|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
14.9.2010 12:52:17   
Urša08
IZVIRNO SPOROČILO: nadinne

nov2010 in urša08...superca da sta še 2 Gorenjki tukaj user posted image  Ja mogoče se pa res v porodnišnici srečamo. Jaz sem sicer doma ravno na sredini med Kr in Jesenicami, pa me na Jesenice ne spravi živ bog. Sem sama privekala na svet v Kranju in ni hudič da ne bodo še moji otroci user posted image

mogoče se pa res v porodnišnici srečamouser posted image user posted image user posted image user posted image No pa za kako kavico bi se tud lahko zmenile ?

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 876
14.9.2010 12:56:31   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: pikamonca

Pozdravljene user posted image !

Vidim, da vam res manjka datum 24.11. Nič več.... user posted image user posted image user posted image .... 24.11. je naš datum, ki pa tako ne bo držal, kot že pri prvem ni user posted image . Torej: pikamonca 31 2user posted image 1user posted image 27.09. Celje, o spolu pa smo skrivnostni user posted image user posted image user posted image , čeprav ga dobro poznamo, bratec pa je za dojenčka tudi že zbral ime user posted image user posted image user posted image  

No, super, se že javljate. user posted image  Dobrodošli tudi vidve z miyo84.

Glede epiduralne si mi odgovorila na vsaj dve vprašanji - glede tega ali dejansko omili popadke in če boli sam vbod. Me pa zanima ali misliš z velika injekcija dolžino ali debelino (ok, priznam, sploh ne vem če so različne debeline user posted image )? O pralnih plenicah pa tudi nekatere novemberke razmišljajo. Jaz priznam, da zaenkrat ne, mogoče pa si še premislim.

Bibika81 in ostale, ki hodite na telovadbo... Kakšne pa so kaj vaje?

Aleksa, imaš fajn dilemo. user posted image

Malajka, te spremenim. Je pa kar fajn razlika v PDP, a ne? A papirje si si že pla rihtat na CSD?

(odgovor članu pikamonca)
Neposredna povezava do sporočila: 877
14.9.2010 13:04:17   
aleunam
user posted image

NICK, STAROST,  NOSEČNOST, ŠT. OTROK, NASLEDNJI PREGLED, PREBIVALIŠČE, SPOL 

user posted image   

29.10.10
- majabar, 28, 1user posted image , 0user posted image , Kolumbija user posted image user posted image FB

XX.11.10
- orto2 user posted image user posted image
- poona, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- blondy83, Komenda user posted image user posted image     

1.11.10
- aleunam, 25, 2user posted image , 0user posted image , NP 28.9.10 user posted image user posted image
- strippy, 27, 1user posted image , 0user posted image , Ljubljana user posted image user posted image

2.11.10
 - blodinka, 21, 1user posted image , 0user posted image user posted image user posted image
- phelps, 30, 1user posted image , 0user posted image , Dolenjskauser posted image user posted image FB
- lottyka, 31, 1user posted image , 0user posted image , NP 8.10.10, Domžale user posted image user posted image FB
- Tory78, 32, 1user posted image , 0user posted image  , Štajerskauser posted image user posted image
- anmp2601, 30, 2user posted image , 1user posted image , Domžale user posted image user posted image
- MissLady, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image

3.11.10
- Mifene user posted image user posted image
- zori82, 27, 1user posted image , 0user posted image , NP 27.9.10, Ljubljana user posted image user posted image FB
- tejci1981, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 22.9.10, Štajerska user posted image user posted image
- MalaNeli, 21, 1user posted image , 0user posted image , NP 20.9.10, Koroška user posted image user posted image FB
- malajka84, 25, 1user posted image , 0user posted image , NP 28.9.10, Zasavje,user posted image user posted image FB

4.11.10
- daya, 31, 3user posted image , 2user posted image user posted image user posted image
- acegirl, 25, 1user posted image  , 0user posted image  , Zasavje user posted image user posted image
- bejo2010, 30, 2user posted image , 1user posted image , NP 27.9.10, Pomurje user posted image  user posted image

5.11.10
- Renesme**, 28, 2user posted image , 1user posted image , NP 16.9.10, Ljubljana user posted image user posted image    
- bela01, 27, 1user posted image , 0user posted image , Maribor user posted image user posted image
- mami28, 30, 2user posted image , 1user posted image , Kozjansko user posted image user posted image
- analtevs, user posted image
user posted image

6.11.10
- 4mybaby, 33, 1user posted image , 0user posted image , Ljubljana user posted image user posted image
- ek76, 33, 2user posted image , 1user posted image , Posavjeuser posted image user posted image
- maa2010, 29, 1user posted image , 0user posted image , Mariboruser posted image user posted image

