|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
20.10.2010 12:23:22   
blondy_81
AD3 jst tud dajem, samo včasih tudi po par dni pozabim. Moram pa po recept, ker jih mam samo še za ene 2x

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
20.10.2010 12:42:45   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: KulGirl

AD3 Jaz jih dajem. Mala ima še vedno precej odprto mečavo in je rekla pediatrinja, da naj kar pridno dajem.

Isto je pri nas.

Drugače pa, joj, saj še vedno ne morem verjet... Dobili smo vrtec!!! Proti vsem pričakovanjem so me poklicali včeraj in sem skoraj padla s stola. To nam ogromno pomeni, ker imamo Eriko že v vrtcu in bo za Primoža zastonj! Prej sem bila res v skrbeh kako bomo s kreditom in dvojnim varstvom prišli skozi, zdaj pa tako lepo presenečenje. Pa še v isti enoti smo dobili, tako da bosta praktično v sosednji sobi. No, takoj po izrednem veselju mi je pa bilo kar hudo, ker smo bili že dogovorjeni z bivšo varuško od Erike, Primoža bi čez 14 dni že začela uvajat, zdaj smo ji pa morali odpovedat. In mi res ni vseeno, ker se imajo pri njej otroci lepo in je Primoža že vzljubila. Vem, da bi tam bil zadovoljen, kako bo v vrtcu pa ne morem vedet...

Zdaj ima ona seveda eno mesto prosto, tako da, če katera rabi varstvo v Šiški, naj mi pove. Jaz sem bila zelo zadovoljna, čeprav seveda ne more biti vse popolno. Gre za zelo prijetno gospo, ki je vedno nasmejana in jo imajo otroci zelo radi. Živi v stanovanju in tam pazi navadno 4 otroke, ima tudi mačka (če koga to moti) in kadi (vendar nikoli zraven otrok, hodi na balkon). Ima izredno velik balkon, tako da so ob malo toplejšem in lepem vremenu otroci skozi na zraku. Ven pa hodijo bolj malo - odvisno od njihove starosti. Ko so enkrat toliko stabilni, da lahko vsi skupaj gredo po stopnicah, gredo tudi ven. Računa 300 EUR na mesec in (za razliko od večine varušk), če je otrok odsoten, odšteje 7 EUR na dan za hrano. Toliko okvirno, če je katera zainteresirana, naj kar vpraša (ZS). Reklamo ji pa delam zato, ker mi je hudo, da smo odpovedali tik pred zdajci, ker je seveda računala na nas.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
20.10.2010 13:04:55   
ROmama
IZVIRNO SPOROČILO: terida

AD3 Jaz jih dajem. Mala ima še vedno precej odprto mečavo in je rekla pediatrinja, da naj kar pridno dajem.

Isto je pri nas.

Drugače pa, joj, saj še vedno ne morem verjet... Dobili smo vrtec!!! Proti vsem pričakovanjem so me poklicali včeraj in sem skoraj padla s stola. To nam ogromno pomeni, ker imamo Eriko že v vrtcu in bo za Primoža zastonj! Prej sem bila res v skrbeh kako bomo s kreditom in dvojnim varstvom prišli skozi, zdaj pa tako lepo presenečenje. Pa še v isti enoti smo dobili, tako da bosta praktično v sosednji sobi. No, takoj po izrednem veselju mi je pa bilo kar hudo, ker smo bili že dogovorjeni z bivšo varuško od Erike, Primoža bi čez 14 dni že začela uvajat, zdaj smo ji pa morali odpovedat. In mi res ni vseeno, ker se imajo pri njej otroci lepo in je Primoža že vzljubila. Vem, da bi tam bil zadovoljen, kako bo v vrtcu pa ne morem vedet...

Zdaj ima ona seveda eno mesto prosto, tako da, če katera rabi varstvo v Šiški, naj mi pove. Jaz sem bila zelo zadovoljna, čeprav seveda ne more biti vse popolno. Gre za zelo prijetno gospo, ki je vedno nasmejana in jo imajo otroci zelo radi. Živi v stanovanju in tam pazi navadno 4 otroke, ima tudi mačka (če koga to moti) in kadi (vendar nikoli zraven otrok, hodi na balkon). Ima izredno velik balkon, tako da so ob malo toplejšem in lepem vremenu otroci skozi na zraku. Ven pa hodijo bolj malo - odvisno od njihove starosti. Ko so enkrat toliko stabilni, da lahko vsi skupaj gredo po stopnicah, gredo tudi ven. Računa 300 EUR na mesec in (za razliko od večine varušk), če je otrok odsoten, odšteje 7 EUR na dan za hrano. Toliko okvirno, če je katera zainteresirana, naj kar vpraša (ZS). Reklamo ji pa delam zato, ker mi je hudo, da smo odpovedali tik pred zdajci, ker je seveda računala na nas.

