|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
22.10.2010 11:05:05   
severnica77
Renesme - mogoče pa je bolje nič narediti dopoldan. Potem, ko pa pride user posted image  domov pa jamrati kot doslej, ker tako in tako ni razlike user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
22.10.2010 11:17:14   
phelps
Pupe, upam, da ne bom zdaj izpadla kot tipična prvorodka, ki niti pod razno ne ve, kaj jo čaka user posted image user posted image user posted image ... Naj vas potolažim, da tudi najino stanovanje ni sterilno in kot iz škatlice... Pospravljava v soboto dopoldan (sesanje, brisanje prahu in temeljito kopalnica), sproti čez teden (pranje posode in perila) in nekako ne vzame preveč časa... Ko sem se vselila v to stanovanje, sem pucala vsakih par dni, sedaj se mi pa zdi to potrata časa, raje grem ven na sonce in uživam user posted image . Sem tak flegma tip ženske očitno in upam, da ostanem oz. da me nered ne bo preveč vrgel iz tira user posted image

Kapesanta, jaz tudi blodim naokoli samo v ponču in (še) v balerinkah in me nič ne zebe user posted image , pa sem sicer tudi bolj zmrznjen tip.

< Sporočilo je popravil phelps -- 22.10.2010 11:18:45 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
22.10.2010 11:22:52   
zori82
punce kolegica prodaja previjalno in voziček (za dvojčke), če katera rabi oz. še ni nabavla
previjalna http://www.bolha.com/previjalne-mize/previjalna-miza-z-podlogo-omarica-oglas1272574354
voziček http://www.bolha.com/ostali-vozicki/vozicek-za-dvojcka-oglas1272574316

Preis pro : IKEA FAMILY  

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
22.10.2010 11:23:30   
zori82
ups ka sm pa še zraven kopirala...reklamo za ikeo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
22.10.2010 11:45:20   
kapesanta
NOVEMBERSKA bi se pa žih že kej javila in povedala kako je blo user posted image

jst pa sedim sredi postelje, okrog mene kupi cunj, jst pa na računalniku - delovna vnema 200% user posted image

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
22.10.2010 11:48:41   
Renesme**
jst sem pa zdele tako živčna postala, pa sploh ne vem zakaj, se mi zdi, da bi en eno besedo rekel in bi eksplodirala....sej se mi dozdeva zakaj ampak....pa folk me že vsak dan kliče in sprašuje kaj je kej novegauser posted image , sej lepo, ampak  vsi bi že lahko vedeli, da bodo dobili sms, ko kaj bouser posted image , pa da naj težijo, če že morajo, ko bom čez rokuser posted image

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
22.10.2010 11:51:59   
Valentina85
Živjo punce!

Joj, sem jaz lena danes... Vse sem si splanirala kaj vse bom naredila pa se mi ne da nič... Kar poležavala bi na kauču. Moj dela cel dan, tako da si bom sama kasneje nekaj na hitro skuhala. Sedaj čakam kolegico, da pokliče in gremo na kavo... Blagor tistim, ki vam je skoz toplo mene kar naprej zebe, podnevi, zvečer....

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
22.10.2010 12:19:27   
malajka84
Zdravo punce!

Očitno je dans tak lenobn dan...vidm d nas je kr neki melo plane nardit to pa ono...pa nekak ne znese:)
Sej bo, če ne dans..pa jutri, če ne jutri pa...;)

Zlo lep seznamček dojenčkov!!Men je všeč, zdej se lahk počas začne polnit, mogoče bo pa jutri naval, ko stare babice pravjo, d polna luna dela svoje::), bomo vidle, če je kej na tem:)

Drugač pa pr nas sonček..sam zgleda vroče sam dokler skoz okno gledaš, zuni pa ni nč kej preveč topl, ampak že to d je sončk je bolš k d je vse sivo. Tko dgrem s psico mal "laufat" po travniku dokler š esonce ne zgine.:)

Mejte se lepo, pa čakamo novičke o novih dojenčkih. Metaxa je še tu, se nekaj časa že ni javila..

