Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 10:02:22
|
|
|
|
tix
|
Mene pa zanima glede kopanja - tiste ki ste po kopanju dale kapice do kdaj jih mislite gor dajati. In pa voda do kdaj je dobro da je res 37?
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 11:15:59
|
|
|
|
DanijelaNeli
|
TIx...ravnokar sem okopala Noemi.Glede kapic pa jst mislim,da dela vsak po svoje.Odvsino tiudi od dolžine lask.jaz sem pri Nelici dajala ene pol leta kapico na glavo,potem ne več.KEr pa je imela že dolge laske sem ji potem začela sušit s fenom,seveda na manjšo temperaturo in nizko stopnjo. Pri temperature vode...dokler se kopamo v banji,dam vedno termometer v vodo.Potem ko bom pa prešli na tuš in bomo sedeli v tistem fliperčku,pa tako oceniš vodo,da ti je nekako primerna za otročka.Čeprav ta moj fliper ima odzadaj baterijski senzor temperature vode in pokaže če je ta prava.
< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 16.9.2010 11:17:41 >
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 13:59:28
|
|
|
|
petrca2507
|
Jst dajem Niki vedno kapico na glavo po kopanju, ker ima za dojenčka kar dolge laske in ne želim tvegat kakšnega vnetja ušesk ali prehlada. Kopava se vedno zvečer okoli 20h, po kopanju sledi masaža in potem še hranjenje. Vse skupaj traja dobro urco in na koncu samo še zaspi. Glede temperature vode: še vedno uporabljam vodni termometer, ker se sama tuširam in kopam v zelo vroči vodi (med 40 in 43 C), kar je za dojenčke malo preveč.
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 14:00:24
|
|
|
|
petrca2507
|
Aja...še glede BioGaia kapljic. Nika je po njih imela hude krče, zato sem ji nehala dajat. Tudi z AD3 kapljicam bova še mal počakale, ker jo preveč zvija po njih.
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 15:25:16
|
|
|
|
nagaja28
|
mi smo iz pregleda , naše mere pa so se popravile za 1330g in 3 cm, tako, da imamo sedaj 5630 in 60cm pri 2-eh mesecih.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 16:24:57
|
|
|
|
đanika
|
iii kak lepo pupika tvoja princeska ve kaj je dobro . Jaz sem pa spet začela krvavet pa mi ni jasno kaj je to . Po prvem porodu nisem bila bolana 8 mesecev zdaj pa kr neki. Sem kr jezna. Tudi mi danes samo jokamo. Ob 2h zjutraj se je začelo in še kr traja...uf komaj čakam, da je noč da gremo spat. Otroški dokladi, če sem prav razumela bi sedaj morali dobiti nakazano za 2 meseca vlogo oddala 16.avgusta? lp
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 16:59:35
|
|
|
|
buškolinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: nagaja28 mi smo iz pregleda , naše mere pa so se popravile za 1330g in 3 cm, tako, da imamo sedaj 5630 in 60cm pri 2-eh mesecih. lepe mere mi smo tudi ravno nazaj z druge posvetovalnice in imamo 4870g in 57 cm...saj je prav, da so punčke bolj drobne od fantkov, kajne Pilotina - naj ti sporočim odgovor: naša pediatrinja nam je "strogo" odsvetovala kakršnokoli spanje na trebuhu (tudi pod nadzorom ali celo na tvojem trebuhu), ker naj bi bilo ravno to vzrok za smrti v zibki (najpogostejše so do 6 meseca, vendar se dogajajo celo do enega leta), ker baje ne moreš videti, kdaj otrok neha dihati. No, sem prepričana, da se bo naša Valentina kar hitro začela pritoževati, ker je na trebuhu zares uživala...ampak pediatrinja je le pediatrinja...bomo jo poskusili kako drugače navaditi, da zaspi
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 21:50:03
|
|
|
|
.tojeto.