7.11.10
- minky, 3user posted image , 2user posted image , Gorenjskauser posted image user posted image
- coach, 1user posted image , 0user posted image , Ljubljana user posted image user posted image  
- nejka000, 26, 2user posted image , 1user posted image , Sl. Konjice/Radenci user posted image user posted image

8.11.10
  - emma83, 26, 1user posted image  ,0user posted image   , NP 27.9.10, Ljubljana user posted image user posted image
- sonce79, 31, 1user posted image , 0user posted image , Štajerska user posted image user posted image
- Pollon, 28, 1user posted image , 0 user posted image , Ljubljana user posted image user posted image

9.11.10
- brinceljka, 27, 1user posted image , 0user posted image , okolica Litije, user posted image user posted image

10.11.10
- teycika, 25, 1user posted image  , 0user posted image  , user posted image user posted image

11.11.10
- Hijacinta, 34, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- pearl, 2user posted image , 1user posted image , Maribor user posted image user posted image
- lillie, 27, 2user posted image , 1user posted image , Štajerska user posted image user posted image
- dinki, 2user posted image , 1user posted image , okolica Ljubljane user posted image user posted image

12.11.10
- flik, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- ikin, 3user posted image , 2user posted image  user posted image user posted image
- anna20, 2user posted image , 1user posted image , Kranj, user posted image user posted image
- pikizenc, 26, 1user posted image , 0user posted image , NP 16.9.10, Ljubljanauser posted image user posted image
- ječi12, 24, 2 user posted image , 1user posted image , Ljubljana user posted image user posted image FB
- Eruvande, 1user posted image , 0user posted image  user posted image user posted image

13.11.10
 - novemberska, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 14.9.10, Ljubljana user posted image user posted image
- bucka13, 33, 2user posted image , 1user posted image , NP 30.9.10, Štajerska-Koroška user posted image user posted image FB

14.11.10
- 7ka, 28, 2user posted image , 1user posted image , okolica Ljubljane user posted image user posted image

15.11.10
- severnica77 , 4user posted image  ,1user posted image , user posted image user posted image FB
- Norvežanka user posted image user posted image
- sunday, 28, 1user posted image , 0user posted image user posted image user posted image
- simonmojca, 24, 1user posted image , 0user posted image , NP 1.10.10, Grosuplje user posted image user posted image FB
- ljubljana, 31, 4user posted image , 3 user posted image , Ljubljana user posted image user posted image
- destiny86, 24, 1user posted image , 0user posted image , Koper user posted image user posted image

17.11.10
- anansie, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- kr ena, 2user posted image  , 1 user posted image user posted image user posted image
- majchi, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image
- miya84, Ljubljana user posted image user posted image

18.11.10
- november2010, 27, 2user posted image , 1user posted image , NP 27.9.10, okolica Ljubljaneuser posted image user posted image
- valentina85, 1user posted image , 0user posted image , NP 27.9.10 Notranjskauser posted image user posted image
- kapesanta, 35, 3user posted image , 1user posted image , NP 30.9.10, Trbovlje user posted image user posted image FB

19.11.10
- Penelope84, 26, 1user posted image , 0user posted image  , Celje user posted image user posted image

20.11.10
- nov2010, 1user posted image  , 0user posted image  , NP 22.9.10, Gorenjska user posted image  user posted image

21.11.10
- nadinne, 27, 1user posted image , 0user posted image , NP 27.9.10, Gorenjskauser posted image user posted image    
- soncchhek, 31, 1user posted image , 0user posted image  user posted image user posted image
- ajne1, 3user posted image  , 2 user posted image  , user posted image user posted image
- orlica, 2user posted image , 1user posted image , Okolica LJ, user posted image user posted image
- naša beba, 30, 1user posted image , 0user posted image , Koroška user posted image user posted image FB

22.11.10
- škorpijonček, 33, 2user posted image , 0user posted image , NP 17.9.10, Celje user posted image user posted image
- pajac, 3user posted image , 1user posted image  user posted image user posted image
- hator, 4user posted image , 1user posted image  user posted image  user posted image
- mateja81, 3user posted image , 1user posted image , Podčetrtekuser posted image user posted image
- bibika81, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 15.9.10, Ljubljana user posted image user posted image

23.11.10
- zalos, 26, 1user posted image , 0user posted image , NP 7.10.10, Okolica Celjauser posted image user posted image
- Urša08, 3user posted image , 2user posted image , NP 1.10.10 user posted image user posted image
- Mamab, 2user posted image , 1user posted image user posted image
- aleksa83, 27, 1user posted image , 0user posted image , NP 24.9.10, Ptuj user posted image user posted image

