DaisyE
|
Dober dopoldan bejbe! Jaz mam par trenutkov miru, ker sta deca na terenu. Sicer naj bi bile namenjene delu, ampak mislim, da ne bo nobene škode, če jih še malo pokurim za prijeetnejše zadeve. Oj pijič in žižet, saj ne gre za pesimizem, no vsaj mislim da ne. Ampak mi je tolk drugače vse skupaj in kar precej vseeno, potem pa na vse gledam iz neke distance, kot en zunanji opazovalec in je prav hecno, kako jasne se mi zdijo stvari. No ja, saj bomo videli. Če bom sila žalostna, ko pride , potem je šlo verjetno res samo za obrambni mehanizem. Ampak mislim, da ne bom. Žižek, tebe mam itak kar precej v mislih, se mi zdi da te zanemarjam. Si tak piki, tako lepo navijaš za vse nas in pošiljaš pozitivno energijo, jaz pa kar pozabim kaj lepega zate napisat. Tia-na tvoja piščanca sta zakon! A kdaj pomisliš, kakšno srečo imamo. Jaz se vsake tolko ustavim, pa ga kar gledam in gledam in razmišljam, kako je lepo, da nas je življenje pripeljalo skupaj. Koalca, če se le da, se ne dam motit. Čeprav mi večkrat ne uspe. Matejčka čestitke za plane. Pridna, da si se vpisala na tečaj. Kako pa kaj sociala in Ukrajinski plani? Koliko odstotna sta pa že, da gresta v UKR? Si vprašala za Rusijo. Rusija je ziher vsaj toliko koruptivna, kot Ukrajina. Glih dons je bilo po televiziji, da je Medvedjev odstavil Moskovskega župana, ker je bil vpleten v preveč koruptivnih poslov. Menda gre sicer samo za eno merjenje moči, ali ipak. Ko sva bila gor, sem v hotelu brala Moscow Times in not je bil članek o koruptivnosti policije. Menda lahko na prste roke prešteješ neskorumpirane policaje. To naj bi blo zato, ker s svojo plačo ne morjo preživet in tako kot oni večina Rusov. Razmere v državi naj bi bile sila slabe, par izredno bogatih ljudi, vse ostalo pa pod standardom. Kako je pa s posvojitvami pa sam bog ve. Odvetnik ima ceno, kakršno ima, kaj on s tem dnarjem dela, se meni tud sanja ne. Če bi me zanimalo, bi morda tudi kaj neprijetnega slišala, ampak me ni zanimalo, ker sem imela drugega dela dovolj. Važno je, da stvari potekajo tako, kot je tudi v njihovem zakonu napisano in da so, vsaj kar se mene tiče vseskozi transparentne. Pa še ena Ukrajinska. Ko sva stala v Lvovu brez karte proti Moskvi, so nama iz Slovenije svetovali, koliko evrov naj potisneva gospe, ki prodaja karte (ne spomnim se, ali je bilo govora o stotih al dvestotih evrih), da nama bo zrihtala vlak do Moskve (so bli vsi polni). Malo sem razmišljala o tem in treba je vedet, da bi v tistem trenutku naredila vse, da le prideva do kart, ampak si nisem znala predstavljati sebe, kako ji tiščim tisti dnar preko šolterja. Sem imela filing, da bi jo s tem užalila. In tako je bilo vse, kar je potovalo k njej, vabilo odvetnika na sodišče. Da sem ji dala vedet, da je nujno (razložit ji itak ne bi znala). In čez dve uri sva sedela na vlaku za Moskvo. Kaj pa vem, morda imam več sreče kot pameti, ampak meni se svet ne zdi tolk ferderban. In do zdaj se mi takšno razmišljanje kar nekako obrestuje. No, zdaj pa ne vem, ali sem sploh še jasna. Ali, kako je prvošolček? Kofič, a je predlog že romal na komisijo, al rabijo prispevek za elektriko za fotokopirca? In res je, RR je res v lepih jesenskih barvah. In ta jesen je kljub dežju ena najlepših v mojem lajfu. Tina čestitke za pozitivne novičke! Držim pesti, naslednjič, ko bom urejala seznam bom pa kar napisala, da gresta oktobra gor. Se ne predata vidva zlahka, kajne? Iza, kako malček? Pozdravčke tudi vsem ostalim.