|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
2.10.2010 12:37:27   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Wendy

A ima katera kakšno novičko, če je v zadnjem času sploh komu uspelo??

koliko jaz vem, ja ...ampak po zapletih  ... jaz silno upam, da se bodo oglasili tisti, ki so uspešno posvojili tam doli, saj je najbrž toliko kot je parov tudi zgodb ... in preprek, ki so jih imeli na poti ... mene zanima:

-ali obstaja kdo, ki je posvojil, pa nikoli ni tja poklical,
- koliko jih je koristilo VIP, protiusluge ipd.
-koliko jih je imelo "odvetnika" (posrednika) ... kakšna je bila cena
- koliko parov so  izsiljevali
-koliko izisljevanih je odstopilo od vsega
-koliko jih je plačalo in kakšna je bila vsota
-in koliko jih je uspelo posvojiti brez vsega zgoraj naštetega (stiskam pesti, da vsaj nekaj)

dvomim, da bo kdo kaj napisal ... povsem logično je, da ko imaš otroka končno doma, ne želiš več misliti na to ... čisto vseeno je, v katero skupino zgoraj spadate ... jasno je, da je posvojiti tako kot predvideva sporazum in haška NEMOGOČE ... in najlažje je služiti na ljudeh, ki želimo posvojiti otroka ...

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
2.10.2010 12:38:58   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

ampak res za vse močno stiskam pesti, da vam čim prej uspe prit do tako željenega otročička.user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
3.10.2010 20:53:22   
Iza12345
Adelina, zares lepo si nam napisala. Ta vikend sem spoznala en starejši par in mi je gospod rekel: jaz imam 3 otroke in jih imam najraje na tem svetu a dvomim, če jih imam toliko rad, kot imate vi svojega posvojenega sinka. To pa je ena posebna ljubezen... Jaz pa sem se kar topila :)

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
4.10.2010 7:13:01   
Matejčika
Iza, ful lepo! user posted image user posted image user posted image

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
4.10.2010 8:59:32   
bojan4
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

IZVIRNO SPOROČILO: Wendy

A ima katera kakšno novičko, če je v zadnjem času sploh komu uspelo??

koliko jaz vem, ja ...ampak po zapletih  ... jaz silno upam, da se bodo oglasili tisti, ki so uspešno posvojili tam doli, saj je najbrž toliko kot je parov tudi zgodb ... in preprek, ki so jih imeli na poti ... mene zanima:

-ali obstaja kdo, ki je posvojil, pa nikoli ni tja poklical,
- koliko jih je koristilo VIP, protiusluge ipd.
-koliko jih je imelo "odvetnika" (posrednika) ... kakšna je bila cena
- koliko parov so  izsiljevali
-koliko izisljevanih je odstopilo od vsega
-koliko jih je plačalo in kakšna je bila vsota
-in koliko jih je uspelo posvojiti brez vsega zgoraj naštetega (stiskam pesti, da vsaj nekaj)

dvomim, da bo kdo kaj napisal ... povsem logično je, da ko imaš otroka končno doma, ne želiš več misliti na to ... čisto vseeno je, v katero skupino zgoraj spadate ... jasno je, da je posvojiti tako kot predvideva sporazum in haška NEMOGOČE ... in najlažje je služiti na ljudeh, ki želimo posvojiti otroka ...

Od vsega naštetega smo koristili v MK samo prvo napisano torej klice. Je pa res , da smo ekipi (trije na CSD-ju )  v MK  , ki je delala za nas samoiniciativno prinesli tri male digitalne fotoaparate  (namen je bil samo enemu ) , ker sva videla kam jim oči švigajo , ko smo bili tam doli in sva precej slikala.

Neposredna povezava do sporočila: 3105
4.10.2010 10:26:26   
Matejčika
Bojan, kdaj ste posvojili? Kako dolgo pa je trajala posvojitev?

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu bojan4)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
4.10.2010 10:42:48   
bojan4
Konec leta 2007 ravno med sporazumom , ki ga pa še niso znali izvajati. (tako kot zdaj ker imajo celo štalo)  Vse smo trmasto  štimali sami in uspeli. Od prve  oddaje vseh  papirjev na njihovo ministrstvo  naprej na njihov  CSD in  do posvojitve je preteklo šest mesecev in pol. Mali je bil star 9 mesecev , ko sva ga pripeljala  uradno domov.

