|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
1.10.2010 11:22:37   
j.b.
Živjo, nevem kaj je dans z našmu Maticem, ampak dans že tak dolg spi ... Se zbudi sam ko mu kruli... Je tak mir user posted image user posted image

Kapice, jest pa mu kr dam kapo, ker greva zmerej s kengurujčkom, in je izpostavljen vetru, poleg tega živimo v kraju ki se imenuje Mrzli Vrh (ste gledale Kmetijouser posted image , smo sosedi tiste kmetije).

Kašice, jest jih drugač pripravljam doma, sem pa kupila včeraj 2 jabolčna fruteka, da sporbamo če mu bo šlo, ker v nedeljo planiramo nekam it, pa mu bom dala za kosilo kr tisti frutek. Včeraj sem ga pa uvajala u frutek, in ga je zmazal kot taprav dec. So fajn te kašice če kam greš, zelo pripravno. Pa ful so okusneuser posted image .

D3, meni je patronažna rekla da morem nujno dajat, da je že sedaj ogromno najstnikov s slabo hrbtenico (ki je posledica tv-ja in rač, in premalo gibanja).

san, lušten tamal, fuuul user posted image

Naš mulc se je pa ful začel premikat, ko ga imam na tleh, pa ga pustim samga, je za pol metra drugje ko pridem nazaj. Če je na hrbtu se poganja z nogicami (rit u luft in brcnit ob tla), če je trebuhu se pa vrti kot urca (ne na bok) in se tudi premakne v rikverc. Pol pa prileze dol z deke, na laminat (ki je bolj mrzel kot deka), pol pa jok Mamiiii, prid me dat nazaj na deko!!!user posted image user posted image user posted image

Zivepo, pridna ful! Kje maš pa Teo tist cajt? Kak pa Medo kej?user posted image

AT, želim ti, da tvoj možek ne bi bil preveč "bogi" zdej, in da bo korajžno šel skozi zdravljenje!

< Sporočilo je popravil j.b. -- 1.10.2010 11:24:36 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
1.10.2010 12:32:39   
Angel_Tian
san - saj mislim, da smo vse nekak bolj na knap s časom za RR. Ampak prav paše tu pa tam vas malo prebrat in kako zraven zinit user posted image

Ta vročina je res čudna ja. Lina je največ do zdaj imela 39.8. Pa najbolj smotano mi je to, ko recimo lepo počiva in se zbudi cela goreča. Vročina se kr sama pojavlja in izginja. Pri Tianu pač ni bilo teh težav, so zobki mimogrede prilezli ven. Saj ok, vedela sem, da pač otroci lahko pri zobkih fašejo vročino, ampak tole mi je pa kar malo hudo, zato sem enostavno mogla vprašat.
Tudi za tvojega korenjaka držim pesti, da zobki po hitrem in ne preveč mučnem posopku prikukajo ven.

Joj, hrana ja. Lina je včeraj poskusila makarone. Saj ne vem, če to že lahko jejo, ampak jih je nekaj z veseljem zmazala. Sem ji z vilico pomečkala in je tako nekaj žličk pristalo v njenem želodčku user posted image Sva poskusile tudi že kašico, pa ni bilo takega navdušenja kot nad makaroni. Zelenjava pa tudi enkrat ja, druugič ne. Smo res samo v testni fazi, ker ji tako različno odgovarja hrana.

AD3 kapljic niti v lekarno nisem šla iskat. Jih ne dajemo.

Naša mala je na srečo še lepo pridna v gugalniku. Je bolj nezainteresirana za kako divjanje, tudi obračanje ji še ni tako zelo zanimivo. Žgečkljiva je pa tudi zelo ja. Se včasih tolk nasmejiva, ko ji grem z usti po vratu ali spodnjem delu čeljusti. Prav uživa v tem user posted image user posted image No, me mame pa ob takih stvareh še bolj uživamo mnda user posted image

Iiiiiiiiiiiiii, zelo lušnega fantiča imaš.

nusi - one mamice, ki striktno oblačijo kapice, sigurno niso majčice user posted image user posted image

j.b.
- to pri tebi s kapo je čisto ok. Saj nusi je tak bolj za v vozičku spraševala. Mrzli Vrh - jaz bi se sigurno že odselila user posted image user posted image

Hvala, možek bo že nekak preživel. Malo ga bo treba pocartat user posted image

Punce, narastek iz buč pečem. Še neko solato iz makaronov moram naštimat skup, ker sem jih včeraj čisto preveč skuhala. Pridne bodite.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
1.10.2010 12:58:09   
sonček88
Dober dan mamice...:P Kako kaj vajini najmljaši?:PP
Matija je od ponoči, pa še zdej skozi nekam sitkan...
Čez noč ni hotel ničč spati...pa tolko jokal, da ga ni nič potolažlo...upam, da je kakšna luna in da bo šlo mimo;))) hehe

Hrana Matiji sem ponudila, korenček in pa učeraj prvič bučko...in mu je bilo dobro:PP
Poleg tega pa mu dajem riževe kosmiče..ampak nima tako rad...saj tamali ni preveč od mleka...!!

