|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 3.del
31.8.2010 8:46:19   
Anonimen
lumpi tudi iz moje strani SREČNO!!!

sem pa že iz zd, sem šla dat vodo. potem pa na pregled, komaj čakam, da vidim kaj je novega user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1751
31.8.2010 8:52:26   
nenka7
jutro punce!!
danes je pa benika na vrsti a ne? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za beniko!!

upam, da se je pri lumpi tudi kaj začelo dogajati, ker sedaj bi bil pa res že čas, da se nekaj dogaja, biti toliko časa notri, pa da ni nič, ti že malo začne po mojem psihirati...

tinkatonka, ti pa ko boš lahko, poročaj, če pa ostaneš po pregledu v P, pa sporoči naši archie, da bomo vedele dihati s tabo!! user posted image

danes je en tak zaspan dan, nimam pojma, kaj naj sama s sabo, ampak mi je kar jasno, kaj bom, prala in likala ter kuhala. ima katera kako idejo za kosilo? jaz bi sicer kaj z zelenjavco, ampak mislim da moj user posted image ne bo preveč navdušen, tako da sem razmišljala o kaki musaki...

kava očitno ta teden ne bo šla skozi ali kako, ker so ta aktivne klepetulje v P ali pa že cartajo. sej pravim, še dobro da je jutri september, drugače bi z archie res ostale same... aja, archie, upam da nama res ne zmanjka zraka potem za najine popadke user posted image user posted image a drugače se pri tebi že kaj dogaja? mene samo vsake toliko malo pika v jajčnikih ali luliki, nič posebnega, tako da je kar ok vse skupaj... aja, pa da komentiram, plus 5 kg v celi nosečnosti!? dobra si! pa ti ni nihče nič rekel, da bi bilo to premalo? jaz sem jih do danes nabrala 16, pa imam še lep mesec do PDPja... pa kdo bi se sekiral!? user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
31.8.2010 9:04:15   
archie
nenka7, ne skrbi zaradi kg. sedaj sem ze na +7user posted image . samo jaz jih imam ze od vsega zacetka prevec, tako da se noben ne sekira zaradi tega. je pa problem v tem, da mi mala fuuul pritiska na zelodec in potem sem prisiljena jesti fuuul veckrat pa po male kolicine. no, saj sedaj je ze kaksnih 14 dni vsaj malo bolje, kar se tega tice user posted image
ja, drugace mi je pa mami enkrat nekaj zatezila, da se pramalo redim user posted image ... pa sem jo precej na hitro utisala.

moj moz je vceraj skuhal govejo juho, tako da jaz bom imela to za kosilo user posted image fuuuul mi pase juha, ze od nekdaj. moz pa itak pride zvecer domov in je v sluzbi.

vse, ki ste bolne, cimprej se pozdravite!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Benika ima za jutri planiran porod user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
31.8.2010 9:06:58   
Mami2010
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca

mami2010 - kapljice kolostruma so se meni pri prvem pojavile že sredi junija, rodila sem pa sredi septembra. To je normalno, hormoni naredijo svoje. O krastah ti pa ne znam nič povedat.

No, sem se zdaj intenzivno lotila čiščenja bradavic in ugotovila, da je to prisušen kolostrum, ki pa z vsakodnevnim tuširanjem ni šel dol, ampak se je samo nalagal in nalagal...zdaj sem pa očiščena  :) . namakanje in zmehčanje kože je torej pomagalo :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
31.8.2010 9:08:07   
tinkatonka
kavica.....jaz sem vedno za, če bom seveda še v enem kosu user posted image . Kdaj predlagate, SREDA ali ČETRTEK?

