|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
20.10.2010 22:05:23   
Tulipan12
Dober večer! Se še jaz malo javim, preden grem počivat. Danes sva z dragim uredila očetovstvo, zdaj še samo čakam, da se zaključi oktober in dobim plačilno listo, da lahko grem še na CSD uredit papirje za porodniško. Čakam pa zato, ker še delam in se mi bolj splača čimveč plač, ker sem bila do marca na prejšnji porodniški in še vedno ne vem, kako mi bodo obračunaliuser posted image
ManUr jaz sem na začetku kupila Pampersove New Born, ker so najmanjše pleničke, ki obstajajo. Potrebovala pa sem 2 paketa, potem smo šli na večje. Zdaj uporabljam Mullerjeve, so ugodne in dobre, tu pa tam tudi Lidlove, poleti sem pa imela spet Pamperske, ker so najtanjše. Nam nikakor niso odgovarjale DMove ali Hoferjeve, ampak tu so mnenja spet različna, kak komu kaj paše.
Iz lekarne pa boš potrebovala fiziološko raztopino za čiščenje noska, kremico za ritko (meni osebno je Lamprehtova super, če pa je ritka vneta pa Sudocrem, Babyval pa mi je tak tak - ampak so spet različna mnenja). Za umivanje pa uporabljam nesterilne gazice 10x10, kupljene iz lekarne, edino, če gremo kam, si dam v previjalno torbo vlažilne robčke za ritko, jih je najlažje uporabit, če nisi doma. Fajn je met tudi kakšno olje za nego po kopanju, da dojenčka zmasiraš, se mu telo malo prekrvavi in segreje pod maminimi toplimi rokami. Pa palčke za ušesa. Drugega mislim, da za začetek ne potrebuješ. Dojenčka umivaš samo z vodo, fajn je met rokavičko za umivanje, kasneje pa začneš s trdim milom.
Upam, da sem kaj pomagala, pa da nisem kaj pozabilauser posted image

(odgovor članu ManUr)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
   RE: Decembrke 2010 II.del
20.10.2010 22:11:48   
Tulipan12
Brcike jaz sem jih v prejšnji nosečnosti komaj čutila, sem se morala prav koncentrirat, da jih naštejem dovolj. Sem pa si pomagala s kakšnimi počepi in se potem umirila ali pa s koščkom čokolade. Je vedno pomagalo. No, tokrat nimam teh problemov in je ravno kontra, me dojenček non-stop budi s tem brcanjem in obračanjem, tak da ne vem, kaj je prijetnejeuser posted image
Je pa res, da v zadnjem mesecu se kar umirijo, ker tudi več nimajo toliko prostora za manevriranje tam notri!
V P pa greš, če ne našteješ dovolj brcik v dnevu, pa verjemi, ne boš edina, bolje paniko delat za nič kot pa nič ne naredit, ko je že panika!

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
   RE: Decembrke 2010 II.del
20.10.2010 22:17:17   
Tulipan12
Segrevanje prostorov mi smo nabavili dve pečki, eno za kopalnico in eno za spalnico. Predvsem je nam to prav prišlo, ker sem rodila aprila, ko ni več potrebe po kurilni sezoni, za dojenčka pa je kar potrebno. Pozimi pa je tudi fajn kaj takega uporabit, ker naj bi bila temperatura pri kopanju 25C, pri spanju pa cca 20C in če dojenčka urejaš po kopanju v spalnici, je fino, da si jo za tisti čas malo dosegreješ, potem pa tista temperatura tak pade na primerno za spanje. Je pa 25C full vroče, boste videle, se je kar treba navadituser posted image

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
   RE: Decembrke 2010 II.del
20.10.2010 22:19:37   
Tulipan12
IZVIRNO SPOROČILO: čmaja

Pozdravljene decembrke!
Naj še z vami podelim veselo novico. Bila sem z vami, amapk zaradi SS sem vas v 11t nosečnosti zapustila.
Sedaj sem med junijkami in sem danes imela prvi pregled. Videla srčka in sem ful ful vesela.Upam, da tokrat zdržimo do konca! seveda bomo!
Čim lepše tedne do konca vaših nosečnosti vam želim!user posted image

papa!



user posted image user posted image user posted image  lepe novičke! Tudi jaz ti želim lepo nosečnost, uživaj v njej!user posted image

(odgovor članu čmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 7:45:56   
ula77
ojla,pozdravljene!