D3 jaz sem mu dala 2 dni in je imel take krče, da mu nisem še nič dala...če so dosti na sončku je to tudi vitamin D. In pa kasneje z ribami se nadoknadi...

nusi se strinjam z tabo. Mojemu niti ne dajem še kapice...če pa piha mrzli zrak mu dam trakec na ušesa...
tudi jaz vidim otročičke z kapico...in to na soncu ki še meni je vroče, bogii://ni čudno da potem hitro zbolijo

K_a_t_i  ma ne se sekirat...moja sestra je pri 4 mesecih jedla že golaž in podobne stvari;o))))
Če mu pač paše..hvala bogu naj je:P

Najlepše je v družbi ljubljenih oseb.
***MATIJA***

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
1.10.2010 13:14:06   
deveta
ojla punce!

Spet je ura od kosila, v hiši je tišina in jaz veselo berem RR in jem svoj zelenjavni rižotek (+malo piščanca), ki sem ga popestrila z malo gobic, ki jih je včeraj tast pobiral.

j.b.: pol pa bi verjetno tudi jaz dala kapo. Tam zna bit fanj mrzlo. Mam eno znanko od tam okoli (iz študenta). Iz Ledin ali nekaj podobnega (če se prav spomnemuser posted image , a je to tam blizu?). Ti pa kar malo zavidamuser posted image user posted image , meni so tisti kraji ful všeč. Narava je fantastična. Zmeraj vse lepo zeleno (razen pozimiuser posted image user posted image ). Mi je pa všeč, da si vsaj še ti s kengorujčkom tako poosto okoli. Ker tudi medve to prakticirava. Jaz hodim, na največ eno urne sprehode (zdaj ko ima 4 mesece), kaj pa ti? Kolko časa ga maš not?

In res je frutki in podobno so res super če kam greš, ampak mora pri tem ostat, ker so res dobri in se pol razvadijo in nočejo jest več doma pripravljenih kašic (nekateri). Kar pa ni najbolje, saj sveže sadje je le sveže sadjeuser posted image .

A_T: tudi od mene veliko user posted image user posted image . Pa vsem s podobnimi teževemi. Pri nas še ni zobkov, upam da ne bo pregudo.
Če se si ji odločila že dajat gluten, pol so tudi makaroni v reduuser posted image . Saj po enih (novih) raziskavah bi se gluten lahko uvajal že pri 4 mesecih. In mnjami, tudi jaz bi narastek iz bučkuser posted image .

GH: jaz sem ji kar na lastno pest začela dajat. Pri nas svetujejo pri 5 mesecih. Ampak tudi ona je tako gledala kako jemo, da smo poskusli. In vsak dan ji je bolj všeč. Je pa do sedaj jedla samo jabolko in korenček. Zvečer pa malo riževe kašice. Obroka pa še ne nadomeščamo. Jaz ji dajem srovo jabolko in jo naribam na steklenem ribežniku, ker nariba tako kot da bi sadje zmiksala. Bom zdaj eno fotko v album dala, da vidite kako zgleda. Pol pa ji direkt iz ribežnika dam jest, saj ji dam samo nekaj žličk (četrt jabolka približno). Najprej sem ji samo sok dala, zdaj 2 dni pa sem ji kar kašico dala in ji je bilo ful všeč. Sem pa gor tudi korenček naribala in je tudi tak kot zmiksana kašica ratal.

