|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 3.del
31.8.2010 12:53:09   
mala
Vidim, da se počasi pa res začenja in vas je par že v nizkem startuuser posted image user posted image .
Ja jutri se začne naš mesecuser posted image jupi...no to je bil tud moj cilj-roditi Septembra, tako da grem lahko tudi jutri že rodituser posted image ....sicer sem pa včeraj imela že par lepih popadkov, pa sramno kost mi bo razneslo-aučuser posted image , se je maliuser posted image  začel spuščat..

Tinkatonka - vidim, da je šlo pri tebi že skoraj zares....super, da je bilo potem na CTG-ju vse o.k.,sicer pa še par dni pa boš zibala a neuser posted image

Mene na kavicouser posted image tokrat ne bouser posted image , je  prvi šolski dan pa ne vem še točno kdaj končajo in kdaj bom šla iskat našega šolarja...načvekajte se še zameuser posted image

Lumpa - tudi jaz upam, da se že kaj dogaja in boš kmalu držala svojo štručkouser posted image user posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
31.8.2010 13:09:59   
Anonimen
Pozdravljene,
oprostite, ker vdiram na vašo temo, ampak imam vprašanje za vas:
- kakšen obseg trebuha imate? Sama imam do konca še kar nekaj tednov, moj obseg pa je že na 110 cm (pa drugače nisem bila okrogla)
Zanima me, koliko bo še zrasel do konca.

Čimlepši porod vam želim!

(odgovor članu mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 1777
31.8.2010 13:10:54   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: laliela

nič, zdaj pa grem malo info. spet skup nabirat user posted image
z dragim sva se opogumla, da se bova na matičnem enkrat v kratkem poročila... sam pravi čas/trenutek je potrebno zbrati... taki, da bomo vsi s pričami vred prosti user posted image

Ej, super cist tko na easy-obcudujem in spostujem tako odlocitev!!

IZVIRNO SPOROČILO: nenka7

hi hi, archie, a si vidla, si dobila svojo kategorijo: archie kategorija user posted image

archie da ne bos zamerila, ampak mi je vedno fletno brat tvoje poste, ker si na easy in ne kompliciras.

kavica jaz pridem ob 10.00 v Zvezdo, super.. znala bi pa kaj zamudit, ce bi se pregled kaj zavlekel ampak ponavadi sem hitro opravljena.

..letim s pesom na sprehod, sem cist trda od dopoldanskega likanja.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
31.8.2010 13:32:38   
tannya
Hej punce,

sem nazaj s pregleda v P. Danes me sprejmejo na oddelek E, da bom delala družbo Beniki in Lumpi. Bodo pa skoraj sigurno naredili CR, ker je otrok prevelik (čez 4 kg), tako da sem kar v šoku in na jok mi gre. Upam, da bo vse ok. Vas bom obveščala sproti in upam, da bo vse skupaj čim prej za mano.

No, pa škoda za kavico jutriuser posted image , sem mislila, da bomo še čvekale.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
   [Brisano sporočilo]
31.8.2010 13:34:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 1780
31.8.2010 13:36:15   
brezcopatka
malecka_mateja: hvala za tvojo zgodbo, mi je kr lažje pri srcu, ker mam napovedan CR in bi tudi rada imela spinalno, pa me je blo kr malo strah. Po kolkem času si pa potem user posted image dobila v sobo, oziroma kdaj se lahko začneta dojit? Pa potem prve dni si že sama zanj skrbela? Sori, če sem prevč radovednauser posted image user posted image , samo jaz bi user posted image takoj mela, ko bo možno, pa me zanima kak to gre.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
   [Brisano sporočilo]
31.8.2010 13:37:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1782
31.8.2010 13:42:32   
Jinx
Jaaa, jaz tudi pridem na kavico jutri user posted image user posted image user posted image Za vse, ki pa žal ne boste mogle priti, pa user posted image in naj porod čim bolj enostavno poteka. Tannya, saj bo user posted image user posted image user posted image

malecka_mateja: mene tudi zanima isto kot brezcopatka user posted image user posted image

Lp,
Vesna

< Sporočilo je popravil Jinx -- 31.8.2010 13:43:36 >

I Am One Of God's Mistakes

(odgovor članu brezcopatka)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
31.8.2010 14:02:50   
nenka7
kavica velja jutri ob 10h v zvezdi in res upam, da tudi meni uspe priti, obljubim pa nič. ampak bolj ja kot ne user posted image

oh tannya, ne biti žalostna, veš kako boš hitro pozabila, da so se tako odločili, ko boš svojega sončka stisnila k sebi!!! user posted image user posted image

(odgovor članu Jinx)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
31.8.2010 14:05:38   
nenka7
aja, trebuha si pa nisem prav nikoli merila, ker me ne zanima. vem, da je velik, prej sem imela obseg manekenski - cca 60 cm, sedaj je pa vsaj še enkrat toliko, pa mi ni nek podatek, tako da nimam pojma...

