Nina33
|
Oj! Lija, nč niso smešna, sej ne moreš vedet. V P so tko kurili takrat, da sva midva poj tut kurila ko zmešana, nama je patronažna rekla, de sej nismo v savni . Tko, da smo poj bili na ene 21°C čez dan, ponoči kašno stopinjo, dve manj. Oblečena je imel običajno dva bodija z dolgimi rokavi, "frotiraste" žabice (brez rokav) in štumfke. Pa se mi zdi, de je bilo še to včasih preveč, ker je bil običajno k meni stisnjen al pa pokrit z dekico (ima eno tako a´la velurjasto, toplo, sem "mogla" prav poiskat jo, evo link : http://nakup.pikapolonica.com/tekstilni-izdelki/spalne-vrece-odejice/fehn-koca-beZ-ovCka-100x75cm/3960894001998396089). Je pa res bolj "vroč" poba. Preveri, kolk je topel zadaj na vratu, če je fest "vroč" dej kar kakšno plast dol. Kapice notri nisem imela nikoli, razen ko smo luftali, takrat normalno de ja. Za na sprehod sem ga dala v mehko košaro (oblečenega kot za notri, le da je bil z dekico pokrit), kapico na glavo (ali 2 če sta bili uni bombažni, tanki) poj sem pa še "košaro" od vozička čez zapela... in nič drugega. Poj res čez zimo, ko je bil mraz in sneg pa tko, sem ga pa še v enga toplega pajacka oblekla, ostalo pa isto (pajacek je bil kao une bundice ipd., kar debel in topel). Sej če je bilo res čudno vreme itak nismo kej ven hodili. Pomoje je res, kar sem nekje prebrala, de ponavadi preveč oblečemo . Je res fino preverit otroka in ne po "knjigah2 se ravnat, jaz "hočem" da ima roke in podplate tople, pa da po vratu zadaj ne "kuha" pa če se drugim še tko premalo/preveč zdi oblečen. Itak ti bodo vsi pametovali . Zanesi se na svoj instinkt (kot pri vseh ostalih zadevah - pač vprašaš za mnenje/izkušnje, ne pusti si pa pameti solit). Naš na primer še zdaj zunaj redko nosi kapo ali trak, če piha al pa je res mraz, poj ja, drgač za vsako figo pa tut ne. Pa tut tko ni na debelo oblečen. In je zelo redko prehlajen (glih zdejle sicer je, pa sem pomoje sama zaj in ga preveč oblekla, ker je hitro kar pretoplo, če se sonce pokaže, otrok pa itak skoz leta okol). Pa se še vedno kakšna pametna teta najde, ki bi mu z veseljem še kakšno bundo pa kapo pa šal pa take gor navlekla . Se navadiš ignorirat. Pa res - najbolj zaupajta sebi, vajin je, vidva ga (bosta) najboljš poznata/la, ne pa ena tetka, ki ga je glih slučajno v vozku videla in kar iz čistega ve vse o njem 100x bolš kt ti (in tebi in tvojem mleku npr., to majo tut rade ). sej se boš prav fajn znašla, boš videla, mal (al pa tut kr fest) pa vsako/vsacga panika zagrabi na začetku. Pa drugače, se kam odpravlja kera? Patty? Ostale?