|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
26.8.2010 22:44:46   
Kerensa*
Nič ni poslal. Zagotovo.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
26.8.2010 22:46:43   
HHH
Tle se pa moje racionalne ideje nehajo. Imam samo še paranoične.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
26.8.2010 22:48:00   
Kerensa*
Kakšne pa so paranoične? Ker v tem trenutku pa jaz ne vem več, kje je meja med paranojo in današnjimi tehničnimi zmogljivostmi.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
26.8.2010 22:48:14   
HHH
Ja pa a to še kar traja? Že skoraj pol ure?

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
26.8.2010 22:48:43   
Kerensa*
Ne. Ugasnila sem telefon in vzela baterijo ven.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
26.8.2010 22:49:39   
HHH
Ej malo premalo se zastopim na te zadeve, ampak če res misliš, da kdo vtika nost v tvoje podatke raj izklopi ta telefon. Ziher je ziher

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
26.8.2010 22:50:23   
HHH
Vprašaj jutri operaterja

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
26.8.2010 22:50:45   
Kerensa*
Ne vem, kaj naj si mislim. Vem samo, da se jaz nisem z ničemer povezala in da dvomim, da bi se telefon sam (po kmečki logiki). In vem, da je potencialno delikatna samo ena (od dveh) številk, s katero sem kontaktirala preko te številke.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
26.8.2010 22:52:19   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Kerensa ne more trditi, sploh pa ne dokazano, da ve, iz katere vasi blizu Banjaluke je Dzovana.

Ej, sorry ... me je zavedlo "... vem tudi ime vasi..." pa da ne bos javno objavila, ker nikjer ni bilo objavljeno...

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
26.8.2010 22:54:45   
Kerensa*
Ja, Frodo... vem ime vasi. To ne pomeni, da je bila ona 100%-no od tam, ampak, da bomo ugotovili, ali je bila. Izjave/govorice so za preverit', kajne?

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
26.8.2010 23:00:23   
Anais Nin

IZVIRNO SPOROČILO: HHH
Kaj pa takrat, ko se delajo popisi prebivalstva? Kaj se naredi v zvezi z osebami, ki jih v popisu ne "najdejo", v uradnih evidencah pa obstajajo? Kaj so v zvezi z Džovano naredili ob popisih? Saj jih je bilo kar nekaj.

Nič niso naredili. To je tista napaka Upravne enote Jesenice, katero smo že ugotovili. Morali bi jo prijaviti kot pogrešano občanko.

Točno tako. V primeru, da je upravna enota zaznala, da oseba dejansko ne biva na tem naslovu (npr. vrnjena pošta glede volitev - sigurno večkrat) naj bi sprožila postopek ugotavljanja njenega dejanskega prebivališča. In, v primeru, ko ugotovijo, da oseba ne biva na naslovu kjer je prijavljena in njen naslov ni znan, se jo črta (črta se naslov stalnega prebivališča - ne osebe!) iz evidence stalno prijavljenih oseb v RS.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
26.8.2010 23:02:10   
Kerensa*
Žal nam ta napaka pri iskanju nič ne pomaga. Zdaj je, kar je. Naj se s tem ukvarja policija, če hoče (ampak se tudi ona ne more, ker je vse že zastaralo).

(odgovor članu Anais Nin)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
26.8.2010 23:04:20   
Frodo Bisagin

So novice, ampak začenja se mi zdeti trapasto (zaradi nekaterih), da bi jih sploh pisala, ker v vsem vidijo izključno norčevanje - to, da sin išče mamo (po vseh poteh, morda tudi po banalnih), jim je pa deveta briga.

Kdor želi, pa lahko pomaga pri iskanju podatka, kje so dosjeji UBDE (fizično - kje se nahajajo)?

preden zaplavas v prevelike tmine tajnih organizacij  stresi malo z glavo in premisli. Ni prav deveta briga, da sin isce mamo, je pa malo bolj podobno samopromociji in samopovelicevanju - lejte kaj so z mojo mamo .. s to zensko... delali...

