|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
11.9.2010 21:24:25   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: levinjica

Lep pozdrav !
Kako kaj?
Jaz sem danes kar zmatrana.Zutraj sem kuhala slivoma marmelado,potem še kosilo zraven.Popoldan smo šli malo ven ,ko e bilo tako lepo vreme,ko smo prišli nazaj sem jaz šla stanovanje pospraviti ,ati pa z princeskami vzunaj.Sedaj me še čaka 3 pralni stroje za zlikat,se je danes kar lepo po sušilo ,se ne znebim likanja.ATi je šel v službo, taveča  na mini počitnice,mala pa že spančka ...
katy83 ja lepo da ste uživali na dopustu.Sedaj se pa res čimprej spravi k diplomi ,da  boš pol prosta.
dacy hvala za infromacije,sem mislila ,da že imate obroke samostojne brez mleka ,to bi bilo malo hitro a ne...
didi5 moja ima zelo rada banano,jo ne pasiram ,kar z vilčko pretlačim,pa piškoteka zraven.Res jih je lepo gledati ,kak jejo.Moja si tudi slinček kar dol vleče...Mi rečemu te kumarčuv krompir,ga imam zelo rada...njam ,njami..si mi kar lušte naredila ,bo v ponedeljek za kosilo...
amelie jajčka za vse pride prav..a ne..
babyloverka vem kako je to ,če je otrok prehlajen,zato vam želim ,da se čimprej pozdravit ,pa da se boste ponoči naspali.
gh mi smo danes probali samo cvetačo ,sem prvo mislila krompirček ,pa sem si pol spremislila.Jo je zelo rada pojedla ,jutri spet ponovimo samo malo več žličk kot danes.Popoldan smo pa banano z piškotkom.
spanje  no današnja noč je bila boljša ,klub temu ,da zobek še ni prekukal ven.Spala je 0d 21 ure do 5 30 ure.Je bila kar pridna,prebudila se ni niti enkrat.Čez dan mi je spala vse skupaj 5 ur.
Ja to je to..verjetno sem še kaj pozabila..bom jutri dodala...
Lep večer in lepo noč...

Saj jaz tudi banano z vilčko pretlačim, pa recimo krompir. A ta piškotek stopiš v mleku al kar ako notr nadrobiš?

A ve že kaj dajate breskev, melono in tako sadje - NEPREKUHANO?

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
11.9.2010 21:29:05   
Anonimen
Jaz sem v soku! user posted image Zdaj vidim, da bi si jaz to o gosti hrani morala malo bolj prebrati, preden "uvajam" svojega otroka.
Ona je ze svoj tretji (ali pa cetrti) obrok GH (banana in jabolko) pojedla toliko, da ni hotela vec mleka in ga je potem dobila pri naslednjem obroku, torej cez 3 ure. Sploh nisem vedela, da ne smes dati, ce otrok hoce. Mislim, nisem vedela, da moras vmes nehati. In ker je jedla, sem ji dala, kolikor je pac zelela. No, z njo ni bilo nic narobe, cisto normalno je delovala, kakala in potem zvecer spala. To pomeni, da je celi obrok nadomestila z GH?!? Đizus kaj jaz delam otroku? Bog ji pomagaj user posted image

Ostalo bom jutri komentirala, ko se malo pomirim. Aja, kaj naj zdaj naredim? Jemljem med obrokom stran? Saj smo zdaj z zelenjavo zaceli (Se to. Danes sem komaj nasla kolerabo v trgovini. Jaz sem mislila, da to drugace zgleda user posted image ) in je ne mara tako zelo kot jabolka in banane.

Ne me zatozit CSD. Prosim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2152
11.9.2010 21:32:09   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: didi5

Aaaaaa!!! Nasa je jedla surovo breskev, lubenico, jabolko, hrusko in banano. In surov korencek je samo lizala, ker pac se nima zob. Ne vem kako naj skuham banano. A to ne smes? Eh. Ne grem se vec goste hrane! user posted image

(odgovor članu didi5)
  Neposredna povezava do sporočila: 2153
11.9.2010 21:48:33   
Anonimen
Evo  mene sem še kar pokonci.Zlikala sem,sedaj še sam pospravim...
didi5  jaz sem jabolko skuhala ,drugega sadja še nisem probala.Če gledaš ,da več vitaminov ostane v svežem sadju ,kot v kuhanem..No pa pusmo vitamine.
Piškotek jaz kar razdrobim ,se itak takoj stopi.Jaz imam te plazma.
aglaia ne bom preveč nakladala ,sam po mojem je boljše ,da začneš počasi uvajati in postopoma.Moja klub temu ,da gh jemo spije še 600ml mleka.Zutraj in zvečer ji dam mleko ,vmes pa prvo gh,koliko poje si malo zabeležim,ostalo pa mleko.Če ji ni nič šraufalo ,je tak uredu..A ste sam na sadju...

