bi mi vzela priprava flaške z adaptiranim mlekom (še niti poskusila nisem). In glede na to, da tisti čas mali ponavadi "stoka in joka"...

Je pa res, da nekateri prav posiljujejo z dojenjem no. Mene čisto, ampak res čiiiisto vsak vpraša če dojim. Bom enkrat iz principa rekla, da ne - me zanima reakcija user posted image

Trebušček se je meni začel poznati precej hitro, pri dopolnjenem 12tednu sem šla v shopping za nosečniške kavbojke ker mi je bilo vse tesno. Tako, da so drugi ugotovili, da sem noseča pa okoli 16tedna. Jaz ga nisem pridobivala počasi. Mene je "razgnalo" ene 2x, 3x in potem mir. Se mi zdi, da tam okoli 20tedna sem bila ista kot okoli 25 pa potem me je razgnalo in mir do rečmo 35.tedna in potem sem bila bolj kot ne ista do konca. Sem pa tudi slišala, da prvo pride izza ovinka moj trebuh potem šele jaz, ko gledam slike imam res velikega ampak počutila sem se pa kot da mam mini trebušček... zanimivo to :)

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 4662
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 13:23:27   
Arwenko
T.Z. - ne saj ne skrivam, imam ful občutljive prsi, že od nekdaj in so bolj don't touch cona, tudi za mojega npr., res praktično ne prenesem kakšnih dotikov na njih. Zdaj v nosečnosti pa se je stvar seveda samo potencirala in imam tako razbolele, da se včasih komaj umijem ali namažem s kremo, da bi kdo drug šlatal, ni šanse in pol mi je že sama misel na to, da bi otrok tam vlekel kakorkoli, nežno ali malo manj tako odbijajoča, da me zafrustrira vsaj za 2 dni. Se poskušam zdaj psihološko prepričat, da bi vsaj poskusila dojit za krajši čas, za tisto najbolj občutljivo obdobje otroka ali pa vsaj kombinirat, mogoče s črpanjem ali pa kako. Ne vem, bom videla, ampak razlogi so pa kombinacija fizioloških (bolečine) in psiholoških zraven, da mi je pač čisto anti to. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4663
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 13:29:15   
dspela
Hvala z odgovore!

nadka30, ja to je moja prva nosečnost. pregled pa imam 5.11

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4664
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 15:34:08   
Anonimen
arwenko aha, razumem. no itak boš videla kako bo po porodu, morda bodo hormoni poskrbeli, da se situacija spremeni. če ne pa - saj so vsi zrastli gor.

punce, ravnokar dobila menstruacijo. pa to ni res no... a ravno mene ne more zapustit še za par mescov al kaj user posted image mi je mogoče maaalce bolj jasno zakaj je mali siten ko driska že 2 dni...

(odgovor članu dspela)
  Neposredna povezava do sporočila: 4665
   RE: Celjske srečke nosečke
22.10.2010 18:11:21   
Anonimen
No evo, sem naredila preizkus pa ne me tepst, ker sem se prej hvalila, da samo dojim...
Sem dala malemu 100ml Aptamila po 1,5h dojenja (ko je hotel dojko) in je pojedel 90ml. Potem pa sem si iz obeh izčrpala mleko in načrpala slabih 100ml... Imam pojasnjen tudi vzrok zakaj bi jedel na 1-1,5h danes. A je možno, da mi mleko zaradi menstruacije presiha?! Ker naj ne bi vplivalo razen na redke nesrečnice. TAKŠNE "sreče" pa RES ne morem imeti a?!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4666
   RE: Celjske srečke nosečke
23.10.2010 11:19:58   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.

No evo, sem naredila preizkus pa ne me tepst, ker sem se prej hvalila, da samo dojim...
Sem dala malemu 100ml Aptamila po 1,5h dojenja (ko je hotel dojko) in je pojedel 90ml. Potem pa sem si iz obeh izčrpala mleko in načrpala slabih 100ml... Imam pojasnjen tudi vzrok zakaj bi jedel na 1-1,5h danes. A je možno, da mi mleko zaradi menstruacije presiha?! Ker naj ne bi vplivalo razen na redke nesrečnice. TAKŠNE "sreče" pa RES ne morem imeti a?!


dvomim da ti mleko presaha ampak zna se pa zgodit da ima takšno mleko drugačen okus, ki pa filipu ni všeč ti kar doji boš videla ko se bo tečka poslovila če bo kaj drugače. No moje tečke v prvi nosečnosti ni bilo celih devet mesecev če pa tako razmišljam je nadja ko sem jaz dobila tečko ona nehala zizatuser posted image user posted image user posted image tako da je čist možno da to kako vpliva na otroke, no jaz upam da moje tečke še necajt ne bo sem se sedajle že kar navadila da je ni.
Mimogrede t.z. katere pleničke pa uporabljaš za Filipa, jaz trenutno Hofewrjeve sem pa rekla da poskusim še DM potem se pa odločim za ene, no za pamperske ziher ne ker imam slabo mnenje o njih še od nadje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4667
   RE: Celjske srečke nosečke
23.10.2010 11:46:40   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.