Joj zbudila se je že. Spet bo sitnauser posted image
lep dan še naprej

Neposredna povezava do sporočila: 2204
1.10.2010 13:47:55   
j.b.
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian

Mrzli Vrh - jaz bi se sigurno že odselila user posted image user posted image

Haha, sem se glih priselila, nemorem kar takoj bežat prečuser posted image user posted image user posted image

deveta, jaz ga imam u kengurujčku že od 3m dalje. Takrat smo šli enkrat nabirat gobe, pa je bil ful dolgo notr, 2 ure ali večuser posted image . To je blo enkrat, še čist na začetku. Zadne cajte pa je je notr kukr kdaj, običajno hodiva tudi na enourne sprehode, ki se včasih zavlečejo ker morem še malo pokofetkat pr sosedih, ampak takat ga malo osvobodimuser posted image
Ledine so pa čisto blizu ja, dobr si si zapovlna. Kera pa je ta kolegica?user posted image
Ful maš lepo punčko, pa kooooolk mate las!!! user posted image

Wooow, steklen ribežn, kje se to kupi? Ful mi je všeč, pa res lepo kašico naredi. Imam enga starega, kovinskega totalno nehigieničnega, pomoje še z druge svetovneuser posted image user posted image user posted image Bo treba zamenjat!

No, Matic se je zbudu ob 11.30, uglavnem zdej spet spiuser posted image user posted image user posted image , je čist vremenski dns user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2205
1.10.2010 14:14:19   
izalina
Ojla,

da se še jaz malo javim. Prebiram vas kar redno, samo bolj malo napišem, ker ni časa. Zahteven user posted image , sva kar veliko zunaj in spimo bolj malo. Razen ponoči, ko se zbudimo 2x.

Kapa - zaenkrat je še ne prakticiram. Sem pa v torbo dala trak za vsak slučaj. Ker če bom ji že sedaj dajala kapo, kaj bom potem pozimi pri nič stopinjah.

D3 - ne dajem. P misli da jih...se mi ne da z njo kregat.

Zimska vreča - jo imam oz. imam 2. eno z ovčko notr, eno pa čist navadno. Ampak jih še ne uporabljam.

Zobki - včeraj sem opazila, da se nekaj kažeta spodnji enki....Bomo videli kdaj bosta pokukali ven. Mala pa ni za enkrat še nič tečnauser posted image .
GH - sem začela uvajat ta teden. Začela sem s korenčkom. Najprej samo sok in sem ga zmešala z rižem (malo vode malo korenčkovega soka). Tri dni pa sem korenček skuhala in zmiksala ter zmešala z rižem. Pa tudi nekaj korenčka sem dala v skrinjo, ker preveč časa vzame to kuhanje, pa še težko lepo zmiksam tako majhno količino.

Riž - imam ga od Holle. Sem pa kupila tudi od Milupe, ampak se na srečo prej poskusila ta riž in me je skoraj kap zadela, ker je bil obupno sladek. Sem prav karakteristike pogledala in mi je bilo vse takoj jasno. Za moje pojme noro preveč sosanega sladkorja v Milupinem rižu.

Spanje - zaspimo okrog 20h, vstanemo okrog 8.30. Vmes se 2x zbudimo (okrog 3h in6h). Je bilo že bolje, smo spali že do 5h, 6h. Zgleda da smo preveč lačni. ji pa dam zvečer eno žličko riža v flaško, ker smo se zbujali tudi že ob 1h.

j.b. - hribovkauser posted image Jaz sem pa iz doline, ampak sedaj živimo drugje. Vendar redno hodimo čez vikend k starim staršem na počitnice. Pa še boljši zrak je in smo lahko celi dan zunaj. Tu v mestu je sama megla user posted image

Nič gremo mi zdaj jest...se nekdo že krega.

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
1.10.2010 15:01:57   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: izalina

Riž -Sem pa kupila tudi od Milupe, ampak se na srečo prej poskusila ta riž in me je skoraj kap zadela, ker je bil obupno sladek

Ej, tu se pa strinjam! Samo kaj, ko je edini, ki ga ni treba mešati z adaptiranim mlekom, ampak samo vodo doliješ user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
1.10.2010 15:14:25   
Lunanai8

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: izalina

Riž -Sem pa kupila tudi od Milupe, ampak se na srečo prej poskusila ta riž in me je skoraj kap zadela, ker je bil obupno sladek

Ej, tu se pa strinjam! Samo kaj, ko je edini, ki ga ni treba mešati z adaptiranim mlekom, ampak samo vodo doliješ user posted image