To je to sedaj pa res počasi ,pospravit pa spat..lahko noč...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2154
11.9.2010 22:06:51   
tintin
oj punce,

pri meni je bila patronažka glede GH v petek, mi je dala en list o GH, ful fajn, če hočete prepišem bistvo....

torej..
  • uvajanje od 5-6m, odvisno od pripravljenosti otroka
  • nova živila uvajat v presledku 3-5 dni (da se navadi na okus, alergije...)
  • na začetku žlička, dve, potem povečuješ do 100-200ml in to šteje za en obrok
  • hrana mora bit mehka, dosti kuhana, pretlačena, a bo gladko spasirana ali pretlačena z vilico je odvisno od otroka....
  • najprej uvajamo zelenjavo, ker ima bolj nevtralen okus kot sadje...za začetek so primerni krompir, korenje, koleraba, cvetača bučke, malo kasneje špinača, blitva, sladko zelje, ohrovt, por (izogibati se fižolu, kislemu zelju, grahu). Zelenjavo skuhamo v mali količini vode, lahko se doda malček soli, dodamo tudi olje (olivno, repično, olje koruznih kalčkov), dokler otrok ne poje za cel obrok dodate še mleko, obrok nadomestimo v 1-2 tednih
  • sadje: uvajamo v dopold. času v času malice, najbolj primerno sadje: jabolka, hruške, marelice, kasneje sezonsko sadje...izogibati se jagod in breskev (alergeno), za pripravo sadnih kaš uporabljati stekleni ali plastični strgalnik, kašicam ne dodajamo sladkorja...Banana naj bo kot dodatek sadni kaši in ne osnova, po dopolnjenem 6. mesecu se lahko doda žlica puste skute ali riževe kašice. Obrok nadomestimo v 1-2 tednih.
  • žitarice:glutenske (pšenica, oves, ječmen, rž) po dopolnjenem 6.mesecu, žitno mlečno kašo ponudimo v času večerje (lahko že sočasno z ostalimi obroki, če se otrok ponoči zbuja...). Riž, koruzo lahko uvajamo po 4.mesecu.
  • meso: po dopolnjenem 6.mesecu, dodamo ga 2-3x tedensko k zelenjavni kaši. Posebej primerno: puranje, piščančje, telečje, zajčje.
  • jajce:malo količino rumenjaka po dop. 6. mesecu, dodamo po četrtinah 2xtedensko, v enem mesecu lahko dobi celega, primešajte k zelenjavni kaši. Beljaka se izogibajte do enega leta (močno alergen).
  • mleko in ml izdelki:kot glavni obrok mleka ne svetujejo do enega leta, po dopolnjenem šestem mesecu od mlečnih izdelkov skuto in jogurte, nabolje navadne, ki jim primešamo sadje
  • Uvajali naj bi po sledečem vrstnem redu:
1-4m: dojenje ali prilagojeno mleko
5-6m: mlako (dojenje, prilagojeno)+zelenjava
7-9m: mlako (dojenje, prilagojeno)+zelenjavno mesna kaša+sadje+jogurti, skute+rumenjak 1-2xteden
od 10m dalje prilagojena družinska hrana

• tudi po 10m je potrebnih pet obrokov:
zajtrk: mlako ali mleko in kruh in namazi
malica1: sadni obrok ala sadje, sadno žitno kaša, sadni sok
kosilo: zelenjavno mesni obrok
malica2: kruh, žitarice, jogurti, skute
večerja: mlečno žitna kaša, kruh in namaz in mleko

mi zdaj "jemo" že tretji dan, ampak mu zelenjava ni všeč....no sej tudi meni ne bi bila...koleraba, korenje je no go, poje mogoče pol žličke...

poleg tega ga matra soor - že saniramo z daktarinom, slini se kot polž, hripav je...občasno poliva...sumim rotateq cepivo....user posted image

danes smo bli na bazarju, smo uspeli pol hale obdelat, ker se je vasja zabubil pri igralnici od baby centra...midva z vitom sva pa malo okol špncirala...sleepy wrap je zakon, no ljudje so me gledali kot da sem z lune...ampak v pozitivnem smislu:)

evo, šibam zdaj, have fun...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
11.9.2010 22:08:14   
tintin
aja sadje: mislim da ga ni treba kuhat...jaz ga vasji nisem, razen ko sem delala čežano parkrat...sicer pa na steklen ribežn in je...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
11.9.2010 22:18:52   
Anonimen
Uh tintin, hvala!!