Je pa res, da nekateri prav posiljujejo z dojenjem no. Mene čisto, ampak res čiiiisto vsak vpraša če dojim. Bom enkrat iz principa rekla, da ne - me zanima reakcija user posted image




uh ne si želet reakcije user posted image  

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4668
   RE: Celjske srečke nosečke
23.10.2010 11:54:04   
kpmk
dojenje - se strinjam z t.z. .... samo to bom napisala, če steče je 1A, če pa ne je pa lahko muka (moje mnenje) žal user posted image  moja izkušnja tokrat je ta, da odkar je mala na AM gre na bolje (ja res sem obupala in z glavo skozi zid tudi ne morem..... poleg tega sem bila v P. kregana ali ker sem CEli dan dojila in nisem jedla, ker je mala skoz želela zizat, po drugi strani ko sem rekla za malo dodatka, so me prepričevali da imam mleko, na kar po prepričevanju in jokanju so ji le dali dodatek,.... mah jst mam ZELO slabe izkušnje že iz P..... namesto da bi spodbujali na prijazen način in kaj razložili, te silijo in preprilujejo... mah moje mnenje.... ne me zdej zbombadirat user posted image  )
plenice - pri ta velikemu uporabljamo DM, za malo, ki je pa drobna pa so trenutno 1A Pampers premium, potem pa bomo dm
menstruacija - joj a že? naj še malo počaka..... t.z. pa ja pravijo, da če dojiš, da bi naj nadloga še malo počakalauser posted image

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4669
   RE: Celjske srečke nosečke
23.10.2010 12:16:18   
nadka30
Malo za lep dan!(sem skopirala z druge teme, no moj pesniški navdih)

Želela sem te, še preden sem vedela, da si na poti. Rada sem te imela še pred
tvojim rojstvom. Vzljubila sem te še bolj, ko sem te videla.
Zaljubila sem se......v tvoje lice, ko sem te zagledala. Vsak dan te gledam in me
napolniš z neizmerno srečo. Za tebe bi dala svoje življenje.
Otroci so ...čudež...življenja... 
Moje telo ni popolno, vendar sem nosila, rodila otroka,zato sem ponosna!
Škoda,da ne izgledamo popolne, vendar vsaka brazgotina, strija,
delček kože predstavlja naše prečudovite otročičke in vse,
kar smo storile za njih. Imeti otroka ni... lahka naloga,
smo močne, pogumne in smo PONOSNE MAMICE SVOJIH  MALČKOV.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 4670
   RE: Celjske srečke nosečke
23.10.2010 12:18:14   
Anonimen
menstruacija: mah naj gre nekam, packam že od včeraj. ni se prav ulila (to se pri meni itak ponavadi drugi ali tretji dan) samo živce mi kravžlja...

plenice: zaenkrat imam še tale paket pampersk št.2 za porabit potem grem pa v lov za kakšnimi drugimi. kako se hoferjeve obnesejo? dm-ove sem imela 2 ker sem kupila njihovo previjalno torbo pa so mi bile kar ok no... kaj pa lidlove? tole je meni cela znanost.

dojenje: no včeraj se je potem lepo dojil, ponoči je lepo teklo, zdaj zjutraj spet... kdo bi vedel kaj je s tem našim otrokom no...

(odgovor članu kpmk)
  Neposredna povezava do sporočila: 4671
   RE: Celjske srečke nosečke
23.10.2010 12:50:13   
nadka30
plenice- najprej imeli mullerjeve- niso bile slabe, nam niso nikoli prepustile razen ko naša ni tri dni kakala , potem je bila pa prava atomska bombauser posted image user posted image user posted image user posted image , škoda le ker je muller v velenju, tako daleč se mi pa ne da vozit samo za plenice
sedaj imamo hoferjeve- so nam super, ne premočjo v glavnem zaenkrat zadovoljni
ker sem kupla njihovo previjalno torbo DM sem takrta dobila grtais njihove dve plenice, bili zadovoljni, nimam pripomb, imam pa sedaj doma en njihov paket ,ki sem ga dobila gratis ob včlanitvi v dm bonus za starše, ko porabim hoferjev paket sprobam še tega.
Malo razmišljam da bi probala še lidlove potem pa končam z preizkušanjem in se za ene odločimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Če pa bo katera probala lidlove pa le naj pove izkušnjo, me prav zanima mnenje.Sem pa jaz lidlove uporabljala pri nadji, čist na koncu(takrat se je lidl šele pojavil v slovenijiuser posted image user posted image user posted image ) in so mi bile čist ok, ni bilo nobenih problemov z ritko.
Glede pampersk z njimi pa mi sploh ne bomo začeli imam slabo izkušnjo še od nadje, ker takrta se je nadji zaradi njih lušila cela ritka in bila si je full boga ko pa smo menjali pleničke je bilo vse ok, tako da sedaj niti namena nimam jih uporabljat

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4672
   RE: Celjske srečke nosečke
23.10.2010 13:50:40   
ajtak
Dojenje:
Enostavno se morem mal vključit...
Kot je rekla kpmk, če gre je super!!
Če pa ne, pa...

