Roberta69
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69 skratka, jaz ne poznam nobene, ki bi ji šlo skozi brez krčev, so pa vse jedle surovo sadje in zelenjavo . Ma, kaj pa vem, jaz se bom vsaj prvi mesec spet vzdržala, potem pa do treh mesecev po malo in upam, da bo delovalo. Jaz sem jedla vse, od solate, banan, jabolk, vso zelenjavo in sadje(sploh mandarin ogromno), pa ni imel noben krčev! Blagor tebi ! Jaz se pa kar ne upam, ker sem bila pri nečakinji priča, kako je grozno, če ima otroček krčke, medtem ko je moj sonček prve mesece samo spal in se dojil . IZVIRNO SPOROČILO: jana84 roberta69...Sveže sadje in zelenjava pri dojenju se odsvetuje ja zaradi napenjanja in krčev...Sam mislim, da ni potrebe da se popolnoma odpoveš...OK v začetku je res bolje da se malo "Šparaš" glede tega...Potem pa postopoma uvajat tako kot potem uvajamo gosto hrano pri dojenčkih...Dopoldan, da se vidi, če otročku kaj škodi oziroma ga po tem napenja. Zakaj dopoldan? Ker če ga napenja, da to izzveni do večera oziroma noči. Pa še to: banan naj se tudi ne bi preveč jedlo med dojenjem, ker zapirajo! Zdaj pa ti vedi kaj lahko doječa mati je in kaj ne...Tud čokolade naj se ne bi preveč jedlo...In oreščkov sploh! Z oreščki se bom jaz kar držala, ker upam, da ta ne bo imel alergije nanje... V glavnem pa ja: sadje in zelenjava morata biti absolutno na jedilniku, vendar v začetku raje prekuhana in taka ki že nas ne napenja (torej pozabte kakšen fižol ali kaj podobnega)... Našega Jakoba je ful napenjalo, tako da sem se kar nekaj časa držala, da nisem jedla kakšnih "forte" minešter ala jota, ješprenj, fižolova mineštra...Še potem ko je že jedel gosto hrano smo ful časa njemu dajali mineštrce brez fižolovih aditivov Zdaj pa je vse! Ja, baje da banane res zapirajo, ampak mene niso. Je že res, da sem imela takrat malce upočasnjeno prebavo, ker ob običajnih dnevih, grem včasih, recimo tele dni sem popila dnevno ene dva litra sveže stisnjenega domačega bio jabolčnega soka, tudi po 5x . Se spomnim, da bi takrat za kakšen sočen sadež ali skledo solate tudi ubijala . Sem bila tok fouš, da lahko je vse, njemu pa do solate sploh ni, no, sadje ima pa rad. To glede čokolade sploh nisem vedela in pri meni ne bo držalo, ker sem nutello jedla z žlico (in to kar nekaj teh žlic ), glde oreščkov pa tudi nisem kaj posebnega ukrenila, pa tudi malemu sem jih dala najbrž prej kot pri enem letu - se mi zdi to tako koristno živilo (kar eno najboljših), da sem prov srečna, da jih ima zelo rad in jih veliko poje.
|