|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
30.9.2010 20:53:41   
pajac
Ojla!user posted image

Evo vitez spi, jaz pa hin...user posted image user posted image user posted image Smo se šli igric v šotoru pod mizo in je postalo malo pretesno za naju z user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

Ati je danes kupil igračo - ninico za dojenčka in sva jo pokazala Petru in se zmenila, da jo bo on dal, ampak, da bo zdaj nekaj časa spala z mamo... Enako je on dobil ninico, ki je dišala po meni, ker je slaba 2 meseca ninala z mano, preden je dočakala lastnika user posted image

Renesme, mene je včeraj tudi bolela simfiza, pa me v prvi nosečnosti ni nikoli... Sem komaj hodila, danes pa je ok user posted image

Rodli bomo pa v Ljubljani

Naslednji pregled pa imam 18.10 če nisem že povedala....

Smo pa danes za kosilo oz. kočerjo user posted image user posted image user posted image imeli pico, ki smo jo sami pripravili.. Peter je dajal sestavine, jaz pa sem nadzorovala količino in gibe user posted image user posted image user posted image Se mu je mešalo od veselja ko sva zalaufala multipraktik, pa pol ko sva valjala testo user posted image user posted image user posted image

Nič šibam gledat Housa, ga je moj dal na računalnik...
nočko!

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
30.9.2010 21:21:15   
bik
user posted image Rodila bom v KRANJU

NADINNE
Če boš šla v Kranj v MŠ ti bodo zagotovo še razkazali porodnišnico, če pa ne pa se dogovoriš z Leo Ahčin, jaz sem ji mail poslala.
Vama sporočim kako je bilo, ko rodimuser posted image

PESJANARKA
Iz kje pa si, ker imam tudi jaz približno enako do Kranja kot Lj.? Ampak me je kranjska porodnišnica bolj prepričala, rodile bomo pa itak vse ni važno kjeuser posted image

Glede Dianatala, sem bila pa pred mesecem še 100%, da ga bom uporabila, zdaj me je pa kar nekako miniluser posted image , ga pa baje lahko tudi dobiš tik pred porodom v kr.porod., v slučaju če se premislim.user posted image

Gibe pa tudi jaz ne štejem, moja pikica je pa itak bolj mirna, na vsake toliko časa se malo obrne in pretegne, malo zakolca in zaspančkauser posted image
Pudra nisem kupila, ga tako ali tako večina odsvetuje.
Lasje so pa začuda veliko bolj sijoči in manj mastniuser posted image
Sej ne morem verjet, da bomo že kmal držale v rokah te naše vesoljčke v trebuhu. Hitro je šlo mimouser posted image

Lp, vsemuser posted image

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
30.9.2010 21:28:34   
kapesanta
IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83
Od kozmetike imam nekaj ob Bubchen, niveje. zaenkrat je dovolj, saj menim, da je zaenkrat na začetku boljše malo manj, pol pa bom videla, pa še dokupila. Kaj puder boste nabavle?

Pri Roku so nam puder odsvetovali, pa se ne spomnim zakaj. V glavnem mi ga nismo nikoli uporabili.
Sem našla pri eni uporabnici RR (brez zamere ker citiram:
Če popudraš na namazano ali naoljeno ritko, se naredijo grudice in te dražijo kožo. Enkrat sem zasledila, da ga odsvetujejo, ker lahko pride v dihala, če preveč vehementno pudraš. Samo to se da kontrolirat. Jaz ga pri prvih dveh nisem uporabljala, ker ni bilo nobene potrebe po tem. Zdaj pri tretjem pa ga bom očitno morala; cel mesec smo se borili z glivicami, pomagal je šele Canesten v prahu (krema samo do ene točke, od tam naprej pa ni hotelo iti na boljše). Počasi bomo zaključili s Canestenom in če bo imel rdečo ritko, bom poskusila (navaden otroški) puder, ker vidim, da mu tale prah dobro dene; kreme še nisem našla takšne, ki bi mu res 100% ustrezala.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
30.9.2010 21:33:18   
lonalona
Čer,..punce!

Tako da se  zopet oglasim  zadnjič nism imel potem nič več časa prit na rač,.. potem nism imel možnosti  tko da  čas pa hotro mineva,..sej pomoje  tudi vam  čas beži ,..