Pred 3mi leti sem rodila sina. 3 tedne pred rokom 4280g in 55cm, skratka krepek pob, ki je bil strašen zaspanec zaradi zgodnjega rojstva in hude zlatence.
V po rodnišnici z najinim dojenjem nihče ni ukvarjal. Pridno sem ga pristavljala in jih rotila naj me ponoči zbujajo, če bo med obsevanjem jokal. 2× so me, potem je dobil nadomestek, to sem opazila šele na kartonu. In ko sem jih opozorila, da ga želim dojit so bile sestre polne izgovorov (verjetno se pa samo nobeni ni dalo jit vsakih 15min na drug konec porodnišnice). Po 4h dneh so opazili, da mali izgublja na teži, priklopili so me na električno pumpo, ki je v 1h črpanja iz vsake dojke načrpala ravno toliko, da smo pokrili dno stekleničke.
Takrat so se mi prsi prvič spraznile in drug dan je prišel naval mleka. V porodnišnici sem bila že 5dni. Z dojenjem sva pridno nadaljevala in moj sin ni spreminjal ritma- ko je po večurnem obsevanju končno prišel k mamici in slišal njen srček, se je prisesal k prsim, 2-3× potegnil in srečen zaspal. 6ti dan so mi na odpustnico napisali, da polno dojim, čeprav je mali že v P vsaj 2× dobil Abtamil.
Ko sva prišla domov sem ga pristavljala vsakič ko je pokazal zanimanje, to je bilo tudi na 10min, če je bil buden, če pa je spal nekje na 3ure.
Ko sva bila doma kak teden sem začela opažat, da je vedno bolj nemiren, imela sem občutek da so prsi prazne, na to sem opozorila tudi patronažno s. in pričeli sva s tehtanjem podoja. Svetovala je naj si po vsakem podoju sčrpam mleko in mu ga dam po flaški. Ubogala sem jo in kmalu je to izgledalo tako, da sem ga cel ljubi dan pristavljala, si črpala, ga hranila po steklenički in bila vedno bolj depresivna. Pri 3h tednih starosti je sin začel zavračati prsi. Kljub temu, da sem uporabljala TT stekleničke z najmanjšim cucljem.
Še 2 mesec sem si mleko črpala in mojim skromnim 20ml dodajala AM. Pri tem pa bila vedno bolj žalostna.
Na vsaki škatli mleka ki sem jo kupila mojemu preljubemu sinu je pisalo, da je najboljše kar lahko storim za svojega otroka, da ga dojim. Jaz pa tega nisem mogla.
Ko sem stopila v čakalnico k pedijatru so name z viška gledali plakati, ki so opisovali pomembnost dojenja...
In prav vsak ki me je srečal me je najprej vprašal če dojim.

Težko sem se sprijaznila. A vedela sem, da se moram zaradi sina vzeti v roke. Da me potrebuje zdravo in veselo. Nehala sem si črpati mleko. Z dojenjem se nisem več ukvarjala. In danes imam krasnega 3letnika ki meri v višino že celih 105cm in tehta 19,5kg. Tudi on je bil vsega skupaj bolan 4× in še to zaradi vnetih ušes pa je od 11 meseca v vrtcu. V njegovi skupini so imeli že 3× vodene koze, pa jih še ni dobil...

Moje pisanje nikakor NI anti propaganda kar se dojenja tiče!! Rada bi samo, da si kakšna mamica ki ima morda podobno situacijo to prebere in ve da ni sama! Pa da so otroci krasni tudi če ne gre.

Sedaj sem drugič noseča. Veliko berem o dojenju. Ker se mi leva bradavica obrača navznoter redno delam vaje. Pripravljam se na to, da bi dojila! Vendar vem, da sama sebi tako slabe vesti (v primeru neuspeha) ne bom delala nikoli več!!

_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4673
   RE: Celjske srečke nosečke
23.10.2010 16:32:29   
Anonimen
ajtak: bravo za tole user posted image
mislim... res nam nabijajo slabo vest no... jaz sem včeraj jokala, ker sem mu dala eno dozo adaptiranega; pa mi je potem moj rekel, da če sem čisto na glavo padla. pa saj jaz to vem... ampak sem se res grozno počutila ko sem mu dala flaško.

(odgovor članu ajtak)
  Neposredna povezava do sporočila: 4674
   RE: Celjske srečke nosečke
23.10.2010 17:25:52   
kpmk
ajtak - končno nekdo ki razume...se podpišem pod tvoj post....namesto spodbujanja,.... vedno naletimo na obtožbe,.... lahko je tistim ki steče in ki niso v naši situaciji, že tako se same full obremenjujemo, ker ne gre
... in čestitke za bodočega aprilčka

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?