|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
2.10.2010 15:09:35   
lija30
evo mene, še kr doma Nina33.Me je pa ponoči nekaj dajalo, najprej ful driska,potem eni krči.Sam nč kej ni kazalo,da so to popadki, tko da sem kr doma ostala.Danes pa čist dobra, sem bla že na sprehodu, tko da.Res ne vem kaj se to dogaja.user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
2.10.2010 19:22:08   
zinchy
iskrica upam,da je mala dobro?user posted image zanjo..me pa veseli,da ste bli tako hitro na vrsti in v takem pozitivnem vzdušju.
Nina hvala za dovoljenjeuser posted image jah upam,da se pr men tut kej taga zgodi!
Lija kakšno je kaj počutje?dobila sva dovoljenje tako,da zdej pa akcijauser posted image

Evo jest sem pa danes cel dan delala..smo z dragim in njegovo sestro pospravljali najino klet,ker imava dve velike sobe ampak sta bile obe polne šare in gradbenega materijala..pa sva se odločila,da bova zurko za sineta kar doma nardila in je idealn plac v kleti.In smo potem vse izpraznili,kar je bilo za na smatišče smo odpeljali ostalo pa smo zložili v utouser posted image sploh ne veš koliko krame dokler ne začnes pospravljati.tako,da zdaj imava se prostor za žurko že pripravljen...sam se sine nam manjkauser posted image
Pri počutju pa nic novega,trebuh trd,krči občasni...mislm,da se mi je trebuh spustil nižje ker me je nehala zgaga pečt in lažje diham...HVALABOGU!

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
2.10.2010 20:09:00   
iskrca
hvala punceuser posted image  Dan sva nekako preživeli, se pa vidi, da ni ok, ker cel dan ni nič jedla, nerazpoložena, dopoldne me je skoz stran podila, je govorila 'bejž'user posted image No pol pop. pa kontra,se je pa samo pr men stiskala. Tud zaspat ni mogla je skoz jokala 'auva' in pol po eni uri končno zaspalauser posted image .  No glavn da ni bruhala in nima krčev, upam da bo jutr že bolje. Oh ti naši živčki, kaj bo šele ko bosta dva.user posted image  No ja izkušnje bom definitivno mela že od maleuser posted image .

O Nina, pol moram pa jst tud poskusit z medom, ker je taka, polovica čela cm izbočena pa črna dol do nosuuser posted image , pa očitno ji bo štrajfen ostal za spominuser posted image  Moram takoj zjutri poskusit, če še nisem prepozna.
Ja mam take dobre izkušnje z Jes., da me je kr prijelo, da bi šla gor rodit, čeprav sem 100m stran od Kranjskeuser posted image   

30.1.2009 naju je razveselila najina sončica
29.4.2011 pa nas je osrečil še en sonček

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
2.10.2010 20:09:23   
nov2010
Čer klepetulje!

naj vas na hitro pozdravim. Madonca današnji dan je šel pa res en dva tri okol. Dopoldne kavica na izi in nato trgovina. potlej sav ap v kleti ene nove regale postavljala, da bomo sedaj lahko kakšne stavri ki jih v stanovanju ne rabimo vsak dan kar v jlet pospravl.
sedaj pa mal na kavču zabušavam user posted image . Moj pa bo kakšn zanimiv film prštimov da se bomo mal nasmejal.

Jutri pa sva rekla, da če bo  sonček pa šibneva na morje, se bomo kaj sprehajal potlej pa še kaj dobrga pojedl user posted image .

Lija in Zinchy - no sedaj pa bomo res ornk držalpesti da bo vse OK.

