|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 14:20:34   
anju
Roberta js bi pa male pleničke vzela. no pa sej boš vidla, ti lahko naknadno tvoj prinese. samo novorojenčki so tako mikeni, da se pri pleničkah ne gre tolko po kilah kot po merah, čeprav pišejo gor kile za mero. no, po mojih izkušnjah, moj je bil od vedno drobnoriti in sploh ni imel tistega tipičnega sodčastega trebuščka.
ja tele rokavičke sem prej pozabla omenit, samo prestavit jih moram iz torbe za user posted image v torbo zame. ne boste verjele, da sem nekaj dala že notriuser posted image

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 14:27:14   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora
Mamamajča si kaj boljše volje? Če ne, greva lahko skupaj streljat - moji pogledi bi danes po mojem kar ubijali. 


Ne, nisem.... še več, pravkar ugotavljam, da bi lahko čisto lepo živela tudi brez mojega. Kolk me je pa zdaj razp***user posted image !!!
Mislim, od jutra se še ni prestavil z računalnika, medtem, ko sem jaz zlikala dva pralna stroja perila!!! Pol se pa grem stuširat, pobrit kar še pač lahko in ga prosim, če mi lahko gre v avto po deodorant, ker sem ga pozabila, in mu je pretežko! Meni bo pa zdaj pretežko kosilo do konca skuhat in bog daj, da pride njegova mama, mi bo jako težko skuhat kafe. Tako.
A, pa se že malo boljše počutimuser posted image Čeprav tukaj močno pada dež, jaz bi pa rada šla ven..... Ampak res se mi ne da zdaj z dežnikom okrog lazituser posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 14:32:11   
Roberta69
Pokora, anju: sem glede številke pleničk istega mnenja kot vidve, moj mi je pa rekel, da sem na glavo padla user posted image , samo meni se tudi zdi, kolikor se spomnim, da so na začetku tako miceni in tudi kakajo tako tekoče, da gre zelo rado kaj mimo. Drugače je pa tudi moj sin bolj suhe sorte in mu tudi kupujem (žal nam kahlica/stranišče še ni zalaufalo user posted image ) tiste, ki so bolj pri zg. meji in ne tiste, ki so tudi za večje. Sta me prepričali ali opogumili, tako da bom vzela ta male user posted image .

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 14:36:19   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Drugače je pa mali bolje, zjutraj ni bilo več vročine. Bomo videli zvečer. Ti pa tudi upam da boš zvečer "spucana" in da je bilo to to od tvoje virozice!!!


Danes sem spila že dve kavi, sta mi prav pasali. Moram povedat, da ne hodim ravno na Wc, samo šraufa me. Boli. Ven pa noče it nič. No, ampak zdaj po kavi me še ni zašraufalo, tako da upam, da sem jaz s tem končala.
Mark je pa tudi danes že pojedel nekaj žličk čokolešnika, pije veliko in dobre volje je, tako da smo najbrž pri koncu.

Bala sem se bruhanja, ker mi je to nekaj najbolj mučnega. HB mi ni bilo treba!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 14:55:36   
Pokora
Mamamajča meni je tudi bruhat neki najbolj groznega! Lepo da ste se u bistvu zvlekli!!!
Ej, pa si svojga na gobec vžgala? Veš kako bi blo fino za ventil sprostituser posted image


Roberta, ma ja, ti se kar opogumi pa ta male pleničke nabav. Če jih boš kupovala V Mullerju jih je itak samo 27 v paketu. Jaz sem dva vzela, da ne bo moj takoj letel po še.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 15:06:05   
jana84
hihi...sej sem rekla, da pridem še kaj pošpegat...
Sem spremenila plan kosila - bo kar pašta carbonara, se mi ne da packat "fake lazanje s palačinkami"...Tako, da zdej sem pra prehitra...Mineštrco z gob sem že nardila, vratovino za carbonaro sem tud že zrezala, pa jajčka in smetano zmešala...Zdej moram sam še pašto skuhat in parmezan naribat in vse skupaj zmešat...Mljask! user posted image

velikost pleničk...Jst mam papmerske št.1 in so kao od 2-5kg...Tako, da nimam kaj falit...v teh mejah bi pa blo fajn da je, kaj ne? Jih imam pa kar nekaj, ker sem si kupla en paket, ki je bil v DM z bonom cenej (noter jih je 78), zdej mi je pa še sestra prnesla kar je njej ostalo, ker je prešaltala na 2ko...Pa ne zarad presežka v kilogramih ampak je rekla, da je začel nečak ful več lulat in da gre zato rado mimo in je boljš če ima večje...Če pa malo poračunam (to je cca 100plenic, na dan jih porabiš tam okrog 5 in je to ravno za 3tedne, še ne!)...
Pa vprašajmo 3xmami ona ima že eno štručko doma, ki jo stavi v pleničke kaj ona meni!!!

