|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
4.10.2010 10:49:01   
3Sonček3
Nekej me še zanima, v paparici v velik receptih piše da se kakšna stvar kuha v mleku? Konkretni primer:
TROJČEK CVETAČE, RDEČE PAPRIKE IN SLADKE KORUZE
100 g cvetače
120 ml mleka
25 g sesekljane rdeče paprike 75g sladke koruze
Cvetačo denite v kozico skupaj z mlekom in kuhajte na počasnem ognju...
A to je navadno mleko 3,5? AM se ne sme kuhat ane. Torej a lahko to jed nrdit otroku staremu 7 mesecev? Recept v knjigi spada v kategorijo od šestega do devetega meseca.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
4.10.2010 12:59:09   
7lina7
IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

Nekej me še zanima, v paparici v velik receptih piše da se kakšna stvar kuha v mleku? Konkretni primer:
TROJČEK CVETAČE, RDEČE PAPRIKE IN SLADKE KORUZE
100 g cvetače
120 ml mleka
25 g sesekljane rdeče paprike 75g sladke koruze
Cvetačo denite v kozico skupaj z mlekom in kuhajte na počasnem ognju...
A to je navadno mleko 3,5? AM se ne sme kuhat ane. Torej a lahko to jed nrdit otroku staremu 7 mesecev? Recept v knjigi spada v kategorijo od šestega do devetega meseca.

v izdaji kuharica ( revija mama)  piše,da za otroke do 1 leta uporabiš mlečno formulo - ki jo pač prekuhaš. saj AM ni nič kaj druga kot prilagojeno kravje mleko... in če lahko kuhaš to,pol lahko tud AM,ali?  saj nima kaj bit...

Lin@

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
4.10.2010 13:07:40   
7lina7
aja, pa v novi mami je tabela za količino tekočine,ki bi jo naj ptrok zaužil:

starost       pijača      trdna hrana     oksidacijska voda   skupaj

0-4 mes.     620ml                                      60ml               680ml
4-12 mes.   400ml        500ml                     100 ml           1000ml
1-4 let         820 ml      350ml                     130ml             1300 ml

kako ugotoviti,da otrok potrebuje več tekočine - poglejte njegov jeziček. če je lepo rožnat,potem v telesu še ne primankuje vode.več belih oblog kot se na njem nabira, bolj je telo žejno. ( prepisano iz revije )

mene pa zanima koliko kalorij bi naj naši otroci zdaj zaužili dnevno??

< Sporočilo je popravil 7lina7 -- 4.10.2010 13:09:18 >

Lin@

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
4.10.2010 13:21:25   
7lina7
evoga! .. sem si že  sama odgovorila...

če še katero zanima :  http://www.mamadojencek.si/?p=46

Lin@

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
4.10.2010 13:55:00   
Anonimen
Samo neki bi vprašala. Kravje mleko naj se nebi dajalo do 1. leta. Kaj pa mlečni izdelki, saj so tudi iz kravjega mleka? Naš mali še ful dolgo je jogurt in skuto, pa ni nobenih problemov, akaj se torej nebi smelo dajati razredčeno kravje mleko?
Jaz recimo sem na kravjem mleku gor zrasla, nobenega aptamila ali kej podobnega (ker mami pač ni imela mleka), pa mi nič ne faliuser posted image . Res je da je bilo to 25 let nazaj, mleko od domače krave, krmljene izključno z senom, travo..., mami je rekla, da so takrat v porodnišnici dobili listek z navodili kako redčiti mleko po mesecih.

(odgovor članu 7lina7)
  Neposredna povezava do sporočila: 2655
4.10.2010 14:45:43   
plamen
3sonček3 user posted image hvala za pohvale, samo jih vračam nazaj, ker to je meni prijatelj poslal, jaz pa širim naprej, ker mi je OKuser posted image . Tisto je pa prilagojena formula ja, moja sekica tut gres na njem skuha in je ok. Jaz pa mu gres zaenkrat še na vodi, pa mal svojega mlekca notri in je..

Spanje po cepljenju - vidim da še ne podiramo rekorda, danes vstala 8x, sam pol sva vsaj do 10h spala, uspavalo deluje (beri joškuser posted image ). Drugače pa 3h po pikici driska, zvečer 38 vročina, naslednji dan še bolj mehek drekec, pa P pravi da ni v povezavi s cepljenjem, sva mogla nekje stakniti. No v soboto pa cel dan kihanje in prozoren smrkelj z noska, včeraj pa nič več. Dlesni so morda res malo bolj zatečene. Saj ponoči zajokca, dam dudo in spi dalje, sam včasi tak jok da se mi ziher življenje skrajšujeuser posted image .