Edino kar sem prej slisala je bilo tisto o steklenem ribezu, da ne pobere vitamina C. Tako kot kuhanje. In seveda, da hocem da otrok dobi vitamine. Tako, da sem vsaj to prav delala. Bravo jaz user posted image

In hvala za seznam hrane. Bom takoj sprintala. In potem se tega striktno drzala. Ceprav sem ji danes kupila kasico od Hippa z mesom. V tvojem seznamu je pa od 6 naprej. user posted image

Levinjica, vecinoma smo ji dajali sadje ja. No, pa korencka je do zdaj ze kar nekaj pojedla. Zdaj, ko sem jaz koncno nasla kolerabo v trgovini, bomo pa se s tem zaceli. Drugace je pa moj otrok ocitno se bolj nezahteven, kot sem si do zdaj mislila. Brez posebnosti prezivi tudi instant uvajanje goste hrane kot nadomestilo obroku user posted image

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 2157
11.9.2010 22:21:38   
tintin
joj aglaia, upam da bo zoja preživela zelenjavno mesno kašico, ker tiste so pa res bljakkkkkkkk
sicer pa tudi jaz pri gh ne kompliciram, ok držim se priporočil ampak če se mi ne zdi kuhat korenja pač kupim Hipp korenje, pa če nimam ravno neke blazne zelenjave doma...zmešam malo Hippa korenje in malo naribanega jabolka...in potem se čudim da otrok noče jest!? Bravo jaz...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
12.9.2010 0:18:50   
nejanejc
ojla, ker je ze pozno bom kratka... mi smo se danes sprehajali dolgo po Kranju, kuhali, sesali in se lepo meli... sam zaspat je blo spet tezko revcku nasemu... vceraj no... je mel 5 mescev že?! jaoooooooo kako leti cas

hvala tintin za seznam, mene patronazna nikakor ne poklice :) user posted image user posted image user posted image user posted image

lahko noc

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
12.9.2010 8:31:53   
Anonimen
Dobro jutro!
Mi smo se že naspali ,smo že 2 ure pokonci.Ema se je nahranila  in nazaj zaspala.
Ponoč je bila kar pridna samo enkrat se je zbudila.
Kaj boste danes počenjale?Mi bomo šli popoldan malo na potem.Sedaj pa počasi za kosilo pripraviti ,še prej pa zajtrkovat.
tintin seznam je super.
nejanejc čestitke za 5 mesecev ,res čas beži..Kaj pa tvojega sineka tako muči zaspat..A je tako zaspan ,a ne mora zaspati...
Lep  dan ,se še kaj pišemo..Uživajte lepo toplo nedeljo z svojo družino...čau....

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2160
12.9.2010 9:40:44   
Anonimen
Hey punceuser posted image

Aglaia: ne paničari. Jaz pa mislim, da če želi jest, naj je. Pa ne me napadat zdaj (katerakoli!) Če ima ostale obroke mlečne - tvoje mleko oz. AM, pa naj ima en obrok goste hrane, pa kaj... Otroci so si pri hranjenju, kot tudi pri 732789327 drugih stvari popolnoma različni. Če ni bilo alergije, je bila nasmejana, živahna, potem ni nič narobe!!

Mi smo spali spet za en drek, zato mu bom danes naredila zvečer riževo kašico - bolj gosto, da poskusim še to. Okrog 12ih bo dobil pa breskev in hruško (breskev naj bi bila tudi alergena, pa pri nas ni reakcije). Brokoli mu sploh ne gre v rituser posted image Sem obupala...

tintin: hvala za seznam! Je super, se bom poskusila okvirno držati tega, drugače pa po občutku in Benjaminovem povpraševanjuuser posted image

nejanejc: čestitke za peto miniko!user posted image

Včeraj smo bili v tacnu, tamal je užival 100 na urouser posted image Danes bomo navijali pred tv-jemuser posted image

Danes se je zjutraj ob 6.00 posračkal do sredine hrbta pa vse do kolen. Adijo pamet!

levinjica: super za mirno noč! Sem vam fouš!

Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2161
12.9.2010 9:55:13   
mamika25
Jutro!