Uživajte v sobotnem večeru in upaj mo da bo jutr sonček, ker potlej bo baje spet cel teden scalo.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
2.10.2010 20:11:49   
nov2010
iskrca - upam da bo s tvojo pikico vse OK in da ne bo kakšnih posledic. Lepo se cerklajta ta dva dni

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
2.10.2010 20:41:20   
lija30

Lija kakšno je kaj počutje?dobila sva dovoljenje tako,da zdej pa akcijauser posted image

evo men,danes se prov dober počutim, sem cel dan okrog letala, pa ful prehodila.Tud, jaz imam občutek,da se je otročiče nižje spustil in to včeraj zvečer,ker me je ful šravfalo, pa drisko sem imela.Pa danes tud mene manj zgaga peče, me pa tolk bolj križ boli,tko da.........po moje sem imela zarad tega včeraj krče pa drisko!!!!!

jaz uoam,da dobim popadke enkrat popoldan, da bo dragi že iz službe, da me pelje!!!!!al pa za vikend!

No lepo,da ste šaro pospravil, pa da imate plac za žurko!Midva sva tud že vse nakupila za žur,da pol moj ne bo imel še dela s tem, da bo letal v trgovino!!!!!

Pa ti kako si kaj*?

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
2.10.2010 21:31:16   
Nina33
Iskrca, naš nikoli ni tako hudo priletel, de bi bil črn, bošca mala user posted image . No, za med sem a zhr, de škodu ne bo, mogoče bo pa hitreje izginilo. A kej proti glavobolu si ji dala (Calpol, Daleron... sej to ji lohk daš, ne user posted image )? Je grozno, verjamem, HB de ni kakšnega pretresa ali še kaj hujšega user posted image . Za poznat se naj te pa ne skrbi preveč, imajo tako majhni še zelo "tanko" kožo, z leti "odebeli" in taki cahni zginejo - kolegičino hčerko je pes v liček ugriznil, ne tko grozno hudo, a se ji je kar poznalo, zdej ko ima 4 leta, se ji absolutno nič ne vidi.
Nov2010, uživaj na izletu na morje, jaz bi tut! Še za nas uživaj, ki bomo "doma" ostale.
Zinchy, Lija je že kej akcije? No, če bosta tut vidve hitri lohk že navsezgodi zjutri kej lepga zvemo user posted image .
Patty je pa že zihr na dvoje šla. Upam vsaj, no.

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
2.10.2010 21:34:20   
lija30
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Zinchy, Lija je že kej akcije? No, če bosta tut vidve hitri lohk že navsezgodi zjutri kej lepga zvemo user posted image .

Nina33 sem še doma!Po moje da danes nav šenč kljub temu,da sem danes ziher ene 7km prehodila, tko dam bom še kr mal počakala.Me sam križ boli od hoje:)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
2.10.2010 21:49:05   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: lija30

Nina33 sem še doma!Po moje da danes nav šenč kljub temu,da sem danes ziher ene 7km prehodila, tko dam bom še kr mal počakala.Me sam križ boli od hoje:)

Eh, men so se ob desetih zvečer začeli (sicer me je rs cel dan neki na WC naganjalo, pa okol osmih se mi je zdelo, de me neki pika), pa smo ob dveh pin še malo (ponoči) že zibali user posted image . Tko de... user posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
2.10.2010 21:57:00   
lija30

Eh, men so se ob desetih zvečer začeli (sicer me je rs cel dan neki na WC naganjalo, pa okol osmih se mi je zdelo, de me neki pika), pa smo ob dveh pin še malo (ponoči) že zibali user posted image . Tko de... user posted image

pol bi prej za včeraj rekla,dabi že skorej mogla it, k sem imela ful drisko,pa šravfal me je, no na koncu pa iz tega ni blo nič.Po moje sem imela vse te težave zato, ker imam občutek,da se mi je otročiček nižje spustil.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
2.10.2010 22:00:37   
Nina33
pol bi prej za včeraj rekla,dabi že skorej mogla it, k sem imela ful drisko,pa šravfal me je, no na koncu pa iz tega ni blo nič.Po moje sem imela vse te težave zato, ker imam občutek,da se mi je otročiček nižje spustil.

