Tulipan12
|
Dober večer! Se še jaz malo javim, preden grem počivat. Danes sva z dragim uredila očetovstvo, zdaj še samo čakam, da se zaključi oktober in dobim plačilno listo, da lahko grem še na CSD uredit papirje za porodniško. Čakam pa zato, ker še delam in se mi bolj splača čimveč plač, ker sem bila do marca na prejšnji porodniški in še vedno ne vem, kako mi bodo obračunali ManUr jaz sem na začetku kupila Pampersove New Born, ker so najmanjše pleničke, ki obstajajo. Potrebovala pa sem 2 paketa, potem smo šli na večje. Zdaj uporabljam Mullerjeve, so ugodne in dobre, tu pa tam tudi Lidlove, poleti sem pa imela spet Pamperske, ker so najtanjše. Nam nikakor niso odgovarjale DMove ali Hoferjeve, ampak tu so mnenja spet različna, kak komu kaj paše. Iz lekarne pa boš potrebovala fiziološko raztopino za čiščenje noska, kremico za ritko (meni osebno je Lamprehtova super, če pa je ritka vneta pa Sudocrem, Babyval pa mi je tak tak - ampak so spet različna mnenja). Za umivanje pa uporabljam nesterilne gazice 10x10, kupljene iz lekarne, edino, če gremo kam, si dam v previjalno torbo vlažilne robčke za ritko, jih je najlažje uporabit, če nisi doma. Fajn je met tudi kakšno olje za nego po kopanju, da dojenčka zmasiraš, se mu telo malo prekrvavi in segreje pod maminimi toplimi rokami. Pa palčke za ušesa. Drugega mislim, da za začetek ne potrebuješ. Dojenčka umivaš samo z vodo, fajn je met rokavičko za umivanje, kasneje pa začneš s trdim milom. Upam, da sem kaj pomagala, pa da nisem kaj pozabila
|