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
22.10.2010 12:44:11   
majabar
nejka, srecno!!!
pajac, midva pomivava po tleh vsak dan, malo zaradi prahu, malo zaradi tega, ker ima moj tako rad cisto:).
renesme, samo globoko dihaj;).
Ja sem bila vceraj ves dan zivcna, ampak samo zaradi tega, ker sem se bala, da rodim 1 dan preden pride moj domov. Vsake brce sem se ustrasila, vsakic, ko me je zabolela sramna kost, sem si mislila, joj, ne se! Zdaj se pa vedno bolj veselim. Manjka s 17 ur, imam se vedno cep, voda ni odtekla, popadov ni, 'zvija' me ne. Sem lahko kar optimist, a ne?
Tu se 6 ni, jaz pa na racunalniku. Celo noc me nekdo klice na slovenski telefon. Zato sem prizgala racunalnik, da mu SMS posljem, da ne bom imela stroskov. Mi je odpisal, da mu je dal moj oce st., ki naj bi bila od brata. Pomota. Mu posljem bratovo st. in on spet klice. Sem mu se enkrat pisala, upam, da si je zdaj prav zabelezil. Upam, da se malo zaspim, drugace bo dan res dolg!
Ali umetni popadki res bolj bolijo kot naravni?

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
22.10.2010 12:45:58   
phelps
Oh, copy paste user posted image , jaz tudi ful lena danes. Naredila riževo solato (ker mi je riž včeraj ostal in sem našla en fin recept), pomila posodo, naročila za mami par cotk iz Halensa in to je to. Zdaj pa brskam po netu (kaj že iščem?) in se grejem na sončku... Imam odprto okno in prav paše...user posted image

< Sporočilo je popravil phelps -- 22.10.2010 12:46:51 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
22.10.2010 12:46:22   
penelopa1
Ojla punce...res je danes nekak mrzlo ampak zdaj vidim že sonček tko da bo ziher lep jesenski dan user posted image
Spala sum super, zbudila pa mal kasneje nekak sem bila lačna pa takoj v trgovinouser posted image ...kupila še pižame za moža in majčko za me iz Hoferja+ stvari za kosilo.....pol pa še poštar mi je prinesel odločbo o porodniškem tko da je stvar zdaj zrihtana user posted image
Zvečer gremo mal v centru na kakšno kavico pol pa še koštanje bi jedla...une pečeni ki jih prodajajouser posted image ....

Bunda- joj dobro da ste me spomnili...jst si moram svojo pripravit....mislila sem novo kupit ampak bom počakala po porodu....itak se zdaj kot slončekuser posted image

Lepo bodite...

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
22.10.2010 12:50:26   
penelopa1
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

pajac, midva pomivava po tleh vsak dan, malo zaradi prahu, malo zaradi tega, ker ima moj tako rad cisto:).

Joj jst sem čist ista...sam zdaj zaradi velikega trebuška ne morem...tko da pomivam vsaj dvakrat na tedan....

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
22.10.2010 13:03:06   
Valentina85
Eno vprašanje za izkušene user posted image

Pospravljala sem posodo iz pomivalca in me je začelo na levi strani spodaj bolet, tako kot me je včasih bolelo, ko sem imela menstruacijo... Je to normalno?
Aja, pa še to, včeraj sem pomivala okna in ko sem končala se mi je malo kar ulilo na hlačke, sem se ustrašila, da ni slučajno voda, ampak mi je samo malo ušlo. Opažam, da je user posted image zadnje dni ful nizko in sem kar naprej na školjki.

(odgovor članu penelopa1)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
22.10.2010 13:17:46   
aleunam
Dan!

Vidim, da se nekatere pripravljate. Najraje bi tudi jaz šla že danes rodit, ker sem na pregledu doživela pravi šok!