Smo ustali?
Nejanejc čestitke za 5 mesecev! Mi jih imamo pa danes... lepih 5 mini mini svečkuser posted image ! Priden je zadnje dni, lepo papa in lepo pančka. Včeraj je kar precej papal se mi zdi. Včasih se mu ne upam več dajat, ker si mislim, da bo bruhal, pa kar še odpira usta... user posted image Zdaj mu zvečer dajem tudi kašice (mlečne) za lahko noč, pa zgleda smo tudi zvečer že nadomestili obrok. Tako nekako - včeraj je pojedel CELO kašico od hipp-a za lahko noč, z nekimi polnovrednimi kosmiči in sadjem 190g! In se mi zdi da bi kar še jel... pol sem ga spat nesla, se mi je zdelo da je dovolj. Pa je zaspal takoj, ma čez 1 uro, okoli pol 10h se je spet začel premetavat in neki stokat v postelji, doda ni pomagala (načeloma je sploh ne mara, pa mu jo dam vseeno...), pol sem mu naredila še 130ml mleka pa je vse spil in pol je šele zares zaspal. In to spet do 5h! Pol spet mleko in prejle spet. Zdaj ga čaka jabolko in banana, sam zmiksam (spasiram) in to bo njegova malica. Je kar fajn zdaj ko je na žlico, se mi zdi da imamo precej manj težav kakor prej z samim mlekom. Upam pa tudi da lepo napreduje ob tej hrani. In ja zgleda da velikokrat tudi mi že popolnoma nadomestimo obrok mleka. Fajn je ko samo s sabo vzamem kako kašico in ga nahranim na sprehodu kar v vozičku.
Aglaia tudi naš Maj že od začetka je surovo sadje. Samo enkrat sem mu dala jabolko iz kompota. Drgače pa mu stgam "svežo" hruško, banano, jabolko... edino breskev iz kozarčka oz. pač vse kar se kupi tej starosti primerno. Tako, da po moje ni panike.
Sem mu pa tudi dala tisto kašico (Babylove - Aprilčica), ko sem jo probala je res ko puding, se mi zdi da precej nasitna. Jo je tudi rad pojel. In tudi pokakal se je normalno po njej. Nima ne vem kakih problemov z kakanjem po tej hrani user posted image , samo jaz jih imam ko ga preoblačim. Danes je bila plenica zjutraj (ker kaka ponavadi zjutraj obilno) težka cca 1 kg user posted image .
Tintin tudi naš se mal buni pri korenčku user posted image , dam mu par žličk, kolikor pač sprejme. Ali pa mu ga primešam pireju, tega ima rad, pa potem okus potegne bolj na krompir in lepo papa korenčka.
Levinjica naš kljub vsej hrani ki jo dobi čez dan popije še okoli 800ml mleka. Kakšen dan manj, kakšen dan več. Koliko gh pa tvoja čez dan poje? Naš kakor pravim 190ml sadne kaše zjutraj. Popoldne celo skledo krompirja z zelenjavo (enkrat bučke, enkrat cvetača, enkrat korenje...), pa zvečer še od 160-190ml mlečne kaše ali kupljenega frutka za lahko noč. A tvoja več goste hrane?
Amelie vidla sem fotko na fb, tista z lupinco. Še moj se je smejal zraven user posted image .
Didi fajn za punčko, da tako lepo papa. In fino da je sprejela hrano ki jo kuhaš tudi zase. Jaz še vedno njemu posebej, nam pa drugo.
Legenda_m zgleda imaš vseen drugačne težave kot jaz. Upam, da se ti kmal izboljša.

Sigurno sem kaj pozabila komentirat.

Drugače pa se nekam oblači pri nas, včeraj smo bili veliko zunaj, je bilo prav prijetno toplo. Danes popoldne pa tudi sigurno spičimo kam na lepše. Ko sta tamaladva zunaj sta čisto drugačna otroka. Noter kar neki tečkata.

Lp!

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
12.9.2010 20:26:47   
farina
helou punce, mi počasi uvajamo gh,smo probali korenček,pa bučke pa jabolko,jutr bomo še mal zelenjavne kašice, pol pa počasi krompir, mislim da sm delala napako,ker mi je kar dost pojedla tistega riževega mleka,pol pa ni hotela več nadomestka, dans je bila pa pridna,je pojedla,okrog 6oo mleka pa še pet zlic jabolka in pet zlick korencka...

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
12.9.2010 21:03:23   
tintin
vito je danes pljuval ven krompir, tako da spet ni bilo nič od GH...mislimm da je končno potešil firbec, kaj je to žlica in ga hrana spet ne zanima...hmm...no, saj se nama nikamor ne mudi...pač mu dam probat, jest pa noče...

jaz sem ravno malo prevetrila omaro s hrano (= shrambo), sem našla naključno notri enega hroščka mokarja, ampak vse sem premetala in prebrisala in jih ni nikjer...pa par vrečkic sliv sem izkoščičila in dala v zamrzovalnik...bodo za cmoke pozimi:)

sicer pa smo bili danes pri mojih...smo privlekli tono sadja in zelenjave, cel dan jedli dobrote...od štrudla do sladoleda...aja sem se pohvalila da sem v petek naredila fantassssssssssstičen slivov štrudelj???? ful je bil njamsi...slive, cimet, malo maraskina, drobtine in vanilijev cuker...mmmmuser posted image user posted image

vito je že 4. dan hripav...nič prehlajen (še), samo hripav...a je možno da je od sora (imel je sor v ustih) al pa daktarina s katerim sem mu sanirala sor? user posted image user posted image

