|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
27.8.2010 9:39:46   
Klemy82
Jutrčka! Tle pa dogaja na polno... smo to sem hotela napisat, pa šibnem s teme... lepo te prosim, Kerensa, izklopi paranojo. Nihče ti ne vdira v telefon, lepo te prosim!!!! Če bi že kdo imel tak namen, se to naredi tako, da se tebi še sanja ne, ne pa da ti meče neke ikonce po telefonu.user posted image So ti punce nalepile navodila od telefona, tam ti lepo piše, kaj ikona pomeni, lahko pa tudi pokličeš pomoč uporabnikom, pa ti bodo tam razložili.

Jst.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
27.8.2010 9:40:32   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kerensa, lej, da prevedem: mislim, da gre samo problem v tolmačenju besed (kot je navadno pri nama s Frodom, kadar se zakačiva, tu sva si pač midve edini in si ti na drugi strani): za naju s Frodom pomeni besedica "vem" pomeni preverjen podatek - nekaj, kar je 100% tako. Za druge stvari uporabljava besede kot so: domnevam, neke sledi vodijo, po eni teoriji, itd...

Tocno tako.

... Da bodo vse informacije v enem kosu nekje. Lahko to update-aš na začetni strani ali pišeš sproti vsake toliko in pač copy paste-aš. Sem precej prepričana, da bi to pomagalo, ker kot je ena napisala: več glav res več ve, vendar z nepopolnimi podatki, si ne more nobana nič pomagat.

Nekak takole:
- Džovana je bila najdena... (datum, prostor)
- njena slika je objavljena - članek v Oni, št.... in na netu - link
- Džovana Rodič je ime, ki so ji ga določili na CSD Jesenice, potem ko so jo našli in niso našli njenih staršev
- datum rojstva je določen približno in je uradno... ..

Za vecjo preglednost: tisto kar je dokazano ( gotovo) z zeleno barvo, tisto kar je logicno z oranzno, ideje nepreverjeni podatki - z rdeco.. teorije zarote ipd z roza z metuljcki....

Pod vse ostalo se pa kar podpisem.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
27.8.2010 10:00:22   
Kerensa*
- zakaj torej ne kontaktiraš socialne delavke na CSD in rejnika? NO, ali pa Marko, ki ima več pooblastil?

Za to, kdo je bila socialna delavka na CSD Jesenice, ki je vodila "primer Džovana & Mauro/Marko", sem izvedela šele pred kratkim. Lahko bi se jo že kontaktiralo, vendar se še čaka - iz razlogov, katerih ne bom napisala, dokler se ne dočaka tistega, kar čakamo. Naknadno pa.
CSD Jesenice sem kontaktirala, a od njih ni odziva. Mauro/Marko je bil osebno pri njih. Prav tako (menda) tudi v rejniški družini (kjer je bil tudi novinar), zato neke hude potrebe po tem, da bi šla še jaz tja, ne vidim. Bom pa šla, ko in če bo to potrebno.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 27.8.2010 10:02:51 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
27.8.2010 10:01:45   
Frodo Bisagin

....Torej: splačalo bi se tebi in Marku, če si res želita najt Džovano, poslušat tudi glas razuma: recimo Mišek (mislim, da je bila takrat še Mišek) ti je napisala, da je po obraznih potezah zelo velika verjetnost, da je bila Džovana Romka (mislim, da je napisala celo brez dvoma - dvom vedno je, Frodouser posted image ).  Dejstvo, da je starši niso prijavili kot pogrešano, govori tej hipotezi v prid (imajo druge kulturne navade, redkeje grejo na policijo in kljub vsemu več jih zbeži stran - po statistiki).

Ob podanem podatku, da je bila iz nekdanje YU sem napisala:
"Cakala sem, da bos prisla do tega vendar... ze ce samo pogledas slike, ti postane jasno, da je Dzovana bila romkinja in da Marko ima romske korenine. "

Logicno po tej strani, da so romi, tako kot danes v nekdanji YU zelo pogosto na vlakih prosili in "prosili". Tako kot danes so zelo pogosto uporabljali tudi otroke in tako kot danes je tudi takrat to bilo dokaj organizirano.
Ce spekuliram naprej - morda se je zato delala za gluhonemo.

