|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
26.8.2010 8:36:14   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: živa25

Ja sej to delam. Zdej poskusno nisem na inzulinu in sem včeraj po pečenem piščancu in krompirju imela (sicer 2 uri kasneje) cukra 5,3. To je zame zelo malo. Bomo vidli kako bo danes... user posted image

če si meriš po dveh urah, so vrednosti čist irelevantne. jaz niti 15 minut prej ali kasneje ne smem, max. 10 minut odstopanja, pa nisem na inzulinu. ker potem cukr še pada in si s kasnejšim merjenjem nič ne moreš pomagat. je "neveljavno". če mam jaz 2 uri po obroku vrednost 5,3, običajno pomeni, da sem imela prej nad 6, najverjetneje celo nad mejo 6,6.

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
26.8.2010 8:55:24   
Anonimen
Khurde meni ni blo tko povedano. Sem že u drugo na inzulinu in nikoli niso komplicirali za pol ure odstopanja... Niti v porodnišnici ne user posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 1202
26.8.2010 8:58:29   
khurde
a res?  jaz mam tut v drugo ta diabetes, sicer se še uspešno izogibam inzulinu, pa mi vedno sitnari, da imam +/- max. 10 minut user posted image  če zamudim kaj več, mi je rekla, da je praktično brezveze, da merim user posted image

aja. pa še če imam 10 minut odstopanja, si moram v dnevnik to napisati kot opombo.

< Sporočilo je popravil khurde -- 26.8.2010 8:59:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
26.8.2010 9:03:14   
Anonimen
Kam pa hodiš? Na Polikliniko?

Jst sem bla lani v P pa ko sem zamudila, niso nič komplicirali... Sej al pa če si inzulin špiknem 5 minut prej pa zmerim 5 minut kasneje, pa je isti šmorn... Nevem no... Jst ne kompliciram preveč s tem diabetesom... Se mi zdi, da tudi dohtarji tukaj kar malo pretiravajo... Če ti nič ni, ni take panike. Če se pa ti ali pa otrok redita nenormalno, pol pa verjamem, da lahko rata štala...

Tudi ko greš v P rodit na inzulinu in če imaš predvideno induciran porod (greš na zamenjavo inzulina) in tam ugotoviš, da hrana SLOH ni diabetična in nikakor ne zmerjena u nulo, kot nas učijo. Zato tudi jaz doma ne kompliciram preveč. Jem vse, samo v normalnih količinah, razen sladkarij. Čeprav, če se mi zaluštajo si tudi kaj sladkega privoščim. In potem vsaj vem zakaj so cukri taki kot so...

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 1204
26.8.2010 9:09:57   
khurde
ne, jaz hodim v diabetično v našem kraju. jaz se redim praktično premalo, otrok raste po regelcih, tko da imamo očitno sam bolj strogo zdravnico user posted image  no, edino diete mi nikoli ni predpisala, tudi tehtanja in teh merjenj porcij ne, je rekla, naj kar jem kot običajno, pa si sama prilagajam in urejam obroke, važno, da večinoma ostanem pod 6,0.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
26.8.2010 9:12:59   
Anonimen
Aja no pol pa ni panike... Mi na Polikliniki imamo sicer 6.7 mejo po obroku, ampak sto ljudi sto čudi. Sem pa tudi jaz za tako dieto ki pravi jej vse, samo pazi na cukre. In če ti kaj dvigne cuker v višave potem tisti reduciraj. Jst npr. lahko komot pijem kavo s smetano in jem sladoled, medtem, ko nekatere ne smejo sladoleda niti od blizu povohat user posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 1206
26.8.2010 10:00:05   
Soncchhek
jaz si moram merit 90 min po obroku in imet max 6,6.

itaq sem že naštudirala kaj in kako jest....še 12 tednov do poroda...pa upam da mi ne ostane....čeprav ne vidim v tem kakšnega problema, imaš vsaj urejeno zdravo prehranouser posted image .

glede kg pa ne morem pošteno povedat, ker sem jih zaradi slabosti v prvih treh mesecih izbruhala 10.......potem pa od takrat naprej pridobila +4. Se pravi ,da grem mogoče rodit z manj kg, kot sem jih imela pred nosečnostjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
8.9.2010 13:46:49   
DeVilla
Jaz pa sem ravno danes dobila napotnico za Polikliniko in moram v torek poklicat dr. Tomažičevo... user posted image  Sem imela prvisoke cukre na tafolgem testu...