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
12.9.2010 22:02:52   
Anonimen
Se na hitro še malo javim.
Dan smo preživeli super.Smo bili na terenu ,pri mojih.Ema je bila popoldan katastrofa,obe roki je tišala v usta pa ni in ni šlo,spala mi je zutraj 2 uri ,popolda 30 minut.Ko sem jo dala zvečer spat je trajalo 1 uro ,da je zaspala ,pol ure se je kar smejala in vriskala v postelji,potem jo je pa nekako le zmanjkalo ,pa toliko ,ko je bila  zaspana.Pa ko sem jo tuširala se mi je v tuš pokakala..katastrofa..ja vse je enkrat prvič.
aprilčica10 tvoj tudi že tako kmalu zutraj kaka...
                  A brokol mu pa ni odgovarjal...
farina ja super,lepo napredujete z gh,le tako naprej..
tintin probaj kakšno drugo zelenjavo,potem pa spet probaj krompir...
mamika25 mi spijemo mleka tam od 600-8ooml,odvisno kak ji dajem gh.Gh mi poje različno..Ima rada zutraj rižovo kašico z kosmički,to mi poje 120 -190 ml odvisno,zelenjave mi poje tam nekje sredno,sadno kašiso mi  od 120 ml naprej,pa za večerjo ,jabolčno kašico ,ima zelo rada,danes mi jo je pojedla 150ml..Če ji uvajam novo sadje ali zelenjavo od začetka manj poje ,potem pa čedalji več..
Danes smo spet cvetačo jedli drugi dan ,jo ima kar rada,jutri še potem pa gremo res na krompirček ,da vidimo ,kako bo regirala na nov okus...
nočne lučke a še imate vse prižgane ponoči lučke,jaz počasi študeram ,da bi ugašala ali manj močno lučko dala.
Ja nič to je to...pozabla sem še povedati ,da se nama je taveči  avto senick pokvaril,moj je še zutraj prišel domov,ko je pa hotel popoldan avto prestavit ,pa ne duha ne sluha ,verjetno je akumulator šel ,gre jutri mehaniku,Hvala bogu ,da še imamo en avto.
Lepo se naspite in lepe sanje..lahko noč..

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 2165
12.9.2010 22:19:08   
amelie
Hej!

Na hitro sem samo preletela, že bolj z enim očesom berem ... Smo bili ves vikend v pogonu, včeraj v Šk. Loki na tekmi, danes pri mami na Dolenjskem, smo pekli in žrli, da mi je slabo. user posted image  Pa lakirala sem štenge pri mami, zdaj me pa vse mišice bolijo. To pomeni, da jih imam. user posted image  user posted image  Otrok je bil priden in smešen in očarljiv in oh in sploh. Prav kičasto ga že obožujem. user posted image

GH - no, še ena za CSD. Žigu sem že kar takoj dala v flaško korenčkov sokec od Hippa, pol pa čez en teden (ko jih je že spil ene par), prebrala, da je treba najprej dat par žličk. user posted image  Pa sem se spraševala, kaj hudiča ga matra, ker se je cele noči napenjal in stokal v spanju. Enako z zelenjavo, krompirja je takoj pojedel celo šalčko, pa ga je tudi potem zvijalo, no, zdaj vem, zakaj. Res nisem vedla, da je treba začeti po malo, vedla sem samo, da pač eno po eno, da veš, kaj je krivo, če bi ga kaj matralo. Zdaj čez vikend nismo imeli GH, ker nisem bila doma in se mi ni dalo s tem ukvarjat, edino danes je dobil kašico riž-jabolko za lahko noč, pojedel vse, bil še vedno lačen in spraznil še obe joški. A se to šteje kot dva obroka? user posted image  

tintin, hvala za seznam, tudi meni bo zelo koristil. Očitno ...

Sr****, samo meni je res slabo user posted image  Grem pod tuš, mogoče bo kaj bolje ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
12.9.2010 22:51:15   
tintin
no, me veseli, da vam bo seznam pomagal...;) meni se zdi kar tak smiseln...

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
12.9.2010 23:01:54   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10

Aglaia: ne paničari.

Hahaha! Najboljsa!! user posted image user posted image
Skoda, da nisi povedala, da boste v Tacnu. Bi te prisla pogledat. No, pa Benjamina tudi user posted image

In ja, ne bom se vec sekirala da narobe uvajam. Ce je otrok srecen, sem tudi jaz. Ko pa ne bo vec srecna, bo pa ze povedala user posted image

Bom tdi jaz bolj na hitro komentirala, ker sem danes nekam zaspana. Na koncu bom pa spet igrice do 3 zjutraj nabijala. Katastrofa sem.

Tintin, ti sporocim kako bo slo z mesnimi kasicami. Zgledajo kar ok. Pa embalaza mi je vsec user posted image

Amelie, kaj pa ce ti je slabo od laka za stenge? To je kar kemija, a ne?
Pa bravo za instant uvajanje. Tvoj otrok je tudi prenesel, ne? Meni se vcasih zdi, da si Zoja misli:"najboljse, da kar zaspim (pojem to hrano, spijem mleko, se smejem ... karkoli pac ze pocne, kar je meni vsec), ker tale moja mati ni resna in bog ve kaj mi bo se delala" user posted image
Uuu, krompircek. Na to sem pa cist pozabila. Danes sem odkrila samo to, da je Frutek breskev+riz zanic. Jutri bomo jedli kaj iz Hippove kuhinje. Al pa ce bo moz kolerabo naredil. Pa kupila sem tiste kasice od Millupe. Riz, banana, lahko noc, dobro jutro al kaj so ze. Danes je moz eno za zajtrk jedel. Otrok pa se ni prisel na vrsto.