24.11.10
- pikamonca, 31, 2user posted image , 1user posted image , NP 27.9.10, user posted image user posted image

25.11.10
- bumbolina, 2user posted image , 1user posted image user posted image user posted image

26.11.10
- annanas, 23, 1user posted image , 0user posted image user posted image user posted image
- netyka, 23, 1user posted image , 0user posted image , Maribor user posted image user posted image
- library, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 15.9.10, Ljubljanauser posted image user posted image

28.11.10
- Ribica Nemo, 30, 2user posted image , 0user posted image , Ljubljana, user posted image user posted image

29.11.10
- pesjanarka, 33, 1user posted image , 0user posted image , Okolica Ljubljane, user posted image user posted image
- čudnočudo, 27, 1user posted image , 0user posted image , user posted image user posted image

30.11.10
- D0aisy, 1user posted image , 0user posted image , Maribor user posted image user posted image
- aluap, 29, 1user posted image , 0user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

NOVEMBERK  user posted image   NAS JE: 87
PRIČAKUJEMO - OTROK:     -user posted image : 21     -user posted image : 16    -user posted image : 51

Z nami so bile:
- big mamma, sarar, ribica 81 user posted image user posted image user posted image
  - abv1, roža03, portorož user posted image user posted image user posted image
- alna, čirimbara, karmen7 user posted image  user posted image  user posted image  
- risa, pildek user posted image  user posted image  user posted image

VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO IN Z DRUGO BARVO, DA BO RAZVIDNO OD OSTALEGA TEKSTA
.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 878
14.9.2010 13:44:17   
malajka84
OO pše več novih ja super, se nas bo pa nabralo še do konca:) hehe

Moj datum...hja ne vem zakaj je šla zdej spreminjat, no že po morfologiji je rekla, da zna bit prej, ker je tam vse tko kazal, zdej sm ji pa še od 3D izvide no meritve tk pč prnesla pokazat, sm jih mela u knjigic pa je pogledala...pol me je prešlatala po trebuhu in je sama tud rekla d bomo kr prestavli za en tedn...no na 3. je dala, kr je po morf. in 3d skos ta datum ven metal..:) Na Csd pa lih jutr nesem papirje..in sm zdej dobila potrdilo o predvidenem roku,... o novem roku:) zdej se morm navadit..smo u bistvi kr preskočl en tedn:) čudna stvar,,,

No lepo bodite...jst pa šibam kuhat...kaj ap še ne vem morm mal pogledat pa neki skp spravit!:)

Lep dan!

Aja še neki, mogoče kera igra terno nagradno igro pr slo novicah? jst sm zadela-heh ja nikol nč zdej pa-veselo nagrado pa pojma nimam kuga mi bojo poslal, mogoč kera kej ve...zdej je dilema al bo majca al majca;) hehe ok dost heca, bodte lepo!!:)

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 879
14.9.2010 13:52:45   
ječi12
ojla

dobrodošle nove.je tolk novih da si nism zapomnila nikov user posted image  

js pa ponoči ne hodim lulat,resss redko...ampak ker sm lenauser posted image  raj do jutra počakam.no že ni tok hudo če zdržim ane?

js ne bom mela pralnih pleničk,sm mela prvič za enkratno in zdj bo isto....

js epiduralne ne bom mela,sm mela prvič itak use umetno,pa sm lepo zdržala,sm dobila samo proti koncu v žilo eno zadevo ki je kao pomagala user posted image  vem edin da sm bla kot bi bla ful pijana....
tko da zdj v drugo edino če kšno masko prnesejo,drugače bomo pa furali sufer kot prvič. bost v hrbtenico se ne grem,sm preveč čiken,bom raj trpela,sj dlje k en dan ne traja use skupej,prvič je 13 ur pa je blo ok..na konc se splača tut trpet za zdravo dete...

a perete že? no sj ene ste res 14 dni pred mano,ampak js useen še ne bom prala,je prehitro,bojo pol stale cunje predolgo notri.sj to se opere v treh rundah če ne še manj,k ni veliko oz je veliko pa so mejhne cunje....

aja js sm dons prvič prala poskusno s kisom,bom za dojenčka tut,že zarad tega ker je skoraj nič kemikalij,ker daš ful mal praška pa kis use razkuži,kisa se pa dejansko ničččč ne voha,ampak samo prašek.....ful navdušenauser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 880
14.9.2010 13:53:31   
pikamonca
Ja, z velikostjo injekcije mislim na oboje, dolžino in premer brizgalke. Dolžina in oblika igle je pa tudi ogromna (to ni takšna igla in brizgalna, kot tista s katero te cepijo proti raznim boleznim).

