Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 13:49:24
|
|
|
|
september1
|
pozdrav še od mene po dolgem času. se bolj malo javljam ker je lepo vreme in smo veliko zunaj. SBDJ ostani pozitivna naprej. tudi jaz sem vzela narkozo za punkcijo.jst sem bila skoz na bolniški. vsem ki ste v postopku želim 100% uspeh. jst vam povem otroci spočeti v ambulanti so zelo pridni. vsaj naš Lin je tak. morm ga mal pohvalit. športnica vso srečo jutr na UZ. dreyči no pa da vam pokažem še našga korenjaka. zojatisa najbolje je da pokličeš v ambulanto in poveš. sma pa zadnič z bebo75 govorile in sma se zmenle da se je nujno potrebno dobit na kavici. je že več kot leto dni od zadnjega srečanja.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 14:17:05
|
|
|
|
zaljubljena23
|
iiii kako je lubani vaš Lin, september
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 15:30:58
|
|
|
|
september1
|
zaljubljena hvala, bo tvoj dojenček tud cukrček čeprav je bila spontana zanositev
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 15:50:34
|
|
|
|
zaljubljena23
|
v to sploh ne dvomim
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 18:50:40
|
|
|
|
SBDJ
|
September 1 : Res je pravi lepotec mali Lin Talika, September : Jaz sem do sedaj vse postopke normalno delala in po punkciji in po transferju, zdaj sem se pa odličila, da če nama bo uspelo bom po vsej verjetnosti kar na bolniški. Sicer imam pisarniško delo je pa prisotno kar nekaj stresa, tako, da bom vidla. Zelo rada hodim v službo, po drugi strani me je pa strah, da si nebi kaj očitala, če bilo kar koli narobe. malo sem smotana, kaj ? Govorim pa še pri punkciji nisem. :-) Zdaj sem bom pridno špikarala, potem bo čas naredil svoje ... je morda še katera v skupini 30? bodite fajn bodite fajn
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 21:09:05
|
|
|
|
športnica
|
SBDJ dobrodošla. ti si pa res že imeča vse kar je... dobra si ...jst že držim pesti. tale MB je super. iz kje pa si? Ljubljana? september, lepe slikce, ponosna mami ane? upam da kmalu pridemo tudi ostle do naših sončkov. jaz imam jutri UZ, čist sm že napihnjena, vse me že boli, upam da jih je veliko, rastejo in bo jutri STOPka. sporočim. do takrat pa vse lepo.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 21:29:25
|
|
|
|
špica84
|
Dobro opravi jutri športnica,naj jih bo čim več in da bojo že dovolj zreli da pade stopka
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 21:50:24
|
|
|
|
zaljubljena23
|
športnica, veliko sreče jutri
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 21:59:42
|
|
|
|
pikachu
|
september pravi sonček je tvoj Lin. športnica držim pesti da jutri pade stopka.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.9.2010 23:36:47
|
|
|
|
SBDJ
|
Športnica: ja nekaj km imamo že ta seboj. Nimaš kaj, tako je bilo namenjeno. Drgače sem Kamnika-20 km iz Ljubljane. Pravijo, da so tu v Mb res dobri, zato sva se odločila, da poskusiva. Prej sem bila pri dr. rešu. jutri ti želim vso srečo....
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.9.2010 8:38:06
|
|
|
|
talika81
|
iii, september, pravega lepotca imaš doma. in še priden je povrh vsega ... kak fajn. sej je prav, da ste čimveč zunaj, zdaj ko je še lepo vreme. športnica, srečno danes na UZ in javi, kako je šlo. ja, nujno bi se morale dobiti spet na eni kavici. da spet en malo poklepetamo in se nasmejemo.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.9.2010 8:46:21
|
|
|
|
latka
|
Jutro! Eno vprašanje na hitrco:ste ve tudi imele izcedke med jemanjem Femodena pred postopkom?Jaz sem jih namreč začela jemati prejšnji teden, pa imam še vedno izcedke, ki ne nehajo!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.9.2010 8:59:24
|
|
|
|
lučkamučka
|
Hej jaz trenutno jem Femoden....izcetkov nimam, imam edino ful močen beli tok in občasne slabosti ob večernih urah....tak da me prav zanima kaj bo ko se bom začela špikat....jaz na tvojem mestu bi poklicala v ambulanto in vprašala
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.9.2010 9:05:56
|
|
|
|
latka
|
Že na posvetu mi je G dejala, da so možni izcedki med jemanjem in da naj takrat povečam dozo in ko izcedek izgine jemljem naprej kot ponvadi, samo se bojim da mi ne bodo do 10.10. zmanjkale tabletke!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.9.2010 9:37:20
|
|
|
|
talika81
|
latka, jaz sem tudi imela izcedke. ampak so se pol umirili, ko sem nehala jemati femoden in sem se začela špikat.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.9.2010 15:13:33
|
|
|
|
športnica
|
evo mene. danes STOPka, v nedeljo punkcija. me pa mal bega, ker je slika povsem drugačna kot v prvem postopku. folikle imam velike od 10, 13, 16, 17, 18, 22. A ni to nekam velika razlika? zakaj do tega pride? jih je pa skup samo ene 6 komadov. prvič jih je bilo cca 11. sej vem kvaliteta je važna, no sej bomo vidli. zdravnica je rekla naj ne primerjam s prejšnjim postopkom, itak ni bilo nosečnosti. še vprašanje? a je možno da mi tale 22 poči, k je že zdej tako velik? se kej spoznate? jst sm tam vse pozabila vprašat. upam da do nedelje, še kaj zrastejo in se prikaže še kak. kaj že? pivo morm pit ane?