Hvala vsem za včerajšnje tolažilne besede glede brcik.  V bistu sva oba naredila paniko, ker je običajno dete zelo aktivno, prejšnja 2 dni pa res leno. Sem se odločla, da bom včeraj počakala do pop., pa je verjetno dete to slišalo, kajti od 15 dalje je blo kot ponorelo, pa ponoči tudi, sedaj se veselo klobasa v trebuščku.
res sem bla zelo aktivna, saj sem sesala, sterilizirala, drgnila kopalnico ipd. pa mu to očitno ni všeč, je pa res da običajne fore s čokolado,  sprehodom, ki ponavado palijo, niso vžagale, pa smo paničarli......hvala še enkrat!!!!!

Ste vidle včeraj sonček? Upam, da ga bomo tudi danes, jupi!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 8:12:19   
Frutiq
Jutro! Pri nas je že pokukal sonček in me spravil v dobro voljouser posted image .
Od potrebščin, ki jih potrebuješ na začetku za nego dojenčka je dobro imeti pripravljeno: mandljevo olje iz lekarne, fiziološko razstopino v ampulah, vato, alkohol za nego popka, gazice za umivanje in mislim, da je to to. Je pa odvisno od patronažne sestre, ki pride na dom. Vsaka ima svoj sistem in lahko bo naročila še kaj kupit.

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 8:59:02   
zaljubljena23
ula..takšna sem bila sama čez vikend...Zadnje tri dni, pa je dete full aktivno, zjutraj je melo tako žurko, da spati nisem mogla...In pol me razvadi, ker sem navajena takšne aktivnosti in ko pride kakšen bolj miren dan, postanem panična user posted image

_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 9:53:09   
Dadi
IZVIRNO SPOROČILO: ManUr

Halo.

Že kaj razmišljate katere plenice boste kupile in KJE ??? user posted image
Tukaj bi znal priti prav kakšen nasvet mamice katera že ima kakšnega otroka...user posted image

Pa kaj nameravate vse kupiti v lekarni, katera mazila?

hvalaaauser posted image .

LP


Mislim, da bom te male pleničke za prva dva meseca kupila v Hoferju (sem jih uporabljala tudi pri prvih dveh). V lekarni bom kupila pa Bepanthen mazilo, posebno mazilo za ritko brez dodanih hormonov (Essential care), fizološko tekočino, pa razkužilo za roke-no to že mam skoz na zalogi. Blazince za dojenje, dude in druge stvari bom pa kupila v DM-u, Mullerju ipd.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu ManUr)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 10:10:05   
Rosi*
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Nam so v MŠ svetovali, da naj nikakor ne pretiravamo s kurjenjem, 21-22 stopinj v dnevnih prostorih je dovolj, v spalnem se priporoča tam 18-20, edino v času kopanja in previjanja se priporoča da je segreto tam na 25, zato pa priporočajo, da se nega opravlja v kopalnici, ki se jo da hitro in bp segret za kakšno stopinjo več. 


Se strinjam z Arwenko. Čeprav se ne spomnim, da bi mi za kopanje kurili tudi do 25 stopinj. user posted image  Drugače pa ne imeti prevroče v stanovanju.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 10:15:49   
Rosi*
IZVIRNO SPOROČILO: ManUr

Halo.

Že kaj razmišljate katere plenice boste kupile in KJE ??? user posted image
Tukaj bi znal priti prav kakšen nasvet mamice katera že ima kakšnega otroka...user posted image

Pa kaj nameravate vse kupiti v lekarni, katera mazila?

hvalaaauser posted image .

LP


Plenice sama kupujem v DM-u ali Bipi. Sem mela tudi hoferjeve in so nam odgovarjale. Kar se krem tiče imam na zalogi bepathen plus, če je ritka fejst vneta, drugače pa kar dm-ovo ali bipino. Skratka gledam tudi, da nima kakšnih parabenov... kakega olja si ne nabavljaj. Vsaj meni ni prišlo prav, razen za temenice, pa še to samo 2×. Kao naj ne bi otroka mazali z oljem. Če je imel naš tamali kje rdečo (vrat, pod pazduho...) sem kar z bepathenom namazala.