Naj te še malo potolažim, to velikost sem videla šele doma, ko mi jo je mož pokazal, ker jo je vzel za spomin. Vse se dogaja za tvojim hrbtom in ne vidiš ne igle, ne brizgalne, pa verjemi v tistem trenutku te tako nič ne zanima, važno je samo, da bolečina malo popusti. Čeprav moram priznati, da se meni moji popadki sploh niso zdeli boleči (me je kaj drugega v življenju mnogo bolj bolelo). Problem je bil samo v tem, da je vse skupaj trajalo tako dolgo (24 ur za 3cm in potem še 7 ur do poroda). Preprosto mi je manjkalo energije, ki pa sem jo v tistih nekaj urah, ko je delovala epiduralna, pridobila dovolj, da sem lahko lepo rodila (brez raztrganin in prereza). Pa moram povedati, da sem bila zelo zdrava user posted image (kot sedaj), nisem se pretirano zredila (vse v mejah normale) in veliko, res veliko, sem se gibala in športala (sem igrala tenis do 8 meseca, potem pa nihče več hotel igrati z mano user posted image ). Torej bi morala imeti dovolj energije za vseh 33ur, pa mi je je vseeno pošteno primanjkovalo.

O telovadbi za nosečnice ti lahko tudi jaz nekaj povem: toplo jo priporočam vsem zdravim nosečnicam!!! To je taka mirna vadba, najprej malo ogrevanja, potem pa razne uporabne vaje, vse bazira na temeljitem razmišljanju o pravilnem gibanju in predvsem na pravilnem stiskanju in krepitvi mišič medeničnega dna. Naučiš se jih pravilno stiskati, se pravilno usesti, pravilno dvigniti breme, se pravilno dvigniti iz postelje in iz tal, pokažejo ti pravilno držo, naučijo te kaj pomeni vzravnana - ravna hrbtenica. To je nizko intenzivna vadba. Zame je kar malo premalo intenzivna. Jaz zelo dobro poznam svoje telo in vem, kje so moje meje, kdaj je moj pulz optimalen in ne grem čez mejo, zato vadim tudi sama. Poleg vadbe za nosečnice 2x na teden, hodim sedaj še vsaj 4x na teden v fitnes. Do petega meseca sem še tekla, vsak dan 2km, enkrat na teden 5km, potem sem od 5-7 meseca hodila skoraj vsak dan v fitnes, ker mi tek ni več odgovarjal, sedaj pa kombiniram vadbo in fitnes. Meni je ginekologinja priporočala, da se s športom ukvarjam tudi v nosečnosti, da ne bom pogrešala športa in imela poleg fizičnih še psihične težave. Rekla je tudi, da ko mi tek ne bo več prijal, naj nadaljujem v fitnesu, kjer mi bo dober kader pokazal pravilne vaje za nosečnice. Priznati moram, da je bil nasvet in moja odločitev pravilna, sem zdrava, nič ne zatekam, prebava je urejena, več kot dobra in za vse ostale nosečniške tegobe sem izvedela od drugih, saj jih sama nimam.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 881
14.9.2010 13:55:00   
čudnočudo
Na marčevski ali eni od teh tem je ena tako lepo uredila seznam informacij, da sem ga še kar nam skopirala. Upam, da kateri kaj koristi, ali pa sem prepočasna, ker pač pričakujem šele konec novembra.
Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html 
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html 

< Sporočilo je popravil čudnočudo -- 14.9.2010 13:56:19 >

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 882
14.9.2010 14:16:23   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: pikamonca

Vse se dogaja za tvojim hrbtom in ne vidiš ne igle, ne brizgalne, pa verjemi v tistem trenutku te tako nič ne zanima, važno je samo, da bolečina malo popusti.

Hudiči. user posted image user posted image user posted image

Malo me je strah injekcije... Načeloma ne, ta pa je vseeno v hrbet.

Neposredna povezava do sporočila: 883
14.9.2010 14:24:40   
Bumbolina
Hvala vsem prijaznim novembrkam za dobrodošlico - škoda, da vas nisem prej našla. No, bom pa sedaj vse not spravilauser posted image .

Malajka84, čestitke za nagrado, se pa mi ne sanja, kaj bi naj dobila...