Zdajle spi, sem po tleh pomila, mal zabave pol pa spet metlo v roke, Fata treba da radiuser posted image

Šesta bolezen
- bogi mišek, a je to to? Baje več ma pikic boljše je in hitreje mimouser posted image user posted image .

Mi spijemo 1,5 deci na dan, pa še kar pri meni dobi. Zdaj ga bolj silim k tako kaka, ampak se je bolje igrat s flašo, lonček mu včasih potegne včasih ne... Imam oboje pripravljeno, s kozarca pa mu kar gre sam kaj k sva pol vsa mokra.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
4.10.2010 15:48:00   
Jassika
No, midva javljava, da kljub vsemu nisva šla k P, ker sem pisala na forum pediatrija (med.over.net), pripopala zraven slikico od rdečih pikic in pravi P, da je sigurno 6. bolezen. In glede na to, da nimamo več vročine ali drugih nevšečnosti (razen izrazite sitnobe user posted image ), niti ni potrebno hodit k naši P, ker mu nima kaj pomagat. Je pa P napisala, da bo tečen še nekaj dni user posted image Tega se pa res ne veselim, ker smo danes tudi bolj malo spali, tako da sem po 4 dneh NE-spanja že čisto povožena, boga jest user posted image Važno je, da je mišek zdaj vredu in bomo šli jutri KONČNo spet ven na sprehod, saj se mi kar meša od doma bit.
Pa Plamen še kveščn in prošnjica zate...glede paparice, a to bi se dalo tudi za širšo javnost dobiti? Sej veš, jest bi tut plis user posted image user posted image

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
4.10.2010 16:33:17   
plamen
Jassika pošlji mi meil na ZS

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
4.10.2010 19:03:14   
Jassika
evo poslano plamen. upam, da si dobila, pa še 1 x hvala

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
4.10.2010 19:55:35   
plamen
IZVIRNO SPOROČILO: Jassika

Od lunke sem dobila, tvoje pa neuser posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
4.10.2010 21:52:12   
Jassika
poslano, še 1 x, upam, da zdej bo user posted image

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
4.10.2010 22:01:11   
lunka1
IZVIRNO SPOROČILO: plamen

Od lunke sem dobila, tvoje pa neuser posted image

HVALA user posted image

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
4.10.2010 23:17:51   
vekybel
Čer!
Da se malo oglasim in sicer sem zelo bolana in to od prejšnjega tedna, neko virusno vnetje imam, samo kašljem pa grlo me boli in še ušesa so se mi zaprla in slabo slišim, skratka grozaaaaaaaaa.
Drugače pa naš Marsel nima še nobenega zobeka, čakamo, lepo spi ponoči, malo je len kar se tiče puzanja, se mu ne da kaj preveč, sam dviguje ritko v luft pa glavo dol in se počaso premika naprej. Je zelo zgovoren, sam neki čeblja, poje vse kar mu skuham. Drugače pa nimam več idej za recepte kaj mu skuhat pa bi te prosla plamen če lahko še meni pošlješ recepte? user posted image

Aja pa še če slučajno katera ima kak dober recept za nadev za torto ali pa kremo? Drug teden imam rojstni dan pa bi spekla eno torto.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
5.10.2010 8:39:27   
Jessy
Dobro jutro!

Moram rečt, da vedno lepše spimo, odkar ga učim, kako spati! user posted image  Smo v fazi, da ko se zbudi, ne joče, ampak jamra in je zadovoljen, če mu dam dudo, ga obrnem na bok in malo polubčkam. To naredim enih 10_x_ user posted image  in potem zaspi. Se pravi, da hranjenje ni več potrebno, ampak le ljubkovanje. Me zanima, kako dolgo bo pa to trajalo. user posted image

Vekybel, smola, da si tako nasankala z obolenjem! Želim ti čim prejšnjega okrevanja!
Kakšen nadev bi rada dala v torto? Sadni, čokoladni?
Za sadnega ti močno priporočam mojo izumitev, ki je tudi objavljena na kulinariki. Torta je resnično izredno dobra (jo je pohvalilo kar čez 40 povabljencev na roj. dnevu), le nekaj sprememb sem naredila od takrat in sicer na boljše. Če te recept premami, povej in ti povem izboljšave.
http://www.kulinarika.net/recepti/12262/sladice/jagodno-borovniceva-torta/

Če ti je všeč čokoladna izvedba, jo jaz prakticiram na dva načina:
  1. 30 dag jedilne čokolade raztopim v 500 ml smetane (Hullalla) - te količine so samo za notranjo filo. Čez noč dam v hladilnik in naslednji dan stepem v kremo. Preprosto in zeloooo dobro. Sicer se smetana stepa kar nekaj dlje, kot če ni notri čokolade, ampak se lepo stepe. Ker je to rastlinska smetana, ji čisto na koncu primešam še kakšen deci mrzlega mleka, ki ga vmešam s kuhalnico. S tem daš smetani sočnost in nihče ne ve, da je krema iz rastlinske smetane.
  2. V stepeno smetano (hullalla) primešam nekaj žlic nutelle. Tudi tu na koncu primešam mleko za sočnost.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 5.10.2010 8:42:54 >

