teta beta
|
Dober dan vsem skupaj! kako ste kaj, pri nas je danes megla, ampak saj se bo dvignila in upam, na kaj boljšega. Sistematski - ga še nismo imeli, ponavadi nas pa itak vabijo. Po moje bomo na vrsti tam nekje okrog novega leta. Takrat pri treh letih smo ga imeli febraurja. Švedentaler - ja, jaz sem glih predvčerajšnjim isto dobila, sem se že spraševala, kako to, da ni ničesar in sem že hotela poslat gor, da nismo dobili pošte (kar se je zgodilo prvo elto pri Daši za levčka in so mi kao še enkrat poslali, pa tudi nisem dobila. Zajčka je pa dobila). In sem gledala včćeraj in je res odvisno od poslovalnice, pa po mpje tudi od zaloge, pa verjetno se spreminja. Daša si je zamislila kar tisto torbico, ki je v letaku, ampak tiste v Grazu ni na seznamu. Tako da bomo še počakali, itak nimam zdajle namena gor hodit, mogoče novembra. Trgovine - jaz kupujem v vsaki po malo. Vozim se mimo vsake oz. imamo vsako v bližini, tako da sploh ni problema. Npr. v Žalcu, kjer sem vsaj trikrat tednesko imam Tuš, 2 Mercatorcaja, Špar, Eurospin, hofer pa se bo odprl v kratkem, ko pa se vozim mimo Celja (da ne grem direkt na AC) imam ob poti tako Lidl kot Hofer, pa oba imam še tudi v Šentjurju. In tu ni tako kot v LJ, kjer je vse daleč narazen in na drugem koncu mesta in se moraš vozit nalašč nekam, ampak je kar sproti. Ponavadi ne kupujem na neko veliko zalogo, ker nimam tako velikega hladilnika, špajza pa sploh ne in mi pol niti ne gre vse v omare. So artikli, pri takerih kupujemo samo določeno znamko (npr. pašteta Argeta, Cedevita, kava Santana, Čokolešnik, mogoče še kaj, pa se zdajle ne spomnim), pri drugih pa odvisno. Melko kupujem v Hoferju (navadno, ne alpsko, iz Slovenije, stane 59 c), če pa ga glih zmanjka pa tudi kje drugje, če se da navadno. Moko tudi vzamem v Hoferju (29 c), pa jajca talne reje (1,59), jedilno čokolado (99 c), navadne jogurte, včasih tudi bio, ementaler, potem pa še odvisno, kaj rabim.Sardine so tam tudi dobre, nimajo nič kosti, pa evrokrem, ampak to kupim tudi drugje, odvisno. Pa wc papir, recikliran 3slojni, tu ali pa v Lidlu. V Lidlu kupim sirčke (24 kom 2eur), čokoladni kapučino (meni ni preveč dober, moj ga ima za v službo), pa tudi druge stvari, ki je rabim v tstem trenutku. Ampak Hofer imam raje kot Lidl. V Eurospinu kupujem sodo bikarbono, krekerje, kekese s čokolado, odstranjevalec madežev oz. maščobe, ampak jaz ga imam za madeže, vzamem še kaj mimogrede in odkrijem kaj dobrega - npr. prašek za puding čokoladno čokoladast, njami njami. meso pač kupim v tušu, mercatroju ali šparu ali pa tudi v kaki mesnici, sadje in zelenjavo, odvisno kje sem. Za večino artiklov mi je pa itak vseeno, kupim, kjer sem. Če sem v dilemi, pogledam tudi, da je izdelek slovenski. No, tak, zdaj sem se razpisala, če rabiš, bom pogledala, če imam kje kake račune. Zdaj me pa že naša kužika čaka in kliče. Lp!