No, sej mogoče se pa sam mal dalj pripravlja user posted image Kt trebuh se enim tut bolj pozno dol obrne, čeprav se mi zdi, de v prvo glih kao ne...ampak, sej to ni matematka, to smo ljudje,ne, pa mogoče vsee kašna pošiljka pride user posted image Joj, upam, de te ne strašim s tem, sem mal mehka glede tega nocoj user posted image sami lepi spomini

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
2.10.2010 22:00:57   
iskrca
o nina hvala za tolažbo glede štrajfna. Sem pa dobra, lahko bi po sebi sklepala (sem bila baje živa ko h...), da glede na to da sem se skoraj dnevno valila po strmih štengah in so bile baje buške na buško, sledi na čelu res nimamuser posted image user posted image  
Ja dala sem ji calpol,ker drugač verjetn sploh ne bi zaspala. Bom pa danes ponoč mal manj dežurna kot včeraj, sem imela budilko na eno urouser posted image  Sem se zjutraj komi sestavila. user posted image  

nov2010 jst bi tud!!! Uživajta na morju, dol bo zihr toplouser posted image

30.1.2009 naju je razveselila najina sončica
29.4.2011 pa nas je osrečil še en sonček

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
2.10.2010 22:05:32   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: iskrca
...sem bila baje živa ko h...user posted image user posted image  
Ja dala sem ji calpol,ker drugač verjetn sploh ne bi zaspala. Bom pa danes ponoč mal manj dežurna kot včeraj, sem imela budilko na eno urouser posted image  Sem se zjutraj komi sestavila. user posted image  

A poj ni po atiju, de bi bil on kriv user posted image ?
sej more revco grozn glava bolet, se mi tkole mali prav smilijo kt nč ne znajo povedat še... No, pa mame se mi tut smilijo/mo user posted image , spanec je ob takihle prilkah res bol iluzija kt kej druzga... sej bo, sam de je mala OK

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
3.10.2010 8:00:43   
lija30
nina33-evo mene!Dobro jutro ti želim!user posted image Sem še doma,nč me ni zvijalo v primerjavi s prejšnjo nočjo.Prov nič me ne strašiš rada slišim kakšne napotke!Tko,da brez problema jih kr piši!
Je pa včeraj ena kolegica rodila, k je bila že 2 dni čez rok!user posted image

iskrica-upam,da je hčerkica že kaj bolje!Mogoče bi jo bilo pametno namazat s končevo mastjo.Enim mal smrdi, men osebno prov diši.Men vedno pomaga, če me boli grlo senamažem, za zvine, tud za modrice je!

zinchy-pa ti kako si?Se še doma, a te je po včerajšnji generalki kleti že kaj zvilo?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
3.10.2010 10:11:22   
zinchy
dobro jutro tudi od meneuser posted image
matr lija midve se ne davauser posted image evo mene se v enem velkem kosu..morm pa rect da imam zadnje dva dni naval na čokolado user posted image upam,da mene zabašeuser posted image toooooooook sm že firbčna kdaj se bo sine spovnu v pridt pa kašn bo pa vse to...no danes se mi je začel zadnji teden do rokauser posted image upam,da ga ne prekoračim!

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
3.10.2010 13:31:57   
Nina33
Sem dala slikce od (malo-pred)rojstnodnevne torte gor, današnjo dam pa kasneje gor, ko se bodo baterije na fotkiču nafilale. Ma, sem mal mehka zadnje dni user posted image .

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
3.10.2010 14:20:05   
lija30
nina33-imam par vprašanj zate.Ker si v prvo rodila v mesecu oktobru,me zanima koliko si ti potem dojenčka oblekla za spanje ponoč, in pokrivanje?Koliko sta imela temperaturo v spalnici ponoči?

Kaj pa glede sprehodov, sigurno si tudi pozimi vozičkala?Koliko plasti si oblekla otročičku?