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
31.8.2010 14:19:07   
malecka_mateja
brezcopatka in jinx nevem kje bossta rodile ampak v mariboru se je ful spremenilo ko sem jaz tjašo mela Cr sem v šok sobi bila 3 dni in otroka sem dobila eno uro zjuraj in eno popoldan. sedaj pri Tinu pa sem ga prvi dan dobila med obiski za eno uro potem ostale 2 dni pa ga imaš skoz pri sebi razen ponoči. Pa pri Tinu sem šla 2 dni po op že na oddelek torej dan op se ne šteje.
morem pa vama povedat da okrevanj epo Cr ni enostavno in če sta v splošni anesteziji je težje, ker si urtrujen še od narkoze in ni šans da tiste 3 dni šok sobe sam skrbiš za otročka ker bolečine so in vsako vstajanje iz postelje je sprva muka. po spinalnem pa sem jaz bila ok in drugi dan sem brez problema otročka imela cel dan pri sebi po splošnem nebi zmogla, vendra ga v šok sobi v vsakem primeru ne previjaš sama ti ga sestre, samo dojiš ga in cartaš. Mislim da je za vaju prvi Cr in samo svetujem vama ne bi preveč pogumne ker se ti lahko zaradi napora šivi vnamejo in je sranje . sej bosta videli kakšno bo vajino prvo vstajanje po 8 urah. ene so občutljive bolj ene manj. meni je zdaj v drugo bilo dosti lažje. upam da bosta vidve istega počutja držim pesti. amapk drugače ni Cr noben bavbav in tudi za otročka lepo skrbijo in tudi dojenje lahko brez problema steče. če vaju zanima še kaj pa vprašajta.

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
31.8.2010 14:46:29   
mala
Tannya - sej bouser posted image user posted image ne se sekirat, važno da bo punca zdrava, mogoče se pa vseeno odločijo poskusiti še z naravnim porodomuser posted image . Pozdravi še obe sobivankiuser posted image  in vsem trem velikouser posted image user posted image user posted image  
Se mi zdi da bo jutri pestrouser posted image , držte se punceuser posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
31.8.2010 14:55:34   
tejči28
klemcy kdaj imaš jutri pregled v P? Ker jaz grem tudi tja in ga imam ob 9.20? Mogoče se vidima?

malecka_mateja hvala za pojasnila glede Tjaše,sama pričakujem podobno,kar pa je tak čisto normalno. Super,da vama je dojenje steklo,ker po CR znajo bit težave.user posted image user posted image

joj,to pa se vleče pri lumpi,upam,da čimprej dobi popadke in se začne odpirat.Neprijetno to čakanje v P,je boljše bit doma.

tannya boš videla,da se bo dobro končalo.Boljše,da imaš CR,če je taki veliki otrok kot da se cela raztrgaš.Si pa mislim,da si v šoku,ker jaz bi tudi bila,da mi zdaj rečejo,da grem na CR.Itak,da me kap,ampak saj kaj pa češ.Nič ne moreš.

Epiduralna v mbju bo res problem,ker moja soseda,ki dela anestezijo v mbju je tudi dala odpoved zaradi nemogočih razmer in gre na ptuj,ampak šele čez dva meseca.Držim pesti,da vama ju še djo,ker sta se psihično pripravile da jo dobita. user posted image

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
31.8.2010 15:11:03   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Hej punce, sem nazaj s pregleda v P. Danes me sprejmejo na oddelek E, da bom delala družbo Beniki in Lumpi. Bodo pa skoraj sigurno naredili CR, ker je otrok prevelik (čez 4 kg), tako da sem kar v šoku in na jok mi gre. Upam, da bo vse ok. Vas bom obveščala sproti in upam, da bo vse skupaj čim prej za mano.

No, pa škoda za kavico jutriuser posted image , sem mislila, da bomo še čvekale.

tannya drzim pesti zate, hei ampak druzbo bos imela pa vsaj super, bomo pa naslednjic cvekale z vozicki user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Almera
Ninibo - nič ne boš na spinning hodila 1 mesec po porodu, ker potem lahko samo rečeš bye, bye mleko. Punce resno, kar ste 9m gor dobivale, ne boste zgubile v 2 mesecih - kolikor gor toliko dol - počasi pa ziher. Jaz sem z dojenjem brez kakršnekoli rekreacije, razen veliko, veliko vozičkanja shujašala veliko več, kot sem gor dobila.Edino kar sem na koncu porodniške začela je bil Body pump, ker je čisto statičen, delala sem pa z totalno minimalno težo