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Mami2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
31.8.2010 9:08:50   
nenka7
aha, potem za beniko danes samo navijamo, jutri pa bo dan D, točno, saj je rekla, da bo odprla seznam naših septembrčkov!! mi je pa prav hecno, da sta z lumpo skupaj user posted image
glede teženja, pa jaz sploh ne bom komentirala, kako je meni mami težila, ko sem še športala v 6 mesecu... ma brez veze, mame so itak preveč panične... glede vsega, saj pri sebi itak da niso bile, grem stavit user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
31.8.2010 9:11:00   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: nenka7
a drugače se pri tebi že kaj dogaja? mene samo vsake toliko malo pika v jajčnikih ali luliki, nič posebnega, tako da je kar ok vse skupaj...

nic!! user posted image mene bo vse skupaj doletelo naenkrat in takrat v veliki kolicini user posted image

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
31.8.2010 9:20:54   
NEA_TEJA
Lumpa 6  to je pa vse druge ji pa niso dali ker se lahko raztrga maternica.Tako da sedaj čaka dogajalo se ni še nič ob 7.30 ni imela niti popadkov več že od
včeraj niti se ne odpira.Sedaj čaka vizito da bojo povedali kako in kaj .Je pa res težko tole čakanje upam da čimprej mine in da njen Žaki hitro pokuka na tale
svet brez kakšnih zapletov.
Drži se Lumpa!!!
Ko izvem kaj več vam javim.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
31.8.2010 9:30:46   
mala2001
IZVIRNO SPOROČILO: nenka7

danes je en tak zaspan dan, nimam pojma, kaj naj sama s sabo, ampak mi je kar jasno, kaj bom, prala in likala ter kuhala. ima katera kako idejo za kosilo? jaz bi sicer kaj z zelenjavco, ampak mislim da moj user posted image ne bo preveč navdušen, tako da sem razmišljala o kaki musaki...

Meni je moje dete naročilo "Makaronšlajf" user posted image - makaronflajš in solatko!

Ja, očitno bo danes še nekaj user posted image , ki nočejo čakat na september... srečno mamicam....

Jst pa danes zlikam še eno žehto in skuham makaronšlajf in to je to za danes, ker sem bla včeraj tako pridna in vse ostalo nardila...user posted image , še jabolčni štrudl sem spekla... se mi pa da po treh dneh ležanja.

Jutri imam tudi jaz pregled in potem bomo videli kako dalje.... al gremo, al še čakamo, al kaj bo zdaj.... Upam samo, da ne bom po vseh teh antibiotikih še kake glivice spet fasala in spet une nagravžne user posted image user posted image vaginete dobila.

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
   [Brisano sporočilo]
31.8.2010 9:35:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1760
31.8.2010 9:44:52   
ŽanaTaja
Jutro punce..

Komi preživela noč...jaz ne vem kaj me je dobilo zdaj tik pred porodim in ja res je Tinkatonka ne vem kako bom rodila, moj nos je čist zamašen tako da molim da se moji sončici pod srčkom še nebi zdaj kam mudilo...user posted image

No, jutri se pa uradno začne naš mesec...pa smo ga dočakaleuser posted image user posted image  

Mala zdaj pa si mi naredila lušte z tem makaronflajšom...ma bi ga zdaj pojedlauser posted image  
Te vaginete, pa sem tudi jaz dobila in še jih  nisem šla iskat v lekarno...a to so svečke al kaj je to???? Mam tok močen beli tok, sam nič ne smrdi je čist brez vonja, sam je pa nadleženuser posted image

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
31.8.2010 9:54:04   
tejči28
vaginete so kapsule,jaz sem jih naredla dve rundi v začetku nosečnosti,pa mi niso pomagale,pol pa sem dobila 3 canesten svečke in je bilo dobo.Res pa je,da je mene vse še srbelo in bilo redeče in vneto.Če imaš samo tok,ti bodo pomagale,ker so bolj na naravni bazi,ni kot zdravilo,bolj da porpavijo ph v sluznici.
Pri meni se je stanje ponoči umirilo,kot vedno in danes se še ne dogaja nič.Jutri pa imam prvi pregled v P,ker imam dan poroda.

Tinka srečnica,se je začelo dogajat,mogoče pa te kar obrdžijo,ko greš na pregled. Vkratkem boš rodila,danes ali jutri. 

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu ŽanaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
31.8.2010 9:59:19   
tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

Tinka srečnica,se je začelo dogajat,mogoče pa te kar obrdžijo,ko greš na pregled. Vkratkem boš rodila,danes ali jutri. 