Tebe JE strah, njega bi ubijali, ker (by PikecRR) brska za njo, vse institucije zavajojo in lazejo okoli imena, okoli podatkov, otroka so ji odvzeli s prevaro,  in nevem kaj se. Celotno iskanje se pa bazira na rekla kazala, na tvoje kavice s komandirji policijskih postaj, CSD-ji, domovi...
MZZ pomaga pri iskanju oseb, za katere se ne ve kje so obstaja pa moznost da so ali so bili slovenski drzavljani. MNZ tudi. ne komadir PP temvec ministerstvo. Dopis napisat, pa razlozit zakaj se isce....

Kaj se je zgodilo z iskanjem zenske kot pogresane. Sorodnik lahko sprozi (ima pravno osnovo) zadevo. Kolikor vem, od tega ni nic. Se boji iti do policije in prijaviti?

Bom probala ne javljati se vec. Ne obljubim, da mi bo uspelo. Je pa res, da redko vidis taksno nerazsodnost in paranojo. Prav vse institucije so lagale in osebe so bile nastavljene (by ne vem vec kdo, lahko pogledam).  Direktorica doma MB je dobila sluzbo ze pred leti smao zato, da bi lahko cakala ce bo kdo spraseval o Dzovani, da ga zavede - ma seveda... Tako pri vseh drugih insistucijah...
Adio pamet...

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
26.8.2010 23:07:35   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Celotno iskanje se pa bazira na rekla kazala, na tvoje kavice s komandirji policijskih postaj, CSD-ji, domovi...MZZ pomaga pri iskanju oseb, za katere se ne ve kje so obstaja pa moznost da so ali so bili slovenski drzavljani. MNZ tudi. ne komadir PP temvec ministerstvo. Dopis napisat, pa razlozit zakaj se isce.... Kaj se je zgodilo z iskanjem zenske kot pogresane. Sorodnik lahko sprozi (ima pravno osnovo) zadevo. Kolikor vem, od tega ni nic. Se boji iti do policije in prijaviti?

Jaz sem pa mislila, da si ti prebrala to temo oz. da jo spremljaš... no, pa vidim, da je ne. Ker če bi jo, potem bi vprašanj, ki sem jih odebelila, ne bi postavljala (in trditev).

Neposredna povezava do sporočila: 1764
26.8.2010 23:20:46   
Oceania
Kerensa, mene tudi zanima, cel kup vprašanj imam, a je iskana sploh pogrešana oseba? A je dana prijava? A jo je sploh možno dat in komu? Kje se jo išče? Kaj pa Interpol in take zadeve? Najdena neidentificirana trupla.... mislim, iščem smisel, načrt, pa ga ni.

< Sporočilo je popravil Oceania -- 26.8.2010 23:22:04 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
26.8.2010 23:21:13   
Oceania
ups

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
26.8.2010 23:23:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Oceania
a je iskana sploh pogrešana oseba?

Po podatkih grosupeljske in jeseniške policije še ne.
A je dana prijava?

Dana je prošnja za prijavo, saj so menda zakonske ovire. Mauro/Marko uradno ni njen sin.
A jo je sploh možno dat

To se trenutno ugotavlja.
in komu?

Če že, potem policiji.
Kje se jo išče?

Trenutno po ex YU in Španiji.
Kaj pa Interpol in take zadeve?

Brez sodelovanja s policijo ni od Interpola nič. Zdaj se čaka na korak policije.
Najdena neidentificirana trupla....

Kje se dobi podatek o tem? Bi me zelo zanimalo.

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
26.8.2010 23:27:54   
Oceania
Ne vem, ampak delno se kaj dobi na takih straneh, ampak tukaj gre za hujša kazniva dejanja. Če ni znakov nasilja ne vem kje bi se to dalo pogledat.

http://www2.policija.si/index.php/novinarsko-sredie/index.php?option=com_content&view=article&id=4639

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
26.8.2010 23:28:50   
Anais Nin

Žal nam ta napaka pri iskanju nič ne pomaga. Zdaj je, kar je. Naj se s tem ukvarja policija, če hoče (ampak se tudi ona ne more, ker je vse že zastaralo).

Napaka? To pa res težko verjamem. Če je imenovana pogrešana že 30 let in v 30 letih nihčne, na UE ni sprožil postopka ugotavljanja prebivališča in UE ob vseh obvestilih, ki jih pošilja (volitve, potek dokumentov,...) se ni zganila?. tega pa ne verjamem.  Preprosto se mi zdi nemogoče.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
26.8.2010 23:31:57   
Kerensa*
Ampak točno to se je zgodilo, Anais. V 30-ih letih je nihče ni prijavil za pogrešano. Dokler nisva šla Mauro/Marko in jaz na grosupeljsko policijo (ločeno) in dokler ni grosupeljski komandir poslal poizvedbe komandirju jeseniške policije. Jeseniški komandir pa je zaenkrat ugotovil samo to - "napako" jeseniške Upravne enote.