Tudi  jaz  bom šla roditi v LJ,..lahko  bi šla v Trbovlje vendar nism kej veliko slišala kako naj bi bilo poskrbljeno ,...

Imela sem  24.9,..tadnji ultrazvok naj bi bil otroček težak 2110 g,..sem pa sedaj v 34 tednu,..danes pa sem imela še pregled kjer mi je dala tablete za železo ,baje  bolj salb hemogobin,..dobila  napotnice za rešilca in porodnišnico ,..naseldnji pregled pa šele 21.10, sem  mislila  da zadnji mesec  kaj  bolj  pogosto se mi zdi da  ko vas berem da imate kar bolj pgosto,..sam  to je  očitno od  posameznih  gineko. odvisno al od česa?

Vglavem zadnje čase  me  zelo  bolijo sramne kosti  in pa  kolki očitno  to vse narazen vleče,.je pa otorček že od od nuhalen  obrnjen  z glavno navzdol in baje  skoz  že  med sramnimi  kostmi ,..

Punce  vas kaj  matra  kako bo potekal porod in kako naj bi vedele da se je  vse skupaj začelo? Namreč mene  se mi zdi da na trenutke  me  kar  pograbi  panike,..user posted image ,..
Berem da nekatere štejete gibe ,..pri našemu  otročku  tega  za enkrat ni potrebno delati ker je  aktiven čez cel dan ,..po noči  ko vsatnem za  wc pa  mi da takoj  brco da se je tudi  prebudiluser posted image ,..

No danes malo več napiasala ,..jutri  vas še malo preberm kaj ste napisale,..ker sedaj  grem pa mal v  posteljo ker je bila  današnja noč zelo slaba,..aaa skoraj  bi lahko rekla da je ni bilo ,..
lep spite ,..

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
30.9.2010 21:55:28   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83
Od kozmetike imam nekaj ob Bubchen, niveje. zaenkrat je dovolj, saj menim, da je zaenkrat na začetku boljše malo manj, pol pa bom videla, pa še dokupila. Kaj puder boste nabavle?

Pri Roku so nam puder odsvetovali, pa se ne spomnim zakaj. V glavnem mi ga nismo nikoli uporabili.
Sem našla pri eni uporabnici RR (brez zamere ker citiram:
Če popudraš na namazano ali naoljeno ritko, se naredijo grudice in te dražijo kožo. Enkrat sem zasledila, da ga odsvetujejo, ker lahko pride v dihala, če preveč vehementno pudraš. Samo to se da kontrolirat. Jaz ga pri prvih dveh nisem uporabljala, ker ni bilo nobene potrebe po tem. Zdaj pri tretjem pa ga bom očitno morala; cel mesec smo se borili z glivicami, pomagal je šele Canesten v prahu (krema samo do ene točke, od tam naprej pa ni hotelo iti na boljše). Počasi bomo zaključili s Canestenom in če bo imel rdečo ritko, bom poskusila (navaden otroški) puder, ker vidim, da mu tale prah dobro dene; kreme še nisem našla takšne, ki bi mu res 100% ustrezala.

canesten puder je meni zakon... bistveno boljši od kreme..
Preden sem našla ta puder, pa sem zmešala canesten kremo z bepanten mazilom in je bilo boljše
problem je v tem da je krema na vodni osnovi, kar za te naše ritke ni najbolljše...
navadni puder pa po moje ne bo učinkoval enako... veliko ljudi, ki uporablja rokavice, mora prav pazit, da ne daje gor tiste s pudrom, ker jim roke spokajo... zato je čedalje več talk free izdelkov...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
30.9.2010 22:03:08   
pajac
glede streptokoka... test se svetuje okoli oz. po 35 tednu... Če ste ga imele v preteklosti, je metanje denarja delat test ponovno, ker je sigurno ponovno tam...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
30.9.2010 22:21:58   
kapesanta
samo ta canesten se uporablja samo v primeru glivic, drugače pa ne, tko da ga ne kupovat! V primeru glivic pa predvidevam da pediater predpiše.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
30.9.2010 22:27:12   
tejci1981
Pozdravljene!

Danes vstala spet zelo zgodaj,...zgaga mi ne da spati!
Mislim, da je tudi mali danes čutil da me nekaj muči, se mi sploh ni ekstra oglašal.

Sramna kost me danes boli ko user posted image , moram prav pazit kako hodim in se vstajam!