Čestitam za vrtecuser posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
20.10.2010 13:28:20   
KulGirl
IZVIRNO SPOROČILO: Lenč.i

Smo bili včeraj pri gastroenterologinji v Lj zaradi majhnega pridobivanja na teži. Naša pikica je 70 cm dolga in težka 6350g. Vso svojo energijo porabi za rast v dolžino, s svojo težo je pa pod krivuljo. Dobili smo recept za bolj kalorično mleko (Infatrini). Zdaj pa da vidimo ali bo na podlagi tega dobila kaj podkožnega maščevja. Upam, da bo dobila kaj mišic, da bo lažje začela kobacat. Pa kri smo dali za pregled alergij (uh, ji je sestra vzela iz žile na glavici  - ubožica naša).
Sicer smo prehlad že skoraj pozdravili in je noč spet normalna (razen dveh prebujanj). Malo še z noska teče pa kašelj še draži občasno. Upam, da ne pride spet kmalu ta prehlad. Jo bom bolj začela oblačit za ven. Bodi, majčka, žabice, hlačke, nogavičke, mehko-usnjeni copati z muco podloženi in bombažni pajacek ter kapica. In je bila tako lepo topla, ko sva prišle iz sprehoda.
Laske ne sušimo, le obrišemo po kopanju, ker so še zelo kratki. Kapice tudi ne damo gor, kar kapuco od kopalnega plaščka poveznemo.
Spanje: različno  - v vseh položajih.

Lenči mene zanima, če ste imeli kakšne kopije izvidov s seboj? Ko smo dobili datum pregleda, je bil zraven tudi en listič kjer je pisalo, da je potrebno imeti te kopije. Pa kateri izvidi naj bi to bili?

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
20.10.2010 15:00:28   
Zibka
Jaz tudi pridem na srečanje, če le nehamo kašljat.
Tasmasnkivrag. materino dušico ti lahko pošljem po pošti, če pa pridem v petek, ti jo pa prinesem. Sicer pa od kod si? Jaz iz okolice Celja.
AD3 dajemo, vendar vmes kak dan pozabimo.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
20.10.2010 18:31:25   
bugimajstr
dan...
no pr nas je pa panika..user posted image  vročina..slina...sitnoba in jok in stok...spet 2 zoba na enkat vn rineta..spodnji dvojkici..katastrofa..tečnu ku drek..je mali mal zaspal..medtem ko mama švica na fitnesu..
no sm mogu nekam to strest...grem na čik dok mali spi..sej nebo več k 10 minut..user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
20.10.2010 19:08:24   
d4rj4.84
bugimajstr, a mama kr na fitnes hodi? jst bi šla tud.

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
20.10.2010 20:42:19   
bugimajstr
ja darja...zmente se..:)

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
20.10.2010 21:44:16   
Lenč.i

Lenči mene zanima, če ste imeli kakšne kopije izvidov s seboj? Ko smo dobili datum pregleda, je bil zraven tudi en listič kjer je pisalo, da je potrebno imeti te kopije. Pa kateri izvidi naj bi to bili?

Sabo sem imela le odpustnico iz porodnišnice, kjer je pisalo, kaj se je dogajalo tisti mesec na EINT (in mi je kar prav prišla). Sicer pa nisem imela nič drugega sabo, saj do zdaj nisva bili še na dobenih preiskavah. Je pa zdravnica spraševala vse živo (če imamo v družini kakšne bolezni, alergije, kaj in koliko je, porodno težo in velikost, kako je potekala nosečnost...).

AD3 tudi mi še jemo - 6 kapljic/dan.   

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
20.10.2010 22:13:40   
Elly79
Živjo, punce!!!

Midva z Gašperčkom sva bila pa danes pri zdravniku, ker je imel že 2. dan več kot 38,5 vročine, pa smrka in kašlja... In je ugotovila, da ima vneto grlo in ušeska... user posted image In je dobil antibiotike... A ma katera že izkušnje s Hiconcilom?