Ni res, da je Milupin riž edini, ki se ga zmeša z vodo. Jaz sem pred parimi dnevi kupila DM-ovo BIO riževo kašico (Baby Love), ki se tudi zmeša z vodo. Imam pa tudi tisto od Milupe doma, pa sem primerjala ogljikove hidrate (in sladkorje). Od Milupe ima res PAR GRAMOV več sladkorja kot ta od DM, ampak po moje imajo več ali manj vsi riži isto sestavo. user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
1.10.2010 16:00:02   
izalina
Ta od Holle-ja se lahko meša z vodo ali z mlekom. Na škatli so napisani 4 različni načini priprave, odvisno kaj želiš: brezmlečna kašica, steklenička riža, mlečna kašica,.... DM-ov riž ima tudi dodan sladkor, vendar nekaj manj kot Milupin. Holle je pa BREZ dodanega slakorja: OH na 100g riža ima 80,2g od tega 0,7g sladkorja. Milupa ima na 100g riža OH 69,5g od tega sladkorja 36,4g.  Pa tudi če primerjaš karakteristike glede na porcijo, ko Holle-ju dodaš AM mleko je razlika v sladkorju velika. V ceni pa ni neke hude razlike, mogoče 0,50 eurou, odvisno kje kupiš.

(odgovor članu Lunanai8)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
1.10.2010 16:15:24   
nusi
tiste, ki dodajate kašice - v čem je fora teh kašic? Ker še nisem pričela z GH ne vem kaj dosti o tem. A če začneš z dodajanjem zelenjave in potem sadja ni dovolj? Ali naj bi kašice bolj zasitile, ko še nimamo dovolj zelenjavno/sadnih obrokov, ali lahko namesto tega pač večkrat ponudimo navadno hrano?
Hvala za pojasnilo user posted image

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
1.10.2010 17:14:30   
deveta
j.b.: jaz sem ribežnik kupila v merkatorju (tistem večjem, ki so bolj založeni; hipermarket ali kako se jim že reče) na oddelku za posodo.
Tisti punci z Ledin je ime Urška, poznamo pa se preko njenega fanta Sebastjana (tudi nekje s tistih koncev). On je bil v klapi z enim prijateljem iz študentskega doma in tako smo se vsi spoznali. Ima pa ta Sebastjan tudi Berenskega planšarjauser posted image .

Nusi: Kašice. To je zato da je stvar bolj priročna in hitro narejena. Lahko mu dajaš sadje in zelenjavo, ko pa začneš z žiti, mu lahko navaden riž kuhaš in bol malo zmastiš. Boš pa ugotovila, da so kašice bolj praktične. Zelenjava je hranilno bogata (torej vsebuje veliko vitaminov in mineralov in brugih koristnih sestavin, kot so vlaknine...) ampak energijsko revna, torej malo kalorij. Zato je nenasitna. Sadje pa je, zaradi vsebnosti lastnih sladkorjev bolj nasitno. Žitne kašice so pa energijsko bogate (večja vsebnost OH), ampak, če vitamini niso dodani, hranilno revene. To pa zato, ker jih zelo prečistijo. (Prav tako bel riž in bela moka nimata v sebi nič razen kalorij, zato je bolje da bi vsi vživali neprečiščene, polnozrnate izdelke). Zato se kašice dodaja, da otročke bolj nasitijo, ko jim mleko ne zadošča več, saj imajo višjo potrebo po energijo (so več budni, večji...). Če dojiš je bolje, da kupiš tiste ki nimajo mleka in jih zmešeš s svojim mlekom, ki ima vse kar otroček rabi, le nasitilo ga bo bolj. Če mu dajaš sadje, je dobatek kašice skoraj nepotreben (čeprav jo vseeno lahko dodaš), če pa dajaš zelenjavo pa je dobro, da jo narediš malo bolj kalorično (ko bo otroček to rabu, na začetku mu bo morda tudi sama bučka dovolj). Lahko pa mu not vmešaš tudi krompirček ali koruzni zdrob. Te kašice so pa res super, ker so enostavne za pripravo in to je vse. Kakor bereš je v nekaterih tudi mleko že dodano in jih samo z vodo zmešaš. To se ti splača kupit, če mu daješ AM in si čas prišparaš. Jaz jo imam brez mleka (riževo kašico) in brez dodanih vitaminov in jo s svojim mlekom zmešam. Pa še to samo kakih 30-50 ml zvečer. Se je začela hitro zbujat, zdaj pa spet malo več spi zadnja dve dni, odkar sem ji to začela dajat.

zdaj pa šibam (mala se začela dret), se oproščam če so pravopisne napake vmes, ma se mi mudi in ne uspem čez prebrat.
čav čav

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
1.10.2010 18:33:39   
nusi
deveta - hvala za natančno razlago. Glede na to, da dojim bom verjetno tut jst kar s svojim mlekom mešala

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
1.10.2010 21:05:02   
Sapin
Dober večer!

AT - Upam, da bo moja kot Tian glede zobkov. Že šmrkučki me skrbijo, kaj bo šele, ko bo imela vročino!