Drugače si raje zase v lekarni kupi blazinice multi mam compress. Niso glih poceni, vendar ni boljšega, če imaš vnete bradavice. Kakšne kreme za bradavice meni pri hudem vnetju niso pomagale. Te blazinice so bile pravo olajšanje, pa bepathen - samo tega moraš sprat, ko gre user posted image  zizat. Dobiš blazinice tudi v porodnišnici - malo moraš biti tečna - pa pri nas si dobil eno blazinico na dan. Saj več itak tudi ne rabiš.

(odgovor članu ManUr)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 10:17:17   
Rosi*
vam še link prilimam za multi mam compress: http://www.moja-lekarna.com/p-283-multi-mam-compresses.aspx

(odgovor članu Rosi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 10:23:39   
maca81
IZVIRNO SPOROČILO: ManUr

Halo.

Že kaj razmišljate katere plenice boste kupile in KJE ??? user posted image
Tukaj bi znal priti prav kakšen nasvet mamice katera že ima kakšnega otroka...user posted image

Pa kaj nameravate vse kupiti v lekarni, katera mazila?

hvalaaauser posted image .

LP


Jaz sem že kupila pleničke- pralne Racmanke.

(odgovor članu ManUr)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 10:51:05   
hannahgogy
Pozdravljene,

mislim, da je najbolje kupovati pleničke v Mullerju, ker je tudi kvaliteta najboljša (so delane za nemški trg), vsaj na začetku... ostalo pa lekarna....
Vsaj meni so tako svetovali :-)

Jupiiii četrtek je... samo še jutri delat pa vikend :-))) želim vam prekrasen sončen dan user posted image


_____________________________

<center><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="160" height="200">
<param name="movie" value="http://www.preg

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 10:54:14   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: ManUr

Halo.

Že kaj razmišljate katere plenice boste kupile in KJE ??? user posted image
Tukaj bi znal priti prav kakšen nasvet mamice katera že ima kakšnega otroka...user posted image

Pa kaj nameravate vse kupiti v lekarni, katera mazila?

hvalaaauser posted image .

LP


ManUr jaz sem zaenkrat kupila za začetek Pampers Premium Care newborn 2-5kg. Mi je kolegica rekla, da so fine, da njen sin je imel na vse druge reakcijo razen na te. Dobro, to je samo en otrok, že njen drugi sin je prenašal pleničke drugače, ampak vseeno, jaz sem se za začetek odločila za te, pol pa itak vidiš katere ti najbolj odgovarjajo, saj boš ziher več različnih sprobala. Vsaj jaz sem tako pri prvi hčeri.

V lekarni bom jaz kupila lekarniško hladilno mazilo, ki mislim, da je brez raznoraznih konzervansov, barvil, ....
Pa lanolin za prsa, ker ni treba prsi umivat pred dojenjem, tako kot npr. po Bepantenu in ostalih kremicah.
Pol bom pa povprašala za nasvet, kaj mi svetujejo za kopanje in nego kože dojenčka. Pa mogoče fiziološko za nosek.

IZVIRNO SPOROČILO: Rosi*

Drugače si raje zase v lekarni kupi blazinice multi mam compress. Niso glih poceni, vendar ni boljšega, če imaš vnete bradavice. Kakšne kreme za bradavice meni pri hudem vnetju niso pomagale. Te blazinice so bile pravo olajšanje, pa bepathen - samo tega moraš sprat, ko gre user posted image  zizat. Dobiš blazinice tudi v porodnišnici - malo moraš biti tečna - pa pri nas si dobil eno blazinico na dan. Saj več itak tudi ne rabiš.



Rosi* jaz imam te blazinice že doma, mi jih je kolegica podarila, ker jih več ne rabi in jih je izredno pohvalila. Imajo pa od istega proizvajalca tudi kremo-lanolin in ne vem kaj je zdaj boljše, ko bom v bodoče nekaj od tega kupovala, ko porabim blazinice. Imaš kakšne izkušnje s to kremo in kaj priporočaš?

http://www.lekarnar.com/izdelki/multi-mam-lanolin

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 11:00:00   
Rosi*
[/quote]

Rosi* jaz imam te blazinice že doma, mi jih je kolegica podarila, ker jih več ne rabi in jih je izredno pohvalila. Imajo pa od istega proizvajalca tudi kremo-lanolin in ne vem kaj je zdaj boljše, ko bom v bodoče nekaj od tega kupovala, ko porabim blazinice. Imaš kakšne izkušnje s to kremo in kaj priporočaš?