Masaža presedka - pri nas v MŠ (Mb) jo je priporočala,....povsod je drugače, zdaj pa vedi kaj je prav user posted image user posted image user posted image

Rodili bomo v MB!!!!

Punce lep večer še naprej, gremo mi trije spat (vidim da moj spi poleg nogometa, kar pomeni da je zadnji čas, da gremo v ležeči položaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image )

Lahko noč

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
30.9.2010 23:37:52   
ljubljana
Rodila bom v Ljubljani

Dianatal gel: kot da bi pogoltnil žlico olja, da boš lažje pojedel bananouser posted image V glavnem delajo statistiko na prvorodkah, ker nimajos čem primerjat in potem lahko totalno prilagodijo rezultate, naj pri meni naredijo test ko sem šla že trikrat rodit, pa me zanima če bo v 30 min ven padla od prvega popadka, običajno sem namreč rodila v 1 uri in pol.

Kile 8,5+

Pudra nisem nikoli uporabljala vedno kremo hladilno mazilo weleda, bepanten pa če je bila ritka vneta.

Masaža presredka nikoli prakticirala, nikoli rezana.

Canesten ni tako nedolžen, ne ga uporablajt kar tako če res ni nujno.

Gibi: ne štejem ker non stop brca.

Strah pred porodom: za enklrat še ne, ker je bilo trikrat vse ok, pa še noben ni not ostaluser posted image .

Previjalna torba DM sem jo kupila in je supre dobila sem jo pa za 19 euruser posted image user posted image user posted image ker sem uveljavla en kupon z 20 % popusta ker sem imela 190 točk. Redna cena 25 EUR

Čez en teden pa zaslužen dopust, potem pa porodniškauser posted image

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 30.9.2010 23:40:24 >

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
1.10.2010 7:38:14   
Renesme**
jutro

povem da sem še 2 v 1user posted image , sicer zmatrana, vse me boli, mali že brca...včeraj me je tako brcnil, da sem kar poskočila- auč, nimam teh izkušenj od prvičuser posted image , očitno si še prostor dela, pa si je mislu, dej tuki se mal poveči, prostor rabimuser posted image

Zdej pa tamalo v vrtec peljem

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
1.10.2010 10:25:14   
lottyka
Dobro jutro,

Renesme nikamor se ti še ne sme mudit, ti kar lepo vsaj drugo polovico Oktobra počakaj. Upam, da se ti umiri in da bolečine malo minejo.
Upam da tole raztezanje medenice in kosti z napovedjo poroda ne drži, ker potem bi jaz rodila že dva meseca nazaj, ko so se mi prvič začele kosti premikat. Tud zdej je spanje vsako noč podvig, da o boleči medenici ne govorim. Ampak vseeno nimam občutka da bom rodila. Bom počakala prej na napad gnezdenja user posted image , ki ga pri meni še ni. Je čas, da se stanovanje spet mal zasveti od čistoče user posted image .

Drugače pa punce jaz danes resno štejem gibe in rabim pomoč. Namreč ali se šteje vsak še tako manjši premik ali mora biti močen premik. Kajti prej so bili premiki kar močni, se je prav videlo čez trebuh kako miga, je mel cele akrobacije, zdej pa ne vem a tiste nežne se tud šteje, ko komaj da kaj začutiš? Upam da me razumete. Namreč včeraj je bil cel dan in noč bolj kot ne mir, vseskupaj na uč niti 5 premikov, kakšnih večjih akrobacij sploh ne. Tudi danes se še ni premaknil, tako da imam pri sebi beležko in bom delala črtice, da vidim, če je res kaj na tem al se samo meni zdi. Ker se je res ful umiril. Zaenkrat me še ne skrbi ampak vseeno za ziher jih bom čez vikend štela. Bolj preventivno kot kaj drugega, ker se mi res zdi čudno. A ure je treba tud beležit al ne? Torej, če je katera dobila točna navodila kako se to šteje, bi prosila če lahko napiše. Hvala.

Nič, grem si zajtrk naredit, sem že kar lačna.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
1.10.2010 10:31:38   
naša beba
Evo, pa sem se jaz tudi prikobacala izpod toplega kovtra. KONČNO KONEC!!!!!! user posted image user posted image user posted image KONČNO KONEC SLUŽBE!!!!!!!
Smo včeraj naredili še inventuro za predajo, šla sem sicer šele proti večeru, no, domov pa sem se privlekla ob pol štirjih... Ni več kondicije za ponočevanje. Mi je mala celo noč brcala in se pretegovala, tako da sem ene parkrat prav na glas rekla AU!