< Sporočilo je popravil športnica -- 24.9.2010 15:14:25 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.9.2010 15:16:29
|
|
|
|
športnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: latka Jutro! Eno vprašanje na hitrco:ste ve tudi imele izcedke med jemanjem Femodena pred postopkom?Jaz sem jih namreč začela jemati prejšnji teden, pa imam še vedno izcedke, ki ne nehajo! latka izcedki so normalni. sem jih imela prvič in v tem postopku. prvič le kak teden dni, v tem postopku pa kar cca 14 dni skupaj in zato tzudi ko sem nehala jemati nisem dobila menstruacije. je zdravnica rejkla da nimam od kje še dodatno krvavet. tko da ne skrbi, vse OK. tudi če je vmes malo sveže krvi je OK. pa srečno
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 25.9.2010 14:15:40
|
|
|
|
SBDJ
|
Tudi sama sem na femodenu, pa nimam nobenih posebnih izcedkov-morda malo več belega toka. Zdaj jemljem že diferilin in se počutim čisto normalno. Zaenkrat ne čutim nobenih sprememb . Edino kakšen dan imam prebavne motnje :-) in vedno kadar si dam inekcijo, mi na mestu kjer še špiknem nastane manjša rdečica,ki me zelo srbi, nato pa v eni uri izgine ...verjetno tako kot pri otročku, ko ga cepijo :-) Latka: če ti bo zmanjkalo femodena ti ga dam lahko jaz (dobila sem ga 3 škatlice, jutri vzamem zadnjo tabletko, tako da mi je ena cela še ostala) športnica: katera zdravila si pa imela ? Držim pesti, da boš imela jutri čim boljše rezultate Prvič sem v tako dolgem postopku, pa me zanima : koliko dni po zadnji tabletki femodena naj bi dobila menstracijo? Sem pa sedaj v čet naročena na UZ in dobila bom nadaljna navodila za jemanje Gonala . skratka zanima me kaj bodo gledali na UZ? Upam, da vprašanje ni preveč butasto :-) ponavadi sem začela postopek 2 dan redne menstruacije ,,,
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 25.9.2010 15:51:13
|
|
|
|
športnica
|
SBDJ imela sem diphereline in gonal f. hvala za pestke, bodo dobrodošle. načeloma dobiš v parih dnev po zadnji tabletki. jsz sem v prvem postopku dobila že na dan zadnje tabletke. v tem postopku pa sem imela prej toliko izcedka, tako da ko bi morala dobit menstruacijo ni bilo nič več za krvavet kake 3 ali 4 dni pa boš sigurno dobila. na UZ ti pogledajo jajčnike, sluznico itd. in če si že dobila menstruacijo pričneš naslednji dan z gonalom. po jemanju gonala je pa hitro punkcija. jaz bom obakrat imela na 10 dan od prvega gonala. če kdo rabi femoden imam tudi jaz še dve škatlici.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 25.9.2010 16:29:56
|
|
|
|
drejčy
|
Tak punce od moje punkcije se je vseh osem celic oplodilo s tem da sta me danes dva zarodka počakala .Vstavila pa sem si enega,enega pa smo zamrznili .Sem ful vesela saj vem in sem prepričana,da bo iz tega postal čudovit otročiček,...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 26.9.2010 10:11:28
|
|
|
|
talika81
|
IZVIRNO SPOROČILO: drejčy Tak punce od moje punkcije se je vseh osem celic oplodilo s tem da sta me danes dva zarodka počakala .Vstavila pa sem si enega,enega pa smo zamrznili .Sem ful vesela saj vem in sem prepričana,da bo iz tega postal čudovit otročiček,... zdaj pa le grej tvojo pikico in počivaj. ampak živi normalno življenje naprej. jaz sem že tisti dan, ko sem imela ET, šla na kar dolg sprehod. mi je ful pasalo. tudi drugače sem vse delala, razen seveda dvigovala nisem preveč težkih stvari. ker če se ima namen