http://www.lekarnar.com/izdelki/multi-mam-lanolin

[/quote]

V prvi nosečnosti je bilo tako. V porodnišnici so me malenkost bolele bradavice, pa sem dobila blazinice od multi mam. Imela sem pa zraven tudi njihov lanolin. Doma sem imela pa še kremo za bradavice od dm-a. Med nosečnostjo sem si iz preventive mazala ali z enim ali z drugim. Blazinice sem mela prvi teden po porodu, potem pa po potrebi.
Ko je bil pa naš mali cca 5 mesecev star, pa je zgleda nekje pobral neke glivice (valda, če vse v roke deva, pa vsi bi ga po rokicah šlatali...) in sem dobila ornk vnetje. Če sem si hotela mleko spumpat je tekla zraven kri. user posted image  Ko se je mali priklopil na bradavico, sem jokala od bolečine poleg, pa prej sem mogla obvezno sprazniti mehur, drugače mi je od bolečine še všlo user posted image . Skratka je bla kar kriza. V tem primeru, pa so mi pomagale samo te blazinice in pa bepathen plus. To dvoje je bilo zakon.

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 11:11:19   
betricija
dan
mi že s pregleda.
rastemo, težki 1600g pri malo manj kot 31t, G naredila UZ. in naredila čisto zmedo. ne more več zagotoviti, da bo 100% punca. user posted image user posted image user posted image
je rekla, da nogce tako skupaj drži, pa neki ji čudno binglja, da ne vidi dveh luknjic več, če smo pri morfologiji za zihr rekli, da je punčka...sem rekla, da imam slikco z dvema hribčkoma, je rekla, naj ne kupujem preveč roza cotk. dobro da imajo vse oblekce še etikete in da ima mami vse račune spravljene. kruce fiks no.
sicer pa sam da bo otrok zdrav. pa naj ostane še roza dojenček pri meni.

drugače sem v redu, razen kakšnih krčev, prepovedanega ležanja na desnem boku, ker me uščipne sredi noči, je vse ok. otroka nismo mogli čisto natančno zmeriti, glavica je še zmeraj dol, MV pa še zmeraj 3cm zaprt. juhuu

(odgovor članu Rosi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 11:42:37   
mag3
Punce kdaj nameravate pripavit torbo za v P. Ali boste pripravile zase posebaj torbo in za user posted image  posebaj in jo bo ati prinesel v P na dan odhoda domov?

Če se spomnim na decemberki, ki sta že rodili, bi najrajši že začela. user posted image  
Pa jaz imam itak PDP v začetku decembra, tako, da me že kr malo .... user posted image

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 11:49:32   
enamimi
Hejhej punce
Včeraj sem bila na CSD-ju in sem strašno razočarana. Zvedela sem, da čeprav delam preko javnih del, mi porodniška ne pripada, samo državna al neki takega, se pravi okoli 200 €. Prejokala sem cel dan, ker nevem kako bomo s tem preživeli. Toliko sem prejemala socialno pa sem bila sama, zdej pa bova dva.
Potem me pa še vpraša, če se lahko zaposlim kje za en mesec.... mislim halooooo, kot prvo imam še točno en mesec do porodniške in kot drugo, pogodbo z javnimi deli ne smeš prekiniti kar tako, ker moraš vrniti vse plače za nazaj.

Drugače pa z bebijem je vse ok, prejšnji teden v 30t smo imeli pregled, težek je 1600g, normalne velikosti, samo izmeriti ga ni mogla.

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 12:19:06   
Rosi*
IZVIRNO SPOROČILO: mag3

Punce kdaj nameravate pripavit torbo za v P. Ali boste pripravile zase posebaj torbo in za user posted image  posebaj in jo bo ati prinesel v P na dan odhoda domov?



Jaz sem mela torbo parajt kak teden pred rokom. Eno zase, eno za user posted image . Ko sem dobila popadke sem samo torbo zase nesla v porodnišnico, torbo za user posted image  pa je moj prinesel, ko je prišel po najudva.

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 12:20:05   
Arwenko
mag3 jaz sem rekla, da bom imela pripravljeno nekje 1 mesec prej in da bo ta torba kr v avtu skoz, nikoli ne veš kaj te preseneti, tako da za tebe, kaj pa vem, čez kakšnih 14 dni bi pomoje jaz na tvojem mestu imela vse ready.