Aja, vceraj sem ji kupila prvo zobno scetko. Nima se zob. Pretiravam, a ne? user posted image user posted image

Lepo bodite!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2168
12.9.2010 23:34:43   
dacy
didi  cist mozno ja da sma se narobe razumele user posted image No sej sicer tud jaz ne delam vedno po pravilih ker pol ne bi dajala kupljenih kasic katere so pa cisto spasirane, ampak tudi te vcasih dam malemu, ko pac ni casa skuhat kaj druga pol so pac kupljene kasice tu user posted image Za neprekuhano sadje pa je meni patronazna ze na zacetku rekla da komot breskvice hruske .... naj dajam kar sveze , edino za jabolka mi je rekla naj jih na zacetku ene dva tri krat prekuham, potem pa tud lahko kar samo naribano... Midva sva danes svezo hrusko papala , sem jo z zlicko kr postrgala in direkt v usta ... no ne bom prevec debatirala kak je jedel ampak si lahko mislis (ful socna in sladka je bla) user posted image

gh -  no mi smo pa danes zaceli z glutenom ... prva glutenska hrana so bil spagetki ... Sem za naju z atijem kuhala spagete in sem jih za tamalega z vilico cist pretlacla da so bli cist mali koscki pol sem jih pa premesala z cvetacko in brokolijem kuhanim v goveji zupi in sem prilila se za dve zlicke juhice zraven ... mali je kar mljaskal zraven ... grda mami je premalo naredla pol pa smo mogli se mleka dat... ce bi vec nardila kot polovico loncka aventovega, bi ziher vse pojedel, no jaz sem pa samo pol nardila in je pojedel kot nic in pol nisva mela vec in smo pac mogli mleko dat ... jutri bo dobil polni loncek hrane pa ce ne bo vse pojedel tud prav user posted image

levinjica niti ni nujno da je hitro ... Aleksei bo 25. star 6 mesecev ze in od kolegice tamali je pri 6 mesecih ze imel vsaj en obrok ze brez mleka, zdaj pri 7,5 mesecih pa ima mleko samo se zjutraj in zvecer ... sicer je od vsakega otroka posebej odvisno, eni pac se prej navadijo drugi pa kasneje user posted image

zobki -  no nasega so tud konkretno zaceli jezit ... mamo cel kup jamranja cel dan ... No kolegica pravi da to sploh jamranje ni, da sploh ne vem kak zgleda ko otrok jamra zarad zob, ampak glede na to da nas prej ni sploh nic jamral je meni to zdaj ogromno jamranja user posted image ... vglavnem cez dan se jezi skoz po malem in prav nervozno na case roko v usta tisci, zvecer pa imamo cele ceremonije da zaspi , seveda je obvezen za spanje tudi moj mobitel na katerem je gospodu treba muziko predvajat da on poslusa zraven , ker njemu da se umiri mora muzika direkt zraven njega igrat , tak da radio ali na racunalniku muzika nista vredu user posted image Komaj ze cakam na te zobke ker to jamranje in jokanje in stokanje je prav naporno ...

aglaia hehehe Sem si mogla prav malo pauze vzet da sem zacela tvoj post komentirat , sem se prevec nasmejala zraven user posted image ... Vglavnem ce ti hoce jest na zlicko, ne vem zakaj bi ji morala vstran jemat , tudi ni nujno da ji naslednji obrok das mleko, jaz bi dala spet GH, mogoce bos pa ti med prvimi od katere otrok bo ful hitro pac GH namesto mleka papcal user posted image Zjutraj in zvecer sta mleko ostalo pa ce hoce jest jo pac pusti, ce pa ji katera hrana nebo vsec potem ji pa pac mleko dodaj ... no, tak bi jaz nardila, sadje pa ni treba prekuhavat , to pa naj te ne skrbi , je cist ok ce je sveze user posted image ... aja, edino pri hrani katero prvic probavata, naj poje dva krat na dan samo po par zlick in to ji pol daj recimo vsaj dva dni , da vidis ce bo kaka reakcija... tisto kar pa sta ze jedli in je bilo vse ok pa ne vidim razloga zakaj otrok ne bi pojedel malo vec kot par zlick user posted image ... No zdaj ko sem se tak hudo razpisala ne bom brisala ampak evo ... tintin je super post dodala in tam je vse lepo napisano, ceprav edino za breskev je pri nas ze prepozno ker smo jo ze ogromnokrat jedli user posted image

nejanejc cestitke Nejcu za 5 mesecev user posted image user posted image user posted image user posted image

amelie trije obroki user posted image ... 1 obrok GH , 1 obrok ena joska in 1 obrok druga joska user posted image user posted image user posted image

