ninocka
|
Evan je mel danes sistematskega, je moral doma narisat slikico druzine.IN potem narise eno veliko hiso,pa Samota z zelenimi lasmi (mu jih je pobarvala frizerka), potem se sebe in Rubna in na koncu rece, da mene ne more narisat, ker nalistu ni vec prostora POtem me je stlacil zraven Samota in se Liana zraven,smo blipa vsi sive barve (razen Samota seveda).Semmu predlagala, da nas se pobarva in na koncu smo vsi dobili se celade na glavo (razen Samota, ker onma pac zelenofrizuro), poleg tega smo pa nakoncu seugotovili,daimamo se 6 clana v hisi, in sicer Spidermana. Vidi gapa samo Evan,ker Ruben ga se ni videl,mi2 pa tudi ne.Pa baje visi na zunanji strani hise Ga je stehtala (24 kg); 118,5 cm (samo ga moram se enkrat jst zmerit, ker se mi zdi, da je lih takrat sklonil glavo), 52 cm obseg glave, vid je BP, narisal je + in kvadrat, povedal katera je vecja in manjsa crta, kaj dela kuza in potem se muca. Vprasala ga je ce si sam umije zobke, kaj pogreje in ce se sam oblece. Na stran je moral dat 5 kock, stat najprej na eni nogi in potem se na drugi in hoditi v ravni crti tako, da so se peta in prstki dotikali. Ker je bil tako priden je za nagrado dobil knjigico Pikcast loncek . Zdaj morava dat pa se kri in vodo (enkrat dopoldne, merijo pa holesterol). Vse ostalo je OK, dobila sva pa se napotnico za pulmologa. Bronhiolitis se pa ni nic pozdravil, zdaj imamo ventolin na 4 ure Pa zaceli smo terapijo s singulairjem. Danesjepo radiu slisalnovico o rudarjih in je bilapotem to debata dneva in semmu morala vsaj100x vse povedat,potem jepa se gledalposnetke resevanja na 24 ur. Fulpopularna je ratalaanglescina-mami,kako se rece to, uno, tretje... steje v ang do 6, s pomocjopa do 10. Sem ga vprasal, kje se je naucil (nisva ga midva) in je rekelda sam. Steje pa tko - one, two...six, sex , seven...mu ne morem dopovedat,da tisti sex ni stevilka Pa vceraj naju je ful sokiral, ko je vzel knjigico 100 ugank in potem rece, da jo je napisala Anja Stefancic...Sva ga sprasevala,kako to ve in je rekel, da pac ve. Na koncu smo ugotovili, da jih je ta pisateljica obiskala v vrtcu in si je zapomnil njeno ime... Vrtec - nasi imajo kar nekaj aktivnosti,vsaj pri Evanu.Pri Rubnu in Lianu pa malo manj... Naslednji teden ima Evan rolanje, tko da pridnopije cajcke, da bo zdrav Sempa vceraj zvecer odprlamail, inmeje skoraj kap, ker je blo ful neke korespondence med starsi iz sveta starsev...kr neki... Sem rabila pol ure, da sem se cez vse prebila... Trgovine - mi vecinomakupujemo v Sparu, pa Hofer, zadnje casepa tudi v Leclercu, sploh alpsko mleko, ko je v akciji in ga takrat nabavimo4-5 palet.PaNutela je tam najceneje, pa se kaksne stvari, ki so v akciji. Letos sva na kartico tam dobila ze cca. 170 EUR, s tem, da tam kupujemo 1x na mesec. V Hoferju majo men dobre kornete (cokolada in jagoda), padobre ta mini kornete in sladolede za otroke,potem cipski, kruh, kapucino,zdej sem prvic vzela kavo (navadno) in sempozitivno presenecena. Jogurti so tud dobri, pa siri, meso, ledena kava je fenomenalna, kaksna zmrznejna hrana, Samo prisega na njihove sokove, jst kupujem se praske (tud na testih majo ful dobre rezultate), pa tuna je dobra, cokolade...sempa jst navajena Hoferja se iz Austrije, smo vedno tam ful kupovali. Edino jezi me, ker so ukinili cokolado s krispijem,drage kekse,ene cokoladne strucke in en Samotov jogurt.... V Lidlu je pa fuul dober feta sir - Sofra...bozanski, najboljsi, kar semjih kdaj jedla... V Sparu kupujem pac kar potrebujemo, vecinomatud njihovo blagovno znamko, ampak vedno preverim kdo izdelek dela. K smo ze pri hranio - kaksna jajca pa kupujete? Jst sem enkrat gledala oddajo Jamija Oliverja o kurah in jajcih in od takrat naprej kupujem jajca talne reje. MI smo bli pa v torek v ZOOju, Lian je bil ful navdusen nad mini Zoojem, je podil une pujske in kozice. Pol pa pride not Ruben s sendvicem in se ena kozica zapodi v tist sendvic, mu ga je hotla na vsak nacin ukrast, Ruben pa v histericen jok Na kocnu sme jst drzala sendvic, lovila Liana, ki je lovil kozico, ki je hotla ukrast sendvic in ven vlekla histericnega Rubna. Za finale so za nami sle skor vse te mini zivalce, sem komaj vratca odprla Lian pa zdaj pove Ben ten in se se po roki udari, tko kot to naredi Ben10 v risanki... Je zacelgovorit,semcist paf,ko en moj otrok tolk hitro osvaja retoricne vescine. Grem...vceraj smo meli elektricni mrk (2x po 15 min), me zanima kolk bo novih otrok v ulici Pia, cestitke Nini za medaljo