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
5.10.2010 11:37:23   
girl79
Čao bejbe user posted image ,

Mi imamo za sabo zdaj že drugo noč zapored, ki je bila kar OK, to pomeni 2x dojenje in še 2x jamranje oz. malo joka, ampak je skoraj takoj zaspala sama nazaj user posted image user posted image .... samo ne vem zakaj je zdaj že kar nekaj noči zapored potrebno tisto dojenje že okrog 24.00 ali 1.00 zjutraj??!!?? Poskušam zdaj čez dan, da bi imela vsaj en obrok samo GH in se doji torej "samo" še 4x na dan, pa imam občutek da mora potem tisto dojenje, ki ji ga zlobna mama čez dan odreče ponoči noter spravit user posted image user posted image

Sicer smo pa pri gosti hrani še vedno bolj na sadju kot pa čem drugem. Sem pa včeraj probala navaden jogurt zmešat z sadjem, pa je bila to prva hrana,ki jo je že prvič ko sem ji ponudila z veseljem jedla user posted image user posted image

Je pa sicer zdaj res že pravi plazilec, ni noben problem priti iz dnevne sobe, čez kuhinjo v spalnico....samo moramo pa imet zdaj v dnevni sobi sesalec kar skoz priklopljen, ker najbolj zanimive so pa itak razne smetke in drobtine po tleh user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
5.10.2010 12:03:37   
meti.v
Ola punceuser posted image
Pišem po dougem času spetuser posted image smo se namreč preselil in ni blo neta kar en mesec user posted image tko da vse za nazaj nism šla še brat.user posted image
Morm pa rečt da je Jan zelo pridn. Odkar ima svojo sobo mi prespi celo noč prej se je pa dostkrat zbujal tud po 3 krat na noč.Tko da  se po petih mesecih nespanja končno naspim.user posted image Zobkov tudi še nima, plazi se še ne sam rito dviguje roke ga pa še ne držijo,tud sedi samostojno še ne sam ob opori. No ampak vse ob svojem časuuser posted image Drgač pa je pridn z GH namreč poje vse kar mu skuham tko da mi brez problema že zamenja 3 obroke z GHuser posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
5.10.2010 13:13:01   
lunka1
mene pa zanima, kolikokrat dnevno se ŠE DOJITE??? midve z julio imava zdaj (večinoma...) 2x dnevno GH, pa se še vedno fuuuul dojiva... ponoči 2x, potem po zajtrku (kašici) hoče še joško, ker drugih stvari ne pije, ampak se samo igra (imava tisto flaško od nubija, ki kao ne poliva, ampak je vseeno vsa mokra... potem se dopoldan še enkrat dojiva, imava kosilo in do večerje se dojiva še 3x, pa za uspavanje 1x... torej 7x dnevno dojenje.... meni se to zdi ful za 6,5 mesecev user posted image

(odgovor članu meti.v)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
5.10.2010 13:47:36   
Jassika
Lunka, če te kej tolaži, midva se še vedno dojiva 4-6 x na dan, pa imava 2 obroka GH in že 7 mesecev. Če je lačna, valda ji daš joško. Super je, če maš navajeno na dudo, da ji lahko daš, če se hoče samo cartat - naš je ne mara in je mam duda user posted image No, po mojem tle ni enega pravila, ker so eni user posted image bolj ješči, drugi manj.... ne vem, mogoče bi pa probala s 3 obroki GH, če se ti zdi da se preveč doji? Sicer pa, do kdaj je sploh priporočljivo uvest 3 obroke GH na dan? Vidim, da so mnenja zelo različna - eni pri 7 m, drugi pri 9. Men je zanč (29.9) P rekla, naj počasi uvedem 2 obrok GH, ki ga mava midva že več kot 1 mesec user posted image Hm........... res ne vem no

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
5.10.2010 13:47:55   
strumf
ćav. midva z matevžem se dojima cca 4-5x. zjutraj, potem ima kosilo cca 11 GH, potem okoli dveh se dojiva, okoli petih sadje, ob osmih se dojiva za spat. in ponavadi potem še enkrat okoli petih zjutraj se podojiva.se sicer vmes zbudi, pa mu dam flaško vode, pa naredi 3-4 požirke pa zaspi nazaj. če pa je res kriza, da joka in voda ne pomaga ga pa tudi podojim, vendar nikoli ne pred tretjo uro. zaenkrat to prakticirava. ko bo pa še 3 obrok GH, pa bom malo ure zamenjala.