Juhu - danes je mala pojedla malo rižolinota. Lino Rižolino (povezava) - ima dodane vitamine in je brez dodanega sladkorja . Imam lepe spomine na čokolino, ki sem ga jaz jedla celo otroštvo in mladost.

Pripravila pa sem tako, da sem tri žličke zmešala z mojim mlekom, malce vode in malce breskovega soka (z sveže breskve. Slinček je bil sicer moker, ker še ne zna prav požirati, ji je pa vseeno kar nekaj te mešanice pristalo v želodčku user posted image

Kapice: Jaz sem iz gorenjskega konca in malo, ko gremo ven oblečem v bundico. Kapico pa kakor kdaj. Bundico ji dam gor bolj zato, ker sem jo pač dobila v paketu cunj od mamic, ki ne načrtujejo več otrok (posledično imam cunj za otroke manjše afriške vasice user posted image ).

D vitamin - ji dajem. Meni so jih dajali in nikoli nisem imela nobenega zloma. Baje je pomemben za kosti in kožo. Ji pa dajem raztopljene tablete, ker sem buča med obiskom v Nemčiji pozabila kapljice doma, pa sem tam potem kupila tablete, ki jih imam na polički ob kavču na katerem dojim in so mi nekako bolj priročne kot kapljice, ki jih hranim v hladilniku.
Grem jaz nazaj pred tv ... Se moja mami igra s tamalouser posted image .

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
1.10.2010 21:10:01   
K_a_t_i
Uf... Kok si šele časa prišparaš, če ob polnem dojenju namesto svojega mleka daš v kašico samo vodo user posted image . Jaz konkretno nimam nobenih pripomočkov za črpanje in se mi zdi brezveze, da bi se po 4ih mesecih polnega dojenja zaradi ene kašice zdaj tega lotevala. Seveda, če pa imate že od prej načrpano mleko ali pa si ga še vedno črpate, potem je pa smiselno, da ga daste tudi v kašice.
Sicer pa kot rečeno - kašice, ki nimajo adaptiranega mleka dodajaš v zelenjavo, tiste z mlekom (ali pa če jim dodaš mleko) so pa mišljene kot mlečni obrok (enako kot razni linoti).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
1.10.2010 22:21:33   
sabri
Oj oj, najprej, da ne pozabim deveta, bi te prosila, če vprašaš kolegico za kašelj ali pa če pozna kakega dobrega homeopata da jo peljem pogledat. Ker je baje ful bleferjev, tisti ta pravi pa so baje dobri in pomaga no. Hvala za odgovor.
kati: ja vidim, da sva midva narobe dajala to fiziološko, ker sta vedno na hrbtu in v bistvu vse poplakne in potem pojesta vse skupaj ja. Sem poskusila tako, kot si opisala in zaenkrat ni bruhala več. Je pa ta velika bolje, mala pa tko tko.
kapa: skoraj nikoli, samo kapuca od kake flis jope, ker mi je tudi dr svetovala, da ne rabim ušes pokrivat, ker je slabše za vnetja baje, samo ko je res bolj mraz, potem pa ja. Aja vidim, da sem bolj pri toplih, ker žabic ji še nisem dala do zdaj, za ven malo bolj tople hlače, štumfke in čeveljčke, da ji je v nogice bolj toplo, potem pa kar pokrijem ali pa zdaj dam v vrečo že.
gh: je začel a dopoldan malo bolj jesti sadje in zelenjavo, zvečer pa te mlečne kašice ni šans. Kaj ji lahk namest teh kašic še dam zvečer, tudi kar zelenjavo pa malo vsujem notri al kaj? Sem malo že pozabila, a je katero sadje zdaj še prezgodaj? Kak kivi najbrž še ne, a maline že lahk?
živepo: sem te tudi jaz pogrešila tukaj, na štajerskem smo pa bolj malo zdaj in nič ne pokličem, bom pa v kratkem. Bomo imeli krst na štajerskem kmalu.
spanje. zdaj spet bolj tko, včasih se dvakrat zbudi in je, včasih večkrat, zdaj pa že zaradi kašljanja.
Grem pod tuš izkoristit tišino, ker smo spet same ponoči in jutri cel danuser posted image , pa bo že. Moram pa mal pojambrat, da mi manjka družabno življenje, se mi zdi, da sem čist ven iz vsega. Ne me narobe razumet, ful uživam s pikicama, ampak se z otroki življenje res tako spremeni, prej sem imela službo dinamično, študirala na faksu, žurala, še delala dosti, zdaj pa pleničke, dojenje, pleničke, dojenje pa igranje s taveliko. Pa še šiht moram zamenjat, ker z otroki ne morem imet te službe, pa sploh ne vem kaj bi. Ah, dosti jambranja, mirno nočko vsem.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
1.10.2010 22:53:04   
deveta
Sabri: jutri jo pokličem, pa jo povprašam, če ve kaj o tem. Bom pa sigurno vprašala kako se tisto zdravilo za kašelj imenuje in kdo ji je to priporočal.