Kaj pa kapica,ali si jo v stanovanju uporabljala, jaz sem nekaj slišala,da bolje da ne?A za ponoči si jo uporabljala?

Sorry, če se ti zdijo vprašanja smešna, sam pri prvem se itak vse lovimo!user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
3.10.2010 21:54:06   
Nina33
Oj!
Lija, nč niso smešna, sej ne moreš vedet. V P so tko kurili takrat, da sva midva poj tut kurila ko zmešana, nama je patronažna rekla, de sej nismo v savni user posted image . Tko, da smo poj bili na ene 21°C čez dan, ponoči kašno stopinjo, dve manj. Oblečena je imel običajno dva bodija z dolgimi rokavi, "frotiraste" žabice (brez rokav) in štumfke. Pa se mi zdi, de je bilo še to včasih preveč, ker je bil običajno k meni stisnjen al pa pokrit z dekico (ima eno tako a´la velurjasto, toplo, sem "mogla" prav poiskat jo, evo link user posted image : http://nakup.pikapolonica.com/tekstilni-izdelki/spalne-vrece-odejice/fehn-koca-beZ-ovCka-100x75cm/3960894001998396089). Je pa res bolj "vroč" poba. Preveri, kolk je topel zadaj na vratu, če je fest "vroč" dej kar kakšno plast dol. Kapice notri nisem imela nikoli, razen ko smo luftali, takrat normalno de ja.
Za na sprehod sem ga dala v mehko košaro (oblečenega kot za notri, le da je bil z dekico pokrit), kapico na glavo (ali 2 če sta bili uni bombažni, tanki) poj sem pa še "košaro" od vozička čez zapela... in nič drugega. Poj res čez zimo, ko je bil mraz in sneg pa tko, sem ga pa še v enga toplega pajacka oblekla, ostalo pa isto (pajacek je bil kao une bundice ipd., kar debel in topel). Sej če je bilo res čudno vreme itak nismo kej ven hodili.
Pomoje je res, kar sem nekje prebrala, de ponavadi preveč oblečemo user posted image . Je res fino preverit otroka in ne po "knjigah2 se ravnat, jaz "hočem" da ima roke in podplate tople, pa da po vratu zadaj ne "kuha" pa če se drugim še tko premalo/preveč zdi oblečen. Itak ti bodo vsi pametovali user posted image . Zanesi se na svoj instinkt (kot pri vseh ostalih zadevah - pač vprašaš za mnenje/izkušnje, ne pusti si pa pameti solit). Naš na primer še zdaj zunaj redko nosi kapo ali trak, če piha al pa je res mraz, poj ja, drgač za vsako figo pa tut ne. Pa tut tko ni na debelo oblečen. In je zelo redko prehlajen (glih zdejle sicer je, pa sem pomoje sama zajuser posted image in ga preveč oblekla, ker je hitro kar pretoplo, če se sonce pokaže, otrok pa itak skoz leta okol). Pa se še vedno kakšna pametna teta najde, ki bi mu z veseljem še kakšno bundo pa kapo pa šal pa take gor navlekla user posted image . Se navadiš ignorirat. Pa res - najbolj zaupajta sebi, vajin user posted image je, vidva ga (bosta) najboljš poznata/la, ne pa ena tetka, ki ga je glih slučajno v vozku videla in kar iz čistega ve vse o njem 100x bolš kt ti (in tebi in tvojem mleku npr., to majo tut rade user posted image ).
sej se boš prav fajn znašla, boš videla, mal (al pa tut kr fest) pa vsako/vsacga panika zagrabi na začetku.
Pa drugače, se kam odpravlja kera?
Patty?
Ostale?

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
3.10.2010 22:57:44   
lija30
Nina33-hvala za tako obsežno razlago!user posted image Itak se bom znašla,sej se vsaka, tko da bom že!
Mi je pa ful fajen kakšen nasvet prebrat!