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 15:23:37   
missD
anju hehe bureka ni treba. Zs mi pa prek gsmja ne dela :(

Se vidiva jutri :)

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 15:43:13   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1


filisa- a kar tablete so ti dali user posted image  jaz imam samo si za konbtrolirat, pa je vse ok...k sreči


 
 




Ja, jaz sem dobila kar tablete, ampak si baje ne rabim delat skrbi, saj povečan pritisk čist na koncu user posted image  ni nič neobičajnega (vsaj moj ni tako previsok, da bi bilo kritično). Se pa zna zgodit, da če se do konc tedna ne bo porihtal oz. še ne bom rodila, da mi bodo oni zaradi povečanega pritiska (in tud zaradi tega, ker sem čez rok) sprožli porod - tako da, kot sem rekla bom oz. hočem do konc tedna postati mamica user posted image


Danes je celo že malo kazalo, kot da so se začeli pravi popadki, a so pred ca. dobro uro čisto izveneli user posted image . Res ne morem verjet, kako močno si že želim teh popadkov in poroda in niti malo me ni strah, čeprav vem, da ne bo ravno prijetno...



kpmk - lepo, da ste že doma in da je z NIO vse v najlepšem redu user posted image ! Ko boš utegnila napiši še kaj več....




Tja Tinaaleks - midve, bi verjetno z veseljem bile pripravljeni pisat najino porodno zgodbo, če bi jo že lahko user posted image

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 15:57:17   
mamamajča
filisa, kaj še delaš tu? user posted image

Uh, dobra si, meni se že zadnji dnevi tako vlečejo, res ne bi rada šla čez rokuser posted image
Ampak ne morem verjet, da sem že na koncu!!!!!!!!!!

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 15:58:28   
orhideja80
Danes sem začela z šolo za starše. Vprašanje, če mi jo bo sploh uspelo dokončat, glede na to, da je konec 10 dni pred PDP. user posted image  Smo imeli danes nego dojenčka in je rekla, da je min. št. tetra plenic 30 - 40 (tudi v primeru, če uporabljaš plenice za enkratno uporabo), dobro celo 50. Jaz sem jih kupila 20 in je po mojem mnenju čisto dovolj...ali se motimuser posted image  Prali bomo pa tudi večkrat na teden, tako da to ni problem.

Roberta69 - kaj si pa jedla namesto svežega sadja? Ker jaz sem tudi povsem odvisna od svežega sadja in mi je kar groza, ko pomislim, da v času dojenja to odpade.user posted image

MalaNeli - se pridružujem ostalim. Jaz sem na +12 in mi G ni nikoli zatežila, celo pohvalila me je. Ne bi rekla, če bi pridobila več kot 20 kg...

stavke / plače - se strinjam, da so plače povsod prenizke in da je sramotno, da dobiš za 7. stopnjo 700 Eur. Po drugi strani pa min. plača ni toliko nižja. Vendar je prednost javnega sektorja vsaj v tem, da je to veliko bolj varna služba - lahko greš mirno na porodniško, bolniško...v privat sektorju žal ni tako, plače res da so lahko v povprečju boljše, vendar je pa tudi socialna varnost precej nižja, lahko začnem že z plačevanjem prispevkov, kje je še vse ostalo.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 15:58:34   
mamamajča
aha, no user posted image se mi pa zdaj s kosilom odkupuje, ker je bil prej hudoben. user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 16:39:06   
tinaaleks
filisa- se strinjam s tabo! Z veseljem bi pisala porodno zgodbico, samo kaj ko se nič ne dogaja.user posted image

Drugače pa danes ne delam nič drugega kot to da se prestavljam ali iz postelje na kavč ali obratno. Na kavču gledam TV, v postli pa berem.
Ok ob 12 sem šla na sok s kolegico, pa sem komaj do tja prišla, ker mi začne trebuh takoj otrdevat, sem porabila 15 minut, namesto običajnih 5. Mislim, da bi me pri tem tempu še moja 2 letnica prehitela.

missD-ti pa še kar malo počakaj v P, pridem najbrž v četrtek!user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 17:22:04   
majabar
orhideja, ja, zavarovana sem po njem. V Sloveniji nisem zavarovana, nic ne placujem, tu placujem pa cca 30EUR na mesec. Porodniske ne bom imela, bom imela pa starsevsko nadomestilo (cca minimalna placa).
Za mano je uspesen vikend-popravljeni kotlicek, tehtnica in pecicauser posted image .. Zdaj sem s tecaja peke ribic in grem domov krstit pecico:). Tehtnica kaze nekje pricakovano, na zeljo Anju, ne bom komentirala prevec;).
SVa se odlocila, da kupiva tisto posteljico, ki ima plasticno ogrodje in ima zraven se previjalno. Pa posebaj banjico. Danes sem mu naredila cel seznam in gre po nakupih. Ce kupi samo polovico, bom presrecna:).
patty, cestitkeuser posted image

