|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
3.10.2010 21:02:23   
deveta

Kot sem obljubila vam bom napisala nekaj o prehrani. Oziroma se bom raje osredotočila na živila, saj o zdravi prehrani že vrabci čivkajo, toliko se zdaj govori o tem. Bom pa kar se da kratka ker sicer bi lahko dve uri pisala, ker ko jaz not padem, se ne vstavim. Najprej naj povem, da je vsak posameznik svoj individuum in drugače reagira in sprejema dražljaje iz okolja. Tako se tudi vsak po svoje odziva na živila. O našem zdravju in počutju odločajo 3 stvari. To so geni, okolje in to kar spravimo vase, torej hrana. Genov si ne moremo zbirat, na okolje lahko samo delno vplivamo (siten šef v službi, megla in smog v mestu, cesta pod balkonom, pomanjkanje časa za rekreacijo in sprostitev…). Na to kaj in kako bomo jedli pa lahko vplivamo (čeprav je tudi to zmeraj težje, saj je tudi tukaj potreben čas in tega je vedno manj s tem tempom življenje, ki nas spremlja). Vse to velja tako za nas kot za naše malčke. Prva stvar kateri bi se mogli odpovedat je prečiščena moka in uporabljat vsaj polbelo moko, prav tako neprečiščen riž in bel sladkor. Ta živila vsebujejo skoraj izključno samo kalorije in so hranilno prazna. Naše telo samo obremenjujejo in poleg tega redijo, saj imajo visok glikemični indeks. Z njihovo prebavo se naše telo troši. Tudi »light« živila so en drek (seveda, če smo zdravi in nimamo posebnega razloga za se pazit maščob). S tem, ko odstranijo maščobe odstranjujejo tudi v maščobah topne vitamine in tudi če jih pol not umetno dodajajo, so ti v živilo drugače vezani in niso tako dobro izkoristljivi. Naše telo se je skozi evolucijo naučilo izkoriščat snovi iz hrane na svoj specifičen način, kjer si substance živila med seboj pomagajo. Tak primer je Ca (kalcij) in vitamin D, kar verjetno poznate. Mi lahko zaužijemo ogromne količine kalcija, vendar se ga bo brez vitamina D le majhen del vkomponiral v kosti. Poleg tega je tu še precej drugih dejavnikov, kot je oblika vezave. Če pojemo kredo, ki vsebuje veliko kalcija ne bomo naredile veliko, saj je kalcij anorgansko vezan (podobno je s kalcijevimi tabletami, ki jih kupimo kot prehransko dopolnilo), veliko bolje se veže organsko vezan kalcij. In še drugi dejavniki so. Zato je koristno jesti čim manj predelana živila. V pšenici, na primer, je v luščini lepa količina vitaminov (predvsem B kompleksa) vlaknin in mineralov. V sredini pa škrob, ki je vir energije. Če pojemo celo seme, dobimo te snovi, da telo lažje prebavlja in ob enem dobi energijo, ki se počasneje sprošča. Tudi polnomastno mleko lahko pijete. Spijte ga raje malo manj in ob njem uživajte, saj je bolj polnega okusa (maščoba je tudi nosilec arom). Kolikor veste so priporočljivi manjši obroki. Zato raje jejte manj in to kakovostno. To pa absolutno velja za otroke. Njim nobenih »light« stvari. Oni rabijo maščobe in vitamine v njih raztopljene. Ni potrebno, da jih s klobasami futrate, polnomastno mleko, pa naj le pijejo. Pa tudi mastne ribe naj jedo (ko bo čas); skuše, sardele… Uporabljajte hladno stiskana olja in občasno se kako repično olje ali kaj podobnega, saj ima veliko omega-3 maščobnih kislin. In še eno priporočilo. Čim več sveže pripravljene hrane. In čim manj predelane hrane. Bolj je hrana predelana, več stvari ji je vzeto in preveč drugega dodano in tako hrana izgublja na hranilni kakovosti. Če se le da, kupujte mleko na mlekomatih ali pa tisto, ki ni homogenizirano. Smokiji, čipsi,… vržite vse v smeti ali pa ponudite to otrokom le ob posebnih priložnostih, na rojstnem dnevu ali podobno. Naj to ne bo nagrada če so pridni ali še slabše vsakodnevna prehrana.   Joj, dovolj za zdaj. Sem preveč not padla, pa bi še kar pisala in pisalauser posted image user posted image . Ob vsem tem pa še en nasvetek. Vsi vemo, da se moramo kdaj pregrešit in to je tudi pomembno. V malih pregrehah je zmeraj veselje. Morajo pa bit dovolj redke, da jih znamo cenit.user posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
3.10.2010 21:03:16   
K_a_t_i
Še tole okrog glutena... ni mi jasno, zakaj se pa kruh odsvetuje po novem do 1. leta user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
3.10.2010 21:16:35   
deveta
K_a_t_i: ta mi je pa novauser posted image . Kje si to slišala? Je pa res, da je veliko stvari še za probat in gluten lahko počaka še malouser posted image .