mamo pa ful probleme zaspati čez dan, jokamo na vso moč. skušam ga navadit da bi sam zaspal v posteljici, pa nama včasih rata včasih pa tudi po 15 min ne pa ga potem uslišim in mi zaspi na rokah, pa ga dam v posteljico. medtem ko ni nobenih problemov zaspat zvečer. se skopama, ga nahranim, dam budnega v posteljico in on brez joka stoka zaspi sam.včasih se še pogovarja, potem pa zaspi. tudi ponoči, ga ne nosim po rokah, sam zaspi nazaj. zato mi je tako čudno da podnevi pa ne zaspat in ne.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
5.10.2010 13:51:55   
Jessy
Lunka, pri nas je z dojenjem nekako takole:
- okrog 6h ali 7h
- okrog 11h
- okrog 17h
- pred spanjem
- ponoči je bilo treba enih 3x do 5x, vendar se zdaj odvajava nočnega dojenja in mi čez noč rata 1 podoj

Poleg tega ima kar 4 obroke goste hrane. Dnevno dojenje je zelo kratkotrajno, verjetno bolj za žejo in crtanje, ker lačen ni.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
5.10.2010 14:53:52   
Anonimen
No, mi smo ravno iz urgence, kamor smo peljali Nejca na slikanje glave, ker mi je zjutraj z zadnjim delom glave pribil v rob previjalne. Najprej sem ga peljala k njegovi P, pa je rekla da naj ga opazujem, pa sem rekla, da je ful počilo in da sem jst bolj ziheraš, ker glava je pa le glava in nej mi da napotnico za slikanje, da ni slučajno kaj počeno. Mali je sicer jokal na ful, bolelo ga je na otip, videla se je črtica od udarca ob rob, pa tudi bulo je dobil veliko, tako da smo šli direktiva na urgenco, kjer so ga slikali in HB nima nič počenouser posted image , samo ga je pa potrebno še opazovat. Je rekel zdravnik, da se pri tako majhnih otrocih pokaže kaj je na stvari v pol ure, drugače ponavadi ni nič resnejšega-uf sem si oddahnila!

meti: a ti ga imaš v otroški sobi? Ker midva sva ga isto hotela prestavit v otroško sobo, pa je ravno takrat začel ful slabo spati in sva mal na stran dala to misel. Ker on gre spat mal čez 8 in ko midva prideva okoli 11h spat se začne premetavati, niti normalno ne moreva ponoči naprimer na wc, ker on to kuj sliši, 5:40  ko mojemu zazvoni budilka za službo je pa konec spanja. Tako da mislim, da če bi bil v svoji sobi bi mogoče kaj bolje spal.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2671
5.10.2010 16:34:35   
3Sonček3
Tiste k mate doma že malčke z zobki, dejte mi povedat a so vaši tut kej manj jedli čez dan? Vem da se je govorilo o sitnobi in pomankanju spanca, a pri nas je danes res katastrofa od hranjenja. Mal čez 8 je pojedla 150 ml mleka, mal do 11-ih 120ml frutolina in zdej ob 16.30 150ml mleka. To je ful mal, mi smo navajeni več jest, zato sm najprej pomislna na zobke, če je možno, spi pa ful velik, midve čez dan (od 7-ih zjutraj pa do 21.00) greve spat do 4x in to usakič po 1,5 ure razn zadnjo rundo ob 19.00 spi okol pol urce max. 45minut.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
5.10.2010 17:43:48   
Jassika
Ja sonček, pri nas je mali manj jedel, se več dojil in cartal, tako da to je bil tudi en od znakov, zato ker ga je dlesen srbela, potem bolela. Veš kako sem pa najprej ugotovila, da so zobki? Ker mi ni pustil, da bi mu dlesen zmasirala, tako kot sem mu prej vedno.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
5.10.2010 17:46:08   
Jassika
pa nosečka, user posted image da Nejcu ni kaj hujšega. So čist divji ratali tile naši otroci. Jst se pri previjanju cela prešvicam, ker je naš kot vrtavka. In 1x sem ga komaj ujela, za ¸1 nogo in 1 roko mi  je visel z mize, ker se tolk prevrača. Da o butanju s petami sploh ne govorim. Prav vsako stvar uspejo izkosristit, da jim rata nevarna, a ne? Jah, vsega jih pač ne bomo mogle obvarovati user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
5.10.2010 17:53:13   
3Sonček3

Ja sonček, pri nas je mali manj jedel, se več dojil in cartal, tako da to je bil tudi en od znakov, zato ker ga je dlesen srbela, potem bolela. Veš kako sem pa najprej ugotovila, da so zobki? Ker mi ni pustil, da bi mu dlesen zmasirala, tako kot sem mu prej vedno.

Ja tut men se ne pusti več po ustih šarat pa se mi je do zdej skos pustila

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?