m_o_i
|
ponosno javljam, da sem se odlocla, da sama poskusim, kak je s to kao alergijo na kravje mleko(ma ne morem je vec poslusat "dajte mu kr to mleko, ce ga lepo prenasa". piksna ADCja je 17 evrov in je malo predrago, da bi jaz to mleko kupovala samo zato, ker ga lepo prenasa ena je pa dovolj za dva dni-pa racunajte...ni panike, ce je alergija-valda das ta denar, ampak SUM ...a-a, dost je blo!) skratka, vceraj sem kupla babylove mleko, najprej mesala 1/3 "navadnega" za ponoci, zjutraj 2/3 predno sem sla v razvojno ambulanto(ce bi kaj blo, da sem pac blizu zdravnikov), zdaj sem mu dala pa se 3/4 "navadnega" mleka. in se je po tej tazadnji flaski tako elegantno posrackal, kot se je se samo preden so se krci zaceli; ko so se krci nehali, se je pred kakanjem in pa za prdanje tako napenjal, da je bil cisto zaripel, pa se polil je kdaj od same sile. dvakrat je pritisnu in je zasmrdelo (sab simpleksa mu pa ze od vceraj ne dajem vec, ker je se bolj prdel in se napenjal po teh kapljicah) koza ni reagirala, kakec je taki, kot je bil, dusilo ga ni, bruhal ni-mulc ITAK ni alergicen na kravje mleko mati je to vedla no, v razvojni je pa ugotovila, da res vlece glavico malo na levo stran (tak rad nazaj gleda, pa cetudi ni nic tam) in ce ga dvigujes iz leve bocne pozicije, glavica malo zaostaja. vprasala me je, ce so mi pokazali handling in sem priznala , da so in da je trajalo celih 10 min. potem mi je pokazala, kako naj ga obracam med previjanjem in oblacenjem(tak, ko delam), kako naj ga dvigujem-tisti bocni prijem (jaz malo drugace, ker ne morem zarad te zanic roke, zdaj pa se vnetje tetive...), kak se naj igrava na boku (to sem priznala, da ga nikol ne dam), kak ga obrnem na trebuscek, kak naj ga drzim(ja, lahko je pokonci, ce ima nogice pokrcene na tisti roki, ki jo imamo pod ritko in je nagnjen malo naprej na tvoje telo)... skratka, rekla sem, da nekaj malega sem od tistega handlinga odnesla in da delam po svojem feelingu. me je pohvalila in rekla, da zdrav mamicin razum kr dosti pametnega naredi povedala sem tudi, da sem sama opazla, da ni vec tistega zategovanja glavice nazaj na previjalni in v posteljici-prej je to obvezno delal in to tak mocno nazaj, da je mene vrat bolel, ko sem ga samo gledala! no, tak da veste zdaj-me,mamice, smo najbolj pametne kar se tice nasih otrok cez dva tedna greva spet mal telovadit. vprasala sem, kak se ji zdi otrok glede razvoja in je rekla, da tole levo stran bomo mal popravli, da ni nic kriticnega, drugace pa odlicno za njegovo starost! mulc je bil zaspan, da se mu je motlo, samo jokal in spal pa ni je bil pohvaljen, ker se ji je itak skoz rezal in sodeloval. no, tisto sekundo, ko sem ga pa v vozicek dala, je pa spal ze tudi... res je tale moj Elias solski primer dobrovoljcka