K_a_t_i: ja res, v naglici sem pol pozabla dodat še to, da je kašica lahko tudi običajen mlečni obrok. In ne samo za njih, tudi meni je rižolino dober, pa čokolino, pa... Sem prve mesece nosečnosti ful tega pojedla, ker mi je drugo smrdelouser posted image user posted image . Veš, saj nimam nič proti tem kašicam z dodanim mlekom, ampak kar ne morem iz svoje kože pa moram kakšno rečtuser posted image user posted image . Jaz sem tako proti raznim prehranskim dodatkom (če to ni res potrebno, sicer pa hvala bogu da to imamo) in preveč predelani hrani, da se tega izogibam, če se le da. To pa ne pomeni da sem obsedena s tem in tudi nikogar ne obsojam. Saj jem vse. Ampak to je še iz študentskih let ostalo, ko smo se s farmacevti dajali. Mi smo podpirali frazo, da se z zdravo prehrano, da marsikatero težavo rešit, oni pa so svoje ideje prodajali, da brez vitaminov danes ne moremo več živet, ker je življenje prenaporno (bulshituser posted image user posted image user posted image ). Imaš pa nekaj prav in v tem te podpiram: ni ga čez komotuser posted image user posted image . In verjetno bi ji tudi jaz kašico mešala z vodo ali s jabolčnim (ali kakim drugim) sokom. Imam pa v skrinji porcije po 30-50 ml shranjene (cel predal malih posodic), ker sem si mleko črpala, ko je mala štrajkala in ni hotla jest. Pa mi je mleko začelo usihat in sem si ga s črpanjem obdržela.
Joj sem smotana, Hočem en stavek napisat, pol pa se tako razpišem in naredim cel romanuser posted image . To j najbrž posledica premalo družbe. Sabri, te razumem user posted image user posted image . S tem, da imam jaz namesto še ene večje punce, nono od moža (84 let), ki ko pridem k njej ima vsak dan iste besede in iste zgodbice za povedat. Znam že vse na pamet. Zdaj je še kolegica, ki smo bile ful skupaj začela delat in je družbe bolj malo. Še dobro da mam vsaj mamo in taščo blizuuser posted image user posted image .

Zdaj pa šibam spat, ker me je groza ob pogledu na uro. Se bo mala zbudila še preden grem spat
Lahko nočuser posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
2.10.2010 10:32:28   
deveta
Dobro jutro punce!

Kako smo kaj danes, upam, da bo vreme lepo, da malo ven gremo. Jaz zdaj že par dni prakticiram sprehode s kengorujčkom in dežnikomuser posted image .

V glavnem, ko so vam začeli odpadat lasje, kolko časa to traja. Pri meni je že sigurno en teden kar grozno. Las imam na serečo še precej na glavi ampak jih je po hiši še več. Spoh ne vem od kod jih pride tolko, čeprav vem da so z moje glaveuser posted image .

Sabri: sem klicala kolegico. Je rekla da homeopata ne pozna nobenega in je priporočilo za to fitmo homeopatskih zdravil dobila od znanke ki jih stalno uporablja. Mi je še enkrat povedala, da so njej pomagale, samo sem jo dobila glih stran od doma in mi sporoči kako se imenujejo, ko pride domov. Je pa rekla, da so si oni pomagali tudi z vlažilcem zraka, saj je njihova pogosto imela suh kašelj in to jim je pomagalo.
Če se boš odločila za to in nimaš nobene poti v Italijo, ti mogoče lahko jaz nabavim ,ker teta od dragega tam živi in je skoraj vsak dan tu (hodi k svoji mami). Še bolj pa želim, da bi se te nevšečnosti čimprej nehale. Sem pa razmišljala tudi jaz, da bi si mogoče vzela ene tako za met doma za rezervo, čeprav v te stvari glih ne verjamem. Ampak poskusit ni greh, pravijouser posted image .
Je ona tudi pediatrinjo vprašala če ji lahko daje in je rekla, da škodit ne morejo, ker nimajo nič takega not.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
2.10.2010 10:51:49   
milena2222
Jutro!
Pri nas so izredne razmere.Vceraj opravili drugo cepljenje in je kar takoj dobil vrocino,zgleda da ga tudi nogica boli,ker se je sploh dotaknit ne smemo.Spali nismo nic,celo noc je stokal,ubozcek,zdej pa je koncno malo zaspal,ampak tudi kar stoka zraven.
Skratka,pri nas je drugo cepljenje veliko huje kot prvo....