|
Pozdravček. kapica - jaz je nikoli ne dam, ima že kar dolge lase in mu jih kar lepo s fenom posušim - se ga je navadil že, ko sva imela težave z uneto ritko in mu jo zato vedno sfenam , da je popolnoma suha, se prav nič ne pritožuje. Upam, da ne delam narobe. Temperaturo vode pa vedno preverjam, tudi kopalnico vedno dobro segrejem. Koliko jih pa ve oblačite za nočno spanje - jaz mu dam bodi in žabice, čez pa pajacek iz pliša, potem pa ga pokrijem s toplo dekico. V sobici ima 20 stopinj. Pa se sprašujem, če ni mogoče preveč? Rokice pa ima kljub temu mrzle. Danes sva imela pa pred spanjem en hud izpad joka, revček je kar cvilil, ene pol ure, potem tudi pojedel ni skoraj nič. Sedaj pa čakam kdaj se bo prebudil. Se je pa to zgodilo že dvakrat, ko sem mu dala AD3 kapljice (samo eno) in bom sedaj kar počakala, ker se mi čisto preveč smili. Ali mogoče katera ve, kje se da ugodno kupiti kakšen dober (lahek in tople) kovtrček, ker jaz ga še vedno pokrivam z dekico in vem, da bo počasi pa res treba en dober kovtrček priskrbet. DanijelaNeli - zadnjič si enkrat omenila, da je mala zaspala v gugalniku in si jo potem prestavila - ali misliš, da je zelo škodljivo, če bi v gugalniku prespal kakšno urico - moj sonček namreč zelooo redko zaspi drugje, kot v vozičku ali na rokah in ko mu je zadnjič uspelo zaspati v gugalniku sem ga kar pustila tiste pol urice - sem pa podložila ležalnik tako, da je bil skoraj vodoravno. No, sedaj bom pa poizkusila ujeti kakšno urico spanja, predno se navihanček zbudi.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 22:07:33
|
|
|
|
buškolinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: .tojeto. Koliko jih pa ve oblačite za nočno spanje - jaz mu dam bodi in žabice, čez pa pajacek iz pliša, potem pa ga pokrijem s toplo dekico. V sobici ima 20 stopinj. Pa se sprašujem, če ni mogoče preveč? Rokice pa ima kljub temu mrzle. jaz jo imam široko povito (kar verjetno dodatno greje), potem pa čez pižamico (z dolgimi rokavi in hlačami), pokrijem jo pa s kovterčkom...v taki opravi ima celo rokice tople aja, v sobi je pa cca 21 stopinj
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 16.9.2010 22:20:58
|
|
|
|
petrca2507
|
Jaz imam v sobi med 18 in 20 stopinj, Nika pa ima na sebi pampersko in pižamo (pajac z dolgimi rokavi in hlačami) iz pliša. Potem je pa najprej povita s tanko dekico, čez pa pokrita s prešito odejico. Čez rokice jo tesno povijem, ker ponoči preveč maha in sama sebe zbuja. Tko pa spi po cca. 6 ur v kosu. V takem povijanju ima tudi rokice tople. Sem pa opazila, da ji veliko bolj paše spati v hladni sobi, kot v topli. Tiste, ki otročkom sušite lase s fenom...kako pa jim ušeska čist posušite? Mene je najbolj tega strah, da bi zaradi mokrih ušesk kaj staknila. Zato ji dajem na glavico čist navadno kapico. tojeto...Niko je tud zvijal po AD3 kapljicah. In tudi samo po eni kapljici. Zato sem se odločila, da bom počakala do 3. meseca in ji potem začela dajat.
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 9:16:26
|
|
|
|
DanijelaNeli
|
Jutro... Vreme je prav za spanje primerno... ...Ta mala pikica spi..ta velika pa je v vrtcu... Ob 7h smo imeli spet minute jokanja...ampak ni bilo tako hudi kot včeraj...Sem jo podojila,in dala kamilice...potem je zaspala,jaz pa sem zmanjkala za 15 minutk,ko sem Neli v vrtec peljala... .tojeto.-Odvisno kakšen ležalnik imaš.Moj nima stopenj,da bi ga dala skoraj v vodoravni položaj.Pa tudi je imela glavico na ravnost,tako,da sem jo preložila na kavč. Glede AD3..mi bomo jih bomo začeli jemat tamo po 3.mesecu. Oblačenje za spanje...jaz sem ji danes dala plišaste žabice in odspodaj ima bodi dolg rokav.Tako je bila parkrat oblečena. Če ne je bila vedno v navadnih žabicah in bodiju. Kupla ji bom pa pižamice iz velurja iz 3suisses.si in odpodaj dala bodi.Naša soba pride pozimi dokaj hladna,če ne še prehladna.Bomo videli kako bo. Glede prešitih odejic...jaz imam dve od Odeje in so mi res super.Zaenkrat jih še ne uporabljam.Ampak bom kaj kmalu,če bo res tako ohladilo... Glede mrzlih rokic...dojenčki jih imajo več ali manj mrzle.Če pogledaš kakšen krat imajo tudi prav bolj blede barve in vidiš tiste male kapilare..to je zaradi prekrvavitve. Če ti spi v kosu toliko ur in je tako oblečen,mu je očitno vredu.Čeprav si ga pomoje že navadila,da je malo več oblečen.Za moje pojme.Bi bil dovolj bodi in pajacek.Saj imaš dovolj visoko temperaturo. Otroci so tako prilagodljivi in kakor jih navadiš...
< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 17.9.2010 9:24:32 >
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 9:20:58
|
|
|
|
.tojeto.
|
No, potem smo tam nekje pri oblačenju - jaz ga malo bolj napravim in malo manj pokrijem. Povijanje pa pri nas ne pride v poštev, ker se vedno zgužva tako, da se z boka prevali na hrbet, roke pa obvezno nad glavo, pomaga edino, če mi uspem rokavčke povleči preko rokic. Kapljice bom pa tudi jaz sedaj pustila na miru do najmanj treh mesecev - to je že čez dobra dva tedna - joj kako čas beži. Ponoči se je pa naš škratek zbudil še eno uro kasneje kot običajno, kljub temu, da zaradi krčev ni skoraj nič povečerjal - mi ni nič jasno.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 9:25:08
|
|
|
|
.tojeto.
|
DanijelaNeli: imava enak ležalnik - sem ga na sprednjem delu podložila z eno visoko vazo in je ostal v precej ležečem položaju. No, pa saj ne pričakujem, da bo prav velikokrat tako zadremal -je bil res en bol izjemen primer. Hvala za nasvet glede prešitih odej, bom pogledala.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 9:29:09
|
|
|
|
DanijelaNeli
|
Rokice pa so itak vedno proste..nikoli jih ne bi povijala. Tudi mi jih držimo v zrak... Temu rečejo,če ima otrok rokice v zrak pri spanju,potem mu nič ne manjaka,..kot,da je vse vredu.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 9:31:47
|
|
|
|
.tojeto.
|
No, potem naj jih pa kar ima v zrak - bodo pač malo hladne .
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 10:24:52
|
|
|
|
pilotina
|
đanika...revčki tudi vi ...meni je to tko čudno...so dnevi, ko sploh ne vem, da je z mano...včasih pa tak jok, da ne vem kaj naj...jaz si tpo razlagam tako, da imajo svoje dneve tako kot mi, ki smo enkrat slabše drugič boljše volje buškolinka...hvala, čeprav mo odgovor ni ravno všeč, ampak kaj čmo jaz sem ga ravno okopala in sedaj spi na meni...kapico pa mu dajem, ampak jo po dobri uri vzamem dol, ker je ne prenese, saj se ful spoti...ponoči ga pa oblečem v bodi z dolgimi rokavi in bombažne hlačke s tem, da sem na obali in imamo v spalnici bistveno več stopinj kot vi...včeraj čez dan pa sem mu dala bodi s kratkimi, ker če ne kar kuha bogi revček to noč se je zbujal vsako uro, spet zaradi zraka, ki ni in ni hotel ven...zato bom sedaj poskusila malo zadremati...dolgo že ne bo spal, ker ga bom položila na bok in ne na trebuščka
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 10:27:20
|
|
|
|
tix
|
Moj ima pri spanju pamperske, bombažnega pajaca, spalno vrečo, ker se je takoj odkril in pa dekico iz flisa, roke ima pa tudi kdaj pa kdaj mrzle
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 11:28:41
|
|
|
|
Bina 83
|
IZVIRNO SPOROČILO: pilotina to noč se je zbujal vsako uro, spet zaradi zraka, ki ni in ni hotel ven...zato bom sedaj poskusila malo zadremati...dolgo že ne bo spal, ker ga bom položila na bok in ne na trebuščka Tudi mi imamo podobne težave ! Najrajši spi na trebuščku, tudi po 8 ur skupaj je tako spala (za razliko od mene, ko sem jo kar naprej hodila gledat). Zdaj jo spet privajam da zaspi na boku-to pa pomeni nošenje po rokah da jo uspavam in mnogo krajši spanec. Ampak rajši to, kot pa da bi si očitala vse življenje! Naša ima za spanje tudi samo pampersko in bombažni pajac. Pa s kovtrčkom je pokrita. Kako pa kaj vaši dvigujejo glavice? Naša je tak firbec, ko jo imamo na trebuščku, dvigne glavico in se ozira naokoli da slučajno ne bi kaj zamudila . Prav smešna je, ko premika glavo na vse strani in s tistimi zvedavimi učki opazuje.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 13:28:00
|
|
|
|
buškolinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bina 83 Kako pa kaj vaši dvigujejo glavice? Naša je tak firbec, ko jo imamo na trebuščku, dvigne glavico in se ozira naokoli da slučajno ne bi kaj zamudila . Prav smešna je, ko premika glavo na vse strani in s tistimi zvedavimi učki opazuje. Naša je glavo skoraj pokonci držala že v porodnišnici ampak so pa res totalno luštni, ko takole kukajo naokoli, a ne?