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
8.9.2010 14:01:03   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: živa25

Ja sej to delam. Zdej poskusno nisem na inzulinu in sem včeraj po pečenem piščancu in krompirju imela (sicer 2 uri kasneje) cukra 5,3. To je zame zelo malo. Bomo vidli kako bo danes... user posted image

A ti si tudi na inzulinu Benika?

Malce pozno, ampak vseeno...

kot je rekla Khurde, merjenje KS v krvi 2 uri po obroku je irelavantno. Meri se natanko 90 minut po obroku, 5 minut gor ali dol. Kar je več, ne daje ustreznih rezultatov. In če boš vprašala na polikliniki, ti bodo povedali isto. Lahko ti povem primer, ko je bil pri meni KS po 90 minutah 10,2, po 2 urah pa 5,3. V pol ure se lahko zgodi tak padec, da je groza.

In ja, sem bila na inzulinu 5 mesecev. Po porodu sem ga ukinila in tudi na prehrano ne pazim več tako strogo. Še vedno pa se držim diete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
14.9.2010 13:06:48   
DeVilla
Evo, jutri grem na Polikliniko osvežit znanje o prehrani... user posted image  Pa začela si bom meriti krvni sladkor.. Bom spet imela vse prstne blazinice prešpikane...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
27.9.2010 16:58:25   
DeVilla
Od srede naprej na insulinu... user posted image

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
27.9.2010 17:17:10   
Anonimen
Jst mam jutri pregled... me je že zdej strah kaj bo... user posted image

DeVilla boljše inzulin kot pa cukri v višavah, ne? user posted image

(odgovor članu DeVilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 1212
28.9.2010 13:55:09   
DeVilla
Tako nekako ja... Se hecamo, da bom spet na igli... user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
3.10.2010 17:52:58   
darchy82
Pozdravljene!

Kot velika večina user posted image , imam tud jst svoje težave, tako da se na novo pridružujem temu forumu user posted image . Ta teden so mi namreč odkrili nosečniško sladkorno, ker sem v ponedeljek padla na 50 g cukr testu, v petek pa še na 100 g testu.
Naslednji teden imam še predavanja o zdravi prehrani, pa me malo zanima, kako drastične so te diete in kakšna je verjetnost da bom pristala na inzulinu? A so Montignacove prehranjevalne diete, ki temeljijo na nizkem glikemičnem indeksu in veliko vlakninami, v redu?

Sicer sem pa januarka 2011 in sem trenutno v 25. tednu.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
4.10.2010 14:47:22   
DeVilla
Dieta za nosečniško sladkorno v bistvu sloni na zdravem prehranjevanju. Pri poučevanju boš dobila malo modro knjižico, ki je ful uporabna. In ja, imaš prav nizek GI je najpomembnejši. Če se boš držala prave izbire hrane, ti mogoče rata pridit brez inzulina tja do cca. 34-36 tedna, potem pa ne dam več roke v ogenj, ker se telo začen pripravljat na porod, mali pridobiva na teži in dvomim, da bi ti uspelo samo z dieto uravnat sladkor. Inzulin ni kakšen bav bav, jaz ga imam že tretjič. Vse je v urniku prehranjevanja in kako navadiš okolico, da pač ti moraš jest po urniku... user posted image  

Veliko sreče!

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
4.10.2010 20:10:08   
darchy82
Hvala za pojasnilo. Če se bo treba špikat samo kakšen mesec oz. nekaj tednov verjetno ne bo tako hudo. Sicer se pa človek vsega navadi.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
5.10.2010 9:15:03   
DeVilla
Ni panike, če potrebuješ še kaj, veš kje lahko vprašaš... user posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
5.10.2010 9:49:05   
zaljubljena23
še le zdaj sem opazila tole temo...Tudi sama spadam v ta klub...Noseča sem 28t5d, na tej dieti sem že več kot mesec dni...V času N se nisem zredila nič, kvečjemu do tega testa shujšala cca 4kg, edino kar je, da v družini že imamo sladkornega bolnika (babico) in prevelika telesna teža pred nastopom N...

Zaenkrat raven cukra še umirjam z dieto, sem pa imela ravno včeraj spet kontrolo, in mi je bilo rečeno, da v naslednjih tednih bo zmeraj težje in naj se ne vstrašim zadevice imenovane inzulin....