Jah lahko je danes al pa čez teden dni. Moji prijateljici se je čep odluščil en mesec pred porodom. Tak da. Upam samo, da se bo dogajalo čez dan, ker ponoči bi jaz rada spala. user posted image Saj tudi ti nisi daleč. Jutri imaš PDP, samo vprašanje časa kdaj greš notri. Držim pesti, da čimprej!

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
31.8.2010 10:00:47   
nenka7
user posted image  user posted image me moj dragi kliče in mi naroči, naj kar lepo spakiram za v P, ker njemu se je sanjalo ponoči, da je bila akcija!! user posted image  user posted image prej se mu ni pa še nikamor mudilo, oh, ti moški...

no, sej morm res spakirat, da vidim, če še kaj fali, da dokupim, da ga ne bo potem kap zadela, da nimam še nič pripravljeno!! kolk je bil smešen, sploh vam ne znam povedat user posted image

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
31.8.2010 10:10:36   
archie
Almera, kje pa imate te priprave na porod? In kdo to ima?

IZVIRNO SPOROČILO: Almera

Pri meni je bila samo tašča v prvo pametna, da se je Bor rodil tako majhen, ker sem jaz raje manj jedla, da se ne bi preveč zredila kot da bi se nažirala v dobro otroka. Sem jo skoraj skozi okno vrgla.

uf, to so pa mocne besede... sploh ker menda ne mores ti s kolicino hrane vplivat na tezo dojencka...

Pri nas je bil makaronflajš na jedilniku v soboto.

(odgovor članu ŽanaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
31.8.2010 10:13:32   
Anonimen
eto, sem govorila z Blanči, sta z malo princesko ok. je rekla, da ima posteljo v sobi prosto user posted image

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 1766
31.8.2010 10:13:38   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

kavica.....jaz sem vedno za, če bom seveda še v enem kosu user posted image . Kdaj predlagate, SREDA ali ČETRTEK?

Jaz sem tudi za kavico, meni je vseeno jutri ali pa cetrtek. Jutri imam pregled ob 09.00, tako da ce se boste zmenile bom lahko prisla tam okol 10.00. Za v cetrtek pa ni omejitev.

tinkatonka  super, da si se fino naspala in, da si dobre optimisticne volje!!

lumpa6 in benika drzim pesti, da bo vse slo super fino.

kg jaz se ne sekiram vec, itak sem se prevec zredila. In na moje presenecenje se ne obremenjujem, sem jedla kar mi je pasal. Po porodu si bom dala 1 do 1,5 meseca cas, da se k sebi spravim potem pa na spinning in fitness, torej tisto kar dobro vem, da mi pomaga izgubiti kg. Se ze poznam toliko, da vem da drugace kot s trdim delom itak ne bo slo dol. Tako ali tako, pa ze zelo pogresam sportanje.   

tezave/tezavice jaz moram reci, da tezav kot so popadki etc. nimam tako, da se uvrscam v archie katergorijo. Upam, da tako tudi ostane, kajti mi je super fino saj lahko uzivam nosecnost. No sej ni tako, da ni nic ampak meni se ne zdi, da bi bilo kaj omembe vrednega. Kriz boli, noge zatekajo, vcasih kaj spikne ampak sej to je vse normalno za zadnji mesec a ne?

Neposredna povezava do sporočila: 1767
31.8.2010 10:17:32   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.

eto, sem govorila z Blanči, sta z malo princesko ok. je rekla, da ima posteljo v sobi prosto user posted image

potem pa Celjanke, akcija user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
31.8.2010 10:28:39   
Anonimen
jutro! user posted image

vidim, da nam spet ene čakajo v P... no, vso srečo user posted image

problemi/težavice: tut pr meni se je vse nekako normaliziralo... moj bebi si je primislil in še ne gre ven user posted image
v glavnem nič kaj posebnega... razen to, da me prav zanima, kako težek bo, če prideva do roka ali celo malo čez user posted image