... No pa ce kero zanima sem objavla par novih slikic nasega lumpa v albumu user posted image

Lep pozdrav vsem in lahko noc user posted image user posted image user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
13.9.2010 8:49:57   
legenda_m
živjo

no tud nas je na gh. sam mal bol počas kot aprilčica in aglaia. po žličkah pa to... glede na to kakšne probleme smo mel s to prebavo in jih mamo še sem mal bol previdna. drugač pa breskve alergene?. pa sj dons je že vse neki alergeno. pa vsaka patronažna drugač pove. jst je nism nč klicala. ravnam se po knjigi mala paparica za velike paparice al neki tazga... niti nism opazavala če ga hrana zanima. itak ga zanima vse pa vse v usta nos. zkaj pol neb še mal korenja probal, da ne bojo sam une plastične igrače? požira pa kr ok. pa učer je bil v kakcu korenček user posted image .  no neki me še zanima: a sadne sokove kj redčite? pa a dajete gh večkrat na dan al sam enkrat? (ko ste začenjale) recmo da za dopoldansko malco proba mal sadja pa pol za kosilo mal  zelenjave?  a jih mate v stolčku? jst ga mam zaenkrat še v naročju. danes pade kolerabica. zaenkrat kuha mami (jaz). k še ni nč komplicirano. kar je ostalo od korenčka sm pa zamrznila v ledene kocke, tko da sm učer sam ven uzela in pogrela v vroči vodi. kupljene mamo pa za rezervo. aja se je pa učer ko je probal korenček kar stresel user posted image . se mi zdi da korenje ne bo njegova najljubša jed.

drugač smo se pa potepal po volčjem potoku in gledali metuljčke.  učer si je pa mami uzela eno urco in se šla vozit s kolesom. pa pol smo šli skupi na sprehod pa cel dan smo se neki po postli valal. uf je pasal. ati bi mogu bit večkrat doma... pondeljek je en grozen dan.

to je za zdle use. pridne bodte.

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
13.9.2010 9:33:03   
babyloverka
IZVIRNO SPOROČILO: amelie

GH - no, še ena za CSD. Žigu sem že kar takoj dala v flaško korenčkov sokec od Hippa, pol pa čez en teden (ko jih je že spil ene par), prebrala, da je treba najprej dat par žličk. user posted image  Pa sem se spraševala, kaj hudiča ga matra, ker se je cele noči napenjal in stokal v spanju. Enako z zelenjavo, krompirja je takoj pojedel celo šalčko, pa ga je tudi potem zvijalo, no, zdaj vem, zakaj. Res nisem vedla, da je treba začeti po malo, vedla sem samo, da pač eno po eno, da veš, kaj je krivo, če bi ga kaj matralo. Zdaj čez vikend nismo imeli GH, ker nisem bila doma in se mi ni dalo s tem ukvarjat, edino danes je dobil kašico riž-jabolko za lahko noč, pojedel vse, bil še vedno lačen in spraznil še obe joški. A se to šteje kot dva obroka? user posted image   

ajaa??? tudi jaz sem mu dala kar direkt sok, sicer sem ga razredčla s polovico vode ampak vseeno user posted image  ohjoj, bad mamaaaaaaaa user posted image  eh, pa saj je otrok ok, kaj se čem sekirat? te sadne soke pije kot šussss user posted image  korenčka drugače ne mara, sok pa pije tak da ne folga požirat.
no iz bučk včeraj ni bilo nič ker mi je zraven tega da je prehlajen se posral že dopoldan trikrat pa sem se ustrašila driske pa sva prestavla obrok z bučkami.
danes več ni tako prehlajen, edino ko spi ga dam na visoki pojšter tako da je dvignjen, da mu sluz ne nabija v grlo.zdaj spi kot gospodar, ga morem it slikat user posted image

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
13.9.2010 10:10:42   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

Jaz sem v soku! user posted image Zdaj vidim, da bi si jaz to o gosti hrani morala malo bolj prebrati, preden "uvajam" svojega otroka.
Ona je ze svoj tretji (ali pa cetrti) obrok GH (banana in jabolko) pojedla toliko, da ni hotela vec mleka in ga je potem dobila pri naslednjem obroku, torej cez 3 ure. Sploh nisem vedela, da ne smes dati, ce otrok hoce. Mislim, nisem vedela, da moras vmes nehati. In ker je jedla, sem ji dala, kolikor je pac zelela. No, z njo ni bilo nic narobe, cisto normalno je delovala, kakala in potem zvecer spala. To pomeni, da je celi obrok nadomestila z GH?!? Đizus kaj jaz delam otroku? Bog ji pomagaj user posted image

Ostalo bom jutri komentirala, ko se malo pomirim. Aja, kaj naj zdaj naredim? Jemljem med obrokom stran? Saj smo zdaj z zelenjavo zaceli (Se to. Danes sem komaj nasla kolerabo v trgovini. Jaz sem mislila, da to drugace zgleda user posted image ) in je ne mara tako zelo kot jabolka in banane.

