lunka1
|
Spanje - tudi naša še vedno vztraja pri nespanju.. No, zdajle trenutno drnjoha, in samo vprašanje je, kdaj bo jok, in bo treba dat dudo... Mi je kar mallo žal, da smo jo navadili nanjo, ampak - kaj češ... Velikokrat se namreč zbuja in sicer takoj nazaj zaspi, ampak le če ji daš dudo... Včeraj je zaspala ob osmih, takoj po kopanju in med dojenjem, pa je spala do polnoči, pa duda, ob enih sva jedli, čez pol ure že spet jok, ob pol treh sva spet jedli, potem sva se z mojim zamenjala, da je bil on bližje njeni posteljici in ji dajal dudo, ob 6h sva jo vzela k nama in smo spali še eno uro, potem pa spet jedli in vstali... Berem knjigo RAD SPIM (J. Wiltshire) o metodah uspavanja, zaenkrat sicer nisem izvedela še nič pretresljivega,... Razen tega - (ena izmed težav, zaradi katerih otrok ne spi)...: Otrok se boji, da ga boste zapustili. To se lahko pojavi okrog otrokovega 6. meseca, ko se začnejo dojenčkovi možgani tako razvijati, da se bolj zaveda svojih čustev in se zelo naveže na svojo osnovno skrbnico. Dojenčki, ki so do tedaj ponoči trdno spali, se zbujajo in ne morejo mirno zaspati nazaj, prosijo, da jih ljubkujete in ne dovolijo, da bi jih zapustili... ..... Seveda bo to prešlo, ko bo otrok odraščal in se razvijal. Do takrat pa ga malo več ljubkujte, če se bo ponoči zbudil in si morda omislite nekaj prehodnih pomirjajočih prdmetov, kot je najljubša igrača ali odejica. Da otrok ne bo tako trpel, ko ga boste med spanjem pustili samega, mu lahko pomagate tako,d a: - na robček, ki ga boste dali v njegovo posteljo ali otroško posteljico, kanete nekaj kapljic sivkine dišave, ki ga bo pomirjala, - mu pred spanjem predvajate posnetek svojega glasu, ko mu berete uspavanka ali pravljice, da ga bo uspaval - mu namestite svetlobna telesa, kot so okrasne žarnice ali svetleče lunice in zvezde. - elektronsko varuško nastavite tudi tako, da bo otrok poslušal vas, kako hodite po hiši in kramljate, pa bo pomirjen zaspal, ker bo vedel, da ste še vedno v hiši itd Kašica za lahko noč - me zanima, če jo katera, ki doji, da dojenčku pred spanjem? Kaj je razlika od ostalih kašic? A je možno, da je otrok bolj najeden in zato dlje spi? No, se počasi postavljam... Prejle sem zlikala dve žehti perila, zdaj pa sedim na kavču, tipkam in namakam noge... Kako paše... Ampak bo treba počasi v mižule... Se beremo, papa
|