|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
18.10.2010 15:16:19   
philadelphia
Živjo user posted image

Sem brala cel popoldne, ker ste res veliko napisale od petka do danes user posted image

Prvo čestitam novemberski za hčerkico user posted image user posted image .
Jaz še nisem pripravljena jit rodit. Se moram mal psihično pripravit, ker drugače me bo še kap, če se kaj prej začne dogajat user posted image .
Zdaj samo upam, da se ne začne kaj ta teden, ker me baje moj pelje za 4 dni v toplice (pa jaz naj ne bi nič vedela). Ne vem kdo me bo spakiral, mogoče on (potem bom pa verjetno kr naga okol hodila ali pa samo v kopalkah user posted image user posted image ).

Seznam za novorojenčke je zelo lep!!

Aja, pri nama je treba še oprat cunjice, sestavit previjalno in posteljico, pospravit vso navleko po predalih (revije, zapiski še s faksa in od diplome), da bomo še tja lahko dali kakšno zadevo. Sam kaj ko moj dela cele dneve, ko pa ni v službi (beri vikend) pa je treba k njegovim in mojim. Pa za popi... res. Sem mu že povedala, da bo kr sam vse lepo opral in zlikal in sestavil in pospravil, ko bom šla rodit, ker če zdaj ne ukrepa, bo pa potem. user posted image  Razburjam se pa še ne, ker škoda mojih živcev. user posted image

Punce držte se!!!

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
18.10.2010 15:17:18   
MalaNeli
ne, danc ne. sem se odločla da bom brez.
ne bo druge kot da mu povem. sam nimam tolk jajc. :( po moje se zato name spravla. pa še tolk mlada sm. ah ja, pa vsak teden že cel mesec. ne sam na 14 dni. upam da NE BOŠ KDAJ NA ISTEM.

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
18.10.2010 15:20:14   
MalaNeli
naša beba maš ZS

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
18.10.2010 15:25:31   
majabar
Ojoj, kaksni komentarji ginekologa! Vidva kar v akcijo, da se rodi pred pregledom. Drzim pesti!!

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
18.10.2010 15:30:28   
naša beba
... sem ti odgovorla, ja, mali je svet ... :))))
Eh, saj vema kk je pri najinemu G., zgleda čist odvisno od vremena al pa lune...

Grem na hitro en Lekadol popapcat pol pa v MŠ... epiduralna... čeprav ne vem če jo bom vzela... ampak ziher je ziher...

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
18.10.2010 15:32:10   
MalaNeli
jaz sem se pa odločla da je ne bom. in je tut podpisala ne bom. saj vem da lahko še vedno potem rečeš ne. sam jaz sem se odločla pa bom pri tem vztrajala. če pride do zapletov CR še vseeno lahko naredijo.

Neposredna povezava do sporočila: 2806
18.10.2010 15:32:21   
naša beba
No, zanimivo pa je, da mi G do zdaj še nič ni rekel za kile... pa sem na +14... mi je PRIPOROČAL danes, da vsaj do konca nosečnosti ostanem na odrekanju od soli...

Neposredna povezava do sporočila: 2807
18.10.2010 15:35:09   
MalaNeli
a je že pogledu kolk maš kg. al pa te vprašu kolk si se zredila. :(
jaz upam da te ne bo. ker potem bo ista zgodba.
NEsoljeno pomeni: NIČ SOLI, torej ne mleka, kruha, konzerv, nič v naprej pripravljenega. ne sira. ne salame. NIČESAR sveže sadje in zelenjavo. ribe brez začimb....

Neposredna povezava do sporočila: 2808
18.10.2010 15:55:51   
emma83
Dan punce.

Najprej malaneli nisi dolžna poslušati izpadov tvojega G, naslednjič ga nazijaj nazaj, nima te kaj tako psihirat. Madonca saj gre samo ob porodu zihr ene 8 kg dol. Resno ti svetujem, da zamenjaš G, nič ti ne nuca, če je on oh in sploh dober doktor, če ima potem takšen odnos.

Drugače se pa pridružujem Renesme pri današnjem razpoloženju. Mater kot da nisem na porodniški, to se še kar od mene pričakuje, da bom delala tako kot prej. Ma najboljš bo, da kar na porodni tam visim na telefonu in kompu in težim strankam. Sem se resno danes razkurila na mojga fotra, ki je moj šef. Po porodniški pa razmišljam, da službo menjam. Mi čisto nič ne pomaga, da imam ful fleksibilen urnik in koikor toliko dobro plačo, če se me pa spomni ob pol enajstih zvečer včasih klicat in za kakšnega naročnika kaj spraševat. Ma naj si najde nekoga x in plačuje, jaz hočem svoj mir. In točno vem, da me bo v roku 10-ih dni od poroda klical in prosil a lahko kaj pomagam. A a, jok brate odpade, nema me vsaj do marca ali aprila, pol se pa lahko mogoče kaj pogovarjamo.