torba za P: od kar jo mam pripravljeno, mali nima sile več... če bi hotla rodit, bi jo menda morala razpakirat haha user posted image
malo heca mora bit

tinkatonka: super, da je vse ok... tako tut mora bit user posted image

a ima še katera občutek, da je jesen pred vrati in da bo kaj kmalu spet zima in konec leta tukaj? kam za hudiča sploh leto pobegne? mine ko šus pikola... vsaj meni no user posted image

kg: sej prav punce, da se ne sekirate... pa kolikor mam jaz info... lahk se nažira nosečnica, pa ni mus, da bo otrok velik... drugače pa sem jaz na 13 plusa user posted image
pa to je večina na trebuhu... če katera vidi izza vogala neki velikega in okroglega... ne se ustrašit, za tistim pridem jaz user posted image user posted image user posted image

nič, zdaj pa grem malo info. spet skup nabirat user posted image
z dragim sva se opogumla, da se bova na matičnem enkrat v kratkem poročila... sam pravi čas/trenutek je potrebno zbrati... taki, da bomo vsi s pričami vred prosti user posted image

pridne bit, se beremo kasnej user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 1769
31.8.2010 10:31:37   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: laliela

z dragim sva se opogumla, da se bova na matičnem enkrat v kratkem poročila... sam pravi čas/trenutek je potrebno zbrati... taki, da bomo vsi s pričami vred prosti user posted image

uuuu, cestitke za odlocitev! user posted image user posted image user posted image user posted image sedaj jo pa le hitro realizirat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
31.8.2010 10:40:09   
nenka7
uuuu, laliela, to pa je odločitev!! user posted image user posted image  user posted image navijam za vaju, upam da ta pravi čas ne pride čez 15 let user posted image mal heca!

hi hi, archie, a si vidla, si dobila svojo kategorijo: archie kategorija user posted image

kavica, ste se mislile menit v ljubljani kje? ker če bo dosegljivo z lpp, bi morda tudi jaz lahko prišla. lahko jutri, menda bo dokaj ok vreme, če že toplo ne bo. čeprav jaz nimam ničesar, da lahko oblečem čez moj ogromni bauhi user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
31.8.2010 11:25:15   
sanje2
hay!

tinkatonka: si pa dobra da še vse to delaš, no pa saj smo vse iste, pa vseeno si malo odpoči, ker se boš tako pol zmatrala, ko boš rojevala.

teža in velikost dojenčka: moja hči, rojena 10 dni prej je imela 2800 gramov in 47 je bila velika,  user posted image  pa naj bi zaj tehtal 2500 do  2700 gramov.  ne vem zakaj bi bil problem če ima user posted image  več kot 2500 gramov,.. pa saj se mi zdi da je katrinkina punčka malo čez 2000 gramov in je čist ok, tak da se nena preveč sekirajte,...držim pa pesti da bo vse ok.

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
31.8.2010 12:08:17   
tinkatonka
kavica - jutri - ljubljana....zaenkrat smo se javile samo 4: Almera, NiNiBo, nenka in jaz (a sm kakšno spregledala). Kaj pa ostale? Tannya, Jinx, Soncica, kajča, lillchy,.... Seveda ostale tudi dobrodosle, jaz sem samo nastela tiste, ki smo se veckrat videle in na ta srecanja prihajajo.

A se kr dogovorimo jutri - zvezda BTC (nenka v BTC tudi vozi LPP) ob 10h?

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
31.8.2010 12:09:52   
Klemcy
tejči - ja me kar mantrajo ti izcedki hudičevi. Zdaj imam komaj 3 dni svečke Gyno-Dektarin in že res fajn pomaga. Ja sej glede streptokoka-se moram na porodni postli še s tem ubadat, da mi bodo dali pravi časa antibiotik user posted image  

Jaz imela včeraj zvečer spet nenormalne popadke!!! In to na 2 minuti!!! Ampak sem takoj vedla, da ne morjo bit pravi, ker kar tako na 2 minuti pa ziher ne pridejo. Ampak bolelo pa je ko user posted image . Jutri ko grem na CTG, grem v pritličje še tiste formularje kar izpolnit, da mi tik pred porodom ne bo treba. Pa babici moram rečt, da če me bo pregledala, če bo imala čas, da vidimo če moja akupunktura že kaj deluje, če se MV krajša. Baje da ful rade nardijo pregled pri tistih, ki hodijo na pikanje, ker so radovedne.