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 15:10:40
|
|
|
|
buškolinka
|
saj res, sem se pozabila "pohvalit": z današnjim dnem sem po 11 mesecih končno dobila ! JUPI!!! pa kaj še, GROOOOOZAAAA pa tak je blo luštno brez teh ženskih težav...je pa tolk močna, da ne vem če si upam ven brez celega paketka vložkov...zdej me pa edino še zanima, ali sem jo dobila, zato ker jemljem Cerazette, ali bi jo dobila v vsakem primeru?! ah, saj je vseeno, pač zdaj jo imam
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 15:44:34
|
|
|
|
.tojeto.
|
Glavica: naš nagajivček jo sploh noče nikoli položiti - ne na rami, ne na kolinih - je tudi bolj firbčne narave (jaz pravim, da po atiju ), ampak pasenje kravic pa ne mara. Buškolinka: tudi jaz jemljem te tablete, pa je še nisem dobila. Me pa že en tedn tako čudno zvija, da imam na sumu, da končno ( ) prihaja.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 16:39:28
|
|
|
|
đanika
|
bušolinka veš da je možno da smo jo dobile po tabletah grrr jaz jih jem 1 teden in sem jo včeraj dobila in je tudi dokaj močna glede na to kak je blo prej. Nič kaj mi ni všeč... Upam da kmalu mine.. Pilotina ja imajo slabe in dobre dneve. Ravo sem ga hvalila kako lepo je začel spati in naslednji dan dobim porcijo od 2 zjutraj nič spanja...spal bi samo na rokah ali v vozičku. In zdaj ko je tako vreme ga cele dneve prenosim,.Joj upam da je po 3 mesecih res bolje...upanje umre zadnje lp
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 17.9.2010 18:29:01
|
|
|
|
DanijelaNeli
|
Eila... Meni se je zaguštala kava,in sem si jo tudi skuhala,brezkofeinsko,seveda. Danes imamo lahko srečanje kar tuki gor...Zaradi vremena... Mene je prijela neka strela za pospravljanje...Sem se kar kuhinje lotila.Toliko stvari se ti nabere po omarah,...katere sploh ne potrbuješ... Dopoldne sem bila v Kopru...ista figa od vremena tudi tam... V Pikapolonici je akcija modrcev za dojenje od Alise(14.90€),tisto ki zanima... Jaz sem si nakupla neke čaje,pa en modrc,nemensko sem pa šla kupit igračo-blagajno za Neli. Kakšno veselje je blo ko je prišla z vrtca. Noemi tremutno spi...že dve urci...Se pozna,da je slabo vreme.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 18.9.2010 20:28:51
|
|
|
|
đanika
|
večer... upam da nimate težave s poplavami, ker je zatišje tule gor..pri nas dežuje že cel dan sam na srečo nimamo poplav. To je prednost če si doma na "pohorju" Pri nas že spančkamo in mami malo srfa sm pa našla eno fino spletno stran če vas zanima, ko bomo začele uvajat GH nam bo prav prišla. lp
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki VIDEO: Otrok je oživel na maminih prsihSe spomnite mame, ki je z dotikom oživila svojega sinčka, ko so ga zdravniki po porodu razglasili za mrtvega? Poglejte, ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?