Drugače me pa danes ful neki špika in zateguje in ne vem kaj to točno je. A so kakšne prebavne motnje ali so že kakšni lažni popadki. Bomo videli. Vem pa samo, da mi v takem razpoloženju ni za iti rodit. Bi še kakšen teden počakala.

Grem, ker samo morim s temi svojimi izpadi.

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
18.10.2010 16:08:09   
ječi12
ojla

OMG MalaNeli tole pa je G za znort ej. kaj bi reku šele name k sm že tko XXL pol sm pa še 8kg gor nabila in bi najbrž reku da bo otrok nevemkaj....kreten. js sm se v prvi N kljub ogromno podlage zredila za 17kg in moja bejba je lepa in zdrava....tko da tale ma mal s sabo probleme.

pranje vozičkov. js vozička ne bom prala,preden pridemo do šp.dela bo že neki časa mimo in mi je brezveze. lupinico sm pa oprala ker mamo sposojeno in je dala čez že dva otročka in se je poznalo.jo je blo treba kr oprat. košaro sm pa tut sposojeno dobila in je že lepo oprana ker je dala tut že neki otročkov čez.ampak use kot novo ....super.

js mam v petek pregled. 22ga. takrat mam ctg. pa bom tut rekla za streptakok tko da me bo potem itak vaginalno pregledala....mam pa doma svečke tko da če bo kej preveč toka al pa karkoli jih še vedno lahko uporabim. pred porodom je res fino da ni teh zadev.

nč js grem na čvek.

uživajte

Neposredna povezava do sporočila: 2810
18.10.2010 16:48:32   
Majchi
MalaNeli in ostale s preveč kg-ji: Tole je pa too much, ampak res!user posted image  Vem kako ti je, ker meni tudi sestra od G teži. Sam ginekolog je preveč flegma, da bi se sploh zanimal za te stvari, una je pa taka k zobotrebec (prav nič pravi ženski podobna) in ma cajt 100 na uro težit.
Jaz sem že na +20 kg, pa pri Lani sem bila tud. Rodila sem brez problemov, shujšala pa v 5 mesecih. Samo pri porodu je šlo 7 kg dol, v naslednjih 3 tednih še 3 kg in v naslednjih 3 mesecih še 3 kg. Potem je bilo meni to prepočasi in sem začela jest po Montignacu: v manj kot 2 mesecih sem zgubila še 7 kg, zraven pa ves čas polno in kvalitetno dojila. Gibala se do takrat nisem še nič, razen doma sem občasno (precej neredno in neresno) kakšne trebušnjake delala.

Pranje: jaz sem ta vikend oprala vse, kar se da dol pobrat iz košare za voziček, iz ležalnika in iz lupinice. Aja, pa še zimsko vrečo za voziček. Vse sem imela v kleti lepo pospravljeno, pa ima vseeno tisti specifičen vonj, zato sem vrgla v stroj, naštimala na ročno pranje, da ne bi kaj uničla in zdaj je vse lepo sveže in pripravljeno. Pa torbo za v P mi je tud ratal prštimat. Me je Lana takoj vpršala: Mami, kam pa gles?user posted image

Emma83, ja tele službe znotraj družine so na koncu najslabše, ker je vedno težko črto potegnit. Jaz sem nekaj podobnega v prvi N izkusla, ko sva s sestro še imeli lokal. V nosečnosti sem težje stregla in nisem smela gajb nosit in premikat, kar me je avtomatsko za pol stvari onesposobilo. Po porodu pa zarad dojenja nisem mogla vskočit delat, in take in podobne stvari so mi bile takrat, pa tud kasnej, večkrat naprej vržene. Ko sva dali lokal stran, sem zadnje 4 mesece porodniške potem končno v miru preživela.

Library, počasi ga bo treba premaknituser posted image . Moj je šele zadnjič dojel, ko sem mu čas do pdp-ja pretvorila v stavek, da bomo verjetno samo še kakšne 3 vikende sami trije, nakar bo spet dojenček v hiši. Me je kar debelo pogledaluser posted image .

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
18.10.2010 16:59:03   
nov2010
Hoj user posted image !

No ste se načvekale za vikend, sem vas brala ful časa.

Novemberska - čestitke in pa očitno si otvorila sezono user posted image user posted image user posted image

No jaz zelo upam da bebica še ene tri tedne počaka na toplem, saj je do PDP 20.11. še en mesec.

