loremi
|
Živijo vsem! Prav lepa hvala vsaki posebej za pestke in lepe želje, pomenijo zelo veliko! V ponedeljek sem kar ostala tam, ker se mi v torek ni ljubilo spet na cesto in v kolone. Odvajala mi niso dali, ker je bila histeroskopija, dajo ga pri laparoskopiji. Na prvem UZ, ki ga je opravila neka dr. ki je ne poznam, je bil viden polip, velik okol 2 cm. Moj dr. (TomTom) pa je rekel ... ma kakšen polip, ni ga več, enkrat je mral it sam ven, ker ga ne vidim. In me je želel poslat domov brez operacije. Pa se je odločil, da me pogleda, ker je po njegovih predvidevanjih še ena pregrada notri in je mogoče ta povzročila izgubo mojih sinkov. Pa ni bilo to. Na operacijo sem čakala do 3-h popoldan. Tokrat prvič, da sem bila sproščena, komaj sem čakala in bila vsa zadovoljna ob pogledu na iglo z anestetikom. Po operaciji takoj budna in prisebna (no itak mal zadrogirana), vprašam takoj dr., kaj je bilo, kaj je opravil ... pove samo, da polipa res ni bilo (je bil viden čep, kjer je bil in je sam odpadel) in da ni bilo niti pregrade. Nadaljeval, da kar nadaljujemo z IVF-jem, če pridem na vrsto, še to leto. Jaz zadovoljna. Danes pa pogovor z njim in se je zgodba obrnila v drugo smer. Je rekel, da ve, da me je želel poslati domov in da je bilo prav, da me je operiral in si ogledal zadevo in na ta način ugotovil, zakaj na UZ ne ujame jajcevoda oz. kakršnekoli vidne poti do jajčnika. Rekel je, da ni računal, da bo videl, kar je in da mi mora pač povedat. Desni rog maternice imam odmrt . V njem ni več življenja, ne dogaja se nič, ravno tko ni več vidne poti v jajcevod, ki je popolnoma zamašen, nefukncionalen. Tudi jajčnik ni več ok. Kar še deluje, je leva stran. Pravi, da v odmrli del ni posegal in niti nebi bilo prav, če bi. Po strinjanju pbeh se odločiva, da grem še v en IVF, po možnosti (glede na gužvo tam) letos, drugače januarja in potem vidimo, kako bom reagirala na zdravila glede na stanje PCO in kakšne bodo celice, koliko jih bo, kako bo z zarodki. Zaradi vsakične hiperstimulacije po punkciji obstaja možnost, da se zared zamrzne in se gre potem na zamrznjenčka, čeprav se verjetno ne bomo poslužili te možnosti, ker imam glede na stanje desnega jajčnika sploh sedaj manjše možnosti kot prej. Moram rečt, da je tole bil en velik šok. Kot je rekel tudi sam, ni mogel verjet, kaj je videl med posegom. Pravi, da je to lahko nastalo med nosečnostjo, ali pa je posledica splava in potem dvakratnih abrazij. Ne ve. Potem pa še .. če dosežemo, da se zarodek ugnezdi, upajmo, a se ne na odmrti del ali v bližino, ker bi se kmlu končalo. Če se na živi del, pa ni garncije, da bi donosila oz. se ne da napovedat, kako daleč bi prišla. So pa sedaj možnosti zanositve jasno manjše. Kako se je moje prej veselo razpoloženje spremenilo, se spet ne da povedat in kot sem že rekla, letošnje leto mi še ni prineslo nič lepega. Morm izjokat, ne vem, v kaj še lahko upam in ali je bolje vztrajat ali svoje življenje usmerit v vode življenja para brez otrok. Ampak me tako vleče v še en IVF, ne vem, ali iz slepe želje po uspehu, ali iz tega, ker sem si prej nabrala toliko upanja in volje, da mi ga sedaj ta novica še ni povsem izbila. Lep pozdrav vsem