Vendar tebi se ta podatek ni zdel bogvekako pomemben. Nismo rasisti, če na primer iščemo črnca v beli državi in najprej povemo, da je črn - tako ga bomo pač lažje našli. Kot poveš, ali ima očala - so stvari, ki se na daleč vidijo in s tem je večja verjetnost, da jih je nekdo opazil.

Če bi ti takrat recimo to vzela kot možno varianto, bi lahko recimo iskala pri Romih, ali kdo kaj ve o 9letnici, ki je čez noč izginila. Na Radio Študent imajo recimo Romi svojo oddajo, ki jo poslušajo skoraj vsi Romi, vsekakor pa res skoraj vsi starejši Romi. Tudi kakšen, ki se je preselil v Jugi sem gor. Mogoče bi se kdo spomnil gluhoneme deklice. Kolikor vem, imajo neka svoja združenja in festivale in tja pridejo tudi romi iz drugih držav ex juge in če bi tam vprašala, bi bilo še bolj verjetno, da bi se je kdo spomnil.

Bolj pametno je, da torej razširiš iskanje, da se ne osredotočaš samo na ime in priimek, ki ju zelo verjetno ni nosila celo življenje (prvih 9 let ne in zelo možno, da kasneje tudi ne več), ampak daš v ospredje to, da iščeš žensko, staro približno..., z romskimi potezami, ki najverjetneje čudno govori (če je bila gluhonema - po pričevanju delavke v domu Malči beličeve - 2. članek v Oni - je bila na začetku gluhonema, vendar se je kasneje naučila govorit - taki ljudje imajo navadno vsaj govorno napako oz. se jim sliši, da ne govorijo normalno - to je veilk selekcijski pokazatelj!) Ker to so ključni podatki, ki jo definitivno ločujejo od večine slovenskega in tudi afriškega ali španskega prebivalstva. Mislim, da bi imela tako več sreče kot če iščeš ime in priimek, ki bo seveda v Udbinih spisih, če je ilegalno prečkala mejo.

PS: ni samo ena pot prava in kadar res iščeš resnico, se ni pametno zapodit po eni navzgor, čeprav še ne veš, ali je prava: najprej tipaš, zbiraš podatke, potem jih organiziraš in analiziraš in potem narediš sintezo in potegneš zaključke. Skratka: vodi te razum, potiska naprej te pa srce. Obratno ali pa če samo en prevlada, pa navadno ne pripelje daleč, kvečjemu v množico zarot.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
27.8.2010 10:01:45   
tashan
Sem zasledila komentar, pod katerega se podpišem: a maš res tko dolgocajtn šiht (beri lajf)? 

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
27.8.2010 10:03:59   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Kerensa, Big brother te gleda..... Boj se :)

V današnjih časih je marsikaj možno in dostopno, zato telefon sigurno ni naprava za skrivanje zaupnih podatkov.

user posted image user posted image user posted image
Ne dolivanj olja na ogenj, ze itak je kar kres nastal....

(Ivan Cankar)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
27.8.2010 10:05:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: tashan
Sem zasledila komentar, pod katerega se podpišem: a maš res tko dolgocajtn šiht (beri lajf)?

A zato, da nekomu pomagam iskati mamo, mi mora biti dolgčas? user posted image

(odgovor članu tashan)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
27.8.2010 10:10:12   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Kerensa no sikiriki, odgovor je namenjen meni.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
27.8.2010 10:12:30   
Kerensa*
- vem, da je samo ena Džovanina fotka - vendar v 1. in 2. članku je ena ogromna fotka od Markota (tudi ista, če smo glih pri tem) in pa v prvem še ena mala od Džovane. Kdor si želi najt mamo, bo vztrajal, da namesto njega objavijo mamo - sa za njega itak vemo, kako izgleda. Zato mi pač to smrdi, evo - vsakemu nekaj

Ne vem, zakaj je bila objavljena Maurova/Markova fotografija. Ne vem, ali jo je poslal on sam, z željo, da bi ga Džovana morda vsaj videla, ali pa ga je zanjo prosila novinarka.
- ni mi jasno, zakaj Marko, če si tako zelo želi najt mamo, nikakor nima časa uredit osnovnih zadev: it po rezultate, življenjepis, govorit z rejnikom, CSD delavko, ki je postopek vodila, itd... KOlikor vem (po njegovih besedah iz 1. članka) ni zaposlen in bi praviloma moral imet ves ljubi dan na voljo, da raziskuje.