Natalija28 - mislim, da sva popušili glede EA. Baje se je neko vodstvo menjalo in ta tanovi hoče ukinit EA v Mb porodnišnici, ker se mu ne zdi nujna in lahko kao tut brez tega potrpimo te bolečine. Mislim ej, za user posted image . Z jutrišnjim dnem itak EA ne bo več na voljo kadarkoli, ker je štrajk, pa itak so sam še 3 anestezijstke ostale. Če pa čist ukinejo, pa tut meni več moje veze ne pomagajo!!! Jezna ko user posted image . Ampak jaz se že itak dolgo pripravljam na to, da bi najraje brez, ker me je tiste igle v hrbtenico preklemano strah. Naša Simonca danes dela v popoldanski smeni in ponoči je na klic, tako da morva danes it rodit, si slišala??!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
31.8.2010 12:38:09   
malecka_mateja
dan!

blanči čestitke za user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image za lumpo in beniko da čimprej rodita. in za vse ki greste proti rimu.

hvala vsem za dobrodošlico. Mi smo super se navajmo en na drugega. mali je cuker, Tjaša malo ponagaja amapk sej jutri gre po 1 mesecu v vrtec in bo spet na starih tirih.
Tejči moram ti povedat da se je Tjaša neverjetno lepo držala je bila meni večja kriza. Tjaša se je zamotila in je zdržala, čeprav sem jaz 25 peljala malega v sprejemno sobo doli v porodni da je lahko prišla in sem jo videla sicer za 10 minut amapk je bilo meni in Tjaši laže,ker ni razumela da je bratec tu pa mama ne pride domov, potem ko pa sem malo zatežila in os me en dan prej dali na oddelek in je lahko vsak dan prišla k meni pa ni bilo več problema. tako da na presenečenje se je dobro držala.
Natalaija in klemcy glede epiduralne je res skoz kr nekaj amapk ko sem jaz bila v P so jo vse dobile in ni bilo težav, kako pa bo pa bomo videli. Klemcy glede straha za iglo v hrbet pa naj ti ne bo ker sploh čutiš ne. no naj vam iz tega napišem mojo porodno zgodbo.

Ob 8 sem šla v porodno tam sem čakala anestezistko sva se pogovorile in so me dali v šok sobo ker so mi nastavli kanal in mi dali v žilo tekočino, ki jo moraš dobit tam mije kr pritisk padel in smo mao čakali da se uravna potem so me dali v operacijsko, prišla je antesteziska in si začrtala kjer bo pičila ka spinalno. vse mije povedala kako se moram držat in vse. nato mi je dala inekcijo isto ko pri zobozdravniku za omrtvičenje sploh je nisem čutila res ni bolelo, nato me naenkrat vpraša če čutim mravljince v nogah in sprašujem zakaj pa pravi da mi mora spinalna že prijemat pa pravim da še ni pičla ua kateter pa pravi gospa že 2 minuti deluje.in sem nato res začela takoj težke noge, pomagali so se mi poležat in že se jezačelo prišli so zdravnikiin kmaluse je začelo čez 7 minut je bil Tin zunaj takoj so mi ga pokazali potem ga nesli atiju ga umili in dobil ga je on potem pa še meni enkrat v porodno za 3 minute in to je res nekaj najlepšega ko takoj vidiš svojega otroka. tako so mene še dokonca zašili in me dali v šok sobo. toje to.

Tejči ja 6 dan po CR se gredomov mapk jaz sem imela 5 dan žešive ok in sem prosla če lahko grem ker sem se super počutla in tudi doma počivam tako da ni bilo razloga še neo noč tam ostat. odvisno je vse od počutja.

Evo to je vse zaenkrat grem malo po kosilu počivat.se javim še kja.papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?