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
4.10.2010 11:04:42   
bela.kava
No pa imamo en pozitivni primer ... Me pa zanima, ali je pred sporazumom tudi delovala tale komisija na ministrstvu ali prej takšne komisije ni bilo?

Ker če je prej ni bilo, potem je sporazum dejansko omogočil možnost za nov vir prihodkov ...

(odgovor članu bojan4)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
4.10.2010 11:12:36   
bojan4
Je delovala ista komisija (sedem žensk iz različnih CSD-jev in predsednik)    samo zdaj so jo razširili na 15. Pri določitvi o rešeni pozitivni posvojitvi v prvem koraku izžrebajo med petnajstimi tistih osem za vsak slučaj posebej predsednik pa vedno ostane isti. Torej vse je odvisno  od njega kakorkoli  obrneš ker se vsi med seboj poznajo.

Neposredna povezava do sporočila: 3109
4.10.2010 11:35:51   
bela.kava
osem? sem mislila, da pet ... no kakorkoli vsi se poznajo kot praviš ...
no jaz ostajam optimist, da bodo nekega lepega dne potrdili tudi predlog za nas, mislim, da so naju že dovolj mučili ...  

(odgovor članu bojan4)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
4.10.2010 11:39:23   
Iza12345
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

da bodo nekega lepega dne potrdili tudi predlog za nas, mislim, da so naju že dovolj mučili ...  

to je tudi moje mnenje

Neposredna povezava do sporočila: 3111
4.10.2010 15:17:00   
buhtlčk
Oj

še vedno držim pesti user posted image

Samo preblisk - ena izmed možnosti (če seveda nič drugega ne bi šlo in to seveda ne bo potrebno) bi bil tudi mogoče poskus kontakta z E. Redžepovo?
http://en.wikipedia.org/wiki/Esma_Red%C5%BEepova

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
7.10.2010 16:52:42   
Matejčika
Kako zatišje! user posted image
Vedno pozabim, katera iz kosova posvaja. V galvnem, kako poteka posvojite iz Kosova? Že imaš kake nove podatke? Kaj pa stroški?

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
7.10.2010 20:00:59   
DaisyE
Viš Matejčika, to sem pa verjetno jaz soodgovorna, ko tako zvesto skrbim za seznam. user posted image user posted image user posted image  Grem kar popravit to šlamparijo.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

Neposredna povezava do sporočila: 3114
7.10.2010 20:09:28   
DaisyE
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V OBRAVNAVI user posted image  

Wendy - Makedonija
user posted image     držimo pesti, da se vrata odpro user posted image user posted image

miklarom
user posted image    čakamo nadaljnje odločitve

Pija76 - Rusija
user posted image    jeseni kontaktirajo prevajalko user posted image

Tina1 - Ukrajina
user posted image    14.10. 2010 sestanek na uradu user posted image

bela.kava - Makedonija   user posted image user posted image
user posted image      čakamo na zasedanje komisije user posted image  

Matejčika
user posted image  papirji zbrani

Saša27 -  Kosovo
user posted image      prevajajo dokumente

ŽE DOMA user posted image  

Eva** user posted image Slovenija 2004user posted image user posted image Rusija 2009user posted image sanjajo Afriko   

1ali user posted image Rusija 2006 user posted image

DaisyE  user posted image  Rusija 2010 user posted image

Tia-na user posted image   Rusija  2010 user posted image    user posted image   

Iza12345  user posted image Rusija 2010 user posted image

user posted image  FENKLUB user posted image  

marta82, sami0804, thaiss, *miska.mcc*, Chokled, vitabella, krtačka, metulj333, tassi1, tasa_m, zvesta, nokes, gloria, kind lady, emaa, malena, naja6, lara light, miska73, power girl, hermy1, arneja, RAKICA2007, ledenka, blemma, koala, aleži, uškinamama, hektorina, m_o_i, zarja1, gigi1, emma83, uwaga, agataema, pumpkin23, Maisha, tajtaja, mismis, blanč, špelin@, koala, Fargesia, mlinčka, Ribica RR, MC09, štrumfek,witch, RAČKAPK, Luna*,buhtlčk

user posted image

user posted image  ZAČETNO BRANJE user posted image

RUSIJA
radijska oddaja
preprosto mama
postopek v Rusiji

UKRAJINA
članek v Jani

MAKEDONIJA
sporazum

user posted image   AKTUALNO user posted image

PODPIŠITE ZA DVOJČICI IN ZA VSE OTROKE, KI ČAKAJO NA POSVOJITEV! 