Uh, a je res tako? Sicer pa imam jaz namen res na easy, tam max HR ne nad 145 bpm (v nenosecniskem stanju sem ga imela 185 bpm) in ne veckrat kot 2 krat na teden. Ce bo pa strucka zdrava, pa se imamo tudi mi namen veliko vozickat, saj sem jaz bolj tezko cel dan v stanovanju.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
31.8.2010 15:30:06   
tejči28
Jaz sem imela čiščo 8 tednov  še po porodu,tak da ni šans da bi kam šla in telovadla.Sem pa začela hodit na aerobiko po 6m,ko nisem več na polno dojila.Je pa res tak kot pravi almera 9m gor, 9m dol ali celo 1 leto dol.user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
31.8.2010 15:50:16   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

Jaz sem imela čiščo 8 tednov  še po porodu,tak da ni šans da bi kam šla in telovadla.Sem pa začela hodit na aerobiko po 6m,ko nisem več na polno dojila.Je pa res tak kot pravi almera 9m gor, 9m dol ali celo 1 leto dol.user posted image

Tole je ze vse v redu in, z zdravo pametjo, se mi zdi popolnoma prav. Zanima me le, kaj rata s tem, ce zanosis precej prej, predno mine tistih 9m ali eno leto, ti imas pa se vedno visek. Pa potem, ce to ponovis se 1x ali 2x... Pa saj, kot berem, je veckrat tako, da se zenskice zredijo/mo se najvec v prvi user posted image , naslednjic pa precej manj. No, jaz res upam, da je tako, ker drugace....

Sem pa nekako tako kot NiNiBo; Od zacetka sem se par mesecev se sekirala, ko je vsak mesec (vec se niti nisem hotela vagat), stevilka kar konkretno narascala. Sedaj pa si ze en cas mislim: ej zenskica, zares mi je (bilo) z vsem prizaneseno, brez kakrsnihkoli tezav, ta cas ki ga se imam do konca se pa tudi ne mislim obremenjevat. Bomo potem poskusali biti bolj pridni in seveda bo veliko manj priloznosti za vse sladolede, kremsnite, horse in se kaj.

No, drugace moram pa tudi jaz malo pojamrat, da res nisem vec tako fajn kot se kak teden nazaj. Tako se izpisujem iz 'Archie kluba'. Zares ponoci ne vem vec kako spati, no saj spim ze, samo me hudirjevo bolijo boki/kolki. Pa tudi cez dan me vcasih kar prestavi, ko dobim malo koleno tja v desno rebro. Tudi spodaj me obcasno spikne, pa je to menda cisto normalno. In sedaj celo ugotavljam, da vem, kje/kaj je to sramna kost... user posted image

Pa vedno bolj imam obcutek, da bi znali bit kar nekaj pred rokom. Ampak se pac prepustim, ker vem, da na to tezko vplivam. Me pa po pravici zacenja dajati panika, ker imam v glavi nastiman datum konec sept ali se kak dan zraven, je pa cisto realno, da bo nekje sredi septembra (pa boh ne daj se prej).

Vsem ki so dobili soncke te dni iskrene cestitke!
Tistim ki prihajajo danes ali jutri pa cim neznejsi vstop na ta svet!

Aja, pa kdaj se zacne pit caj iz malininih listov? Najbrz bi bil tudi zame ze priblizno cas...

Vsem velik objem!

T.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
31.8.2010 16:23:13   
tejči28
teodora jaz sem se v prvi zredila 12kg, sem pa jih takoj po pordu dobila dol 8,ostale 4 pa kar relativno hitro,zdaj pa sem jih pridelala 8kg in me skrbi,da bom zdaj imela več problemov s temi kg.Tudi če prej zanosiš,boš že vse spravla dol,če se boš spravla v akcijo in boš trmasta.
Ti kar pojamraj,zato smo tudi,jaz tudi jamram.ker me že vse boli.Malinin čaj začneš pit po 36t,jaz sem včeraj spila zadjo šalčko,novega pa ne bom kupovala,upam,da še bo kaki učinek in čimprej grem rodit.

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
31.8.2010 16:26:49   
sanje2
hay!

moja čišča je trajala en mesec, shujšala sem pa v dveh mesecih toliko, da sem bila bolj suha kot pred zanositvijo - razlog je pa seveda v tem da mala ni nič kaj spala vse do tretjega leta, ko pa je začela spat pa so šle kg na žalost gor user posted image user posted image user posted image .
sedaj upam da bo z spanjem boljše, z kg pa isto - no da jih bom hitro zgubilauser posted image  če mi bo sploh ratalo, sem bolj nagnjena na več kot majn...