Mi bomo rodili v Slovenj Gradcu

Masaža presredka... sem se odločila, da bom sprobala, škodit skoraj ne more, če le paziš da se ne pokrempiš, če nam bo pa še pasalo zraven, pa toklo bolše.... user posted image user posted image

Kile: pravkar preverjeno +12, pa mi kr enakomerno hodilo gor

Streptokok test... js upam, da me bo G dal testirat, opomnila ga bom definitivno, na odziv bo pa treba počakat... Majchi, nisi edina, ki maš buhtlja za G.

Bolečine... sramna kost začenja tud mene bolet, čeprav se mi zdi, da imam bušija še kar zgoraj in vsaj videt ni, da bi se že kaj nižal... včasih se poćutim ko ena račka... user posted image user posted image

Me pa zmeraj bolj boli popek!!! Prav popek boli, proti večeru me pa koža okoli popka začne full srbet, prav taka stbečica kot če te kaka fajn osa piči in imaš zatečeno in se ti koža raztegne...

Grem še kaj naredit, neki položnic še plačat, pol bomo pa vidli..

Neposredna povezava do sporočila: 1587
1.10.2010 11:00:27   
ječi12
ojla

lottyka ne šibki gibi ne štejejo. more bit prou orng 10 gibov ki jih našteješ. povezani so sicer lahko,sj če jih je 10 skupi je to že konktetno oglašanje. kšnih šibkih ki se zdijo gibi se pa načeloma ne šteje. če še dons čez dan ne boš mela kšnih konkretih brc kr pejt pogledat. al pa poslušej prek AS kaj notri dogaja če maš.
drugače pa mal požokaj,pojej kšno čokolado,pejt po stopnicah pa da vidš kaj bo.

js gibov ne štejem ker jih dobim tolk da vem da je use ok in so čez cel dan.

presredek.se ne grem matrat.sm bla prvič šivana.če bom še enkrat pač bom-mala cena za novo zdravo bitje.

puder ne upabljam in tut ne bom.

RODIM V LJUBLJANI

drugače sm mela pa včerej pregled in smo obrneni na glavo. dobila sem napotnice za rešilca in P. težki smo 2100g obseg glavice 31,5cm. uglavnem direkt po regelcih glede mer.
sm pa js povedala da me je v žlički tiščalo in mi je dala pregledat kri. dons sm jo dala. v ponedeljek zvem kaj pravijo rezultati. če bo treba na pregled v P potem bom pač mogla it. drugače bom pa mogla pazit kaj jem in kako jem ker je mali ful visoko in me mogoče pač brca tja. ne vem. upam da bo ok.
urin je bil ok.
aja vse skp sm se pa za 7kg do zdj zredila.nekak še kr.

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
1.10.2010 11:38:10   
lottyka
ječi hvala za pojasnilo. Sem preverila z AS in srček lepo bije. Ni pa to prvič da se je za dan ali dva umiril, tako da me ne skrbi preveč ampak vseeno če tako poudarjajo teh 10 gibov bi rada vedela da jih je sigurno. Bom beležila samo večje gibe. 

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
1.10.2010 11:41:04   
penelopa1
Ojla user posted image
Za danes je spet napovedan dež...ojoj zaradi tega sum tolk zaspana user posted image sicer včeri sem dobro spala ampak bebika je začel zdaj brcat vse bolj močno...ojoj naverjetno bomo dežurali po noči user posted image .
Jst grem roditi na Ptuju.
Kile: za zdaj +11kg...kak bo do koncauser posted image

Strah pred porodom: zadnje čase ful razmišljam pa še sanjam...nevem prvič mi je in nevem kaj naj pričekujem...berem i poslišim ostale ženske ampak pri vsako je različno a ne.

A ste že razmišljali če boste rabili pomoč po porodu? Mogoče pride na pomoč mama ali tašča?
Jst sem se odločila da ne rabim nikogar razen svojega moža in upam da ni bo uspelo sama vse zrihtat.

Lep dan želim vsem pa še lep vikend....user posted image za vsem.