Ko vstopim v sobo z UZ, mi G najprej reče, da je trebušček izrazito velik. Pa začne meriti user posted image  in komentira, da je glavica tako velika, da je skoraj ne more prav zmeriti. Jaz seveda šokirana, no, velika naj bi bila 34,21 (39t3d). Nadaljuje in sicer bi naj obseg trebuščka bil za 41t6d, femur (stegnenica, ne?) 40t5d in skupna teža naj bi bila 4277g! user posted image user posted image user posted image  Nisem mogla verjeti, pa saj je v slabem mesecu pridobil skoraj 2 kilograma (jaz nič, sem še vedno na +10). Kriza, do PDPja pa še 10 dni. user posted image user posted image user posted image  V četrtek imam tako ponovni pregled in če do takrat ne bo ničesar, me v petek pošlje v P. Me je vprašala, če sem si že uredila papir za EA, pa sem rekla, da ja, ona pa samo, da pametno tako.

Če bi mi danes ponudili, da mi sprožijo popadke, bi bila takoj za. Do zdaj se glede poroda nisem nekaj pretirano sekirala, pač sem si rekla, da je še vsak prišel na svet. Zdaj me je pa konkretno strah. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3189
22.10.2010 13:25:17   
aleksa83
iiiiiiiii, kake lubane miške :)
svetovno,...

dva dni me ni bilo, pa ste se tako razpisale, joj, bom potem vse prebrala :)

Kaj moram imeti potrdilo o očetovstvu zraven papirjev v materinski knjižici? Sma z mojim predčasno očetovstvo rešila.

Joj, komaj čakam, ko bo kaj novega tu gori user posted image

grem malo na sončka
pozdravček vsem :)))

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
22.10.2010 13:35:19   
phelps
Valentina85, nimam izkušenj, se mi pa podobno dogaja... Na momente se mi kar nekaj vlije, vendar (preverjeno) ni plodovnica... Pa špika v spodnjem desnem delu... Ne polagam posebnega pomena, telo se pripravlja na porod...

Aleunam, mene tudi vsi strašijo z velikostjo otroka, vendar se ne dam spravocirat, ker so te meritve lahko zelo nenatančne... Zanima me za EA, kaj moraš naredit, da jo lahko dobiš? Jaz do sedaj nisem v tej smeri storila nič, pa mogoče ne bi bilo slabo... Sicer vem, da v NM ti jo dajo, če vidijo, da je hudo, ampak kaj je za njih hudo?!

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
22.10.2010 13:35:46   
nadinne
Čau

No pa sem končno s pregleda...sem bila celo dopoldne tam user posted image ...smo se zopet nagledali user posted image po UZ user posted image . Končno zvedela koliko je beba težka...okoli 2700-2800g. Zredila se nisem nič, tak da sem še vedno na +4 user posted image Vzela mi je bris za streptokok, dobila navodila glede hemoroida in nato šla na CTG...seveda je user posted image kot nalašč zaspal user posted image Tako da sem šla potem za 2 uri ven...malo hodit in še k babici na klepet...seveda ni minilo 2 minuti ko sem odšla ven, pa je user posted image začel migat da je bilo noro. No pridem nazaj in user posted image se umiri user posted image Me dajo na CTG...najprej ene 5 min nič, no potem pa HB začne migat, tak da je blo vse ok na koncu user posted image Dobila sem tudi napotnico za kranjsko P in ker moje g naslednji teden ni, moram iti kar v P, če bi bilo karkoli narobe oz. se ne bi dobro počutila ali ne bi čutila gibov. Naslednji pregled imam tako 2.11.  Takrat dobim rezultate za streptokok, pa spet CTG.

maa2010...drži se...boš kmalu pestovala svojo štručko user posted image

bela...če ti šesti čut pravi da je CR tisto pravo, potem bo že držalo. Bo vse vredu, boš videla.

nejka...lepo si spet popravila seznam...luštne miške.

pajac...meni tudi najprej ni usekalo kaj naj bi bila fora s tem mačkom...no pa mi je potem le potegnilo user posted image Zakon fotka!