Ne me zatozit CSD. Prosim user posted image

V čem je pa zdaj problem?????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Super če je nadomestila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Naša tudi že dva dni en obrok cel nadomesti. Me se pogovarjamo glih variante, kako otroku povečat obrok GH, ker naša je na začetku tudi par žličk pol je bila pa že tako lakomna da sem ji morala dat mlekeca. Zmes to ni palilo sem ji dala ene pol ure preden bi naj bila ornk lačna GH pa kasneje mlekeca. Pol so pa prišle bučke - in ni nehala jest - ji tudi mlekeca nisem dala ker je delovala zelooo zadovoljno in smo jedli spet komaj po 2,5 urah. Res mi ni jasno kaj se sekiraš. Jaz delam vse po svoje - za nasvet kvečjemu vprašam tukaj drugače pa več sploh ne berem - itak se med sabo dohtarji ne morejo zmenit.

Jaz vem, da sem ga pofiksala predvčerejšnjim ker mi je pojedla vso slivovo kašico pa ji je bilo premalo in je še pol banane maznila (mleka ni hotela), popoldan pa sva jedli korenček - in je včeraj cel dan kakala take čisto majhne klobaske in se zraven napenjala (mami ji je dala preveč hranil, ki zapirajo - sem se že po prstih vdarla). No včeraj pa sem se odločila, da bom ji pomagala (vsaj upam) in sem ji dala nekaj probiotičnega (skutko s sadjem zjutraj domače, popoldan pa kupljeno (hoffer - varianta fruchtzwergov), ker smo bili na pikniku). Popoldan mi mleka sploh ni hotela, sem ji dala pa skutko pa ji nisem folgala žlice v usta spravituser posted image . In jeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image danes zjutraj kakala ornk že 2x njeno razpoloženje pa neprimerljivo boljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nič se sekirat (na napakah se učimo, če le koga ne ubijejo - kar verjetno en dan korenčka in banane ne bo naredil user posted image ). Po svojem občutku in kar tako naprej user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
13.9.2010 10:14:42   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

IZVIRNO SPOROČILO: didi5

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Probaj banano skuhat, me res zanima kaj ven dobišuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pa brez zamere, ker jaz si včasih tudi taka vprašanja zastavljam ali pa tu na fb - izpadem kot najvčje teslo - pa kaj če nimam servisne knjige o bejbijih user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Torej si že dala, pa je bilo vse ok? No pol bom jaz danes probala zmiksat svežo, domačo, nešpricano breskvico pa malo skutke:) Upam, da ji jaz vsega ne pojemuser posted image user posted image user posted image
Aaaaaa!!! Nasa je jedla surovo breskev, lubenico, jabolko, hrusko in banano. In surov korencek je samo lizala, ker pac se nima zob. Ne vem kako naj skuham banano. A to ne smes? Eh. Ne grem se vec goste hrane! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
13.9.2010 10:45:25   
amelie
Jutro!

Jaz moram priznat, da se mi že kar pošteno blede, ko berem teh milijon nasvetov, eden tako, drugi drugače, koliko obrokov, koliko žličk, kaj dopoldne, kaj popoldne ... user posted image  user posted image  Nisem tip, ki bi se držala ur in pravil in tega nisem počela pri dojenju, pa tudi pri GH ne mislim, ker mi bo v glavi nardilo TILT, če bom probala vse te nasvete upoštevat. Ne bom jih niti brala več.
Sem pa živ dokaz, da preveč GH ni dobro ... od včeraj zvečer sem več na WC-ju kot ne. Groza ... Aglaia, lak je bil na vodni osnovi, ampak pomoje glih čist neškodljiv tud ni. Jedla ga ne bi ... vsaj mislim, da ne ... user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  me že spet šraufa ...

Dacy, ha ha ha, ampak pomoje je bilo to za njega pol obroka, ker je bil po dveh urah spet na joški. Moj mali požeruh! user posted image  Mi je mama rekla, naj ga ustavim malo, ker ma že predebele nogice. Svašta ...

Mogoče se kasneje še kaj javim, wireless vleče tud z WC-ja. user posted image

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
13.9.2010 10:46:46   
dacy
legenda Sadnih sokov mu jaz ne dajem, razen mogoce tisto vodo v kateri se je kuhalo jabolko asli breskev , jaz mu nardim cist vodeni cajek, ali pa dobi kar samo vodo... moja necakinja je ogromno sokcev spila in je pri dveh letih ze morala k zobozdravniku hodit ... necak pa je potem ze bolj vodeno vse pil in je imel vredu zobke ... nekak mi je to ostalo in smo se raje navadli na vodico bolj ... ne recem pa da mu sploh ne bom dala kupljenega sokca, ampak bo pa sigurno ful razredcen user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.