Tako da ne vem, kako nama bo v petek uspelo pridet na srečanje... Če bo pa moj od doma delal, se pa lohk jz sama oglasim in vas pridem pozdravit... user posted image

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
20.10.2010 22:20:26   
blondy_81

Kako zanimivo odmerjajo dozo kapljic. Meni je bilo v porodnišnici rečeno naj ji dajem po 8 kapljic. Potem pa sva imeli posvetovalnico in mi je pediatrinja, ki je nadomeščala mojo rekla, naj Manci dajem po 10 kapljic, ker je nedonošenka.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
20.10.2010 22:49:15   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: Elly79

Živjo, punce!!!

Midva z Gašperčkom sva bila pa danes pri zdravniku, ker je imel že 2. dan več kot 38,5 vročine, pa smrka in kašlja... In je ugotovila, da ima vneto grlo in ušeska... user posted image In je dobil antibiotike... A ma katera že izkušnje s Hiconcilom?

Imam. Sicer ne za Primoža, a Erika ga je enkrat jemala. Kaj te zanima?

Tudi meni so rekli, naj Primožu dajem po 10 kapljic AD3 - mislim, da malo gledajo na odprtost mečave, malo na dieto (ali je dojen ali ne) in malo še na letni čas.

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
20.10.2010 22:52:13   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

Kako zanimivo odmerjajo dozo kapljic. Meni je bilo v porodnišnici rečeno naj ji dajem po 8 kapljic. Potem pa sva imeli posvetovalnico in mi je pediatrinja, ki je nadomeščala mojo rekla, naj Manci dajem po 10 kapljic, ker je nedonošenka.

Zanimivo ja... mi dajemo že ves čas po 2 kapljici, pa je tudi nedonošenček. Sploh pa nikoli še ni preverjala, kako se mečava kaj zapira. A pri vas na pregledih P preverjajo?

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
20.10.2010 22:53:52   
blondy_81
punsha pri nas je pediatrinja mečavo pogledala pri 9 mesecih in je bila še za prst odprta.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4464
20.10.2010 22:57:08   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

Zanimivo ja... mi dajemo že ves čas po 2 kapljici, pa je tudi nedonošenček. Sploh pa nikoli še ni preverjala, kako se mečava kaj zapira. A pri vas na pregledih P preverjajo?

Hm, ja...mi imamo Plivit D3. To se različno dozira?

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
20.10.2010 22:58:47   
blondy_81
Ja D3 kapljice se dozirajo drugače. Ponavadi se jih manj daje, zato pa imaš samo 2.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
20.10.2010 23:03:02   
Momtobe
Mi smo na 10 kapljicah AD3-ja. Odvisno je, če se doji, pa od tega kok je na soncu itd. ... mi mamo tut še precej odprto mečavo, zato nam je pri kontroli pri 5,5 mesecih rekla naj mu kar 10 kapljic dajem (prej jih je bilo 7). Dajem mu jih pa redno, vsak dan.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
20.10.2010 23:27:11   
Elly79

Živjo, punce!!!

Ne vem... kako dolgo traja, da primejo? Pa, če je imela Erika kakšne stranske učinke? In koliko časa ste jemal, če se spomniš? Ful hvala že v naprej!

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
20.10.2010 23:32:17   
terida

Živjo, punce!!!

Ne vem... kako dolgo traja, da primejo? Pa, če je imela Erika kakšne stranske učinke? In koliko časa ste jemal, če se spomniš? Ful hvala že v naprej!

Koliko traja, da primejo, se žal ne spomnim. Ampak pri antibiotikih je navadno tako, da kar hitro primejo - že po enemu ali dveh jemanjih. Stranskih učinkov ni imela, jemat pa smo morali do konca (en teden ali 10 dni, ne spomnim se več).

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
20.10.2010 23:50:20   
mala bejba
Dober večer,
Midve tud žal ne bova mogle priti na srečanje,pa tko sm si vas želela spoznati.
Prebolevamo 6.bolezen,vsaj nej bi jo,tud zdravnica ni sigurna.Urin je bp,mamo povišane levkocite,tko da gre za virozo.Včeraj dobile vročino 39,danes se nadaljuje,sicer po Calpolu je boljše amapak sam za par uric,da se mal naigramo pa zadremamo.Sicer ji hudga ni,je redno,malo manjše obroke,pije ogromno,vesela je tud...tko da čakamo izuščaje da potrdimo 6.bolezen.V petek imamo kontrolo.
Ad3 mi dajemo po 7 kapljic,se pa naredi da tud pozabim.
Sušenje lask:zaenkrat jih zbišemo z brisačo,temperatura v kopalnici je cca 23-24,v stanovanju pa 21-22.
Copatkov za doma ne nosimo,imamo nogavičke z abs,redko ji obujem copatke od teve,k sm jih kupila poleti.Če nam porata da ostanejo 5min na nogicah smo zmagaliuser posted image .Za ven nosimo čeveljčke od Geoxa,s tankim usnjenim podplatkom,smo pa nabavili od nika ene take mal bolj tople.Upam da do zime dobije kakšne luštne škorenjčke takih majhnih številk.
Strigli se tud mi še nismo,ker ni neke potrebe,pa tud jst sm rekla da je ne bom strigla,sej punčke majo lahk kakšno čopko.
Grem še jst spat,ati pa pikica sta v njeni sobi,je ne upava purtiti same.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
21.10.2010 8:00:37   
marusi
AD3 mi dajemo 7 kapljic. D3 smo dajali pa 3 kapljice.