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
2.10.2010 15:53:34   
sonček88
Ciao mamice...moj tamali ima vročino:(((((
To noč ni spal nič, samo jokal in jokal...pri meni v naročju je zaspal, a ko sem ga položila v posteljico tkoj jok:((
Potem sva šla k dežurnemu in je reku da naj prinesem urin...in urin je OK...
Ampak za drugo neve kaj bi lahko bilo...:////
Upam, samo da ni nič hudega in se čim prej pozdravi!!!

Ovseni kosmiči... ali ve katera če mogoče lahko kej napenjajo?? Ker imam riževe, ampak, tamali že tko hodi malo na blato..in še da mu dajem riževe kosmiče je slabše...

***MATIJA***

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
2.10.2010 16:50:48   
m_aja
hei hei

tudi jaz mam vlke probleme z mojo malo  nenehno joče in zvečer bedi do 12 al  pa do 1 in nato se celo noč prebuja na pol ure mislim da so krivi zobki spodnji enki se ji čist malo vidita upamvsaj da je to. 

GH že je od 4 meseca ma rada skoraj vse le korenček ji ne gre je jedla že brokoli, jabolko, marelico, slivo, hruško, breskev

ah morem it alarm se je vklopil  Lpuser posted image

(odgovor članu sonček88)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
2.10.2010 17:20:54   
sonček88
m_aja  ko smo šli k dežurnemu, smo jo najprej čakali več kot 1 uro...in potem tamali je bil tko zmantran, da je rekla: "ahh zdej pa ga nebom zbujala za ga pregledat" ??? halooo!!!
In sem jo vprašala če je morda krivo to, da se dlesni začenjajo pripravljati za zobke...in je rekla da ne, da je še prehitro za to!!...
Tko da res nisi pameten...se mi smili, ki niti ne je nič že celi dan...;(((

***MATIJA***

(odgovor članu m_aja)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
2.10.2010 17:51:22   
m_aja
sej ona je, nonstop je na zizi mogoče je vedno lačna al kaj res nebi vedla. pa vidijo se ji ze bele bunkice tak da bojo  zobki zdaj zdaj veni  ne vem kaj ji je v glavnem cele dneve bi bla na rokah še spi nena več v posteljci je polek naju 

(odgovor članu sonček88)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
2.10.2010 20:56:46   
Angel_Tian
Čer punce

naši mali muke še trajajo. Danes smo z vročino celo na 40.4 zlezli user posted image Kisovi obkladki niso pomagali, Calpol pa je itak tudi samo začasna rešitev. Danes je celo moj izjavil, da se mu smilim user posted image user posted image Je bolj slabo spal proti jutru in zdaj komaj registriral, da se resno na četrt ali pa pol ure vstajam user posted image Saj sem res kot zombi, ker že kr v mežanju hodim sem in tja. Vendar sama sebi se tolk ne smilim, mene seveda bolj za Lino skrbi, boga je.

deveta - nisem se odločila ji že dajat gluten, pač samo malo testiramo našo punco. Pa kaže, da bo priden jedec, je danes celo špinačo poskusla. Obrazek sicer ni kazal velikega navdušenja, ven pa tudi ni pljunila. Saj to ji jaz ne nadomeščam obroka ali karkoli, samo poskusit ji dajem in vsega skupaj ne poje niti za malo žličko.
Drugače še pediatrinja tudi ni namigovala na GH, niti za kašico še mi ni rekla.

Na bučke te rade volje povabim. Moj jih tak ne je, Tian kak kos, ostalo pa je moje user posted image Buč pa ima mami vedno čisto preveč.