Mauro/Marko nima ves ljubi dan časa za iskanje Džovane (kakor tudi jaz ali kdo drug ne) in nikakor n drži, da ničesar ne naredi in/ali da ničesar ni naredil. Veliko je naredil in še dela. Če bi kdo želel točne informacije o popolnoma vse, kar je naredil od junija dalje, pa mu jih verjetno lahko priskrbim (okvirne pa že imam).
Pa še nekaj mi ni jasno pri teoriji zarote: če je nekdo hotel Džovano skriti, zakaj so jo potem po osamosvojitvi obdržali kot slo. državljanko? če bi kdo hotel takrat to zataušat, bi brez kakih hudih problemov to lahko naredil...

Ne vem. Če je kaj od te domneve rsničnega, bomo pa že ugotovili.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
27.8.2010 10:12:49   
ronja
Ena replika, ki ti ne bo všeč: kaj če bi vseeno preverila na Jesenice, če se je tam rodila še kakšna Džovana Rodič istega leta. Njen rd je bil v principu izmišljen, torej bi se lahko tudi dejansko kdo takrat rodil in bi ga tako imenovali. Ni zelo verjetno, ampak ker je tako lahko preverljivo, se mi zdi smiselno bit 100%, da je v dosjejih udbe res prava Džovana.

Sicer je možno, da 9 letna gluhonema deklica ni znala povedat, kdo je in je bila zato neznana deklica, ko se je pa naučila govorit in pisat, pa je lahko udbi povedala (tu verjetno igra vlogo tudi to, da CSD delavke ne uporabljajo istih metod kot Udba (upam;)). Druga logična možnost je, da bi se je starši želeli znebit in so zato to skrili (pač mala pa še ni znala povedat).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
27.8.2010 10:17:55   
Kerensa*
kaj če bi vseeno preverila na Jesenice, če se je tam rodila še kakšna Džovana Rodič istega leta.

Istega leta, na isti dan (15.06.), dve Džovani Rodič?
Rojstni kraj je zaenkrat še uganka. Lahko domnevamo, da ji ga je določil CSD Jesenice glede na kraj domnevne najdbe, lahko pa sklepamo, da je resničen, glede na to, da se zdaj ve, kdo sta bila njena starša. V vsakem primeru v njenih dokumentih pač piše Jesenice.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
27.8.2010 10:19:36   
tashan
No mogoče pa ti ni sam dolgčas, mogoče si ti tak zafrustriranec, ki ga v realnem svetu nihče ne upošteva zaradi česar trpiš za kompleksom manjvrednosti in se dokazuješ na virtuali, kjer te noben ne vidi, seveda za zelo bogatim izborom načitanih besed. Ker že tako rad analiziraš druge, pa daj še malo sebe user posted image .

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
27.8.2010 10:21:03   
tashan
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Prav res - ni bilo namenjeno tebi!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
27.8.2010 10:24:27   
Kerensa*
Prav res - ni bilo namenjeno tebi!

Glede na to, da je pred časom podoben komentar že letel name, sem sklepala, da je enako tudi s tem. Se opravičujem za napačno razumevanje.

(odgovor članu tashan)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
27.8.2010 10:46:42   
ronja
Za to, kdo je bila socialna delavka na CSD Jesenice, ki je vodila "primer Džovana & Mauro/Marko", sem izvedela šele pred kratkim. Lahko bi se jo že kontaktiralo, vendar se še čaka - iz razlogov, katerih ne bom napisala, dokler se ne dočaka tistega, kar čakamo. Naknadno pa.

Da bi bilo to pametno, sem ti napisala že čisto na začetku, heheuser posted image . Ampak to ni dišalo po zaroti;). Zakaj on tako zelo dolgo rabi, da prebere podpis, mi pa res ni jasno.
Osnovna logika: gospa je bila najverjetneje takrat, leta 1962, v srednih letih, no pa tudi, če je bila mlada odrasla, kar je pa morala bit, če je hodila v službo, za katero rabiš neko izobrazbo, to pa traja - torej je zdaj že stara gospa. Če se bosta preve obotavljala, vama bo umrla prej!

frodo, se opravičujem: postane jasno sem si narobe zapomnilauser posted image . Pa niti nima veze, point je bil drugje in tu se itak strinjavauser posted image . Sicer pa dobro sklepanje glede gluhonemosti.