antibiotik: mi smo dobili ospen. naj bi deloval po parkratnem jemanju. jaz zdaj sumim, da ga ospen matra - prebava. nam je rekel, da ga moramo jemati do konca. in danes nam ga je zmanjkalo. jemali mo ga od prejšnjega četrtka. najprej 3 krat na dan, zdaj na 12 ur. elly - bom povedala ju3, če je kaj bolje. ker naš otrok zvečer zaspi, potem se pa na uro do dve zbuja v joku. tega prej ni počel. zobje mu pa baje ne rastejo (je P preveril).

lepo bodite

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
21.10.2010 8:35:57   
marusi
a, ja. pa mi2 bi se tudi pofočkala za ju3 v zoo.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4472
21.10.2010 9:11:28   
Puffy
Jutro.

AD3 ji še dajem, po 7 kapljic (od začetka toliko). Moja pediatrinja ji na vsakem pregledu pogleda tudi mečavo. Ne dam jih prav vsak dan, ker dostikrat pozabim, ma se probam kar držat nekega reda. Itak so ji še vedno ful dobre, tako da z veseljem odpre usta ko ji rečem da je čas za "zdravilce" user posted image . Moja prijateljica se jih pa tako otepa kot da so strup, pa svoji punčki (ima zdej 1 leto) ni dala ene kapljice še in se zgovarja da itak dobi od sonca, pa da ji itak kupuje jogurte z vitamini... user posted image

Fena Kaja ne rada vidi, tako da ji lase otrem z brisačo in pol pustim da se same posušijo. Zdej pa vedno ko jo kopamo odpremo centralno pa še mini grelček, da se prej segreje po sobi in kopalnici.

Strigli smo jo pa že enih 4x, zdej jo je treba spet. Tisti sprednji lasje ji rasejo kot gobe, skoz jih ima v očeh.

Za doma je večinoma časa v copatkih od mucamaca, 6-12 mesecev, pa so ji še preveliki. Tudi za hodit so kar fajn, se ne drsijo. Za ven ima pa Cicibanove čeveljčke ali pa neke kosmate copatke.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
21.10.2010 10:40:01   
ROmama
Mene pa ena stvar mori, Ema še vedno hodi 2x na dan spat. Vstanemo tam od šeste do sedme ure, potem pa mora okrog devete ure spet spat. Spi ponvadi od pol urice do dveh ur. Potem pa še eno rudno okrog dveh popoldne, tokrat spi od pol urice do ene. Morala jo bom počasi navajat na spanje kot ga imajo v vrtcu, to je okrog pol dvanajste ure, samo ne vem kakouser posted image

Se je zbudla, naša malčica....

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
21.10.2010 10:50:29   
Lenč.i
KulGirl, če bo vam tudi slučajno predpisala to mleko (infatrini), bodi previdna, kakšno količino bo napisala na recept. Pri nas imamo totalno zmedo. Rekla je, da bo predpisala za 3 mesece. Ona da bo napisala za 1  mesec, za ostalo količino pa naj gremo po recept k svoji P. In je napisala količina 1. V lekarni pa tretirajo količino 1 za 1 stekleničko, v kateri je 1 dcluser posted image . Mi pa za 1 mesec rabimo 60 dcl, torej 60 stekleničk (2 dcl/dan - če ji dam zjutraj in zvečer). Še podatek o pakiranju: v eni škatli je 24 stekleničk po 1 dcl. Skratka spet letava in telefonirava od ene zdravnice do druge. 
Pa še to: nikjer ni navodil, kako to mleko lahko pripravim. Sem ga kar po svoje: vmešam kosmiče in segrejem, da je dobro ja pojest.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?