Ne poznam nobenega, ki bi dal otroku kruh šele pri enem letu. Saj gredo otroci, če je v skupini prostor v vrtec že z 11 meseci in tam jedo kruh in tudi kravje mleko pijejo. Me pa smo bile v vrtcih še prej in prav tako jedle kruh in mleko pile. Joj, kako komplicirajo danesuser posted image . Mi gre že skoraj na smeh ob takih izjavah. 

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
3.10.2010 21:42:04   
sonček88
deveta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image resss si ful pridna...

hvala še enkrat, ker si se potrudila nam objasnitiuser posted image

Najlepše je v družbi ljubljenih oseb.
***MATIJA***

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
3.10.2010 21:53:27   
m_o_i
bravo, deveta user posted image  ti se kr napisi kaj! mam pa eno glasbenouser posted image  zeljo: namrec margarine (itak sam drek), ki zbijajo holesteroluser posted image   - bi ti to malo pokomentirala?!user posted image
pa jaz res  ne morem verjet, kak napizdevajo ljudiuser posted image
pa olja, ki so NA VELIKO OZNACENO NA ETIKETI brez holesterola user posted image user posted image  ja pri hudicu, sej pa je holesterol zivalskega izvora in ga v nekem soncnicnem olju res ne more bituser posted image

vam povem, da sem iz dneva v dan bolj (ze skor dobesedno) alergicna na finte, na katere nas mecejo vsi, ki majo sekundo casa...pa sej ne sam pri hrani-nasploh!

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu sonček88)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
3.10.2010 23:16:57   
deveta
O z veseljem še kaj napišemuser posted image user posted image
Te potrošniške fore, ki zavajajo ljudi, bi tudi jaz strogo prepovedala. Olje brez holesterola, mislim!!! Ja kaj  pa  drugega naj pričakujem, če ne touser posted image . In ne le pri živilih, res nikjer ne bi smeli zavajat. Tudi jaz imam podono alergijo kot ti, kar pike dobim ko vidim kaj takegauser posted image
  Margarine ki znižujejo holesterol: bi mogla malo it na embalažo pogledat kaj gor piše oz. kaj  točno  je not. Jaz jih namreč niti ne obrajtam. Raje maslo kupim, da mam za k marmeladi kaj namazat. To pa zato, ker sem tudi jaz alergična na vse te čudežne učinke živil. Je res, da je sedaj v izrednem porastu trend tako imenovanih funkcionalnih živil. To je tržna niša, malo dobre reklame in to je to. Activia, Actimel… je tako uspel zaradi dobre reklame.  Saj je res, da nekaterim pomaga, ampak najbrž bi jim pomagal tudi naš Ego ali  kateri drugi probiotični jogurt. In tako so tudi margarine, ki zbijajo holesterol tržna niša. Stvar je taka, da imamo dober  in slab holesterol. To je povezano s presnovo holesterola (pa ne bi šla v biokemijske podrobnosti). V bistvu, količino in razmerje dobrega in slabega holesterola vzdržuje na pravi meji tudi prehrana (ne smemo pozabit, da je holesterol nujno potreben v našem telesu, saj je gradnik celičnih membran, samo preveč ga ne sme bit. Ga pa naše telo lahko samo proizvaja če ga ne zaužijemo. Tako, da zdrav organizem s tem naj ne bi imel težav. Ne smemo pa preseči meje dnevnih potreb, kar je okoli 300mg, če se pav spomnem). Večkrat nenasičene maščobne kisline so v tem primeru koristne in pripomorejo k znižanju holesterola. Te pa so v rastlinskih oljih. Margarina pa je narejena iz rastlinskih olj, vendar s postopkom hidrogenacije, kjer nastane precej trans-maščobnih kislin, ki so še slabše kot nasičene maščobe. Z novimi postopki (interseterifikacija), je teh tran-maščob vse manj, vendar je margarina kljub temu precej obdelano in predelano živilo z vsemi možnimi dodatki. Z dodatki rastlinskih sterolov, lahko res pripomore, k znižanju holesterola (da rastlinski steroli znižujejo holesterol je klinično dokazano), a obenem vas nasiči z umetnimi barvili, emulgatorji, aromami in podobno. Ne vem kako je s temi novimi margarinami, ampak kolikor vem je to vse bilo nekoč notri. Če pa se neha jest to margarino, se holesterol spet povrne, saj nima zdravilnega, ampak le trenutni učinek. Torej, kje je tukaj logika: se vsak dan basat z margarino za nižat holesterol?????? Reklame so pa super: dodani vitamini, vir omega-3 maščobnih kislin… Saj v bistvu ni nič narobe z njimi (v primeru, da nimajo trans-maščobnih živil) samo jaz res ne maram tako predelanih živil. Raje imam maslo, ki je naraven proizvod. Se pa ne bašem z njim, vse v zmernih količinah. Pa še nekaj tako BTW, toliko promovirajo večkrat nenasičene maščobne kisline, za preprečevanje srčno-žilnih bolezni. So pa pozabili omenit, da se te maščobe dosti bolj kancerogene (torej povečujejo možnos obolenja za rakom). Torej srčni infarkt ali rak (malo za šalo malo za res). To je samo še en dokaz več, da je povsod potrebna zmernost in ne obremenjevati se z vsem kar slišimo.   Zdaj pa šibam spat, spet sem se preveč zaklepetala. Malo sem že zaspana, tako da je verjetno malo štrambasto in površno napisano vse skupaj. Če kaj ni jasno kar vprašajte, če bom znala bom odgovorila. Mi prav paše, ker malo možgane razmigam.   Lahko noč