bunda...jaz moje ne zapnem več, mam eno staro ki pa mi je ful preširoka tudi sedaj, ampak bo že mogla bit vredu. Drugač pa niti nisem zmrznjena, sploh imam raje mraz kot vročino. Pri nas v hiši ni nikoli več kot 20, prej celo 18, pa hodim s kratkimi. Tak da zunaj še vedno hodim v mikici, pa čez velur, če pa piha pa še anorak čez in to je to.

pucanje...uf ste ene pridne. Jaz spadam med lenobe kar se tiče pospravljanja...to počnem ponavadi 1x tedensko, pomivam po tleh pa...uf zelooo redko. No ja če je res umazano kaj, potem že pomijem, ampak navadno ni umazano, tak da sesanje zadostuje.

vreme...ja zunaj je tako lepooooo user posted image Zjutraj je bilo res že zimsko, pri nas -3...sem drgnila šipe na avtu zjutraj...uh, me je roka bolela user posted image malo telovadbe user posted image Sedaj je nekje 10 stopinj in tako lepo toplooo...sem prej pobirala perilo na balkonu kar v kratkih...me ni nič zeblo. Tak da danes obvezno en daljši sprehod zunaj, kot včeraj...če mi bo mehur dovolil...ponavadi me začne tiščat lulat, tko sem 500m od hiše user posted image Ja radosti user posted image user posted image

Aja, pa včeraj sem končno uspela prit do frizerja...me morate pohvali, ker to pa res sovražim do frizerja hodit...grem 1-2x letno. Pa sem se sedaj prisilila da grem, ker ne vem kdaj bo potem čas user posted image Sem bla pridna user posted image

Nič zej moram pa it kosilo naštimat...da samca nahranimo k pride iz dela user posted image

Uživejte v sončku, pa kake lepe novičke sporočite user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3192
22.10.2010 13:36:33   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Dan!

Vidim, da se nekatere pripravljate. Najraje bi tudi jaz šla že danes rodit, ker sem na pregledu doživela pravi šok!

Ko vstopim v sobo z UZ, mi G najprej reče, da je trebušček izrazito velik. Pa začne meriti user posted image  in komentira, da je glavica tako velika, da je skoraj ne more prav zmeriti. Jaz seveda šokirana, no, velika naj bi bila 34,21 (39t3d). Nadaljuje in sicer bi naj obseg trebuščka bil za 41t6d, femur (stegnenica, ne?) 40t5d in skupna teža naj bi bila 4277g! user posted image user posted image user posted image  Nisem mogla verjeti, pa saj je v slabem mesecu pridobil skoraj 2 kilograma (jaz nič, sem še vedno na +10). Kriza, do PDPja pa še 10 dni. user posted image user posted image user posted image  V četrtek imam tako ponovni pregled in če do takrat ne bo ničesar, me v petek pošlje v P. Me je vprašala, če sem si že uredila papir za EA, pa sem rekla, da ja, ona pa samo, da pametno tako.

Če bi mi danes ponudili, da mi sprožijo popadke, bi bila takoj za. Do zdaj se glede poroda nisem nekaj pretirano sekirala, pač sem si rekla, da je še vsak prišel na svet. Zdaj me je pa konkretno strah. user posted image

user posted image user posted image user posted image Ej dej no ne sekiraj se... Obseg glavice ima 2 cm manjši kot je imel Peter ob rojstvu, pa sem ga ven stisnila v 3 urah... Kar se pa tiče ostalih mer... trebušček je mehak in se upogne (saj veš kako lahko trebuh not potegnemo a ne? user posted image ) nogice so dolge pa kaj pol.. Tebi je edino merilo tega kaj moraš spravit čez obseg glavice... Ne vem pa, kaj je kvasil, da je glava velika in ne more izmerit... Pusti to, ne sekiraj se! Vse bo v redu!