Ječi12, ma jaz tudi najraje ne bi hodila na wc, samo kaj, ko me potem mehur tako boli, da nimam izbire.... Včasih razmišljam, ali bi šla ali ne, ampak v tem času itak ne spim in na koncu seveda spet končam na wc-juuser posted image

Aleunam, jaz res moram povedati, da z epiduralno nisem imela ama niti ene slabe izkušnje, niti nikakršnih bolečin, ne na mestu vboda, ne kje drugje. Sicer same igle ne morem komentirati, ker je nisem videla, ampak dobila sem jo ravno v trenutku popadkov, pa nisem čutila ama nič. Čez par minutk pa samo olajšanje in velik naval energije, ki mi je omogočil, da sem lepo sodelovala na samem koncu poroda...

Pralnih pleničk nisem uporabljala, zdaj jih tudi nimam namena. Smo ves čas imeli Pampers pleničke in nikoli nobenih težav s kožo, tako da bom kar pri tem vztrajala.
Pikamonca, madona ti pa si aktivna nosečka, kapo doluser posted image . No, saj sem jaz tudi aktivna, ampak ne v smislu neke organizirane telovadbe.... Čez dan ni časa, zvečer pa sem prelenauser posted image .

Čudnočudo, super seznam linkov. Tukaj http://www.da-da.si/node/28 je tudi zbrano ogromno informacij o pravicah iz delovnega razmerja....

(odgovor članu čudnočudo)
Neposredna povezava do sporočila: 884
14.9.2010 14:44:14   
nadinne
ursa08, seveda se bomo zmenile za kako kavico...oktobra bo ogromno časa...otak bom pa verjetno veliko v Kranju, ker bom še nakupovala za bebo user posted image

nov2010...sem ti poslala ZS, samo ne vem če je poslano, ker nekaj nagaja tale ringaraja.

Evo, če katero zanima darovanje matičnih celic v javno banko...tule link http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/

upam da dela...jaz čez en teden definitivno pokličem in se prijavim.

(odgovor članu Bumbolina)
Neposredna povezava do sporočila: 885
14.9.2010 15:08:38   
philadelphia
Živjo

Dobrošle vse nove user posted image . Pravijo, da je novembra najmanj porodov, pa vidim, da za letos to ne velja user posted image .

phelps telovadbo imam v LJ na Rudniku, ker v naših koncih bi bil že čudež, če bi sploh imeli kaj organizirano user posted image . So pa enostavne vaje za vse nosečnice, za tiste, ki so še na začetku kot tudi za nas s trebuhi (itak pa velja, da delaš tiste vaje, ki jih lahko, ostale pa ne, če ne gre).

Imam spet tisti dan, ko sem sita svoje službe, saj imam okoli sebe res nekaj obupnih žensk (mislim, da so v zasebnem življenju res nesrečne), ki mi grenijo življenje  na delovnem mestu. Sovražim laži in sprenevedanja, ampak žal to dobim, ko samo obrnem hrbet za minuto. Ampak sem si danes rekla VDIH IZDIH in samo še 1 mesec oz že malo manj in bom uradno na dopustu, potem pa leto dni na porodniški in se bom ubadala samo še z otrokom in lepimi stvarmi.
user posted image

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 886
14.9.2010 15:48:38   
Renesme**
library- pa kaj imaš ti to ene ženske zmaje v službi...enih ljudi res ni za razumet...meni dajo v službi še preveč mir zdaj ko sem na bolniški, jih kar mal pogrešamuser posted image , sej vem da sem čudna...

Moja user posted image pa danes počiva, ker je mami spet mal pretiravala, evo do 14:30 sem likala, z vmesnimi počitki...sem zlikala vse cunjice..no benkice in par pajackov se še suši...pa ene 40 plenic je bilo vmes, pa sploh se mi ni vleklo....sem ugotovila, da v prvo ko sem olenice likala mi je bila muka, ker sem pri vsaki plenici ugotavljala kako jo moram zložituser posted image , zdaj pa že 4 leta to počnem in je šlo hitrouser posted image .
Imam pa tak občutek, da imam nekje v kleti še en kup plenic- talepih...samo kjeuser posted image , ker sem jih imela precej več kot jih je pa bilo zdaj...

Jutri pa zlaganje v vrečke, da bo lepo do novembra počakalo...

Je res, da je mal zgodaj za pranje, ampak že zdaj me vse boli...čez 2-3 tedne bo pa samo še slabšeuser posted image

Rižota je skuhana, samo še mojga počakam, da pride in greva jest.

Dobrodošle vse nove!

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 887
14.9.2010 16:15:20   
naša beba
Hej punce,

vidim da ste ble danes zopet zelo pridne in da se je nekaj bralk tudi odločilo, da se nam pridruži in razkrije svoje datume. Dobrodošle!!!