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 17:23:36   
kpmk
hej..... mini poročilo, slikca sledi, ko prklopim fotoaparat user posted image
hja nič zelooooo smo lahko veseli, da imamo zdravo punčko, imela je ovito popkovino in dali so ji masko user posted image  ampak sreča, da so se na koncu le odločili in naredili CR, še sreča, da nismo čakali na današnji dan, ko sem imela napovedanega CR ..... mah sedaj mora nujno pridobiti na teži, saj je danes bila patronažna že tu in se je shujšala 5g, tako da jo moramo buditi in jo hranit, pa če se zlatenica poslabša it v P.....
je zeloooooo drobna in na las podobna sinku ( razlika je le v spolu in teži user posted image user posted image  ) bom v prihodnosti naredila primerjavo in vam pokažem


vsem novopečenim mmaicam iskrene čestitke!!!!!!



_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 17:33:24   
filisa
kpmk - drežim pesti, da se bo mala Nia čimprej poredila!



Jaz pa zdaj odhajam na pijačko s kolegicami, saj s popadkov zgleda ne bo nič user posted image .

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 17:35:46   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

Jaz pa zdaj odhajam na pijačko s kolegicami, saj s popadkov zgleda ne bo nič user posted image .


ne vem kako je sedaj z luno, ampak baje deluje 1 t prej in tudi po user posted image  mogoče te na pjački popadki presenetijo..... imej(ta) se LEPO!!!

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 18:23:25   
nejkec
Kakšno zatišje! Vas je dež pregnal v posteljo/kavč ali ste se vse odločile rodit?user posted image



(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 18:31:59   
caroline1
kpmk-kak cute mora biti tvoja pupi...stiskam pesti, da se poredi in da zlatenica gre mimo...

plenice- imam tudi jaz tamale, se mi zdijo tiste rokice pa nogice tako zelo micene

filisa-jaz tudi čakam te popadke, pa nič pa nič! mogoče jutri, če me bo lubi pelal na sprehod ( še ne ve, da bom usput nabirala gobe) user posted image  jaz sem tudi ena opica...ko mezačne karkoli špikat, že iz navade grem počivat, da ja ne bo kaj narobe- namesto, da bi začela drgnit po tleh pa laufat po stopnicah itd. do četrtka sicer ne smem, ker nimam napotnice!!! user posted image

mamamajča-še 1x moški so za znoret. moj je sicer priden nadvse! nek preblisk zgleda user posted image

missD-tudi za tvoja dva angelčka stiskam pesti, da se poredita

A ni ta svet čist narobe? Mi se nočemo redit, pa kar lezemo narazen, tamali pa nič user posted image

majabar- naj ti krst pečice dobro rata. bi rekla, da kaj pošlji ampak pri nas cariniki štrajkajo in bi preveč trajalo user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 18:34:10   
caroline1

eh ta net...skoz nekej serje...sploh ko je slabo vreme! user posted image

< Sporočilo je popravil caroline1 -- 5.10.2010 18:35:58 >

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 18:41:23   
mamamajča
Tiste, ki ste tik pred porodom- štejete gibe?
Jaz sem jih danes komaj komaj naštela 10, čist je miren.... tu pa tam se malo premakne in to je to.

Caroline, kdaj maš ti rok?
Mene že dva dni tako trga po stegnih, pa sem že 100x rekla- če so popadki, naj bojo zares, če ne se pa naj umiri!

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 18:49:53   
Najki
Roberta poskusi najprej z vecjimi, potem pa po potrebi presaltaj na manjse, ker vecje lahko vedno pocakajo, da jih doraste. Eno si za vzorec nesi v P in lahko dragi takoj dokupi manjse, ce bo treba. V PO so sicer imeli zalogo, tako da svojih nisem rabila tam, za LJ pa ne vem. Ce imas pa ze kupljene pa itak manjse vzemi. Js sm kupila paket pampersk 1 in milerjevih 1 za primerjavo, prvic sem pa po moje zacela tudi s pampers 1... Se pa nikakor ne spomnim, kako so se obnesle user posted image . Sej tudi za nedonosencke grejo najbrz na vsako ritko nekaj casa. Jaz bom sicer probala ostat na milerjevih, samo nimam pojma kako se te male obnesejo, tako da bom itak malo eksperimentirala.

mamamajca me veseli, da se ti ne slabsa. Jaz tudi malo cakam, ce bom od malega virozo prevzela, samo zaenkrat ni prav nic simptomov. Je pa res, da so si sraufanje in zacetni popadki precej podobni user posted image .