zarodek vgnezidt, se bo vgnezdil. močno, močno držim pesti, da nam boš lahko sporočila veselo novico. SBDJ, čisto odvisno od vsake posameznice, kdaj so dobile po koncu jemanja femodena. jaz sem dobila dva dni po zadnji tabletki. ampak nič se ne sekiraj, če je ne dobiš tako hitro. je tudi normalno, če jo npr. dobiš šele kak 5. dan. boš pač začela kasnej z gonalom. po tem, ko se začneš špikat z gonalom, imaš v roku 10 dni punkcijo. ponavadi je tako. ampak vse je odvisno od tega, kako boš reagirala na zdravila. večina punc v MB dobi Gonal F. nekatere imajo tudi druge, sam večinoma dobijo gonal. športnica, tudi zate. sem zelo vesela. pa ne se sekirat glede števila foliklov. jaz sem jih na koncu imela 6 in vseh 6 se je lepo oplodilo in pol lepo razvijalo, tako da so mi jih lahko 5 zamrznili. lahko se zgodi, da poči. meni ni, pa sem tud imela en al dva folikla velika mislim da 22. pa je bilo vse vredu. zato pa si daš stopko, da se folikli lepo do konca razvijejo in da verjetno ne počijo. srečno na pukciji. jaz pa sem dans menjala garderobo. včeraj nisem imela časa, ker so nama montirali kuhno v najinem stanovanju. sem ful vesela. je spet malo lepše videti najino gnezdece.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 26.9.2010 11:08:12
|
|
|
|
zaljubljena23
|
drejčy naj te čez dobrih 14 dni razveseli en velik plusek
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 26.9.2010 12:50:34
|
|
|
|
SBDJ
|
drejči : držim pesti, da zagledaš športnica : sporoči kako si danes uredila? mislimo nate.... kako pa je v Mb? verjetno narediš test doma in če je pozitiven daš verjetno kri, da ti zmerijo beta hsg? punce moje še nekaj me zanima. Pri nama je problem azoospermija,zato bodo partnerju delali punkcijo. Do sedaj mu je dr. Reš delal biopsijo mod, a tu v Mb so rekli, da ga ne bodo mučili in da bo imel punkcijo. Enkrat so mu jo že delali, da so videli če ima seme in so dobili plavalčke. Saj verjetno mi dobo še enkrat povedali kako in kaj, vendar verjetno mora biti 3 do 4 dni prej brez spolnih odnosov? Delajo punkcijo iz enega moda ali iz obeh? Mora potem kakšen dan počivati? Kakšne imate pa vi izkušnje z punkcijo ali biopsijo mod?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 26.9.2010 14:20:50
|
|
|
|
športnica
|
drejčy super za pikico in zamrznjenčka . držimo pesti, da se prikaže plusek in za zdravo mirno nosečnost. SBDJ, glede punkcije mod in biopisej nevem čisto nič. je pa verjetno enaka absistenca 2 do 3 dni pred punkcijo, tako kot če da sam seme. test lahko seveda delaš doma, sicer pa na dan transferj dobiš navodila kam in kdaj moraš pri na krvni test. ponavadi daš kri 14 dni po transferjuob ob 8h zjutraj in prideš po rezultate ob 12h, ko greš na pogovor z zdravnikom. jaz sem imela danes punkcijo, pridelala 8 celic. zdej pa upam da bo vse OK in da me pričakajo lepi zarodki. je bila pa kar gužva, ob 12h ko sva odhajala, so v čakalnici še kar čakali. torej jih je bilo več kot 13 punc. res veliko. talika si imela prav, sem mislila da jih bo še manj, kakšnih 5 ali 6 max. hvala ker ste mislile name punce. zdej grem pa spat, sm čist konc. že ob 6h vstala
< Sporočilo je popravil športnica -- 26.9.2010 14:33:53 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 26.9.2010 14:23:12
|
|
|
|
špica84
|
iiiiiiiiiiiiii športnica naj se vse lepo oplodijo in naj te pridno pričakajo
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.