Sem samo na hitro preletela zdaj kaj se je dogajalo, je kar v polnem razmahu... MalaNeli, a ne, pri nas je bilo v ponedeljek kar zanimivo... user posted image user posted image user posted image user posted image

Moram počakat, da štedilnik naredi svoje, ker sem kar pozna danes s kuhanjem kosila, včeraj pa si tudi nisem nič pripravila. Se vidi, da že dva dni samo sedim. Včeraj služba, popoldne MŠ, zvečer pisanje poročila in iskanje podatkov, danes pa služben kolegij. Vožnje več kot preveč, dobre dve uri na eno stran, tam sedet, pa se nazaj peljat. Seveda nisem peljala jaz kar je še težje če ni sedež napravljen tako kot bi si želela in sem vajena. Imam trebuh kot kamen...

No, pišem še kaj kasneje ko bom sita...

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 888
14.9.2010 19:04:11   
Valentina85
Živjo in dobrodošle nove nosečke!

Jaz sem iz MŠ. Danes smo imeli o negi zob, morali bi imeti še o negi novorojenčka, a so nam zamenjali in smo imeli anesteziologa o epiduralni. Čeprav je ne bom vzela, sem vseeno ostala in poslušala en cajt. Na veliko jo propagirajo in malo vsiljujejo.Dobili smo en kup papirjev za izpolnit, ampak kot pravim je ne bom vzela. Sem mal tako kot je ječi rekla čiken user posted image pa tud mislim, da bom lahko zdržala brez oziroma mi bodo že neki dali če bo hudo...
Moram povedat da mi je tako fajn ko sem doma in ni treba v službo, vsak dan grem na sprehod, delam ene vaje in je križ boljši, če le ne sedim več kot eno uro skupaj. Šla sem si tudi v lekarno po eno zeliščno mazilo za masažo križa, da bo moj lahko masiral user posted image

Aja pa tud pri nas imamo ementalerja na izvoz user posted image hehe, sem se spomnila da sem pozabila pulover v čakalnici pri ginekologu,tako da sem danes šibala ponj. Spomin je vedno bolj luknjast, ne vem kaj bo ko bom stara user posted image

Papirje grem zrihtat do konca v petek, ker imamo v petek plačo in bodo vpisali noter še avgustovsko...

Še eno vprašanje za drugorodke in tiste z izkušnjami: a ste vse pri svojih otrokih uporabljale dude, nas je namreč danes na MŠ malo strašila o posledicah dude na čeljusti in zobe. Zase vem, da je nisem rabila, jo je imela pa sestra skoraj do 4. leta in je bila čist odvisna od nje, so imeli starši kar probleme za jo odvadit. Sama še ne vem kako bom, imam jih nekaj na zalogi pa bom videla če bo potrebno uporabljat al ne...

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 889
14.9.2010 19:24:20   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: Valentina85

Še eno vprašanje za drugorodke in tiste z izkušnjami: a ste vse pri svojih otrokih uporabljale dude, nas je namreč danes na MŠ malo strašila o posledicah dude na čeljusti in zobe. Zase vem, da je nisem rabila, jo je imela pa sestra skoraj do 4. leta in je bila čist odvisna od nje, so imeli starši kar probleme za jo odvadit. Sama še ne vem kako bom, imam jih nekaj na zalogi pa bom videla če bo potrebno uporabljat al ne...

glede na moje čisto osebne izkušnje (imam sebe v mislih) je otroka lažje odvaditi dude kot prsta, če ga začne cuzat. Posledice cuzanja na zobe in čeljust so pa še hujše kot od dude....

Prva je imela dudo do 2. leta, potem smo jo pa počasi ukinili...saj gre samo vztrajen moraš biti. Zdaj za drugega jo bom pa tudi že s sabo v P nesla, je pa takole, eni pravijo moj otrok ne mara dude (no naša je tudi Aventovo ven pluvala, Nukovo pa vlekla k nora), mogoče mu samo oblika dude ne ustreza...

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 890
14.9.2010 19:50:12   
MalaNeli
aleunam user posted image ne vprašam zato, ko si ne upam. saj sm neki vprašala, neki sm pa pustla za drugič. ker me je napizdil zarad soli in beljakovin v vodi user posted image nasledn pregled mam pa kontrolo zarad tega. tut za ultrazvok ne upam vprašat, ne vem a si prebrala komentar od male bebe, je najin gin. tak, da ti potem pol ure nabija o vsem tem kolk in kaj ti pripada in kaj ne. user posted image in včasih zna bit prav nesramen, kar pa v tem času zdaj res ne potrebujem. enkrat sem se mu jokala že skor pa še nism mela takih hormonskih nihanj. NE hvala, neb zdaj, ko saj če ne tam, me pa doma pol začne jezit. in sm rajš user posted image user posted image pa dobre volje kot pa da mi ON zamori dan.

