|
RE: Oktobrčki 09, 2.del 9.10.2010 9:47:11
|
|
|
|
malaMravljica
|
glede nocnega spanja. Pojdi si prebrat na forum dojencek, dojencek novorojencek se mi zdi, pa verjetn ni vec na prvi strani, moja tema spanje ali spanje ponoci, saj ne vem vec. Skratka, tam je dosti nasvetov, ti pa povem kako je bilo pri nas. Z 11 meseci sem bila tako na nuli od dela cez dan in nocnega vstajanja, da sem rekla dost je, ti si sposoben prespati noc, da ne bo pomote, vedela sem, da je sposoben prespat. Ukinila sem nocno dojenje in ga, ko se je zjudil prinesla k nama. Pri nama je zacel z zurko, se premetavat in lezt po postelji zato sem rekla ne, ponoci je mir, nekako sem mu uturla dudo v usta in ga stisnila k meni in je bila tisina. Najprej mu je bilo to blazno smesno ampak mali je pogruntal, da to tako mora bit. No, umes sem eno noc hotla zacet s pustit jokat, sam tam sem se slabo izkazala od tu, ko je mirno lezal ob meni, pa sem te pavze pri nama krajsala, na koncu sam par minutk- manj kot 5 min in avtomaticno je mali eno noc prespal in od takrat spi celo noc, pa tudi zjutraj mi potegne do 7.30, prej nikoli tako dolgo. Se nekaj, ko je prvic prespal noc sem zaprla baby phone in odprla nasa in njegova vrata, ce se je ponoci zbudil in mal pojamral se je tako bolj realno slisalo in ne tako kot na bp in nisem takoj tekla, mali kamot sam zaspi naprej. No, danes ponoci je tudi mal jamral, pa sem se ravno zbudila iz enih blesavih sanj in sem ze vstala, da grem k njemu, dokler sem bila pred njegovimi vrati je ze spal naprej. Je pa res, moj mali spi v svoji sobi od 3.5 meseca naprej in s spanjem sam in spanjem v temi nima problema. Zvecer ga polozim v posteljo, zazelim lahko noc in grem vn, nobene lucke, nobene dude, nobenega medvedka nima, pac tako zaspi. Ce ti bo to kaj pomagalo, verjetno so si otroci itak razlicni tudi pri spanju. Moram pa reci, da pri skoraj enoletniku zagovarjam tudi metodo pustit jokat, tu se ne kaze nobena neljubezen do otroka, mislim,da s to metodo zelo hitro prides na cilj, sam pac reskirat mores par noci. No, men je bila ta metoda v praksi vseeno prehuda, v teoriji pa jo podpiram
|
|
|