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
4.10.2010 8:59:18   
j.b.
uf deveta, ti pa si ejuser posted image Kej praviš da si študirala? Bravo, lepo po domače napisano - da se mi da brat (če bi bilo preveč strokovno bi obupala že pri drugem stavkuuser posted image ). Ti še kr kej napiš če ti ljubi, tisti ki se nebo dal brat bo post pač preskočila aneuser posted image . A pol un jogurt (Slim in Vital) deluje na isti princip? Da hujšaš dokler ga ješ, pol se pa nazaj porediš? Sej ga ne jem, je pa fajn da poznamo te marketinške fore.
In, ja - poznam tisti par ki si ga omenila, bojo tut tam pestval za božič (pa ne jima povedat da sem jaz tak javno to oznanilauser posted image )

Aninchy, men je pa Matic tak frajerček u domačih štrikanih copatkih, res pa je da je dubu ene ful lepe, domače izdelave. Učerej smo bili v Komendi na sejmu, me je moj komaj prepričal, da Matic še ne rabi copatov za hodit po bajtiuser posted image user posted image user posted image

Tale naša zivepo se pa mal heca a veste. Sej ni tooolk grozno mraz pr nasuser posted image user posted image user posted image user posted image

Jest pa še skoz čakam poštarja, ker čakam al so mi podaljšal status študenta ali ne, me malo jezi, ker bi rada čimprej uredila zavarovanje v primeru da nimam več statusa user posted image

Tole glede kruha je tud meni prvič slišno, kajti patronažna mi je rekla, da pol ko bojo mal zobki "srbel", nej kr dam skorjico kruha ... Aja, učeri mi je pomalcal cel frutek ko smo bli na sejmuuser posted image user posted image morem pohvalt Matica, da kr pridno je po žličkiuser posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
4.10.2010 9:39:48   
Angel_Tian
Dobro jutro

kati - http://www.milupa.si/bzk_riz.htm
Tole kašico pa imam jaz. Zdajle sem šla pogledat na sestavine oz. hranilne vrednosti. Tu je že razlika v original tabeli in prevedeni tabeli. V original tabeli piše, da je v enem obroku 20g kašice 4,5g sladkorja (sladkorja iz samih sestavin, nič pa ni dodanega), v prevedeni tabeli pa je tega sladkorja 13,4g na porcijo user posted image Ma pojma nimam no, bom mogla poskusit, da vidim kolk je sladko.

nusi - sem dobila en kombinezonček za prvo zimo, imam pa tudi torbo za v voziček, tako da z nabavo tega sem na srečo rešena.
Lepo, če bojo pri vas zobki brez večjih težav.

aninchy - ja, jaz imam bio varianto kašice in po navodilih se meša z AM. To si pa pravilno razlagaš ja, brez dodanega sladkorja pomeni, da ga niso dodajali, je pa kaša sladka od sestavin pač.

user posted image user posted image user posted image za novo frizuro.

Za copatke ti ne znam pomagat, ker jaz jih imam še od Tiana in mala kar tiste nosi.
Hahahahaha, tole s kapljicami pa je bilo zabavno prebrat ja. Meni je P takoj rekla za krče user posted image user posted image

sabri - user posted image user posted image user posted image

moi - tudi mi imamo redno čiščenje ušeskov, nisem pa o tem nič P spraševala.

bavar - mi imamo bolj trdo vzmetnico, se ne pogreza. No, ni pa tudi ne ful trda.