A zato, da nekomu pomagam iskati mamo, mi mora biti dolgčas?

Ne, dolgčas ti je, če misliš, da ti sledijo, zato ker ti mobi ne more nečesa odpret in ti pleše ena črka po ekranuuser posted image .

Ne vem, zakaj je bila objavljena Maurova/Markova fotografija. Ne vem, ali jo je poslal on sam, z željo, da bi ga Džovana morda vsaj videla, ali pa ga je zanjo prosila novinarka.

To sploh nima veze. Če bi si jaz želela nekoga najt, bi vsakemu novinarju zabičala vsaj ene 1000x, vsekakor pa tolikokrat, da bi me mel dovolj in bi me ubogaluser posted image , da naj objavi sliko te osebe in da naj bo ta največja in če že moram bit tudi jaz zraven, da naj bo ona v fokusu, ne pa jaz. To ni treba bit glih genij, da ti je jasno.

Mauro/Marko nima ves ljubi dan časa za iskanje Džovane (kakor tudi jaz ali kdo drug ne) in nikakor n drži, da ničesar ne naredi in/ali da ničesar ni naredil. Veliko je naredil in še dela. Če bi kdo želel točne informacije o popolnoma vse, kar je naredil od junija dalje, pa mu jih verjetno lahko priskrbim (okvirne pa že imam).

Lej, dokler nobenega od njegovih odkritij ne objaviš ne ti, ne kdo drug - se zame nič ne premika. Jaz lahko tudi šefu rečem, da delam s polno paro, ampak on bo hotel rezultate, magari zavajujoče, ampak hotel bo podatke od mene (ker moj šef ni neumen).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
27.8.2010 10:50:01   
ronja
Kerensa, neverjetna si glede tega, kako nekaterim podatkom strogo verjameš, čeprav so tudi uradni (udba je bila uradna inštitucija), nekaterim pa niti približno (csd in razni zavodi) (ja, se zgodi, da sta na isti dan rojena človeka z istim imenom, poznam en tak par). Sploh je bil pa rd naše Džovane baje samo določen, torej ne nujno pravi. Torej se morda ona ni takrat rodila in so ji slučajno dali isti datum. Preverit ni težko, zakaj torej ne bi? 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
27.8.2010 10:54:06   
Kerensa*
Zakaj on tako zelo dolgo rabi, da prebere podpis, mi pa res ni jasno.

A zakaj Mauro/Marko potrebuje tako dolgo, da prebere podpis na mapi "primera Džovana"? Zato, ker mu na CSD-ju Jesenice niso dali niti fotokopij dokumentov. Še danes jih nima. Vse, kar je smel, je to, da je lahko preletel (z očmi) vsebino. Kar si je uspel zapomniti, si pač je, vsega ostalga pa ne. Tudi razglednice mu niso dali in niti pisem ne.
torej je zdaj že stara gospa. Če se bosta preve obotavljala, vama bo umrla prej!

Gospa je sedaj upokojenka, ja. Upam pa, da se bo "tisto nekaj", kar je pogoj, a se stopi do te gospe, rešilo prej, preden ta gospa res umre.
dokler nobenega od njegovih odkritij ne objaviš ne ti, ne kdo drug - se zame nič ne premika.

To, da nekaj ni javno objavljeno, to še ne pomeni, da to ni res. Dober dokaz so trije dosedajšnji članki v časopisih - pol stvari v njih ne drži, kljub javni objavi. Javna objava še zdaleč ne pomeni nujno resnice.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
27.8.2010 10:57:27   
Kerensa*
Kerensa, neverjetna si glede tega, kako nekaterim podatkom strogo verjameš, čeprav so tudi uradni (udba je bila uradna inštitucija), nekaterim pa niti približno (csd in razni zavodi) (ja, se zgodi, da sta na isti dan rojena človeka z istim imenom, poznam en tak par). Sploh je bil pa rd naše Džovane baje samo določen, torej ne nujno pravi. Torej se morda ona ni takrat rodila in so ji slučajno dali isti datum. Preverit ni težko, zakaj torej ne bi?

