arruba
|
Dan punce, uhh, na nosečniškem forumu sem non stop visela, zdaj pa komajda kaj utegnem pokukat.. sem se komajda prebila čez vse, kar ste spisale od zadnjič, ko sem bila na RR. Pri nas se stanje končno malo umirja (tj. sem se navadila, da dojenčki kdaj tudi jokajo pa zato ni konec sveta ). Mali raste ko zmešan, pri 6 tednih je imel pet kil in pol, kar krepko občutim, kadar ga je treba nosit več kot 10 minut - no mam pa vsaj mišice ko Mama Schwarzenegger Pa vse cotke so mu spet premale - vsaka stvar pride komaj 1-2x na vrsto za oblečt in že roma v zaboj za premale stvari. Hmmm. Nekega hudega ritma še vedno nimamo, čez dan včasih spi tudi po 10 ur (v več kosih), kaki dan pa skoz buden ko čuk..še voziček ne pomaga zmerom. Ponoči pa kar nekako gre, vstanem 1-2x do jutra, oči pa itak že več ne sliši, kaj midva z malim ordinirava. Pa da še malo pokomentiram: Šoping imam iste izkušnje kot Naja - grem si nekaj kupit in pridem domov z dvema vrečama stvari za malega, zase pa prav nič. Ne vem, kako da me kar samo od sebe vedno zanese na otroški oddelek v vsaki trgovini . Se bom morala zdisciplinirat, ker sam še v trenirki visim (kak je fajn ha haaa) ko pa se je teba za kam zrihtat nimam kaj pametnega gor dat. Si kar ne predstavljam, da se bom čez par mesecev spet tlačila v kostimčke in štikle za v službo. Rotavirus se bomo cepili - sem videla, kako zgleda, če ga mali faše, pa mi je zgledalo grozljivo. Bomo pač tvegali s cepivom. Kontracepcija: jaz se zaenkrat nisem odločila za tabletke, ker prehajajo v mleko in nimam pojma, kako bi to vplivalo na otročka. Po zaključku dojenja pa 100 % tabletke. "Kreganje" med dojenjem: tudi pri meni je isto, nisem še ugotovila, kaj je razlog. Včasih pa pomaga, če ga odstavim in podreva kupček, pa potem normalno je naprej. AD3: še nisem začela dajati, ker ima že brez njih čez dan pogosto krčke, tako da bom počakala do 3 mesecev. Me pa zanima, če še kateri otroček bruha? Pri nas je večkrat tako, da se naje, pol pa ko podirava kupček, tako bruhne, da naredi pravi slap in moram skoz po tleh čistit. Pa ne vem, ali naj pri pediatru zato težim, ker redi se pa kljub temu čist lepo?? Lepo se mejte, pri nas v LJ sončka še ni, čakam, da se megla spoka, pol pa ven z vozičkom!!
|