Ah, mala že sitnari. Sem se odločila, da jo jutri peljem k zdravnici, ker tole je pa res že čist preveč mučno. Naj jo pogleda, da vidimo, če so res samo zobki krivi za tolk vročine in tako tečnobo. Je pa napenjanja in driskanja tudi nekaj user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
4.10.2010 10:06:21   
sonček88
Ja to imaš prav!! Če zavajajo ljudi z ostalimi stvari, ni taka panika. Ampak ne razumem, bilo kam se obrneš, je zmeraj "zdrava prehrana", a po drugi strani je to vse skupaj ena laž.
Za tiste ki smo zdravi, je ok. Ampak bolniki, kupijo naprimer margerino ki zbija holesterol...in potem ko pridejo k zdravniku jih še napizdijo, da zakaj se ne pazijo. Mislim haloooo...user posted image

Še dobro, da imamo našo deveto, ki nam vse trike razkrije;o)))))user posted image

Najlepše je v družbi ljubljenih oseb.
***MATIJA***

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
4.10.2010 10:25:53   
klupko
Helo helo user posted image

Berem vsak dan, pisat se mi pa ne da, ker ne gre brez dolgovezenja.user posted image No, kdaj pa kdaj si moram privoščit.user posted image

Kapljice - mi že nekako od drugega meseca šopamo po 7-8 kapljic (kolikor kapne) in nimamo nobenih problemov.

Zobki - prišli sta že ven spodnji enkici v razmaku petih dni. Tečnoba popoldne je bila kar huda, ampak če se je veliko dogajalo je kar pozabil da ga kaj matra.user posted image Vročine nismo imeli. Upam, da ne dobi še kakega v kratkem, ker me je včeraj začel tako grizt, da sem imela solzne oči.user posted image Potem, ko se naje, se je ponavadi še malo pocartal na joški, zdaj pa jo gleda gleda, potem pa ugrizne.user posted image user posted image Čudak!user posted image

Spanje, uspavanje - do zdaj smo jedli pred kopanjem, nato kopanje, dojenje, zaspi na joški in ga samo odložim...no, zdaj mi mečka joško pol ure ali pa še več..napol že spi, če ga pa odložim se pa dere. Tudi na trebuhu noče več spat, na hrbet si ga pa ne upam dat če ne podre kupčka, tako da se še tukaj zatakne, tako da za uspavanje porabimo skoraj urico.user posted image
Prej se je zbujal tudi na manj kot dve uri in sem bila totalno izčrpana, tako da sem mu začela uvajat GH. Zdaj spi po 5-6 ur v kosu in meni je všeč, ker tudi jaz malo spim.user posted image

Gosta hrana - no, mi smo začeli s korenčkom pa jabolčkom, ne uvajam mu ene stvari tri dni, ampak mu kar vsakič dam nekaj drugega. Tako je probal jabolko, banano, melono, korenček, krompir, govejo juhico.. Včeraj sem kuhala juho (btw bila je božanskauser posted image ) in je nalašč nisem solila, da lahko dam tudi malemu nekaj. Tako sem vzela par žličk juhe ven, košček korenčka, pa mini, ampak res mini košček mesa, katerega sem mu z nohtom "naribala", dodala sem pikico soli, toliko da ni bilo brez okusa..pomlatil je tako, kot bi očka lazanjo.user posted image Malo sem se bala z mesom, ampak sem rekla, da za tisto pikico mesa mu nima kaj bit. Zaenkrat je šlo vse ok. Prebava tudi lepo laufa. Blato je malo bolj gosto, posledično redko kdaj pride ven. Všeč mi je.user posted image Najin poba ima namreč take izstrelke, da skoraj vedno vseka na hrbet, zdaj pa lepo ostane v plenički.
Nismo pa še tako daleč da bi nadomeščali obroke..par minut po gh mu dam še joško.

