|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
3.10.2010 20:41:40   
Nika v službi
2ursae, poskusi ime, deklišli priimek in dejanski priimek, brez znakov, vezajev, pomišljajev... Čeprav šumnike bi ti moralo zagrabit. Pojdi čisto ven in poskusi še enkrat... hm, verjetno si to že naredila...user posted image

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 3.10.2010 20:43:29 >

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
3.10.2010 21:43:23   
ninocka
2ursae, po moje so oklepaji bili moteci za prijavo. JSt imam Ime, dekliski priimek, mozev priimek user posted image
Mail pa dobis, ti ga kar na ZS posljem, ker se mi ne da tipkat SMSja.
Pa en kos pikicpokic user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nikolet, tudi tebi user posted image user posted image user posted image  da hitro okrevas

Jst sem semela vceraj SUUUPEEER, tamali so tud uzivali 1oo/uro user posted image user posted image user posted image , Evan je danes celi ulici razlagal, kako je bil na pingvinckovi zabavi in da so lovili Bedanca in delali taborni ogenj...pa se zdaj ne morem verjet, kako je pohrustal tisto bedro...v minuti  user posted image user posted image user posted image  IN tega otroka smo vcasih silil, da je pojedel vsaj 1 jogurt v celem dnevu user posted image

Nika, sem ze pogledala slikice na FBju...sam puncka mi pa res pase, a ne user posted image

Pety, Samo je bil pa tolk navdusen nad tvojo torto, da je rekel, da jo bomo narocili za naslednji RD user posted image  Nisem pa slisala, a ticino si sama nardila?

Valla, hvala za vso organizacijo user posted image user posted image user posted image

Nasa dva pa spita skupaj v postelji pri Evanu, ker je Samo vceraj pozabil dat Rubnu plenico gor za ponoc in se je polulal in se nima suhih stvari. Sta bla ful vesela, da bosta skupaj spala user posted image

Zdej mepa caka muvinajt...uzivajte user posted image

PS: kateri znani so pa to v BB?

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
3.10.2010 21:54:44   
spelka12
nikolet in ursae veliiiko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  samo za vaju.
R.D. je bil super, Hvala pingvinčki, ker sva se lahko pridružila.user posted image  

A ženski večer bo v petek? Mogoče pa res pridem, če ne bo moj user posted image  preveč utrujen. No sirenca je že pokonci - kdaj za boga začnejo spat user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
4.10.2010 9:00:39   
Pia67
user posted image , user posted image  za izpeljan RD. Pa še vreme vam je šlo na roke. Glede Bedanca mi ni čisto jasno, je to domislica Valle, da je vse skupaj popestrila (v tem primeru kapo dol) ali je to celo v naboru programa Jamarskega doma.
Kakorkoli že, žal mi je, da nas ni bilo tam vendar smo imeli 2 zadržka, ja celo 2 sta user posted image . Nina bi morala biti po odločbi z ..., pa je naneslo, da zaradi različnega tolmačenja odločbe, ki je pravnomočna, ne moremo priti do konca. No bom komentirala, ker je škoda vašega časa in moje hladeče se kave. No, pa vinograt je terjal vsakoletni davek, grozdje danes stiskamo in .... Kaj čmo, to je pri nas tako, kot ... Včer je še padel zadnji daljši trening 30 kilometrčkov in še tri tedne, pa bomo tam. V Ljubljani na 15. maratonu.
Toliko na kratko. Ta teden bo naporen, Nina ima jutri Slikarsko delavnico s pasteli, sem jo kar pofočkala. 4 tedne zapored bo v pravem slikarskem ateljeju. Vodena telovadba je odpadla, ker je premalo prijavljenih user posted image , se bo morala zadovoljit z vedrenjem v kondicijski telovadnici z nama in mislim, da ji bo to še najbolj všeč, ker skače po nama, midva pa narejeno tuliva.user posted image

Lep teden.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
4.10.2010 9:03:46   
pety78
Dobro jutro,

Še vedno pod sobotnimi vtisi, bilo je res prijetno. user posted image

Nika, Vid spi z obeskom, danes zjutraj ga je iskal, ker sem ga ponoči dala na mizo, in ga je danes odnesel s seboj v vrtec. user posted image
Je celo pot domov razlagal, kako bo on tudi nekaj Niki kupil, Hello Kitty, vsekakor.

Ninočka, punčka ti res paše, sicer pa, če imate plac za 3, bo pa še za četrtega. user posted image user posted image user posted image
Me veseli, da vam je bila torta všeč. Biznis raste! user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja, tičina je bila doma narejena. Ker jo je bilo bolj malo, sem se res potrudila in jo fuuuul na tanko razvaljala. Je pa iz Marshmallow penic oz. bonbonov. Ful enostavna za naredit. user posted image

Za vse bolane pa user posted image user posted image user posted image za okrevanje!