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
7.10.2010 20:51:06   
DaisyE
Evo, jaz sem prebrala knjigo Mama številka nič, pa moram rečt, da mi je prav simpatična. Malo sem sicer otožna postala, verjetno zato, ker ene stvari sedaj doživljam v popolnoma drugi luči. Kaj pa vem. Potem sem pa na koncu naletela na spremno besedo ene naše psihologinje. Lepo.

Med drugim piše: " Lažje bo otroku, katerega posvojitelji so bili na posvojitev dobro pripravljeni, tekom odraščanja pa so poznali in zadovoljevali njegove razvojne potrebe, saj je tak otrok zadovoljen in se manj prepušča fantaziranju o drugih starših, ki bi bili vse, kar prvi niso."

user posted image  user posted image user posted image

Čeprav se zadeva sliši čisto jasno in logično in vsesplošno sprejemljivo, moram o njej malo na glas razglabljati.

1. Postavlja me v neko čudno pozicijo do otroka in poudarja razlika med posvojenim in biološkim otrokom (a biološki ne more fantazirati o starših, ki bi bili vse, kar prvi niso?)

2. Od mene se pričakuje, da bom supermama. (Teže odgovornosti za odraščanje posvojenega otroka se zavedam, ne zdi pa se mi potrebno poudarjati razlike. Predpostavljam, da bi se zavedala tudi teže odgovornosti za odraščanje svojega biološkega otroka. Tako ali tako imam vseskozi v mislih, da sem DOLŽNA poskrbeti za njegov optimalen razvoj. Na poti se bom verjetno srečevala z mnogimi dvomi in skrbmi. In potem bom ob takih izjavah popolnoma zasekirana, da nisem dobra mama, da se nisem dovolj pripravila in da bo zato šlo vse v maloro. Mar ne bi bilo lažje, če bi me nekdo razbremenil in mi nekaj skrbi odvzel?)

3. Mislim, da vsak posvojenček vsaj kdaj razmišlja o svojih bioloških starših. Tukaj so pa fantazije predstavljene kot posledica moje slabe vzgoje. In ko se bomo nekje na poti soočali z vprašanji in iskanji, ali naj jaz to vzamem kot svojo slabo vzgojo? In ali naj imam ob teh vprašanjih slabo vest, ker nisem bila dobra mama? Mar ni res, da je vsak otrok kdaj jezen na svoje starše in bi jih rad zamenjal? Mar ni normalno tega pričakovati? Na evo! Verjetno me je tole najbolj zmotilo. user posted image

Bolj maštaš, slabše je. Ko nas gledam, se mi zdi najbolj logično in pomembno, da smo normalna familija, s svojimi fintami, veselji, pa tudi mejami in omejitvami, ki niso nujno vsem pogodu (samo mami user posted image user posted image user posted image ). In ne zdi se mi logično, da bi dan za dnem razmišljali samo o tem, kako smo drugačni od drugih. Pa saj na tak način se lahko človeku še zmeša, a ne?

Kakorkoli že, jaz ne vem, če bom znala poskrbet za vse razvojne potrebe mojega otroka. Tudi če bi mi uspelo, mi verjetno nihče ne more garantirati, da bo vse tako kot mora biti. Vem, da bom naredila vse, kar je v moji moči. In ga imela rada. Predvsem to.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
8.10.2010 7:29:20   
Matejčika
Draga moja Dejzika! Jaz se popolnoma strinjam s tabo! Brez zamere, če je katera psihologinja, ampak moje mnenje je, da psihologi, velikokrat kako stvar napihnejo na 9. potenco in iz tega potegnejo glih ta tanko črevo in jo razvijajo, motajo, mečkajo tako dolgo da sigurno nekje poči! Če bi jo pustili pa čisto na miru, pa bi funkcionirala še dolgih 90 let. user posted image  Ne, res, včasih naredijo enostavno stvar tako zakomplicirano, samo zato, da imajo kaj za delat.