< Sporočilo je popravil penelopa1 -- 1.10.2010 11:42:16 >

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
1.10.2010 12:29:30   
maa2010
zdravo punce,

meni pa se danes prav nic ne da, imam obcutek, da se me loteva prehlad. Cutim neke vrocinske vale v glavi, kot da bi imela vrocino, a ko si potipam celo je ledeno, potim pa se vseeno. user posted image

Kje se skriva ta soncek danes? Se mojemu kosmatincu user posted image se samo spi...

Uzvajte in lepo bozajte svoje busije!

ps: Stetje gibov -ne stejem vsak dan, moja razpredelnica ima kar nekaj praznik kolumn; preverim pa z AC, ce se mi zdi, da otroka nisem dobro cutila tisti dan, je pa sigurno kak dan, ko je user posted image manj aktiven.

(odgovor članu penelopa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
1.10.2010 12:38:03   
maa2010
Strah pred porodom - niti ne, bolj pred kaksnim nepotrebnim posegom s strani nasih "zdravilcev" ...

pomoc po porodu - o tem sem tudi jaz razmisljala, samo imam obcutek, da bi mi bili bolj v napoto kot v pomoc user posted image Ok, kosilo, kaksno sesanje in brisanje prahu ne bi bilo odvec, ker moj vidi prah 1 teden kasneje kot jaz user posted image
moski in hisna opravila a se mi samo zdi, da jih njihove mame niso vzgojile v duhu pomoci pri gospodinjstvu?! A so to videli pri svojih starsih, mama itak vse naredi, da jih sedaj vecina ne migne prsta in kao nimajo casa? Sonchek, vsa pohvala tvojemu, da ti toliko pomaga. Moj je dolgo sam zivel, sam zase kuhal, pral, brisal prah, ipd. pa se mi vseeno zdi, da pa v skupnem gospodinjstvu minimalno pomaga.

malo sem sla off topic, a se mi zdi kar pomembna tema, ker bomo po porodu ja tezko vse isto kot prej delale, ali se motim?

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
1.10.2010 12:40:04   
malajka84
Dan punce...mal se oglašam, velik ne kr ni časa sm dans vsa leteča, med nogam me pa boli k hudič...pa sej bo..še 33 dni:)

Neki me zanima, ne vem a smo že govorile o tem al ne...pč moj spomin je bl bogi zadne čase:) ZAnima me kje/kako se uredi davčna št, pa zavarovanje za otročka? Rojstni list majo na občini al ga tud mi dobimo al mormo it tja iskat?
Pa še glede avrčevanje, boste odprle račun za svoje bebike? Se kje bl splača k kje drugje?Uf kakšn uprašanje:)

No lepo se mejte kljub sivemu vremenu

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
1.10.2010 13:03:58   
november2010
Hej hej!

Se še jaz javljam, sem malo kasneje danes v službo prišla, pa sem mela tolk enga dela, da sem šele zdele do RR priklikala.....
Sem pa danes zelo user posted image user posted image , namreč moja stara mama ima tumor v glavi in se ji stanje drastično poslabšuje, sem bila danes zjutraj pri njej, pa je res že čisto na koncu user posted image user posted image So bile pol tudi negovalke pri njej pa so rekle, da s tako hitrostjo poslabšanja zna bit da tudi vikenda ne bo preživela..... Pa sej je najbrž bolje tako, kot tako mučenje kot ga zdaj preživlja je najbolje da se čimprej konča in da v miru zaspi..... ampak se pa človek takole ob bolezni res počuti popolnoma nemočnega, ker dejansko ne moreš narediti nič. Moja mama prej popolnoma aktivna, zdrava, zdaj pa v parih mesecih takole....

Strah pred porodom - ga nimam, pa ne zato, ker bi že enkrat rodila, ker po pravici povedano se ne spomnim čisto nič! Ne spomnim se kako je blo občutiti popadke, ali kako je blo ko je voda odtekla, kaj šele da bi se vsaj približno spomnila bolečine.. pri meni res drži tisto, da takoj po porodu vse pozabiš :) Tak da v bistvu nimam pojma kaj me čaka.... :) Ampak jaz vedno pravim - še vsak je ven prišel :) Lepo delaš kot ti rečejo sestre, predihavaš popadke in to je to :) Pa tokrat bom imela še možeka ob sebi (prvič sem bila sama), tako da bo sploh super user posted image user posted image

Pomoč po porodu - pr men se je tašča že par mesecev nazaj prijavila, da bo po porodu vzela dopust, da mi bo juhce kuhala :)))
Pa tudi možek bo koristil očetovskega, tako da nam bo sploh luštno.

