Matejčika
|
Pa imam nove plane in cilje. Danes sem se vpisala v poklicni tečaj predšolske vzgoje. Zraven mojega kr težkega študija. Malo se bom denarja znebla (zaradi plesni ), zaposlila se bom, pa mogoče bom prej dobila kako službo, kot pa zdaj, ko sem samo gimn.maturant. Tako, pa imam nove plane in sem srečna! Dejzi, kako pa kaj pri tebi napreduje? Sine je pridn? Tiana, pri vas je pa pestro! Midva tudi malo razmišljava o tem, da če že bova šla v Ukrajino, bova šla te po dva! Sem se pa pogovarjala z eno gospo, ki živi sicer pri nas, ampak še vedno hodi v službo v Kijev (enkrat na mesec za en teden) in je rekla, da tam se vse podkupuje, edino tako se pride do zanesljivega cilja. Nama bo pomagala, ima stanovanje v Kijevu in 200km ven še hišo, tak da upam,d a bova dobila kak center blizu teh dveh stanovanj in bova imela bivanje zastojn. Njen bivši svak je odvetnik, njena sestra pa prevajalka, tak da bova nekak že izkoristila te veze. Upam, da bova tak vsaj malo prišparala. Je razložila, da se tam vse podkupuje. Podkupnine povsod in tak se dobi in doseže vse. Zdaj je vpisala sina tukaj pri nas v šolo in so morali vse bolj nahitro zrihtat (vpis) in je mislila, da mora nest podkupnino v šolo, ker ima sin malico v šoli. Komaj so ji dopovedli, da to pri nas ne gre tak. No, zdaj pa nevem, če so podkupnine tudi v Rusiji normalne? Meni to ni niti malo všeč, samo kaj te naj, če je to v njihovi stalni praksi.