Oblačenje - meni ni čisto nič več jasno!user posted image Sploh ne vem kako naj oblečem otroka za ven..njemu je vedno bolj toplo kot meni, tako da se po sebi ne morem ravnat. Včeraj sva imela za ven dolg bodi + jopa, spodaj žabice + hlače + štumfki. Ko sem ga imela v naročju, sem mu dala kapuco od jopce gor, ker je malo pihalo. V vozičku ga nisem pokrivala, ko je zaspal sem pa samo namontirala tisto vrečo čez pa strehico gor. Potem je pa začelo še bolj pihat pa še shladilo se je, ker je bilo že okoli 17:30 tako, da sem mu dala še dekico čez. Jaz sem pa imela zgoraj spodnjo majico + dolgo majico + podloženo jakno pa me je na momente zazeblo.user posted image No, sicer sem še malo bolna, ampak....mah...user posted image

Duda - jo še imate? Kdaj? Mi jo imamo kdaj v avtu, če rata tečen, pa včasih pomaga ko noče zaspat, drugače mu je ne dajem. Včeraj smo bili pri bratu od mojega na obisku in tamala je stara 2,5let in je brihtna zelo, govori že fuull lepo, potem se pa začne dret, ker hoče dudo imet. In se je drla in drla "dudo bi malo cuclala"user posted image
Nočem, da bi jo tudi Anej imel tako dolgo, ker mi je res grdo videt otroka, ki je že velik - z dudo.user posted image

Zdaj se pa mulo že zbuja in hitim.user posted image Pridem še nazaj.user posted image

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
4.10.2010 11:18:02   
deveta
Dobro jutro punce!

ta mala, končno malo spi. Ni mogla več gledat, ma tudi spala nebiuser posted image

Najprej še eno malenkost. Ne bi rada neke prevelike protireklame delala, proti tem funkcionalnim izdelkom. Saj niso tako slabi, kot se morda iz mojih postov razbere. Stvari, ki so jim dodane res dokazamo pomagajo. Rastlinsko steroli res znižujejo raven holesterola in vlaknine in probiotiki res urejajo prebavo. Firme morajo pač preživet in si dobre reklame delajo. Tako, da pravega zavajanja morda tukaj ni, ampak te tako psihološko prepričajo, da rabiš prav njihov izdelek, če se želiš odrešit tegob. In če ima kdo holesterol in ne mara zelenjave in mu je všeč maslo, no potem pa naj Becel margarino je, ni pa potrebno, da jo namerno začnemo jest, če bi imeli holesterol. V tem bi moral biti "point" teh izdelkov. probiotični jogurti so tudi zelo v reduuser posted image . Tako, da ne me razumet, da se morate vsega izogibat, nekaj malega resnice je v temuser posted image .

j.b.: joj kaj res, tudi oni bodo dojenčka meli. kako lepo.
Upam, da ti je poštar prinesel veselo novicouser posted image user posted image . Drugače sem pa jaz študirala živilsko tehnologijo in bi morala vse te izdelka podpirat, saj živilstvo živi od tega. Navsezadnje sem tudi diplomo naredila na funkcionalnih živilih (natančneje na koencimu Q10). Vendar sem kljub privrženka manj predelane hrane oz. hrane v čin naravnejši obliki.
Pa enuser posted image za Matica, ko tako lepo je.
Tudi naša je začela lepo požirat. Včeraj sem ji korenček in jabolko zmešala in je kar pridno ustka odpiralauser posted image

A_T: tudi tvoji lini vso srečo. Meni je tudi grozno, ko slišim da ma tolko časa to vročino. Malo čudno je , da jo zobki prav tolko mantrajo. Bogica mala, upam, da ji bo kmalu bolje

Duda: naša je noče. Pa ne le dude, niti flaške. Sem že čisto obupala. Je in pije preko žličke in pije tudi iz kozarčka. Nevem kako bo to funkcioniralo ko bo konec dojenja. Ma se bomo takrat sekiraliuser posted image .

Oblačenje: kaj pa vem, kakor kdaj. Za žabice pri nas še ni. Dva rokava pa ji že oblečem, tudi zvečer ko se vlaga spusti ji še kako jaknico čez nataknem. Čevelčkov in copatk pa imam ful. zapuščina mojih bratrančkov dvojčkov. Tudi jaz imam teh oblekic za eno manjšo afriško vasicouser posted image user posted image .

grem zdaj pogledat v sobico kdo se tam z medvedki pogovarjauser posted image , ker se nekaj slišiuser posted image .

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
4.10.2010 13:07:38   
kanarka
Deveta user posted image

Making the decision to have a child - It's momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu sonček88)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
   [Brisano sporočilo]
4.10.2010 13:26:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu deveta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2263
   [Brisano sporočilo]
4.10.2010 13:27:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2264
4.10.2010 13:37:02   
j.b.
No, zdej mam pa že slabo vest, ker v svojo rit zbašem čist use kar vidim ... user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2265
4.10.2010 14:09:17   
deveta
ojla!

spet kosilo za računalnikom. Ko smo že tolko pri hrani, to je tudi slaba navada. Ko se je se je treba hrani posvetituser posted image