Jaz sem še vedno doma.Tko,da bom vidla, po moje bom še četrtkov pregled dočakala, potem bomo pa videl, kaj bo G povedala.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
4.10.2010 10:09:28   
antoninap
iskrca, eno user posted image za tvojo pupo!

Kakšna noč je za mano! Do zjutraj sem se preobračala in si nisem našla položaja, ker so me bolele noge in hrbet, pa nekaj čudno me špika v jajčnikih user posted image Upam, da je kriv samo hektičen konec tedna, ko ni bilo na voljo niti pet minut za počitek. Drugače imama pa v sredo posvetovalnico, pa bom mal pojamrala, če me ne mine user posted image

Ko se že ravno pogovarjamo o oblačenju user posted image ... midva sva zdaj navajena spat v mrzlem, spalnice nikoli ne ogrevava, tako da je tam okoli 18°C. Glede na to, da bo princeska na začetku spala z nama, sem mislila, da bi jo oblekla v bombažni pajacek z dolgimi rokavi, jo dala v spalno vrečo (rokice so zunaj) in jo pokrila s tanko dekico ... bi bilo to preveč/premalo, je potrebna kapica?

Pa kako je s temi plenicami? Na začetku so povijalne? Kdaj potem pridejo pamperske? Je vmes še kakšna druga vrsta ... to bo verjetno naslednja stvar, iz katere bom diplomirala user posted image

Zadnjič, ko sem bila v KR na ultrazvoku, sem videla na steni obešen plakat z vabilom v šolo za dojenje ... je katera mrbit bila ali slišala kaj o njej?

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
4.10.2010 11:28:48   
zinchy
nina hvala za obrazlozitevuser posted image men je mami enostavno tko rekla,nej otroka oblečem eno plast vec k sebe..otroku pa itak najboljš pomerč ce mu je vroče za vratom ker rokice pa licka pa nogice ma tko na zacetku bolj mrzle ker se ne regulira toplote. jest mam nastimano za iz porodnisnice body z dolgimi rokavi,trenerkico iz flisa,pa stunfke pa z dekco ga bom pokrila ko ga bom nesla do avta.Se mi zdi da bo čist dost oblečenuser posted image
antoninap jest mam ze za zacetek pamprske stevilka 1 potem pa dalje..imam pa sabo tudi povijalne planice,če ga bo treba na široko povijat zaradi kolkov..čeporv sem tudi to slisala,da ne delajo vec,sirokega povijanjauser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
4.10.2010 11:28:58   
lija30
no kako ste kaj gorenjske?zinchy -a si že v porodnišnici a še kr vztrajaš doma?user posted image Jaz sem še vedno eno!

antoninap -v pamperske lahko povijaš dojenčka takoj ko se rodi!Ni ti treba uporabljati unih bombažnih, če nočeš?K teh itak skoraj noben več ne uporablja!Po moje si ti malo zamešala ko so nekatere pisale,da se povijalne plenice uporablajo-naprimer,za široko povijanje kolkov,!Saj nekje še vedno to prakticirajo, tko da ti kamot pamperske daš otročičku kuj ob rojstvuuser posted image

Glede oblačenja in spanja, ti pa jaz težko svetujem.Sam sem brala,da mora biti dojenček zgoraj dvo plastno oblečen, spodnji del eno plastno, kapice čim manj uporabljat za notr!
Ti bo sigurno Nina33 na to temo kaj napisala, k ima že izkušnje!user posted image

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
4.10.2010 11:31:15   
lija30
zinchy
zinchy-lih po tebi sem spraševala, pa se prikažeš gor!user posted image
A si žedobila seneni drobir?

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
4.10.2010 11:40:33   
zinchy
lija jest sem tudi se kr doma...nč se ne dogaja.user posted image edino kar je ma mali zurko v trebuhu in vsakič k pogledam trebuh je druge oblikeuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
4.10.2010 11:42:02   
zinchy
nism ga dobila,morm dons mami se enkrat rect ce gre do ksnga kmeta da ga upraša če ga ma...

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......