Me je res kar malo zvilo. In sem se danes na hitro odpravila po še zadnjih nakupih. Potreben je bil še nakup kozmetike in pa nekaj malega kar se oblačil tiče. Smo pa za vikend izkoristili tudi akcijo v BC in kupili banjico, koš za planice, kaset_e in še par drobnarij tako da smo dobili 2 bona po 10€. Mislim da ne bo problem ponucat.

Nadinne - jaz grem rodit v KR. Saj to sva se enkrat že pogovarjali. Mogoče bova pa celo v isti sobi potlej, ker se mi zdi da imava rok zlo skupaj user posted image .

No tolko zaenkrat z moje strani.

Papa

< Sporočilo je popravil nov2010 -- 18.10.2010 17:00:01 >

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
18.10.2010 17:11:40   
majabar
Danes sem sanjala, da sem imela raven trebuscek. Sem se zbudila in na hitro preverila, ce je vse na mestu:). Me pocasi zivcki dajejo, pocakali smo 6 dni, se dobri stirje manjkajo, pa se ja ne bo rodil v zadnjem hipu!!

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
18.10.2010 17:12:58   
philadelphia
Nov2010 jaz sem imela enak nakup ta vikend user posted image . Pa še kozmetiko sem nabavila. Zdaj pa me čaka samo še posteljnino. To je vse kar se tiče nujnih stvari. Flaške, črpalka in podobno pa pride na vrsto, če se bo res rabilo. Pa še ne morem se odločiti ali bi imela vrečo za spanje ali bo otrok tako miren, da bo šlo kar s kovtrom. Pa še za velikost vreče ne vem kakšna bi mogla bit.
Ja je kr panika, ko vidiš, da je nekdo že rodil. Še posebno če nas kakšna decemberka prehiti ali pa novemberka iz sredine novembra. user posted image

Majchi jaz mojmu tud skoz govorim, da lahk je vsak čas, nikol ne veš. Pa se mal ustraši, sam kaj ko nič ne zaleže. Poleg tega mu pa ni problem oprat cunje in jih zlikat user posted image . Pol pa takole čakam nanj. Ah bo že videl, če nas prehiti, bo potem drugič (če bo še kak otrok) mal prej pohitel. user posted image  

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
18.10.2010 17:13:12   
nov2010
Majabar - držimo močno pesti, da s tvojim malim korenjakom počakata na očka

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
18.10.2010 17:14:38   
nov2010
Library - ja počas pa bomo imel res vse nakupljeno in prštimano user posted image

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 2816
18.10.2010 17:36:38   
Majchi
Majabar, še čisto malo naj mali zdrži. Držimo pesti. Je res kar na knap tole.

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
18.10.2010 18:40:09   
zori82
user posted image vprašanje na 100x prežvečeno temo.....kako veš da so popadki, a je to bolečina v določenem ali celem delu trebuha, je nujno da se začne nekje v križuuser posted image

grem se dat ne vem kam, ker mi ne paše ne sedet ne ležat kr me špika user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
18.10.2010 18:42:02   
Renesme**
no jaz sem zdaj prekuhala še črpalko, pa flaško, nastavke (skor bi jih pozabila dat v torbo), še eno dudico, če mu Nukova ne bo všeč...in to zato ker me je spet zvijalo...sem šla spet na wc, danes že tretjičuser posted image  in zdaj je spet vse mirno, sem pa rekla, grem prekuhat, ne bom spet ob 2eh ponoči prekuhavalauser posted image . Pa še sobni termometer smo postavili na svoje mesto...

Zdej moram samo še mojmu pokazat kaj mora s sabo pritovorit ko bo čas...ampak ta teden jaz še nimam časauser posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
18.10.2010 18:45:00   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: zori82

user posted image vprašanje na 100x prežvečeno temo.....kako veš da so popadki, a je to bolečina v določenem ali celem delu trebuha, je nujno da se začne nekje v križuuser posted image

grem se dat ne vem kam, ker mi ne paše ne sedet ne ležat kr me špika user posted image

vprašanje za milijon evrovuser posted image , to se tud jaz sprašujem pa sem že rodila

mene je v prvo zvijalo kot bi me na wc tiščalo kakat pa nisem mogla, taki krči..pa redno so si sledili..pa pravijo, če so lažni popadki, da se umirijo ko se vležeš, pravi pa ne...mal na uro glej...bolečina v trebuhu- kje- pa pomoje ni nekega pravila...mene ni nič križ bolel, samo trebuh

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
18.10.2010 18:53:02   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: zori82

tole sem skopirala nekje z neta...
Glavna razlika med pravimi in lažnimi popadki je v njihovem zaporedju. Pravi popadki si sledijo v rednih intervalih, lažni pa ne. Druga razlika je v mestu popadka. Pravi popadki se vedno začnejo na vrhu maternice in se nato razširijo po celi maternici, lažne pa lahko občutite na različnih delih telesa – hrbtu, križu, medenici. Prave popadke prepoznate tudi tako, da postajajo vedno močnejši in daljši. Popadek mora trajati vsaj 50 sekund, da ga lahko opredelimo za pravega.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
18.10.2010 19:23:07   
pikizenc
punce še eno vprašanje glede "zaporedja pred porodom" user posted image

Ko vam recimo G rečejo, da je MV dolg x cm, a se mora MV najprej skrajšat in se šele pol odpre al to nima veze? Recimo jaz k sm odprta že mal, a to pomen, da skrašal se mi je že čist do konca??