Pa moram še našo Gromsko pokomentiratuser posted image . Jaz bi te zdaj narjaje objelauser posted image . Tudi jaz do določene mere tako razmišljam, vendar ne tako globoko kot ti. Razmišljanje je eno praksa pa drugo. Tako da se še vedno bolj tradicije držimuser posted image . Kar se tiče literature, pa kar gor našopaj. Jaz itak take stvari rada berem.
Torej, do neke mere te povsem podpiram (vsaj kar se tiče prevelikega vnosa živil živalskega izvora) , po drugi strani pa sem privrženec evolucije. Človek je dosegel svojo stopnjo razvoja s pomočjo "živalske" hrane (to je zdaj že dokazano, baje) in se je razvil v vsejedo bitje. Temu se je prilagodil tudi njegov prebavni sistem in tudi metabolizem. Sloni in voli pa so rastlinojede živali. In tudi oni zdolijo, samo če je hudo umrejo, ker nimajo bolnice.
Eno je res, zmanjšat vnos živil živalskega izvora in povečat vnos živil rastlinskega izvora. Pri tem pa upoštevat, da se izbira polnovredna živila (neprečiščen riž, moka, izogibanje belega sladkorja...). To je ljudem vsekakor bliže, kot pa če jim rečes. da se povsem odpovejo določeni hrani. In to je korak naprej.
Kar se psihe tiče, tudi je res in to zelo res. Vendar sem jo jaz nekako vključila v okolje.
Vegetarjanstvo, pa podpiram le pri odraslih ljudeh in ne pri otrocih. Otrokom lahko celo škoduje. Brez mesa lahko seveda normalno shajajo, nekaj živil živalskega izvora pa jim moramo zagotovit.
Ampak meni je meso dobro (sem pač bol bazičen tipuser posted image in ne zakisam hitrouser posted image ) in ga jem, pa ribe tudi. Sploh pa za vikende, ko moram možu kosilo naredit (med tednom je kosilo na delu), ker se sicer takoj pritožuje da on ni koza in da rabi kaj konkretnega.
Pa kar se nagrad za otroke tiče: mene je mama na tržnico na marelice peljala in to mi je v tako lepem v spominu ostalo.

Joj gromska, si me razdražla, najraje bi zdaj klepetala s tabo.user posted image user posted image user posted image

Kosila konec in grem perilo zlagat, pol pa ven, ko se mala zbudi.
čav čav punce

Neposredna povezava do sporočila: 2266
4.10.2010 15:01:27   
nusi
klupoko - upam, da bo tamalček čimprej odkril, da so zobki namenjeni grizenju hrane in ne bradavic user posted image , pa bravo za uspešno uvajanje GH

duda - še imamo, kadar ga je potrebno umirit, pa mu ne morem ponudit joške ali pa ga vzet v naročje (vožnja z avtom, al pa recimo na sprehodu pa da dežuje, pa včasih ga moram tudi uspavat z dudko)

prehanjevanje nas in otrok - lepo, da ste se bolj poglobile v to temo user posted image . Kar se tiče naše trojice nismo zagovorniki napol pripravljene hrane iz štecune. Sicer jemo vse vrste hrane, tudi meso, odkar pa sem bila noseča, se je občutno povečal vnos sadja, predvsem pa zelenjave, čeprav že prej ni bil majhen. Za žigca imam v planu uvajanje GH po 6m, zelenjavo in sadje, čimveč iz tržnice - pri znani prodajalki, ne iz trgovine, kjer večina zelenjave sploh nima okusa. Sladkarije in sokovi so pri nas res izjema, oz jih narediva kar sama, priznam pa, da se zaradi utrujenosti sama zadnje čase kar prekršim pri kakšnem sladkem zalogaju user posted image . Problem vidim v tem, da ko otrok pride v vrtec dobi tam precej nezdrave, prekomerno zasoljene hrane, pa še čokolado in sok čez user posted image . Da je hrana 100x preslana in zamokana vem, ker smo jo nekaj časa jedli tudi mi (lahko si jo naročil in prišal iskat, pa ne morš verjet kolk redi ta njihova kao zdrava hrana user posted image )
Tako, da se mi zdi še toliko bolj pomembno, da ga s tem ne filamo še doma.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
4.10.2010 15:23:04   
farina
vidim, da imate debato o zdravi prehrani,zanimivo,,,,lahk vam povem, da mi pa jo kar na vse navajamo,kolk se da je kuhano in pridobljeno doma,nekaj hrane pa je tudi iz trgovine,ker slej ko prej bo tak vse mogla jest, sploh ne kompliciramo,sam je pa fajn če je domače in sveže,tudi glede sokov,čist različno ali kupimo, ali pa nardimo.
dude;kao pri nas niso prepričljive, sam je pa vseen bolje da ima dudo, kot pa da si ustnico grize ali da tlači roke v usta.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
4.10.2010 15:37:09   
deveta
Eko na iz našega kratkega sprehoda. perilo pa še čaka da ga zvijemuser posted image . Zdaj bomo pa tatija počakali da iz službe pride.