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
22.10.2010 13:47:33   
severnica77
Aleunam - tako kot ti je povedala pajac. Moj je imel ob rojstvu tudi glavico 36,5 -  zdaj na zadnjem UZ pa je bil težji/večji skoraj za tri tedne. Pa nihče ne dela panike, oz. pogledajo mere, rečejo, da je velik, se nasmejijo in je to to ... user posted image  Jaz tudi mislim, da ni take panike ... Meritve so lahko zelo mimo, ker jih težko premerijo v takšni starosti. Bo vse o.k.. Boš videla!

Nadinne - jaz sem bila tudi včeraj pri frizerju user posted image . AMpak je fajn, kaj? Potem bo res manj časa.

Seznamček je pa tudi meni všeč! Super!

Izcedek - nekje sem prebrala, da se lahko kar fajn poveča proti koncu nosečnosti.

< Sporočilo je popravil severnica77 -- 22.10.2010 13:49:50 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
22.10.2010 13:57:37   
tejci1981
Pozdravljene!

Evo mene,....sem že doma user posted image !

Moje poročilo:

Lulek se je iz medenične vstave premaknil v nožno user posted image user posted image user posted image , tako, da ni druge izbire kot CR user posted image .
Naročena sem v sredo, tako, da bomo imeli oktoberčka!

Čisčenje - sem ravno včeraj imela orng akcijo - prah, sesanje, brisanje, pranje,....čaka me še edino kopalnica.

Zori82 - čestitke za omaro user posted image user posted image user posted image

Aleunam - joj kake mere user posted image user posted image user posted image , samo je vprašanje koliko držijo?!?!?!?!

LEPE MIŠKE!!!!!

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
22.10.2010 14:00:03   
severnica77
Joj tejci1981 kako hitro boš že imela svojega user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3196
22.10.2010 14:03:44   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83

iiiiiiiii, kake lubane miške :)
svetovno,...

dva dni me ni bilo, pa ste se tako razpisale, joj, bom potem vse prebrala :)

Kaj moram imeti potrdilo o očetovstvu zraven papirjev v materinski knjižici? Sma z mojim predčasno očetovstvo rešila.

Joj, komaj čakam, ko bo kaj novega tu gori user posted image

grem malo na sončka
pozdravček vsem :)))

Moraš ne... samo je pa fajn, da imaš, vsaj kopijo.. jaz imam kopijo poročnega lista... ker pol urediš vse te zadeve kar tam v bolnici...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
22.10.2010 14:07:40   
severnica77
Priznanje očetovstva sem jaz imela s sabo in sem en izvod oddala kar socialni delavki, ki pride v porodnišnico. Kasneje ni bilo potrebno urejati ničesar drugega v zvezi s tem.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
22.10.2010 14:08:41   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981

Pozdravljene!

Evo mene,....sem že doma user posted image !

Moje poročilo:

Lulek se je iz medenične vstave premaknil v nožno user posted image user posted image user posted image , tako, da ni druge izbire kot CR user posted image .
Naročena sem v sredo, tako, da bomo imeli oktoberčka!

Čisčenje - sem ravno včeraj imela orng akcijo - prah, sesanje, brisanje, pranje,....čaka me še edino kopalnica.

Zori82 - čestitke za omaro user posted image user posted image user posted image

Aleunam - joj kake mere user posted image user posted image user posted image , samo je vprašanje koliko držijo?!?!?!?!

LEPE MIŠKE!!!!!

Pol je sam rešil tvoje dileme... ker nožno mislim, da kar rutinsko delajo CR user posted image user posted image user posted image user posted image

Boš pa se prej cartala, glej na to tako.....

Ok tebi verjamem, da imaš samo še kopalnico spucat do roka user posted image user posted image Jaz sem namreč prvič šla 11 dni čez rok in sem imela vse spucano v nulo (večkrat) pa še vsak 2 dan novo francosko manikuro sem si naredila user posted image Sem ponucala lakov in odstranjevalca na hektolitre... zdaj pa rok raje ne pogledam.. mogoče danes zvečer.... če bo volja..

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3199
22.10.2010 14:09:22   
pajac
user posted image user posted image user posted image user posted image za seznamček... zdaj samo še filat user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?