Moji pomisleki glede tega so napisani v 1. delu osnutka, ki si ga predlagala (in ki je objavljen). Kasneje je zapisano tudi to, da se mi zdi nenavadno (ne pa nemogoče), da bi bili na isti datum, istega leta, v istem kraju, rojen dve osebi z enakim imenom in priimkom. Preveriti pa se seveda da.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
27.8.2010 11:00:03   
Frodo Bisagin

Ena replika, ki ti ne bo všeč: kaj če bi vseeno preverila na Jesenice, če se je tam rodila še kakšna Džovana Rodič istega leta. Njen rd je bil v principu izmišljen, torej bi se lahko tudi dejansko kdo takrat rodil in bi ga tako imenovali. Ni zelo verjetno, ampak ker je tako lahko preverljivo, se mi zdi smiselno bit 100%, da je v dosjejih udbe res prava Džovana.

Zelo smiselno preveriti. Kot sem ze pisala - trije z istim rojstnim datumom, rojeni v istem mestu z istim ocetovim imenom - eden od njih je moj sorodnik. NIkoli se niso srecali niti v 35 letih vedeli eden za drugega.

Sicer je možno, da 9 letna gluhonema deklica ni znala povedat, kdo je in je bila zato neznana deklica, ko se je pa naučila govorit in pisat, pa je lahko udbi povedala (tu verjetno igra vlogo tudi to, da CSD delavke ne uporabljajo istih metod kot Udba (upam;)). Druga logična možnost je, da bi se je starši želeli znebit in so zato to skrili (pač mala pa še ni znala povedat).

Sem sla pogledat - naj bi bila stara 6 do 8 let, ko so jo nasli. Ce so jo nasli na Jesenicah, na vlaku - bi hitro ugotovili kdo je, ce bi bila z Jesenic ( pa niso Jesenice imele 1.000.000 prebivalcev takrat), pa se gluhonema povrhu. Starsi pa tudi menda ne bi sedeli krizem rok.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
27.8.2010 11:03:56   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Sem sla pogledat - naj bi bila stara 6 do 8 let, ko so jo nasli. Ce so jo nasli na Jesenicah, na vlaku - bi hitro ugotovili kdo je, ce bi bila z Jesenic ( pa niso Jesenice imele 1.000.000 prebivalcev takrat), pa se gluhonema povrhu. Starsi pa tudi menda ne bi sedeli krizem rok.

Sodeč po uradnem rojstnem dnevu je bila stara 2 meseca manj, kakor 9 let. Kar se staršev tiče - če sklepamo, da gre za eno in edino Džovano Rodič, rojeno 15.06.1962 na Jesenicah in če sklepamo, da sta Mujaga in Fata prava starša te Džovane, potem se najbrž da ugotoviti tudi, kaj se je zgodilo z njima.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
27.8.2010 11:08:12   
ronja
Tudi razglednice mu niso dali in niti pisem ne.

A ni bila neka razglednica nekje objavljena? NIsem 100%.

To, da nekaj ni javno objavljeno, to še ne pomeni, da to ni res

Ne, vendar zame ni zanesljivo res nič, dokle ne vidim dokazov. Pač je možno. Je pa jako nenavadno, da on v vsem tem času ni uspel najt niti enega objavljivega podatka.

Javna objava še zdaleč ne pomeni nujno resnice.

To sem napisala v mojem prvem postuuser posted image . Da novinarji napihnejo, da se boljše bere. In da Marko ni tako bogi, kot je bil prikazan.user posted image Ne motijo se novinarji samo v eno stranuser posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
27.8.2010 11:11:56   
ronja
če sklepamo, da gre za eno in edino Džovano Rodič, rojeno 15.06.1962 na Jesenicah in če sklepamo, da sta Mujaga in Fata prava starša te Džovane, potem se najbrž da ugotoviti tudi, kaj se je zgodilo z njima.