Zdaj ko je hrana glavna tema kar cel dan tu gor visim. jaj joj, namesto, da bi se z našo štručko igrala. Bi vas prav povabla malo na obisk, da te stvari v živo pokomentiramo in tudi kaj v praksi poizkusimouser posted image . Trenutno imam za ponudit fige, jabolka in hruške. Slive in breskve smo žal zamudile, kmalu pa bodo tudi gronatna jabolka zdrelauser posted image . Čez en mesec pa bomo oljke obirali, tudi sem ste vabljeneuser posted image user posted image .

Gromska: Pa še nekaj sem pozabla povedat. Če bi se mesu odpovedala bi se zato, ker je preveč ozadja za tem (prevelika potrošnja virtualne vode in energije) in ne toliko zaradi zdravja. Toliko pa že skrbim za to, da ga ni preveč. Mislim, da si tudi ti omenjala nekaj takega. Ampak lonca za kuhanje ne vržem stranuser posted image user posted image , moja najljubša hrana je namreč krompiruser posted image user posted image , pa naj ima še tako visok glikemični indeks, pa tudi če je prišu iz amerike... je mnjami. Včasih si dva krompirja v olupku skuham in si zdraven solato (ali paradižnik, ali radič, kmalu bo motovilec....) naredim in to je to. Joj se moram vstavit. Ti pa želim vso srečo pri dojenju do 6 meseca.user posted image in da ne bo že prej rabu več energije in želel jest vsake 2 uri podnevi in ponoči.

Naša mala je odkrila, da so na igralnem loku pri tleh listki od palme, ki hreščijo (imajo mot nek najlon) in to je zdaj najbolj zanimivo. Pa še to, mama mi je prinesla en kup kaset s pravljicami iz vrtca in zdaj jih poslušam, če je z njimi vse v redu, ker jih dom dala na CD presnet. In to je neverjetno, ta mala posluša. To da rada posluša mene vem, ampak ko posluša kaseto je prav smešna. če jo dam blizu rarija se okrog obrača in išče pripovedovalcauser posted image user posted image user posted image . Pa še en odgovor bi rabila. Kaj sem jaz čudna (kot mi je ena rekla) ali še katera bere pravljice za lahko noč tako majhnemu otroku. Jaz imam še zdaj rada pravljice in namesto, da jo berem sama zase jo preberem naglas. Veroniki je všeč in jaz berem ona pa posluša in odgovarja s svojim čebljanjem.

Hrana v vrtcu: vsak vrtec ima svojo kuhinjo in svojega nutricionista ali nekoga ki skrbi za prehrano. Moja mama je vzgojiteljica in so 2 leti nazaj menjali tega, ki skrbi za prehrano. Je rekla, da odkar je ta nova so ukinli sirčke (itak, saj sirčki imajo namesto kalcija natrij, s tem spremenijo teksturo in sir postane mazav), posebne salame in šunke,...

Je prišu dragi domov, grem se njemu posveti
čavčav

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
4.10.2010 16:10:47   
K_a_t_i
Ah punce... Še vsaka "bio" mama je slej ko prej pokleknila in otroka odpeljala v "Mc Donalds". Meni se zdi pomembno, da ne pretiravaš v skrajnostih - ne v eni kot ne v drugi. Teorija zdrave prehrane je sicer super, ampak praksa ji dostikrat ne podaja roke. Kaj boste naredile, če vaši sončki ne bojo niti povohali sadja in zelenjave? Bojo lačni? Ali jim boste v obupni želji, da vsaj nekaj spravijo v želodček, vmešale čokolino?

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
4.10.2010 17:55:50   
bubolin
Pozdravljene majčice.

Vidim, da ste kar veliko klepetale odkar sem vas zadnjič prebirala.

Mi smo bili v toplicah v Rogaški, imeli smo se fuuuul dobro, sam prehitro je minilo user posted image Mark je fuul užival v tistem svojem obročku - jooooj kolk je bil luškan user posted image Fuuul sem vesela, da se ni bal vode oz. bazena.
Mi smo včeraj dopolnili 4 mesece - jeeeeej user posted image

Zvečer mu sedaj dajem par dni riževo kašico (poje okoli 50 ml + joška), tako še bolj tekočo, ampak po žlički, ker naš poba ko vidi flaško se mu zmeša in se začne dret kot da bi ga dajala iz kože - drugače je dojen. Ne vem kako naj ga navadim na flaškouser posted image user posted image user posted image Kakšni prdlogi?? Malo me skrbi kako bo ko bo meni mleka zmanjkalo user posted image user posted image user posted image Tudi dude ni nikoli maral in je potem ni nikoli imel.