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
18.10.2010 19:23:38   
Valentina85
Majabar drži še malo noge skupaj user posted image

Joj, kaj je s temi moškimi, smo me tako tečne in nestrpne al njim kaj manjka? Jaz mojga prosim že en teden če mi iz "otroške sobice" lahko odnese ene stvari v klet. Danes sem mu še zadnjič rekla in je začel sitnarit da sm tečna bla bla... da bo že. No potem je končno odnesel ampak se je držal jezno in užaljeno kot ne vem kaj... joj...dobro da je potem prišla kolegica, smo šle na kavico, pa še v Baby center, on pa v nočno. Je bil jezen in je rekel naj ga pokličem samo če me zagrabi za rodit user posted image   Meni pa prav paše da bom malo sama....

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
18.10.2010 19:29:09   
Hator
Hator
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

IZVIRNO SPOROČILO: Hator
Pa še malo skomin in reklame moje peke (če dovolite): http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=14959&id=122805237769146

Tole je pa noro, ej! Kakšne materiale pa uporabljaš za torte? Teh barvastih figuric se verjetno ne da glih iz naravnih materialov naredit, torte pa verjetno ja. Iz kje pa si? In vse te detajle (pralni stroj, otroške oblekice na previjalni itd.) delaš sama? Sorry za tok vprašanj, ampak jaz lepših tort še nisem videlauser posted image !

Majchi, hvala za pohvale. Vse te figurice delam sama iz take sladkorne mase, ki jo tudi naredim sama. V bistvu v njej razen barv ni kaj dosti umetnega. Je ful dela, ampak mi je v veselje. Tako da če bo katera rabila, me lahko kontaktira. Sem sicer z okolice Črnega Kala, ampak itak moje torte potujejo po vsej Slo. Vse info na emailu, objavljen na FB-Sladka poezija.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
18.10.2010 20:22:46   
Hator
Aleunam-prsna črpalka:jaz sem jo kupila vnaprej, enkrat so imeli ful znižanje in je rekel moj, da moram kupit. Takrat se mi ni zdelo preveč pametno, a se je izkazalo, da je. Vzela sem Aventovo ročno. Zakaj je bilo pametno. Ker so me iz P poslali na nedeljo in ko sem prišla domov, sem dobila ful hud naval mleka...joške trde kot kamen, boleče za umret...brez prsne črpalke bi takrat fasala kak mastistis, tako pa sem jih uspela rešit. Bolelo je tako, da ne znam povedat, najprej pod vroč tuš, masirat, pol mi je pa moj stiskal ven s črpalko, ker jaz nisem mogla. So mi tekle solze od bolečin. Naslednji dan je patronažna rekla, da sva ravnala prav in se ubranili mastistisa. Črpati pa sem si morala potem še kar nekaj časa, ker malo ni dovolj spil, jaz pa sem imela ful mleka. Doker se torej ponudba ni prilagodla povpraševanju, sem črpala. Mojemu sem se čisto zasmilila črpat na roke vsaki 2h po 15,20 min in mi je šel nabavit električno črpalko. Če boste kupovale, priporočam slednjo, ker je super.

Glede kg...ne se sekirat, sicer je pri vsaki drugače, ampak vseeno. Pri meni je bilo takole: pred nosečnostjo 59kg, 176cm, potem sem se v prvi nosečnosti zredila +15kg. Imam enega najboljših G v SLO in nikoli mi ni rekel, da je to preveč, nasprotno, je rekel, da sem kot po knjigah. Ko sem rodila, so mi šle dol kake 4 kg, mogoče 5, zlobna tašča mi je rekla, ko sem prišla iz P, da če grem naslednji teden še 1x rodit. No...jaz sem potem pridno dojila in tudi pridno jedla (zaradi mleka), kg pa so začele it dol in sem jih dala dol še več, kot pa prej gor. Tako da...
Zdaj sem pa nekje na +13kg, ampak imam še en mesec do pdp.

Ječi---tičine boš imela za tvojo velikost torte dovolj, brez skrbi.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?