Kakor sem rekla - naj bo pameten, kdor je lahko.

Mimogrede... vodja UDBE v omenjenem obdobju naj bi bil Jeseničan.

Neposredna povezava do sporočila: 1770
26.8.2010 23:32:14   
Anais Nin

Ali pa 20 let. kakorkoli. Obvestila o tem, da nekdo ne dviguje pošto prihajajo vsakoletno, če ne prej ob volitvah, ko se vračajo obvestila. Tako da, to res ne more biti malomarnost. Pa poznam sistem, nekje od blizu.

Neposredna povezava do sporočila: 1771
26.8.2010 23:37:20   
Frodo Bisagin

Celotno iskanje se pa bazira na rekla kazala, na tvoje kavice s komandirji policijskih postaj, CSD-ji, domovi...MZZ pomaga pri iskanju oseb, za katere se ne ve kje so obstaja pa moznost da so ali so bili slovenski drzavljani. MNZ tudi. ne komadir PP temvec ministerstvo. Dopis napisat, pa razlozit zakaj se isce.... Kaj se je zgodilo z iskanjem zenske kot pogresane. Sorodnik lahko sprozi (ima pravno osnovo) zadevo. Kolikor vem, od tega ni nic. Se boji iti do policije in prijaviti?

Jaz sem pa mislila, da si ti prebrala to temo oz. da jo spremljaš... no, pa vidim, da je ne. Ker če bi jo, potem bi vprašanj, ki sem jih odebelila, ne bi postavljala (in trditev).

Kaj ti ni jasno  od "kolikor vem"?
Aja, pozabila sem. To verjetno spada v stvari, ki se jih ne sme zapisati oz. jih ves ti in jih ne bos povedala.

Ta zadnja stran okoli dogodivscin s telefonom... ne bi ti sla na policijo, ker se pocutis ogrozeno?

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
26.8.2010 23:39:13   
Kerensa*
ne bi ti sla na policijo, ker se pocutis ogrozeno?

Ne. Raje bi razmišljala o civilni tožbi zaradi razžalitve. user posted image

Kristus, Frodo, no... a res nimaš drugega za početi, kot to, da konstantno ponavljaš stavek a la "aja, to se ne sme napisati"? Ja, lahko se napiše, ampak ne bom napisala. Tebi ni treba vedeti, zakaj.

Neposredna povezava do sporočila: 1773
26.8.2010 23:44:41   
Kerensa*
OK... spet se je sama od sebe prižgala črka E na telefonu (sem ga prižgala pred cca. pol ure). Enough. SIM kartica gre v smeti.

Jaz pa spat, ker imam ob 5-ih budilko. Lahko noč.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
26.8.2010 23:48:00   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Anais Nin

IZVIRNO SPOROČILO: HHH
Kaj pa takrat, ko se delajo popisi prebivalstva? Kaj se naredi v zvezi z osebami, ki jih v popisu ne "najdejo", v uradnih evidencah pa obstajajo? Kaj so v zvezi z Džovano naredili ob popisih? Saj jih je bilo kar nekaj.

Nič niso naredili. To je tista napaka Upravne enote Jesenice, katero smo že ugotovili. Morali bi jo prijaviti kot pogrešano občanko.

Točno tako. V primeru, da je upravna enota zaznala, da oseba dejansko ne biva na tem naslovu (npr. vrnjena pošta glede volitev - sigurno večkrat) naj bi sprožila postopek ugotavljanja njenega dejanskega prebivališča. In, v primeru, ko ugotovijo, da oseba ne biva na naslovu kjer je prijavljena in njen naslov ni znan, se jo črta (črta se naslov stalnega prebivališča - ne osebe!) iz evidence stalno prijavljenih oseb v RS.

Se ne sprozi ugotavljanja dejanskega bivalisca zgolj na zahtevo?
UE ima pristojnosti, da nekoga prijavlja kot pogresanega? Na kateri osnovi?

(Ivan Cankar)

Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?