|
RE: Mama, kje si? 27.8.2010 2:50:11
|
|
|
|
ronja
|
kerensa, lej, da prevedem: mislim, da gre samo problem v tolmačenju besed (kot je navadno pri nama s Frodom, kadar se zakačiva, tu sva si pač midve edini in si ti na drugi strani): za naju s Frodom pomeni besedica "vem" pomeni preverjen podatek - nekaj, kar je 100% tako. Za druge stvari uporabljava besede kot so: domnevam, neke sledi vodijo, po eni teoriji, itd... Zato če želiš, da se tudi komu od sicer zelo inteligentnih in zato skeptičnih ljudi (dokazano je, da so navadno skeptiki inteligentnejši torej bi ti pri iskanju lahko bolj pomagali in se jih splača imet na svoji strani) utrne kaka dobra ideja, potem bi bilo res pametno napisat spisek podatkov,vsaj tistih, za katere meniš, da je varno/lepo/... karkolipač jih objavit. Vse, kar je do zdaj vsaj približno dokazano oz. pač uradno tako je ali obstaja nek fizičen dokaz (ala razglednica, pismo) in zraven vir, od koder je to prišlo, da pač lahko človek sam posumi, ali je velika verjetnost da je z virom kaj narobe, ali ne. Da bodo vse informacije v enem kosu nekje. Lahko to update-aš na začetni strani ali pišeš sproti vsake toliko in pač copy paste-aš. Sem precej prepričana, da bi to pomagalo, ker kot je ena napisala: več glav res več ve, vendar z nepopolnimi podatki, si ne more nobana nič pomagat. Nekak takole: - Džovana je bila najdena... (datum, prostor) - njena slika je objavljena - članek v Oni, št.... in na netu - link - Džovana Rodič je ime, ki so ji ga določili na CSD Jesenice, potem ko so jo našli in niso našli njenih staršev - datum rojstva je določen približno in je uradno... - Džovana je poslala kartico iz Ibize ... (datum) - hranijo jo na CSD Jesenice - leta 1978 je z uradno 16imi leti rodila Marka - leta 1979 je odšla (ne vemo, zakaj, ne vemo, ali je to sama hotela ali ne) od rejnikov, sin pa je ostal tam - ... (datum) je z 18 leti podpisala papirje (spet - uradno, lahko da podpis ni njen) - ... leta 1980 je bil Marko uradno posvojen - Džovana je pisala Marku ...krat in sicer: (datumi) - ... dne leta ... je rejnica pisala na CSD, da želi Džovana sina nazaj (to je preverljivo, saj je na poštni znamki žig pošte z datumom, ni glih neka znanost to preverit, kdaj je rejnica to pisala - tako bi recimo meni takoj dokazala, da je Džovana res želela marka nazaj v zakonskem roku). - osebni dokumenti so še vedno na CSD Jesenice, Džovana pa je uradno še vedno Slovenska državljanka - zapis o Džovani Rodič, rojeni na Jesenicah ... (datum), se navaja v Udbinih dosjejlih pod številko..., ki pomeni ... (to maš na začetku udbine strani napisano, kaj katera številka pomeni, pa samo copy paste-aš). Tako se nekdo ne bo ustrašil, da ima opravka s kriminalko, ki je recimo ne bi hotel iskat (obstajajo taki ljudje) ... itd... za vse informacije, za katere misliš, da bi prišle prav in za katere te je marko pooblastil, da jih lahko sem napišeš. Če sem kako letnico narobe napisala, prosim popravi. Pišem po spominu, ker se mi niti pod razno ne da brskat po teh 70ih straneh in vsekakor dopuščam veliko verjetnost, da se zmotim - popolnoma nenamerno. Potem lahko ta seznam spodaj dopolniš še z neuradnimi podatki oz. sklepanji, ki si jih dobila na podlagi podatkov, ki jih ne smeš oz. ne želiš napisat ali tega ne želi Marko ali pa vir (sicer bi lahko napisala: neimenovani vir, pa bi bilo rešeno, ampak ok). In potem imaš: - po eni teoriji naj bi bila sodelavka udbe, vendar v udbinih zapisih se ne nahaja pod številko sodelavcev - po eni teoriji naj bi ostala v španiji, tam jo že iščejo - po eni teoriji je odšla v Afriko - zato bomo kontaktirali vse slovenske misionarje v Afriki,... itd... S tem se ti