No, vidiš, saj se učišuser posted image . To se veliko bolj smiselno bere. Zdaj bi bilo pametno preverit preverljive podatke:
- koliko Džovan Rodič se je rodilo na Jesenicah?
- preverit pri grafologu ali je podpis na kartici isti kot na posvojitvenih papirjih
- preverit vse datume pisem in kartic (kerensa, saj Marku nihče ni prepovedal, da vzame kako pisalo in beležko s seboj na CSD, a ne? Naj gre še 1x, pa si prepiše vse pomembne podatke. verjamem, da originalov ne dajejo). To pa res ni taka huda stvar.
- preverit, kje sta živela domnevna oče in mama (ker zaenkrat še ni dokazano, da je to prava Džovana - če se še spomniš tudi za tisto iz kanade ste bili vsi prepričani, da je prava...)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
27.8.2010 11:12:48   
Kerensa*
A ni bila neka razglednica nekje objavljena? NIsem 100%.

Lahko si 100%-na, da je bila objavljena. Jaz pravim samo, da mu je na CSD niso dali. user posted image
Je pa jako nenavadno, da on v vsem tem času ni uspel najt niti enega objavljivega podatka.

Saj bi se vse, kar se je našlo, dalo objaviti in velika večina tudi se, določene stvari pa se namenoma ne. Razlog bo napisan naknadno.
Da novinarji napihnejo, da se boljše bere. .

Zame je razlika "stvar napihniti", da se boljše bere, ali pa objaviti nekaj, kar 99%-no ni res. Karkoli 100%-nega se bo namreč vedelo šele, ko se najde Džovano.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
27.8.2010 11:17:36   
Kerensa*
- koliko Džovan Rodič se je rodilo na Jesenicah?
- preverit pri grafologu ali je podpis na kartici isti kot na posvojitvenih papirjih
- preverit vse datume pisem in kartic (kerensa, saj Marku nihče ni prepovedal, da vzame kako pisalo in beležko s seboj na CSD, a ne? Naj gre še 1x, pa si prepiše vse pomembne podatke. verjamem, da originalov ne dajejo). To pa res ni taka huda stvar.
- preverit, kje sta živela domnevna oče in mama (ker zaenkrat še ni dokazano, da je to prava Džovana - če se še spomniš tudi za tisto iz kanade ste bili vsi prepričani, da je prava...)

- To najbrž lahko ugotovimo samo tako, da spet nekdo prekrši službena pooblastila in da mi kršimo najmanj ZVOP, če ne še kaj. Če obstaja še kakšen način, bi bila vesela, če ga izvem.
- Grafologi niso zastonj. Njihovih cen ne vem. V vsakem primeru pa je treba najprej dobiti denar za to.
- Beležke in pisala ne vzameš s sabo, če pridvidevaš, da boš mapo, ki ti po zakonu pripada, dobil v originalu. Potem je pa ne dobiš. Ne dobiš (takrat) niti fotokopij vsebine mape. Datumi pisem so zaenkrat torej neznani (prav tako tudi lokacije pošiljanja). Znano je samo, da so bila vsa naslovljena na "Mauro Rodič" in na naslov rejniške družine.
- Iskanje očeta in mame (predvidoma pravih staršev) je trenutno ena o prvih stvari, katere se bom lotila.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
27.8.2010 11:19:47   
ronja
Lahko si 100%-na, da je bila objavljena. Jaz pravim samo, da mu je na CSD niso dali.

verjamem, da ne dajejo originalov. Ampak če so jo posodili za skenirat, potem bi si lahko tuid datum in besedilo in vse prepisal. Pa saj ni neumen - ali pač?user posted image

Kaj pa če bo potem dopolnila zbirko podatkov s tem, kar je on našel? Tisto, kar se pač da objavit (za tiste skrivnostne mi niti toliko ni, ker se mi nekak zdi, da niso preverjeni in so bolj na rekla-kazala).

Zame je razlika "stvar napihniti", da se boljše bere, ali pa objaviti nekaj, kar 99%-no ni res. Karkoli 100%-nega se bo namreč vedelo šele, ko se najde Džovano.

zame tudi. zato se mi je zdelo pa grdo, da pišejo, kako revež ne more živet v bajti, v kateri sta živela njegova posvojitelja - in se še čudi, zakaj sta se izselila. Ker v nebivalni bajti verjetno ne bi mogel živet nihče - v bivalni pa vsi. To je tista elementarna logika, ki manjkauser posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?