Neposredna povezava do sporočila: 1793
31.8.2010 16:27:39   
brezcopatka
Joj, meni se že dva dni zdi kot da mi medenico nekaj narazen tišči, pa pika (v bistvu boli) tud kr fino. Tiste, ki ste že dale to skoz, je to pogosto že dost pred porodom al čist blizu poroda? Me je zdaj kr malo strah ratalo, da pa z user posted image ne zdržima do datuma CR. Mislim, saj CR bo tak v vsakem primeru, samo če zdrživa do datuma, potem ga bo delala moja ginekologinja, pa spinalno mam dogovorjeno tudi, če se bo dalo.

Malecka_mateja: jaz bom rodila v Celju, pa upam, da bo šlo skozi s to spinalno, da me ne bi kaki popadki prej presenetili. Sicer pa bo kar bouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1794
31.8.2010 17:12:35   
mala2001
Brezcopatka - mene je prvič tiščalo spodaj zadnje 3 dni, sedaj v drugo pa že dober mesec in pol.

Kar se pa CR tiče ni noben bavbav. Jaz sem tudi po splošni narkozi bila hitro brez protibolečinskih sredstev in sem zadnje 3 dni v P čez dan sama za user posted image skrbela.

Če te pa porod prehiti pred napovedanim CR je pa še bolje za tvojega user posted image , saj je po pozitivnim stresom poroda, kar zelo vpilva potem na zdravje user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1795
31.8.2010 17:13:37   
Klemcy
brezcopatka - jaz imam že več kot mesec dni občutek, da bom rodila, od vseh krčev in popadkov in bolečin, pa nič od tega, tako da očitno se le lahko zavleče. Medenične bolečine pa imam že zelo dolgo.

tejči - ja tudi jaz imam ob 9.20, pa od mojga sestra ima ob 10ih in greva kar skupaj tja, ker tak baje ne gledajo na uro, ampak pač grejo povrsti not, kot pridejo. No te se pa vidimo, super! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1796
31.8.2010 17:30:35   
tejči28
klemcy no super se vidimo,kak pa to sploh morem it? Kar v porodnišnico ? Nisem še bila tu v mbju.Ali so ambulante kje drugje?

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
31.8.2010 18:05:47   
tinkatonka
Hej punce!

Mi smo imeli ravno "kočerjo" user posted image , zdaj fanta čakata na kavču, da se hrana uleže in gledata eno kavbojko, preden gremo še za kake pol urce ven, jaz pa sem izkoristila še čas za RR (zvečer ko bo šel Anej spat, grem jaz tud, ker se mi že zdele spi).

Na mojem kontrolnem CTG-ju je bilo vse OK! user posted image user posted image Se mi pa cel dan pomalem izloča krvava sluz, pa zelo zelo me tišči dol, včasih kr zaječim od bolečine (popadkov ni), ampak moram kr mal pazit, ker me Anej za vsak "uh in ah" vpraša kaj je, pa da ga ravno ne obremenjujem še z mojim počutjem.

tannya....user posted image user posted image vem, da si želela naravni porod, ampak zaupaj zdravnikom. Po eni strani bolje, da je CR kot da bi se pa 12h matrala spet, če je Živa tako velika. Želim ti pa čimprejšnje okrevanje in da bo CR potekal hitro in brez zapletov, ter da boš čimprej stisnila Živo k sebi. Mogoče bova pa še skupaj v P.

kavica...torej jutri ob 10h? Zmenjeno, se že veselim, če me pa slučajno ponoči kaj prime, pa imam od Almere GSM cifro (vsaj mislim, moram preverit) in sporočim.

No zdaj pa že slišim lumparije iz dnevne sobe, grem umirit malega razgrajača, no sej velki ni nič boljši.

Srečno jutri na pregledih, tiste, ki jih imate, če pa katero ponoči kaj "uščipne" pa SREČNO!.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
31.8.2010 18:38:43   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: sanje2

teža in velikost dojenčka: moja hči, rojena 10 dni prej je imela 2800 gramov in 47 je bila velika,  user posted image  pa naj bi zaj tehtal 2500 do  2700 gramov.  ne vem zakaj bi bil problem če ima user posted image  več kot 2500 gramov,.. pa saj se mi zdi da je katrinkina punčka malo čez 2000 gramov in je čist ok, tak da se nena preveč sekirajte,...držim pa pesti da bo vse ok.

ja 2kg je ena taka meja da je se normaln,pa da ti v p ne tezijo ... jaz pravm kar je vec kot 2kg je super...

srecanje - mene zal ne bo,se nism v sistemu z dvema kam sama ituser posted image

drzim pesti za vse ki boste kmalu rodileuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
   [Brisano sporočilo]
31.8.2010 18:46:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?