namreč odpre to, da se bo mogoče kdo spomnil, kako še bi lahko določeno stvar preverili in s tem lažje našli Džovano. Kar se tiče imena vasi, kjer naj bi bila Džovana rojena, bi bilo smiselno ga objavit na bosanski rr (če obstaja, sicer pa na hr. in sr), saj se tam mogoče kdo spomni 9 letnice, ki je kar naenkrat izginila. Na vasi se navadno vsi poznajo. In bi ti lahko pomagal. Ker če bi nekdo recimo nekaj slišal o vsem tem, pa bi mogoče hotel pomagat - z idejo ali da res kaj ve, dvomim, da bi zdaj šel brat vseh 70+ strani. Torej če si to res oba želita, potem vsekakor podajta prijavo: Marko je uradno njen biološki sin, seveda pa ni uradno njen sin, ker se to s posvojitvijo prenese na starše. Vendar biološki otroci mislim da smejo sprožit postopek iskanja pogrešane osebe. Verjamem, da nihče drug ni sprožil iskanja in mi je tudi logično: dvomim, da so v Slo, ko smo se odcepili, začeli iskat vse ljudi, ki so se kdaj izselili oz. se na popisu niso prijavili (nekateri se tudi niso hoteli - popisovalec pride v hišo in zapiše, kar mu rečejo, čeprav to ni nujno res. Lahko prijaviš 4 osebe v gospodinjstvu, pa jih je 8, recimo. In ti nimaš kaj, moraš napisat to, kar ti rečejo. Dosti jih laže, ker se bojijo, da se to prenese v davčno bazo in potem imaš zelo nelogične podatke včasih. Sem bila popisovalka ). Pri nas recimo uradno ni umrl še niti en Kitajec, čeprav jih kar nekaj živi tu. Živijo tu celo življenje, vendar nihče tu ne umre. In uradno to tako je, nihče ne gre preverjat, če se je 90 letna stara mama res vozila na Kitajsko, da je tam umrla. Pač oni bi imeli s tem veliko papirologije in enostavno ne prijavijo, da je nekdo umrl. Je šel na pot in se ni več vrnil. In uradno jih nihče ne išče, ker jih pač sorodniki ne iščejo. Če bi UE iskale kar vse pogrešane (oz. podajale prijave), potem pri nas ne bi bilo izbrisanih. Pa so. Napake se dogajajo, tudi v uradnih sistemih, splh novih, kjer še ni časa, da bi jih odpravil. Večina jih ni stvar zarote, ampak enostavno napaka. PS: kar se telefona tiče: moj predplačniški telefon vedno sam zamenja omrežje in me o tem niti ne obvesti, čeprav imam naštimano ROČNO nastavljanje omrežja. Prav tako mi je včasih začelo kaj plesati po ekranu, vendar dvomim, da me je kdo hotel izsledit. No, tudi če me je hotel, mu je to očitno uspelo, ker je znak nehal plesat čez čas, vendar meni ni še nihče namerno skrivil niti lasu - sploh ne v uradnih inštitucijah. V glavnem ljudje samo delamo napake, včasih pa tudi telefoni;). Vseeno vrži kartico proč, ker se boš tako veliko boljše počutila, ti in Marko in to je definitivno glavno. Pa svoj net si nabavi in ga zakodiraj, da boš bolj mirna. Če se na nekoga švercaš, mogoče nisi niti edina in potem lahko on in vsi, ki se švercajo nanj brez nekih hudih težav brskajo po tvojem računalniku. jaz tega ne znam, vem pa - zanesljivo - da se da. Celo ikonice ti lahko premika - sta mi demonstirala dva kolega enkrat . meni je bilo čisto fascinantno . Pri Marku mene moti to, da recimo se v 2. članku vse osredotoča samo na mogoče nepravilnosti (ki niso dokazane, uradno je bilo vse po črki zakona) pri posvojitvi - nihče pa se resno ne sprašuje, kje je zdaj ta gospa in kako jo najti - da bi bil recimo spisek: kontaktirali smo policijo, interpol, pregledali sezname te in te, itd... Tam imaš tudi ogromno njegovo sliko, pa nobene njene (da me ne bo kdo narobe citiral, ponavljam: v 2. članku! V prvem je bila ena mala njena slika in ena velika njegova). To je pač nekaj, kar moji intuiciji pravi, da je človek bolj skoncentriran na nekaj drugega kot na iskanje. Ker če si za nekaj prizadevaš, boš to želel v medijih pokazat, ne pa svoje slike.
|
|
|