Lep pozdrav vsem novim.

pralne plenice izkušenj še ni. jih pa bomo urorabljali. že čakamo pošiljko.

naša beba ja super predavanje, sicer bi rabla slušni aparat pa včasih kak prevod.
ni blo neki glih ful zanimivga pa novga. a v torek prideŠ? mamo pa uno psihično pripravo na drugega otrok.a

< Sporočilo je popravil MalaNeli -- 14.9.2010 19:57:39 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 891
14.9.2010 19:54:53   
majabar
nasa beba, ze 2. dan sem se zbudila s prakticno nic izcedka. Prej pa 2 meseca vsako jutro neverjetne kolicine. Napredek:)!
Renesme, se strinjam. Tudi midva tako razmisljava in delava na tem. Pac drugace poskrbim zanj, on pa zame. Da bi se cim prej pozdravilo. Je bil tudi on vesel, ko sem mu danes povedala, da izcedka skoraj ni vec:).
cudnocudno, se sedaj tezko verjamem, da sem naredila tako ogromen korak. Zelo pogresam domace, se pa kar privajam zivljenju tu. Vseeno pa po mojem v celem zivljenju nisem jokala toliko, kot v teh 3 mesecih tu. Verjetno je tudi zaradi nosecniskih hormonckov:).
MalaNeli, verjetno bi ti kaksen drug ginekolog rekel kaj drugega, 12kg se meni ne zdi kriticno. Ti kaj zastaja voda?
Tejci, res je ze velik:)!
4 nove, dobrodosle!!
Jaz sem pa ravnokar z zadnjega tecaja peke, pojedla celo goro pekovskih izdelkov, drugo goro nesem domov. So me pa punce neverjetno presenetile, so kupile veliko daril za dojencka:). Pa se sploh ne poznamo, pac ob torkih dopoldne obiskujemo isti tecaj. Res lepo! Sem vplacala ze naslednji tecaj priprave rib in morskih sadezev. Traja 5 tednov, zacne se naslednji teden. Bomo videli, ce mi bo mali dovolil, do roka imam se cca 6 tednov:). Se je pa tudi meni trebuh povesil (kolikor ga je:)) oz. je nizje, mocno mi pritiska na srcmno kost, trebuh mi otrdeva, drugace se pocutim dobro.

Neposredna povezava do sporočila: 892
14.9.2010 20:01:14   
MalaNeli
majabar saj ni velk, ta G. mal komplicira. no, fejst. ampak bolš ko pa vsak tedn hodit h njemo pa poslušat kk si se preveč zredil, pa kk se ti nabira sol v telesu. NE, niti malo ne zaotekam. saj ne da bi jaz vidla. :S nevem, prstan mam sam na palcu, pa bi tam vidla mogoč, kolkr na rokah. sm pa vidla zadnč ko sm čakala za h zdravniku, da sm res dobla debelejše roke (blo me je kr strah). drugač pa gležni, pa obraz pa to pa nič. user posted image al je možno da jaz tega ne vidim?

ja res svaka ti čast, da si šla živet tja.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 893
14.9.2010 20:07:42   
majabar
MalaNeli, meni vsakic na pregledu v lezecem polozaju pritisnejo na gleznje, da vidijo, ce je kaj tekocine. Po mojem bi opazila, ce bi se ti nabirala. Jaz bi na tvojem mestu veliko pila in se ne obremenjevala, ce bi se pocutila OK.

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 894
14.9.2010 20:10:41   
MalaNeli
men je do sedaj samo enkrat pogledal ko sem sedela, da sem potegnila hlače da je videl gležne. ja beljakovin ne bo če bom pila, tako pravijo, tako da bom v čet cel dan na vodi. da v petk dam vodo pa da bo v pon.vse vredu.
kar se pa soli tiče. je pa tut mal preveč siten. se ne morem spomnit kaj sem jedla prejšni čet. ko sm potem v petek dala kri. bomo vidli. sam da bo zdaj vse vredu :) pa da mi ne da več kakega testa :)

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 895
14.9.2010 20:52:10   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

nevem, prstan mam sam na palcu, pa bi tam vidla mogoč, kolkr na rokah. sm pa vidla zadnč ko sm čakala za h zdravniku, da sm res dobla debelejše roke (blo me je kr strah). drugač pa gležni, pa obraz pa to pa nič. user posted image al je možno da jaz tega ne vidim?

meni kak dan tudi prsti zatekajo user posted image je pa res, da se vcasih zbudim z zatecenimi in zelo bolecimi clenki/sklepi na rokah - jaz to imenujem kr nosecniska revma... se slaba dva meseca pa bo teh tezav konec user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 896
14.9.2010 21:53:17   
MalaNeli
jaz drugač ne zaotekam. zadnič se mi je pa zdelo malo, ko sm čakala na zdravnika. user posted image user posted image halo. pa 5L vode na dan spit. jao.
bo treba da bo vse vredu v pon na pregledu.