Jaz pa rabim en nasvet glede praznovanja Vidovega RD.
Zmenili smo se sicer, da ga bo imel še s prijateljčki, nekje v Kranju. Ampak bolj kot razmišljam, bolj me mineva. Ta vikend odpade, potem se mi pa zdi že kar malo prepozno. user posted image Poleg tega sploh ne vem, če bi sestrična svoja dva vozila za 3 ure v Kranj iz Semiča. Prav tako ima eno prijateljico v Velenju, za 5 ali malo več ostalih se mi pa zdi brezveze.
Si pa Vid strašno želi, da bi svoje sovrtičkarje peljal k dediju. To sem se tudi že v vrtcu zmenila, da bodo šli enkrat na sprehod, pa do dedija, pa bom jaz takrat vzela dopust, da bom kakšne piškotke in sokce pripravla.

A bi bilo nesramno, če se z Vidom dogovorim, da bo vrtčevske otroke peljal k dediju namesto praznovanja?
Niko bi pa povabila en dan k nam domov? Če bi se njena mamica seveda strinjala, da se en vikend oglasijo na kak prigrizek? user posted image
En dan pa še benija, ker za njiju seveda najbolj navija?

Kaj menite? A bi zatajila kot mati, ker smo se seveda pogovarjali, da bo praznoval še s prijateljčki? user posted image user posted image

Potem pa še eno idejo za te dni, če se slučajno odločimo, da pride vrtec na obisk. Kaj početi? Kostanja ne bi pekli, kaj bolj na hitro? Zunaj je dovolj prostora. Trampolin je tudi še na voljo, prav tako žoge in nogometna gola. Imate še kako fajno idejo?

Uf, sem zakomplicirala, ampak res ne vem, kako naj vse to izpeljem, da bo Vidu ok.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
4.10.2010 9:40:29   
Nika v službi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse bubančke, ena od njih je tudi moja.user posted image Me tale uho res dela nervozno, tako da grem danes popoldan kar lepo do ORL-ja.

Ninočka, punčka ti paše, seveda. In kaj na to poreče Samo?user posted image

Pia, Bedanc je domislica mojega moža.user posted image Človek ima pač burno domišljijo in si je izmislil, da tam v tisti jami (baje so tam neka velika betonska ali kakšna vrata že - ne vem, nisem šla z njimi na sprehod) domuje Bedanc. In so nabrali palice, pa mu trkali in ne vem kaj še, potem pa ugotavljali, da ga očitno ni....user posted image Tomaž je tako imel na skrbi mularijo, pridružila sta se mu tudi Miha (od Valle) in Uroš (od 2ursae), tako da so se malčki in malčica res imenitno zabavali.

Pety, me veseli, da je Vid obeska vesel, še dobro, da si ga spravila.user posted image user posted image

Glede praznovanja je po moje čisto ok, če vrtičkarje pripelje k dediju. Če se lahko tako zmenite v vrtcu, potem go for it. Pri nas vem, da bi bilo težko izvedljivo v času rednega vrtca. A to, da jedo domače dobrote pri vas ni problem (HACCP pa to)?

Nika se bo vabilu na (sladki) prigrizek z veseljem odzvala, mamica in očka pa tudi.user posted image Pa ni nas treba ločeno vabit, najprej Niko, potem pa še Benija, naredi to naenkrat, boš imela manj dela.

Sicer pa tudi z naše strani zahvala za prijetno druženje in Valli za organizacijo.

V petek name ne računajte. Kot rečeno, Tomaž ima team building, jaz pa sem fasala še obisk iz tujine, ki se bo verjetno končal s kakšno večerjo... Itak se danes na prvi delovni dan ubijam med papirji, sestanki, obiski, planiranimi potmi... Včeraj smo dali skozi še birmo na Dolenjskem (Šentjernej), tako da je res cel vikend minil v praznovanju.

Uživajte v sončku!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
4.10.2010 9:52:14   
pety78
Glede praznovanja je po moje čisto ok, če vrtičkarje pripelje k dediju. Če se lahko tako zmenite v vrtcu, potem go for it. Pri nas vem, da bi bilo težko izvedljivo v času rednega vrtca. A to, da jedo domače dobrote pri vas ni problem (HACCP pa to)?

