klupko
|
Helo helo Berem vsak dan, pisat se mi pa ne da, ker ne gre brez dolgovezenja. No, kdaj pa kdaj si moram privoščit. Kapljice - mi že nekako od drugega meseca šopamo po 7-8 kapljic (kolikor kapne) in nimamo nobenih problemov. Zobki - prišli sta že ven spodnji enkici v razmaku petih dni. Tečnoba popoldne je bila kar huda, ampak če se je veliko dogajalo je kar pozabil da ga kaj matra. Vročine nismo imeli. Upam, da ne dobi še kakega v kratkem, ker me je včeraj začel tako grizt, da sem imela solzne oči. Potem, ko se naje, se je ponavadi še malo pocartal na joški, zdaj pa jo gleda gleda, potem pa ugrizne. Čudak! Spanje, uspavanje - do zdaj smo jedli pred kopanjem, nato kopanje, dojenje, zaspi na joški in ga samo odložim...no, zdaj mi mečka joško pol ure ali pa še več..napol že spi, če ga pa odložim se pa dere. Tudi na trebuhu noče več spat, na hrbet si ga pa ne upam dat če ne podre kupčka, tako da se še tukaj zatakne, tako da za uspavanje porabimo skoraj urico. Prej se je zbujal tudi na manj kot dve uri in sem bila totalno izčrpana, tako da sem mu začela uvajat GH. Zdaj spi po 5-6 ur v kosu in meni je všeč, ker tudi jaz malo spim. Gosta hrana - no, mi smo začeli s korenčkom pa jabolčkom, ne uvajam mu ene stvari tri dni, ampak mu kar vsakič dam nekaj drugega. Tako je probal jabolko, banano, melono, korenček, krompir, govejo juhico.. Včeraj sem kuhala juho (btw bila je božanska ) in je nalašč nisem solila, da lahko dam tudi malemu nekaj. Tako sem vzela par žličk juhe ven, košček korenčka, pa mini, ampak res mini košček mesa, katerega sem mu z nohtom "naribala", dodala sem pikico soli, toliko da ni bilo brez okusa..pomlatil je tako, kot bi očka lazanjo. Malo sem se bala z mesom, ampak sem rekla, da za tisto pikico mesa mu nima kaj bit. Zaenkrat je šlo vse ok. Prebava tudi lepo laufa. Blato je malo bolj gosto, posledično redko kdaj pride ven. Všeč mi je. Najin poba ima namreč take izstrelke, da skoraj vedno vseka na hrbet, zdaj pa lepo ostane v plenički. Nismo pa še tako daleč da bi nadomeščali obroke..par minut po gh mu dam še joško. Oblačenje - meni ni čisto nič več jasno! Sploh ne vem kako naj oblečem otroka za ven..njemu je vedno bolj toplo kot meni, tako da se po sebi ne morem ravnat. Včeraj sva imela za ven dolg bodi + jopa, spodaj žabice + hlače + štumfki. Ko sem ga imela v naročju, sem mu dala kapuco od jopce gor, ker je malo pihalo. V vozičku ga nisem pokrivala, ko je zaspal sem pa samo namontirala tisto vrečo čez pa strehico gor. Potem je pa začelo še bolj pihat pa še shladilo se je, ker je bilo že okoli 17:30 tako, da sem mu dala še dekico čez. Jaz sem pa imela zgoraj spodnjo majico + dolgo majico + podloženo jakno pa me je na momente zazeblo. No, sicer sem še malo bolna, ampak....mah... Duda - jo še imate? Kdaj? Mi jo imamo kdaj v avtu, če rata tečen, pa včasih pomaga ko noče zaspat, drugače mu je ne dajem. Včeraj smo bili pri bratu od mojega na obisku in tamala je stara 2,5let in je brihtna zelo, govori že fuull lepo, potem se pa začne dret, ker hoče dudo imet. In se je drla in drla "dudo bi malo cuclala" Nočem, da bi jo tudi Anej imel tako dolgo, ker mi je res grdo videt otroka, ki je že velik - z dudo. Zdaj se pa mulo že zbuja in hitim. Pridem še nazaj.
|