Moje mnenje je, da vsak starš lahko da otroku to, kar je sam! Jaz nemorem dat otroku nekaj, česar jaz nimam, edino da se sama spremenim, ampak če sem sama sebi zadostna in drugim sem tudi ok, nevem zakaj bi delala iz sebe nekaj kar nisem, samo zaradi tega, ker je en psiholog nekaj rekel, ko ni imel dela? user posted image  Jaz zase vem, kaj je šlo meni pri mojih starših na živce, tega vem da nebom delala, vidim tudi kake napake naredijo nekateri drugi starši in se bom na vse kriplje potrudila, da tega jaz nebom delala in predvsem, dala jim bom vrednote, ki so meni pomembne.

Če je pač posvojen, še to ne pomeni, da moram delat v rokavicah z njim! Kak otrok bo te zrasto ven?! Ena mevža, ki bo mislil, da je nekaj tako hudo posebnega, da je že zaradi tega invalid 3.stopnje. In da je posvojitev neka kazen!

Tak da, jaz mislim, da posvojene mamice, bodite to kar ste. Itak pa je normalno, da je kdaj pa kdaj najstnik jezen na svoje starše, če ni, nekaj škripa v družini!user posted image  Sicer pa sem tudi jaz poročena in imam svojega moža zelo zelo rada, pa kdaj pa kdaj sanjarim in fantaziram....user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
8.10.2010 7:46:20   
Iza12345
Drage moje... Točno tako. Bodimo takšne, kakršne smo in tako bomo našim malčkom dale največ, kar jim lahko damo. Zadnjič mi je moja frizerka, ki je posvojenka z žal ne preveč lepo zgodbo rekla, da je najpomembnejše za mojega otroka to, da ne bo preveč iztopal, da ne bi bil preveč poseben... Pravi, da si je ona tega želela bolj, kot vse na tem svetu. Ker je pač imela takšno izkušnjo. Moj otrok bo imel drugačno izkušnjo in upam, da bom tolk dobra mama, da mu bom znala prisluhniti in pravi čas ugotoviti, kaj se mu plete po njegovi glavici. Srečno vsem posvojenim mamam oz mamam številka 1!

Neposredna povezava do sporočila: 3118
8.10.2010 8:46:38   
ninocka26
Dejzika ti si super mama! Pusti to, kaj je napisano v knjigi (od kogarkoli) ob strani. Ti najbolj poznaš svojega otroka in veš kaj potrebuje ter v kaj bo zrastel in ti delaš na temu, da bo na koncu tako.

Drugače pa lahko povem mojo izkušnjo s psihologom. Par mesecev nazaj sem ostala par tednov doma zaradi mobinga in stresa v službi. Pa pride moj zlati zdravnik na briljantno idejo, da bi se jaz lahko izpovedala psihologu, ker bom potem lažje prenašala stres. No pa probajmo. Pridem jaz k psihologu, sveto prepričana, kako bova midva odpravljala moj stres, on mi pa pravi, da sem perfekcionist in da so za to krivi moji starši (a niso vedno?). In kaj zdaj? Otroštvo je mimo (mimogrede imela sem super otroštvo in super starše) se pravi tega ne moremo več spremenit, mene tudi ne saj sem taka kot sem, z nadrejenimi se sploh nismo ukvarjali, ker sem očitno jaz tista, ki si povzročam mobing, pa dajmo dihat pravi on.user posted image In začnemo z vajami z dihanje (jaz še zdaj ne znam dihati tako, kot bi on rad, ker se mi potem zdi, da mi zmanjkuje kisika in morem začeti dihati po svoje). Kje smo zdaj? Točno tam, kjer smo bili. Stres mi je potem začel povzročati psiholog, ker je bil sveto prepričan, da bom jaz k njemu hodila vsak teden in sevede zraven prinesla lepo vsoto denarja, saj to ne gre na napotnico. Na koncu sem se otresla psihologa in se sama  spopadla s stresom in mobingom v službi. Moj zaključek: psiholog je bil v celi zgodi nepotreben, saj to, da so za vse krivi starši čivkajo že ptički na veji.
V glavnem hotla sem povedati, da je najlažje prevaliti krivdo na starše, samo meni osebno to nič ne pomaga. Moji starši so me in me še vedno vgajajo po svoji najboljši moči in zato jih imam najraje na svetu. Seveda pa se kdaj pa kdaj tudi skregamo in si takrat mislim pa kaj mi je tega treba, ampak to je pri vseh. Za vse svoje težave kriviti starše je pa meni nezrelo in neodgovorno (pustimo tukaj hude primere ob strani). Vsak se mora sam spopasti s svojimi težavami in jih reševati.