Prejle sem dala urin in mi je bilo blazno nerodno naciljat loncek, ker mi je bil trebuh tako v napoto user posted image . Ma nisem falila hehe. Se moram pa ta teden enkrat se spodaj pobrit za vsak slucaj, to bo se cel projekt.

Jana a smetano das v carbonaro? Zanimivo. Js pa rada s prsutom preprazim se kaksno papriko ali pa cebulo, ker mi pride bolj socno in manj slano od prsuta. S smetano mora biti tudi fino.

orhideja 20 belih bo cisto zadosti za vrtet, ker zihr bos sm pa tja dokupila kaksne pisane in se ti jih bo 50 se nabrala, ceprav niso nujno potrebne user posted image . Tako da si kar pusti malo lufta za izzivljanje pa se ksne babice ne morejo mimo paketov potiskanih plenick itd. ja govorim pa za primer, da jih imas poleg pampersk, ne ob pralnih, ce se ob pralnih sploh se tetrice uporabljajo?
Mogoce lohk sveze sadje nadomestis s kompoti, so veliko lazje prebavljivi za oba.

Lacna... Pa likalnik caka vzgan... Grem likat, me pa prav zanima, kaj me ponoci caka v zvezi s popadki user posted image . Vsakic, ko zvecer zacnejo si mislim ne zdaj! Js bi rajs spala dej mi mi mir... Pa vedno so zvecer tako da ocitno ne bom uspela roditi cez dan in spocita user posted image .

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 18:56:30   
mamamajča
Najki, preveč podobno je tole, ja.... in zato me je bilo strah, ker nisem vedla, a so popadki al bo samo viroza.... Kakorkoli, zdaj je pri miru tam vse skupaj, samo po stegnih me trga. To me pa itak skoz.
Nič, do petka še moram počakat, da dobim izvide za streptokok, potem pa lahko grem.

Ne vem, če naj dam malega jutri v vrtec al je še prehitro. Tečnari mi že, da hoče it, ker pogreša prijatelje, ampak ne vem no...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 19:03:50   
missD
tinaaleks ne!domov bom sla pa pika! Doma se je bolj udobno crklat, sploh ker bo zraven se dragi. :)

Tetra plenice...pa saj zdaj ze za celje in postojno velja da sirokega povijanja ni vec? Sicer jih mam,...ampak ce ne druzga bojo za kupcke podirat in podobno.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 19:05:44   
MalaNeli
ojla
sm bla prej pr kolegici na obisku, sva mal čvekali. nič hudega. potem sem šla v trgovino po vse stvari za domov. potem pa domov s picami za kosilo. pa pridem domov pa sm bla tako utrujena da še jest nisem mogla. potem sem si kuhala čaj in se počutla prav tako kot da bom skup padla. kr neki me je kuhalo, čist adijo sem se počutla. brez moči totalno. [img]smileys/zmeden.gif[/img] je mela katera že kaj podobnega?


(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
   RE: Oktobrke 2010 II
5.10.2010 19:10:30   
jana84
hej!

Že nazaj s pregleda...Mi je delala CTG, vse mirno, otroček pa "divji" kot je rekla sestra...Men se je zdel čict v redu, kaj bi rekla, če bi ga slišala v njegovem najbolj divjem stanju - beri zvečer ko gre Jakob spat...No, G pravi da je vse v redu. Me ni nič g pregledala, ker je rekla, da zdej ko sem že tako daleč da ne bo nič več šarla tam spodaj, da ne sproži po nepotrebnem poroda. Je rekla, da če grem zdej rodit, da ne bi dojenčku čisto nič manjkalo...Me je še vprašala, če se mi zdi da bo ta kaj večji kot je bil Jakob, pa sem rekla da nimam prav nobenga občutka. Je rekla, da bi lahko imel zdej tam okrog 3600g če bi se zdej rodil...Jst sm rekla, da mi je prav  vseeno sam da ima težo tako razporejeno da bo šel čimlažje ven user posted image

Naslednji pregled imam čez en teden, se pravi v torek, 12.10. enkrat dopoldan je rekla sestra naj se prikažem...Se bom itak že navsezgodaj zjutraj, ker takrat imam avto od mame na voljo! No, seevda me bo naslednjič tud na CTG priklopla!

Tako, zdaj pa poačsi našega sinkota malo v mirno stanje spravit in ga počasi proti postelji napotit...Je zdej ravno dve hrenovke pojedel za večerjo - danes ima dan za jest. Tud kosila je pojedel veliko - seveda če je bla pa paštica...
In ja, jaz dam v carbonaro mal smetane, da je bolj sočno, ker samo z jajci mi je presuho.

Se slišmo kaj...mogoče še danes, preden grem spat...Ker nisem nič prebrala za nazaj ,sem sam napisala kako je blo na pregledu!


_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?