gajka
|
Dobro jutro! Sonček se kaže! Sicer sem pa zjutraj za dobro jutro zamrznjene šipe praskala, da sem lahko ta večjega do vrtca dostavila. Tale moj problem s krvjo v mleku se je zdaj razkril. Očitno je bila najprej kriva ena skrita ragada, ker zdaj so se pojavile tudi vidne ragade in to je očitno to. Za povrh vsega so se pojavile še na drugi strani. Se počutim kot na začetku dojenja, ko sem bila vsa "zglodana". Mi sicer ni jasno, zakaj na vsem lepem ragade in večja občutljivost bradavic, ampak mogoče je tole moje manjše sesutje imunskega sistema dodalo piko na I. Eh, upam samo, da hitro mine! annie - sožalje za izgubi babice! Knjigo Znanost o vzgoji sem nabavila kakšno leto nazaj, malo prelistala in od takrat se samo prah nabira na njej. Razlog za nakup so bili prvi izpadi pri ta večjem, sem pa v knjigi iskala samo določene odgovore, ki pa jih nisem našla, cele se pa nikoli nisem lotila brat. Mogoče bi se pa vendarle morala... Potem sem nabavila še eno knjigo o vzgoji od E. Pantley: Z otrokom lahko sodelujete. Ta je pa res knjiga s praktičnimi primeri vzgoje, sicer polna prijemov pri malo večjih otrocih, ampak že zdaj s pridom izkoriščam nekaj for pri našem dvoletniku in začuda delujejo. Naš ta večji ni nikoli imel dude, potem pa je na vsem lepem začel sesati desni palec in takrat so vsi poskusi odvajanja od palčka propadli. Zdaj ga pri dobrih 2 letih še vedno sesa, sicer samo zvečer ali opoldan pred spanjem, ko zaspi, pa mu itak iz ust pade. Redko ga cuza tudi takrat, ko se pač malo umirja med gledanjem risank. Zaradi tega sva se z odločila, da pri ta mali začneva z dudo tisti moment, ko bo napadla prstke. Očitno ima Zara ful močan sesalni refleks, ker ji je praktično vseeno, a cuza prste na levi ali na desni roki, lahko je palec, lahko kombinacija kazalec + sredinec ali pa sredinec + prstanec... Samo zaradi tega ji takrat, ko navali na prste, poskušam podtaknit dudo. Ji pa nikoli ne tlačim dude zvečer, da bi lažje zaspala. Se je do sedaj zgodila parkrat, da sem ji dala dudo med spanjem, ker je začela intenzivno prste vlečt (bila pa je sita), ampak se ne zbudi, če ji potem duda iz ust pade, niti, če ji jo čez čas jaz ven potegnem. Kako jo bomo odvadili, še ne vem, kot tudi ne vem, kako odvadit sesanja palčka pri ta večjem. Spi pa ta mala že od začetka v svoji posteljici, ampak pri nama v spalnici. Iz spalnice bo šla najbrž šele takrat, ko nočno dojenje ne bo več potrebno, ker si bosta zaenkrat delila sobo s ta večjim (dokler se nas ena čarobna vila s svojo hiško ne usmili ).
< Sporočilo je popravil gajka -- 21.10.2010 8:36:51 >
|