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
8.10.2010 9:00:57   
Saša27
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tako lepo ste napisale vse, res iz srca.
Ja najini papirji za Kosovo še niso prevedeni, ima gospa, ki dela prevode gužvo. Naju je lepo prosila, če lahko prevajanje podaljša za kakšen teden ali dva, kar dejansko glede na to, da čakava na otroka že več kot deset_ let (desel let od prve umetne in šest let od prve vložitve zahtevka za posvojitev), ni veliko.

Včasih pomislim, da nama sreča ni naklonjena, da nama ni usojeno imeti otroka user posted image user posted image user posted image user posted image . Vsa ta "borba" ki traja že doooollllgggooo, ali je morda zaman??? Ali je čas, da se sprijazniva z mislijo, da ne bova nikoli starša, ta misel me čedalje bolj razjeda...

< Sporočilo je popravil Saša27 -- 8.10.2010 9:02:09 >

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
8.10.2010 9:12:16   
Matejčika
Saša, nikar ne mislit tako! user posted image user posted image user posted image  Vzela sta stvar v svoje roke in bosta starša! Ker bosta vidva sma poskrbela da bosta! Otrok, ki rabi dom in ljubezen, pa je veliko, saj veš. Ni vrag, da eden ne čaka prav na vaju!

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
8.10.2010 9:14:55   
koala
Dejzič daj lepo prosim postavi to knjigo nekam na polico in naj se na nje pridno preh nabira. Nobena mama NI supermama pa naj bo biološka ali posvojena, ker imamo vsi svoje napake, nekja nam jih da okolje v katerem odraščamo, nekaj smo jih prinesli na svet. Da pa otrok sanjari o drugih starših pa je za moje pojme čisto normalno.
Glej, jaz sem odrešćala v super družini, starši so me imeli radi (ati je žal pokojen) mami pa me ima še vedno. Kadarkoli me je kaj mučilo sem se lahko na njiju zanesla, vedno sta mi stala ob strani, mami mi še zdaj, pa vseeno sem kot mala deklica sanjala da bi se preselila k Bojanu Križaju(smučarju)user posted image user posted image user posted image , pojma nimam zakaj ampak tako je bilo.
Zdaj nimam nobenih tramv ker se mi ta želja ni izpolnila.  Smo pa vsi kdaj jezni na svoje starše, ampak za moje pojme je to čisto normalen občutek. Če kdo trdi da se on/ona VEDNO razume z svojimi bližnjim in da nikoli niso jezni en na drugega za moje pojme ali laže ali pa živijo drug mimo drugega.
Bodi to kar si, ponudi otroku veliko ljubezni, stoj mu ob strani da bo vedel da lahko vedno računa nate (vaju) pa si mu dala najlepšo popotnico v življenje. Pa še nekaj ti si krasna mama.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
8.10.2010 9:15:17   
bela.kava
Helou ... vidim, da sem pristala sredi težkih debat. Moje skromno mnenej, če imajo straši pojme predelane in v sebi razdelano kaj in kako, potem je otrokom definitivno lažje ... velja za vse, ne glede na to ali so se v družino rodili ali pripeljaliuser posted image

Na jugu pa še vedno nič novega. No vsaj pomanjkanja vztrajnosti nam ne morejo očitatiuser posted image  

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
8.10.2010 9:16:03   
buhtlčk
Saša zs

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
8.10.2010 9:19:23   
buhtlčk
IZVIRNO SPOROČILO: koala

Bodi to kar si, ponudi otroku veliko ljubezni, stoj mu ob strani da bo vedel da lahko vedno računa nate (vaju) pa si mu dala najlepšo popotnico v življenje. Pa še nekaj ti si krasna mama.

Točno to.
Psihologi so pa tako kot vsi ljudje, eni pač ne vedo, o čem govorijo user posted image Samo naziv in ''pametne besede'' še ne pomenijo čisto nič.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nočem, da se me partner dotika - vzroki in...
Ne čutite želje po fizičnem stiku z vašim možem, partnerjem in se sprašujete, kaj je narobe z vami. Preberite, kaj so la...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......