Sem videla, da vas ima kar nekaj problemov z ravno cukra za zajtrk, na to sem bila tudi sama opozorjena, saj so zjutraj hormoni vsi na višku...Zaenkrat je pri meni na jedilniku za zajtrk kakšen sadni jogurt z 0,1 maščobe, kar je več, se že pozna na cukru...Zajtrk je pri meni v bolj blagi obliki, saj je pri nas zelo hitro kosilo, tako da mi takšna varianta prav odgovarja....Nato sledi kosilo, večerja, kjer imam običajno nekaj kar je ostalo od kosila, med kosilom in večerjo imam malico, običajno kakšen sadež, ker je večerja pri meni zelo hitro, se zvečer pojavi še lakota in si običajno privoščim ponovno kakšen jogurt, kakšno šalico mleka...

Diabetične stvari, hja kaj naj rečem...Kupila marmelado, jo poskusila samo malo, visok sladkor...Potem grem gledat sestavine in žal v teh sestavinah ni kaj bistvene razlike med pravo in diabetično marmelado...

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
5.10.2010 11:02:50   
Masha_M
Evo, da vam dam malo upanja. Meni so sladkorno odkrili dokaj pozno (cca. 2 meseca pred porodom), ker me glupi G ni hotel prej poslati na testiranje, pa sem do konca zvozila "samo" z dieto, torej brez inzulina. Upam, da bo tudi pri vas tako. user posted image Držim pesti za vse sotrpinke. user posted image user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
6.10.2010 20:24:27   
cukica
Pozdravljene!
Mislim,da se vam bom tudi jaz pridružila,sicer imam test šele 18.10.,ko bom v 24 tednu.Sem imela glukozo v urinu 1 in verjeten,da kaže na diabetes.Sem pa že 1 mesec na dieti in zaenkrat sem ostala na kg,ki sem jih pridobila do 5 meseca in to je +6 sem imela pa pred zanositvijo 74 kg,...Je pa zaenkrat z malim vse v redu in lepo raste in se lepo redi,...upam,da zvozimo to do 37 tedna,da ne bo šlo kaj narobe,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
7.10.2010 9:21:04   
darchy82
Jst sem bila pa včeraj na Polikliniki na predavanjih o zdravi prehrani, pa sem seveda tud dieto dobila, pa vidim, da bom vsaj na začetku imela kar nekaj težav, da spravim jedilnik za cel dan skupaj user posted image . Še sreča da zdaj ne delam več in da sem doma, ker izgleda da bom cel dan porabila za to, da bom pripravila 6 obrokov hrane na dan.
Kako striktno se pa ve držite teh diet? Meni so namreč rekli, da ne smem nobenih diabetičnih marmelad, sadnih jogurtov, suhega sadja ipd. Sicer sem pa sama precej sladkosneda, pa me zanima kako je s temno čokolado, ki ima več kot 75 % kakava. A je ta tud strogo prepovedana?

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
7.10.2010 9:25:30   
cukica
Mislim,da lahko ješ čokolado,ki vsebuje več kot 80 % kakava.Tako so men rekli pa še to sam kakšen košček,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
7.10.2010 9:51:28   
DeVilla
Če poješ en košček temne čokolade po kosilu, ki je nekako najmočnejši obrok dneva, potem ti ne bi smelo biti kaj hudega. user posted image  Se pa poskusi čimprej odvadit sladkarij. Sory...

Jaz grem jutri na kontrolo, kako mi gre z inzulinom. Sem sicer morala povečat doze za 2 enoti po kosilu in večerji, pa je zdaj kr kul. Je pa zjutraj na tešče moj cukr čez 5,3 skoraj vedno. Pa po zajtrku imam tudi v 50% samo 6,6 kolikor je prav. user posted image   Ne vem, ali je to zaradi tega, ker za zajtrk pnavadi nimam časa pojest sadja...

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
7.10.2010 11:42:30   
majčica1508
Punce,a ima katera knjigo o prehrani oziroma jedilnikih,da mi jo pošlje
na mail.....bi bila zelo hvaležna

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
7.10.2010 13:14:06   
Anonimen
DeVilla verjetno boš rabila nočni inzulin... Ta potem zmanjša cuker na tešče in posledično ker z nižjim sladkorjem začneš, tudi ne presežeš po zajtrku user posted image

(odgovor članu majčica1508)
  Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?