Tamala je pa pravi čupavec, pa čisto po atiju se mi zdi user posted image

j.b. - pa kaj potem, če si se komaj priselila. Bejži, dokler še moreš user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz sem tudi priseljena v 2 km izven mesta, ampak se mi včasih zdi, kot da živim ne vem kje na planinah. Sem pač prej skoz v centru mesta živela. Zdaj pa me najbolj jezi to, ker brez avta nikakor ne morem bit.

izalina, kati - o kakšnem rižu pa vedve t govorita? Ker jaz sem namreč kupila Lini do sedaj samo "Bio riževa žitna kašica" od Milupe in ta se meša z nadaljevalnim mlekom. Tako vsaj v navodilih piše. Pa brez dodatnega sladkorja je. Obstaja še kaj drugega? Jaz se v te kašice namreč nisem nekaj poglabljala, pri Tianu jih pa sploh nisem imela.

nusi - jaz tudi ne vem, kaj naj bi bila finta kašic. Tian je brez njih gor zrastel. Je potem samo iz zize na čokolino prešaltal user posted image user posted image Ša še zdaj je nor na ta čokolino. Če je otroku dovolj dojenje, pač kdaj pa kdaj daš malo GH, da se začne navajat, pa še s tem lahko začneš pozneje (npr. pri dopolnjenih 6 mesecih). Ne vem no, jaz zase bom rekla, da nisem neki fanatih na te kašice in kolikor kaže nam bo tudi tale odprt paket ostal neporabljen.

sapin - čokolino še jaz vedno jem user posted image user posted image Moj dragi tudi, Tian pa tak al tak. Če bo še Lina tako navalila nanj, bomo pač vsi taki "mlečni" user posted image

Pa klinc no, takihle muk pri dobivanju zobkov res nobenmu otročku in tudi nobeni mamici ne privoščim. Ko se vsaj ne bi tako dolgo vleklo.

Kapljice - jaz jih nisem dobivala, moj brat tudi ne in sva oba do zdaj brez kakega zloma. Pa sem jaz trenirala jahanje in ogromnokrat tako ali drugače padla s konja. Moj brat pa je eden izmed zelo nerodne sorte, pa je tudi v enem kosu ostal. Je pa kot najstnik tudi atletiko treniral. Zdaj pa vedi, če so res tako zelo potrebne.

sabri - sem tudi že čisto nedružabna in pootročena. Ampak čas hitro beži in kmalu bo spet treba v službo. Takrat pa vem, da si bom kdaj spet take nedružabnosti zaželela user posted image

milena - hitro okrevanje želim user posted image user posted image

sonček - nič ni prehitro za zobke in lahko je to vzrok za vročino. Evo poglej, nam se vleče že več kot teden dni. In k P naj prideva le v primeru, da bi zavračala hrano, se prijemala za uho ali pa se nonstop ful drla. Če jesti noče, kako pa je kaj s pitjem čaja?

Takole punce, šibam še posodo pomit, potem pa pod tuš.
Lahko in mirno noč vam želim.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
2.10.2010 21:10:40   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian

izalina, kati - o kakšnem rižu pa vedve t govorita?

O Milupinih "rumenih" kašicah v katerih je že notri adaptirano mleko.
http://www.milupa.si/mzk_riz.htm

Mi pa ni jasno kako tu piše, da so brez dodanega sladkorja. Od kje je pa pol sladkor!?

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

Neposredna povezava do sporočila: 2224
2.10.2010 21:24:09   
nusi
čer user posted image

Mi smo se danes praktično cel dan klatli naokoli user posted image .
zobki - se mi zdi, da se je naredila taka čist tenka zarezica tam, kjer ima spodaj belo na čeljusti, mislim, da tega prej ni bilo, nima pa vročine, sam ful mu slina teče že neki časa in grize rokce in tetra pleničke user posted image
D3/ AD3 - sem dala prvič eno kapljico ad3 prejšnji teden in nisem mogla verjet, da se jemali ful napenjal tisti dan, pol sem probla še enkrat in spet. zdej ne dajem nič, čakam oleovit iz avstrije
zimska vreča - imamo pri vozičku zraven vrečo za noge, je not flisasta, sem mu pa kupila tut kombinezonček - mim grede, jih že zmanjkuje v trgovinah
spanje - dons ponoč se je zbudil okol 3 in hotel jesti, to se mi ni zgodilo od kar je dopolnil 1,5 meseca. Je pa res, da ga dostkrat pred 7 zmanjka, pa se je očitno premal prej najedel, če se bo pa redno začel dogajat bom pa kej nagruntala oz, ta dva meseca, da bo star 6m bom že zdržala

Pa user posted image user posted image vsem majčkom, ki jih mučijo zobki, vročina, cepljenja in ostale neprijetnosti.

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Izbira imena za tretjega otroka
gugla

Katero ime bi slo zraven Neli n Filipa?

Tim (62%)

Izak (38%)

Število vseh glasov: 159

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!