Pri nas smo šele zdaj začeli sploh malo z nakupi, sva ravno danes šla po tale baby fon v Spar, ki je bil v akciji, pa eno dekico sva še vzela, pa pol v Pikapolonici dudo in stekleničke user posted image

(odgovor članu enamimi)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 12:20:41   
kar_ena
Živjo!

Enamimi - grozno! Zakaj pa? A se javna dela ne štejejo v delovno dobo? A ni to zaposlitev za določen čas? Koliko časa pa jih že opravljaš in kdaj ti poteče pogodba? V primeru, da ti ne poteče pred nastopom porodniške bi se bilo dobro mal pozanimat, če je to sploh res, ker te punce na CSDju včasih ustrelijo mimo (poznam kar nekaj primerov, ko so trdile eno, res je bilo pa drugo).

Mogoče pa lahko kandidiraš za denarna sredstva občine ob rojstvu novorojenčka, sicer je to enkratni znesek, ampak vse prav pride.

Betricija user posted image za dobro opravljen pregled!!! Je pa smešno tole s spolom. Jaz sem si pred N predstavljala, da je v današnjih časih vse bolj natančno in da večini nosečnic povejo kaj bo. Sedaj se mi pa zdi, da niti ni tako in da še če ti povejo spol ne moreš 100% zaupat user posted image .

Povejte mi, a ve jemljete DHA? Jaz sem imela Femibion2 (folna kislina in DHA), pa sem ga v 2/3 bolj slabo jemala, tako, da mi ga je šele sedaj zmanjkalo, pa se odločujem a kupiti novega ali ne... ?


< Sporočilo je popravil kar_ena -- 21.10.2010 12:23:10 >

(odgovor članu enamimi)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 12:29:15   
Frutiq
IZVIRNO SPOROČILO: kar_ena


Povejte mi, a ve jemljete DHA? Jaz sem imela Femibion2 (folna kislina in DHA), pa sem ga v 2/3 bolj slabo jemala, tako, da mi ga je šele sedaj zmanjkalo, pa se odločujem a kupiti novega ali ne... ?



Jaz jemljem Neovin+DHA skoraj vsak danuser posted image in mislim, da ga bom jemala do konca. DHA priporočajo v zadnjem trimesečju, ker naj bi bile potrebne za razvoj možgančkov.

Arwenko, kakšne znamke dude in flaške si pa nabavila?

(odgovor članu kar_ena)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 12:35:04   
kar_ena
Ampak Frutiq, če bomo imele preveč pametne otroke, nas bodo še bolj okoli prsta vrteli user posted image user posted image user posted image !

Ja nč, grem v lekarno, itak rabim Magnesol user posted image .

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 12:47:04   
obcinarka
ooooooooooooo. tole se pa noro sliši... hahahah, sej tega je tud mene " strah".. da bojo rekli, hja lulček jeeeeeee.... skratka, presenečenja so in pač.... ampak sam da je drgač vse ok, to je bistvo, mamo pa tud mi posledično malo več cunjic za pužo, tko da.... če bo sila bo pa lulček za " doma" ponosil...hahahah
lepo bodite, nimam velikoooo časa za branje, ker bom počas odletela, se grem poslovit od mojga avta, uredit kupoprodajno, pa blalalalalalaluser posted image user posted image user posted image user posted image  mi je že kar hudooooooooooo

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.10.2010 12:54:11   
enamimi
kar_ena hvala za odgovor.
Preden sem začela delati mi je svetovalka na zavodu rekla, da se to šteje v delovno dobo in da je vse isto kot da si zaposlen in, če gledam moje plačilne liste vidim da plačujem vse prispevke od zavarovanja do starševskega varstva tako kot vsi normalno zaposleni. Na CSD-ju pa mi rečejo da sem brezposelna, ki dela preko javnih del zato se ne šteje.
Mislim, da glede teh javnih del nobeden ne ve čisto kako to gre tudi tisti, ki bi to morali vedeti.
Jaz imam pogodbo do 31.decembra tako, da bom z nastopom porodniške še vedno zaposlena, saj imam rok 21.decembra, delam pa že 8 mesecev.

Mah ne bom vam morila s tem, ker je bilo preveč a nič konkretnega napisano o tem.

Uživajte v današnjem sončku!

(odgovor članu kar_ena)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?