Oblačenje - joooj jaz sem tudi čisto zmešana pri tem. Sploh ne vem kako ga obleči. Ponavadi ima bodi z dolgimi rokavi in hlačke ali pa hlačke na naramnice, za ven pa še jopico in pokrit z dekico.

Gosta hrana - počakam še do naslednjega tedna ko imamo pediatra, potem pa začnem. Po moje kar s korenčkom. A vse dajete kuhano zelenjavo??? To samo skuhaš v neslani vodi in zmiksaš al kako user posted image user posted image Nevednica jaz user posted image

Joooj drug teden imamo pediatra in pa v torek razvojno. Me prav zanima kakšna znansvtvena fantastika me bo tam doletela s temi hendlingi in podobno user posted image

Spanje, uspavanje - mi po dojenju zaspi na joški.

Kapljice - dajem sab simplex in pa ad3.

A jej sirena moram šibat.

paa paaa

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
4.10.2010 17:58:52   
nusi
kati - ne, gotovo ne bi nobena pustila otročka lačnega, če bo jedel samo čokolino, bomo pa pač nekaj časa na čokolinu user posted image . Samo se mi pa zdi, da marsikdo premalo pazi kaj ponudi otroku. Občasen obisk mcdonaldsa je neizogiben, ampak sama ga pa npr. ne bom tja vozila če ne bo sam hotel iti user posted image . Men se zdi pomembno, da ga navadiš na zdravo prehrano vsaj doma.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
4.10.2010 18:04:52   
deveta
Nusi: user posted image to povedat je bil tudi moj namen. To so te občasne pregrehe o katerih sem govorila. Smo pa sedaj iz sprehoda. Smo z obema nonama šli kostanj pobiratuser posted image . Upam, da jo je zmatralo in da bo dobro spala to noč. 

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
4.10.2010 18:06:18   
deveta
Bubolin: o flaški in dudi. Kot da našo malo opisuješ

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
4.10.2010 18:39:32   
m_o_i
flaske in dude ce jih zavracajo, vam priporocam, da poskusite vec oblik (proizvajalcev) cucljev. sem ze cist zlajnana s tem, ampak nas mulc je striktno zahteval nuk-ov star cucelj(ozek), ker se ga je navadil v centru za nedonosenckeuser posted image  ne avent, ne nov nuk(sirok), ne mam, ne NICuser posted image  in res rajsi ni jedel, kot pa da bi iz kakega drugega cuclja vleku...
no, zdaj sprejema tudi nov nukov cucelj, mam pa se eno MAM steklenicko z malo vecjo luknjico; tudi ta mislim, da mu odgovarja, samo se malo prehitro tece. so pa vsi ti cuclji bolj "ploscati", ce jih s strani pogledas. vse, kar je okroglega ala avent-no gouser posted image  isto je pri dudah

pa se o oblacenju-ce nasega oblecem isto, kot sem jaz, ga dobim iz vozicka po eni uri MOKREGA! zunaj je nekih 14,15 stopinj in ce je v bodiju z dolgimi rokavi in malo debelejsi bombazni jopici, spodaj hlacke ala trenerka in tanki (bog ne daj kakih termo!!) zokencki, je ravno prav. ker piha, mu dajem kapico, ampak tisto sekundo, ko se npr. vsedem na kavo in se mi zdi, da je neko zavertje, mu jo dam dol-ker drugace zasvica!
je pa res, da ima v vozicku neko peno (ono, ko se na stole daje) in ponavadi ga pokrijem z bombazno odejico

hrana-ki-ni-mleko zaenkrat testirava kasice hipp in dm (ker so pac mali kozarcki; ne spraznima je v treh dnevih, tak da jih pravzaprav proc mecemuser posted image  malo manj kot polovico). mu jih pa dajem dopoldan, ko mi spije samo 70 ml mleka in popoldan, ko mu tudi ne gre v rito mlekouser posted image  kasice pa poje.
ad3 sem pa spet zacela dodajat kaka dva tedna nazaj. pac ni vec tolko soncka, niti nima kakih krcev (vec) po njih

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Telesno kaznovanje otrok
LuSyLu*

Ali podpirate telesno kaznovanje otroka, npr. šeškanje po riti?

DA (36%)

NE (64%)

Število vseh glasov: 1417

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!