Stetje gibov - ne stejem, ker imam razgrajača v trebuhu. Že v času tega pisanja je vsaj 5 prevalov naredil :)

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
1.10.2010 13:04:54   
Renesme**
dokumenti-
-Matičarka v bolnici vzame podatke, zato moraš imet s seboj potrdilo o očetovstvu, poročni list...potem pa rojstni list dobiš domov, zdej če nista poročena dobiš 2 rojstna lista, prvega brez očeta- da ne bo panike..
- davčno dobiš tudi po pošti v roku 1 meseca
- zdravstveno zavarovanje uredi eden od partnerjev v službi, nese rojstni list od otroka, ostalo uredijo v službi, dokler nimaš kartice, dobiš en lisz od ZZZS oz. velja od matere zdravstvena kartica!
- varčevanje- tud rabiš rojstni list (če nimaš še osebnega dokumenta), pa davčno mislim da....jaz bom to šele okol 1 leta rihtala, ne prej.
- otroški dodatek- vlogo se more oddati v 90 dneh po rojstvu (ne 3 mesece- jaz sem to prvič naredila...ja šla sem zadnji dan in je bilo 91 dni po rojstvu, mi je šla na roko in štemplala za 1 dan nazajuser posted image )

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
1.10.2010 13:09:46   
november2010
Rodila bom pa v LJUBLJANI

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
1.10.2010 13:13:54   
Renesme**
štetje gibov

to je zame cela znanost....

eni pravijo 10 gibov čez cel dan, to šteješ premike, zdaj če brca 2 min skupaj se to šteje baje kot 1 gibuser posted image ....potem pa še drugi, ki pravijo, da se moraš uležt, umirit in v 2 urah našteti 10 gibov- to se pa šteje vse...pa da moraš vedet kakšen ritem ima beba, da ne šteješ ravno takrat ko veš da ponavadi spi....pa če so ful odstopanja od dnevnega ritma....sej pravim znanost, če bi jaz na vse to gledala 1. bi bila vsak drugi dan v P

zdej če bi jih jaz v torek štela bi bilo za user posted image , pa sem že ugotovila, da ima že ene 3,4 tedne ob torkih počitekuser posted image , no včeraj se je potem tako pretegoval, brcal, naenkrat spodaj z rokami nekaj dela in pa z nogami pod rebra...auč...bolj nežni gibiuser posted image  kje že, kdaj že?? Mene vsak dan bolj močno brca, takrat ko brca...

Je pa tako, ne se zanašat na to, da se otrok pred porodom umiri, prvič je tamala na dan poroda najbolj brcala, še med popadki in v porodni sobi....tolk o temuser posted image , sem babici v P med CTG-jem rekla, da verjetno niso pravi popadki, ker je tamala ful živahna...pa je rekla v smehu, da so to zdej moderni otroci in niso "by the book", na koncu sem čez slabe 3 ure rodila!

Neposredna povezava do sporočila: 1597
1.10.2010 13:14:53   
Renesme**
november2010- user posted image  drži se, vem pa da ni lahko!

Neposredna povezava do sporočila: 1598
1.10.2010 13:22:14   
lottyka
November2010 user posted image user posted image user posted image mislim da ni besed, katere bi ti lahko pomagale. Drži se.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
1.10.2010 14:12:12   
škorpijonček_
Ojla,

da se na hitro javim, potem pa brat, ste ble spet pridne, od včeraj tolk napisaleuser posted image .

Danes imela pregled, voda, kri, železo, cuker...vse bp...od zadnjega pregleda, dobila 1,4 kg več. Srčka smo slišali, omenila sem, da mi full trebuh otrdeva, pa je rekla, da bo treba začet mal počivat. Hja, pa bomo mal več v horizontali od sedaj naprej.

Naslednji pregled 15.10., verjetno bo tudi UZ, bi rada mal pogledla kako bebica leži.

Sem bila pa prej v NKD, pa imajo za 12€ take full lepe plišaste kombinezončke z ušeski, imam celo eno slikco tud v albumu, če ktero zanima.

Zdaj pa kuhat naprej, peče se mi krompirjeva musaka, pa rdečo peso bomo imeli poleg.

Aja, rodila bom v Celju, če me seveda kje na poti drugje ne prehiti user posted image , no upam, da ne.

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?