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 897
14.9.2010 23:07:38   
naša beba
vauuuu zatekanje. . .

Js sploh nimam občutka, da zatekam, ker imam že od prej noge malo bolj zalite, zdaj pa dodatno obložene user posted image user posted image , samo ko pa se sezujem kak dan tudi opazim, da je uni rob od nogavic malo bolj očiten kot prej. Imam pa problem, da ne zmorem popite količine tekočine enakomerno porazdelit na cel dan. V službi si zmeraj takoj zjutraj pripravim flaško z vodo, ampak se kr večkrat zalotim, da pozabim pit, pol pa hočem naenkrat nadoknadit zamujeno. Sem pravkar pomislila, da bi si opomnike naredila.... eh ne, saj se hecem, tk hudo še pa ni... user posted image user posted image user posted image

poleg tega se mi zdi, da bo na naslednjem pregledu tudi mene doletela vsaj neslana dieta. Že poskušam kar se da jest neslano, ali pa vsaj manj slano. Pa kaj ko pa nekatere vrste hrane sploh niso okusne, če niso ravno prav soljene... sem na +10... (pšššt, pa ne okol govort... ) upam, da bo G razumljiv do bivše kadilke, ker sploh ne je jem kaj več kot prej, prej bi rekla, da manj... imam zmeraj manj prostora kam hrano shranjevat...

majabar, fajn, da se ti vsaj zdravje izboljšuje... držim pesti, da ti zdaj do konca super služi... je kar lažje vse ostale tegobice prenašat, če se vsaj dobro počutiš, a ne...

MalaMeli, no vsaj zdi se mi, da imava istega G. Kaj izbire itak ni, če hodiš v Ravne in je moški... Ma saj ni zmeraj tk nataknjene volje in slab, v bistvu je kot zdravnik med boljšimi in to naj bi štelo. Je pač tak tip človeka, da se zelooo dobro zaveda svojih kvalitet in pol kdaj izpade bolj tak... saj veš...

library, joooj, ka ti lahko tako stanje kolektiva in sodelavcev zamori življenje... pa eni se pa res počutijo samo takrat zadovoljne sami s sabo ko komu drugemu otežujejo življenje... ampak.... vse se vrača, vse se plača.... držim pesti...

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 898
15.9.2010 7:43:48   
D0aisy
Zdravo nosečke!

Dobrodošle nove!

Epiduralna- jaz nisem bila sigurna, če se jo bom poslužila. Po predavanju v MŠ pa sem bom sigurna, da jo bom vzela (če bo le mogoče), ker so jo vsi hvalili od anestezistov do mamic, ki so jo že uporabile. Poleg tega so jo vse moje prijatlce, ki so jo imele toplo priporočale. Ne razumem zakaj je to še vedno takšen tabu in zakaj so ženske toliko skeptične.

Pralne plenice- jaz jih verjetno ne bom uporabljala, razen pri širokem previjanju če bo potrebno. Si je brezveze oteževat življenje po nepotrebnem. Skrbi me le za okolje, mogoče pa si tudi premislim.

Majabar- me veseli, da si porihtala zadeve ( tako zdravstvene kot finančne). Kako pa bo z državljanstvom vajinega sineka? Zame si ful carica, da si bila tako pogumna, da si pustila vse skupaj in začela z novim življenjem na drugem koncu sveta.

Štajerske nosečke- ste za kakšno srečanje na našem koncu?

Neposredna povezava do sporočila: 899
15.9.2010 7:50:49   
simonmojca
Jutro punce

kako smo kaj, a ste dobro spale user posted image , jaz sem tako, tako definitivno premalo.

dobrodošli novi miya84 in pikamonca

MŠ ok preživeli nič strašnega user posted image , sej se hecam polovica je bila zanimiva polovica pa popolnoma mim. Bomo videli kaj bo danes, se mi pa popolnoma nič ne da sedet tam še od 16.30 do 19.30h prej pa še 8h šihta - groza me je vse bolelo doma

no bom nehala jambrat in grem spiti user posted image  in še vam jo zaželim

user posted image

< Sporočilo je popravil simonmojca -- 15.9.2010 7:51:26 >

Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?