O tem sem že 1x govorila z vzgojiteljico. Itak jim je na poti, če gredo na sprehod, tako da se je strinjala. Dobrote bodo pa kar kupljene. user posted image Ampak važno, da bom zraven, da ne bo dedi sam gostitelj. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2807
4.10.2010 10:40:06   
2ursae
benika, zanima me glede tetra plenic s potiskom (Ikea, Hofer): a jih pereš na 60'C (kot priporočeno) ali na 90'C? Jaz bi jih na 90'C pa se bojim, da jih bom uničila user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
4.10.2010 10:47:37   
pety78
Jaz jih že več kot 2 leti perem na 90. Sicer so potiski verjetno že bolj bledi, v primerjavi z novimi,  ampak uničene pa niso. Kaja jih ima še vedno za ninico. Vida pa ponoči brišem z njimi, ker se ful poti. Zato pa ima Kaja potiskane, da se ne premešajo. user posted image  

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
4.10.2010 11:02:02   
2ursae
thnx, pety ... sem isto razmišljala, da če jih dam na 60'C, so bolj ali manj neuporabne in jih bom fliknila kar kuhat, kar bo pa bo. Te iz IKEE se itak lahko kuhajo, za Hoferjeve je pa priporočena temp. 60'C.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
4.10.2010 11:48:09   
Nika v službi
No, 2ursae, ti je uspel preboj na FB?

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
4.10.2010 12:24:25   
2ursae
jaaa, uspel user posted image , zdaj vas moram samo še poiskat in povabit ... uf, ogromno dela user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2812
4.10.2010 13:02:53   
spelka12
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

benika, zanima me glede tetra plenic s potiskom (Ikea, Hofer): a jih pereš na 60'C (kot priporočeno) ali na 90'C? Jaz bi jih na 90'C pa se bojim, da jih bom uničila user posted image

Jest jih ponavadi na 60, sedaj, ko smo z njimi brisali noska pa na 90 in so kot nove. Nič jih ne boš uničila. Sem bila na FBju, pa vabila še ni user posted image .

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
4.10.2010 13:13:13   
Nika v službi

jaaa, uspel user posted image , zdaj vas moram samo še poiskat in povabit ... uf, ogromno dela user posted image

Super. Pod katerim imenom pa? Sem te iskala, pa te ne najdem. Najde sicer eno Urško K _ _ _ _ _, ki ima že 2 prijatelja, zato sem malce podvomila, če si prava.

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
4.10.2010 13:24:34   
2ursae
nika, ja, sem ta prava, saj sem skoraj zihr, da sem ti poslala zahtevo za prijateljstvo.

špelka, lubica, žal ne vem tvojega priimka ...

benika, našla sem eno Katjo T_ _, pa ne vem, če si ta prava.

valla, tud zate sem pozabila, kako se pišeš user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2815
4.10.2010 13:27:03   
2ursae

špelka, lubica, žal ne vem tvojega priimka ...

benika, našla sem eno Katjo T_ _, pa ne vem, če si ta prava.

valla, tud zate sem pozabila, kako se pišeš user posted image

ooo, vse sem vas našla pri Ninočki user posted image , grem poiskat vaše zahtevke ... utapljam se v zahtevkih ljudi, ki jih sploh ne poznam, zato prosim za malo potrpljenja.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2816
4.10.2010 13:31:37   
pety78
A nisi rekla, da boš imela oba priimka?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
4.10.2010 15:42:26   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

Jest jih ponavadi na 60, sedaj, ko smo z njimi brisali noska pa na 90 in so kot nove. Nič jih ne boš uničila. Sem bila na FBju, pa vabila še ni user posted image .

Perem jih na 90 stopinj.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
4.10.2010 20:49:09   
nikolet
čer

hvala za pikepoke...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
5.10.2010 8:03:44   
nikolet
jutro

končno učk odprla brez bolečinuser posted image user posted image user posted image

zdaj pa moram mal delat k mam bombo v stanovanju... sem se lotila generalkouser posted image

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
5.10.2010 10:09:47   
pety78
Dobro jutro,

Valla., tebi še dolgujem recept za biskvit, pa če še katero zanima:

Količine so vedno drugačne, držim se nekako tega, da na vsako jajce dam 30 dag moke in sladkorja, sladkorja pa vedno malo manj od moke, ponavadi za eno jajce manj. user posted image
Torej:

7 jajc
210 dag moke
180 dag sladkorja

6 jajc
180 dag moke
150 dag sladkorja

Za 9 pa lahko same izračunate, a ne? user posted image To uporabim za torto premera 30 cm, 6 ali 7 pa za 28 premera.

