khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Mah ne vem, no. Včasih je potrebno poslušati telo in ne slepo slediti napisanemu. v 99% je tko masha, jaz bi ti najprej priporočala, da črn zamenjaš rženim kruhom. meni pšenica dvigne sladkor, ful. in črn je tudi pšenična moka. je tko, kot je benika napisala - ugotovit moraš, kaj TEBI ne paše, ne po knjigah in zgibankah delat. meni nikoli ni rekla, naj imam dieto po določenem modelu, niti mi ni treba tehtati živil itd., meni je samo rekla, naj jem kar hočem in kolikor hočem, pogoj je, da je cukr v mejah normale. to se mi zdi najbolj logično. človeško telo funkcionira različno od osebe do osebe in celo pri isti osebi lahko ista hrana popolnoma drugače deluje v dveh različnih nosečnostih (pri meni je tako, da praktično spet na novo odkrivam, kaj mi pa zdaj dvigne in spusti cukr). jaz imam za zajtrk običajno tretjino jabolka ali polovico, odvisno, koliko mi ga zraven pogloda hči pa dve suhi slivi, tri mandlje, tri indijske in tri brazilske oreške, včasih kak po štiri, pol suhe marelice, ker mi dvigne sladkor v krvi, se jih izogibam, včasih pol breskve ali lubenico, pa še kakšno sezonsko sadje, odvisno od lakote, počutje, vsega tega. in z osnovnim zajtrkom (jabolko, oreški, slive) imam sladkor ponavadi okoli 4,8 do 5,2 - je pa fuuuul odvisno od stresa, to vidim zdaj, ker sem ravno v nekem čudnem obdobju. mi je pa diabetologinja rekla, da je čudno, koliko sadja lahko pojem, ker večinoma dvigne sladkor... no, meni ne in zato ni panike, vem pa, da če bi dala zraven rezino pšeničnega, pa čeprav polnozrnatega, kruha, bi mi nabilo cukra do meje in še čez
_____________________________
If you're too open-minded, your brain will fall out.
|