Je pa res, da se na licu mesta odločim, kar v glavi, kako bom naredila. Malo od trenutnega navdiha, malo od velikosti jajc. user posted image

Včasih dam 6 jajc, pa 200 dag moke in cca 170 dag sladkorja. Ali pa 196 dag moke in 166 dag sladkorja. user posted image

Kar hočem povedati je to, da se držim, da dam sladkorja manj, ostalo je pa odvisno od vremena, kot sem že prej povedala. user posted image

Postopek je pa sledeč:
- pridem iz službe, se sezuje, odložim stvari, si umijem roke
- grem v kuhinjo, iz hladilnika vzamem jajca, jih ločim
- dam miksat beljake, med tem odmerim sladkor in dam počasi 3 žlice sladkorja v beljake
- ko se miksa, grem lulat in se preoblečt
- nato dam miksati rumenjake z ostalim sladkorjem in malo vroče vode (od oka) user posted image
- uf, imam 10 minut časa, da kaj postorim, recimo zložim posodo iz pomivalca, dam cunje prat ali v sušilca, kaj pospravim, ker ponavadi pustimo zjutraj vse nametano. Aja, pa odmerim še moko in ji dodam pecilni. 
Če pa so otroci že doma (kadar delam torto, me Matjaž ponavadi pred blokom odloži in skoči sam k tašči po otroka, da pridobim na času), potem zraven gledata, Vid pa zelo rad kaj pomaga.
- vklopim pečico na 150 stopinj, namažem spodnji del pekača
- ko je že skoraj zmiksano, dodam 2 ali 3 velike žlice nutelle, da je temen biskvit, nato še za nekaj sekund miksam
- nato dodam rumenjake v beljake, potresem s polovico moke in pecilnim, ter mešam počasi s kuhalnico. Dodam še preostalo moko in zopet mešam počasi. Nato počasi vlivam v tortni model in dam peči na 150 stopinj. Po cca 10-ih minutah preverim, kako kaj raste in povečam temperaturo, tako da nekje po 20-ih minutah pridem na cca 180 stopinj.  Pečem cca 40-45 minut.

Še kakšno vprašanje? user posted image

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
5.10.2010 13:41:00   
spelka12
joj pety ne boš verjela. Glih danes me je tašča spraševala po receptu za tortni biskvit. Kot bi naju slišalauser posted image . In JA IMAM VPRAŠANJE oz. ga ima tašča. Zakaj se ji vedno, ko ga peče, zgoraj napihne biskvit? Kakšna ideja?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
5.10.2010 13:58:00   
pety78
Ja, iz tega bi lahko počasi diplomirala. user posted image user posted image user posted image Odvisno je od pečice in temperature.
Pri meni je bilo tako. Ko smo pred leti živeli v Ljubljani, ko sem šele začela s peko tort, sem jo delala iz 6 jajc in biskvit mi je VEDNO narastel do roba, ko sem ga vzela ven, za kak cm pade dol, glih tako, da je bil čisto poravnan s pekačem. Poezija. Isto sem pekla pri tašči v stari pečici. No, v novem stanovanju pa katastrofa. Enake količine enak čas peke, enaka temperatura, biskvit NIKOLI ni narastel do vrha, pa vedno je bil mali hribček. Ampak bolj me je jezilo, da ni bil do vrha. Skratka, probala sem vse mogoče (od tu izvirajo vse možne količine jajc, moke, ....:), dokler sedaj zadnjih nekaj tort nisem probala peči v pečici BREZ venitlatorja. In evo ga. Skoraj popolen. user posted image Res je, da mi pečica ne deluje na vseh koncih isto, ker se na enem koncu vidi, da je razlika za nekaj milimetrov v višini biskvita, ampak ni večje katastrofe.

Poleg tega biskvita nikoli ne dam v prevročo pečico, ker potem hitro naraste in naredi veliko kupolo. Dam ga v ogreto na 140-150 stopinj, ga pustim cca 10 minut. Če se lepo dviguje pustim še nekaj časa, če pa vidim, da se ob robu fejst dviguje, na sredini pa ne, pa povečam za 5 stopinj, malo kasneje zopet za 5, ... user posted image Skratka tistih 45 minut, ko se peče, da nadziram in prilagajam temperaturo.
Naj proba tako.

Ni glih tipi topi, ampak ga bom probala še izboljšat. Je pa v pekaču premer 30 cm.

user posted image

< Sporočilo je popravil pety78 -- 5.10.2010 14:06:56 >

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
5.10.2010 14:11:56   
Nika v službi
Bejžte na kulinariko!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
5.10.2010 15:32:30   
Nika v službi
Ve, ki (skoraj) vse veste - kje imajo največjo izbiro spodnjih delov trenirk, hlač? Kakšno ima kaj ponudbo H&M, C&A na tem področju? Sem ugotovila, da moram Niki pod nujno nakupiti nekaj hlač, ker je revica čisto vse prerasla.

F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.