Angel_Tian
|
Pozdravljene, sem zasledila pogovor o krstu. Pri nas se otroke krsti po maši. Seveda pa je župnik zelo vesel, če smo že prej pri maši vsi prisotni Pa kolikor sem jaz zasledila te zadeve, še nikoli nikjer ni bilo krsta med mašo Mi smo pri Tianu imeli sicer v soboto, ker je pred tem bila še poroka, ampak za Lino pa bo tak samo krst. Edino upam, da bodo spet vse tiste neke priprave ali "nauki" odpadli. Takrat vem, da sva za poroko mogla na kao neki seminar, za krst pa smo tudi imeli z župnikom nek razgovor Se bo treba it počasi dogovorit ja za krst, ampak ko bo kak € na višku videt, ker drugače ne gre ane j.b. - jaz nimam neke otroške lekarne in niti v tem ne vidim kake težave. Imamo Calpol sirup, ki ga imam tak al tak zaradi Tiana in neko škatlico svečk za Lino, ki sem jih dobila na prvi posvetovalnici. Nekak ne vidim razloga držati preveč zdravil doma, ker če je kaj resnega, je tak al tak treba it do zdravnika. Evo, pa je Lina ravno zdaj imela dva dni malo vročine (37.1 - 37.4) in drisko. Pri taki temp. ji zdravila tak ne smeš dat, proti driski smo zmagale z veliko čaja (nisem šla v lekarno po Lineks). Tak al tak je treba 2 ali 3 dni počakat, če je kaj, da se bolezen razvije, drugače zdravniki tudi nič ne "znajo" naredit. aninchy - mi še nimamo goste hrane, mogoče bomo začeli pri 4 mescih, mogoče pa še tudi ne. Pri Tianu smo s tem bili bolj pozni, ker se mu je kar nekaj zaletavalo že pri pitju Tako da smo potem komaj pri pol leta začeli s korenčkovo kašico. Ja, zelenjavne se za začetek bolj priporočajo, da ne bi prehitro otroke navadli na sladko. In večina tistih, ki začne s sadjem, otroci potem kasneje nimajo tako radi zelenjave. ninast1 - dobrodošla in brez skrbi. Eni otroci začnejo prej z obračanjem, drugi kasneje. In tako bo tudi z vsemi ostalimi stvarmi (hoja, govorjenje, zobki...) Naša je tudi že tri mesce in se ne obraša tako, no 2x do zdaj ji je uspelo na postelji, ko je moj ležal zraven nje in je bil jogi zaradi njegove teže malo nagnjen pa je bilo laže Je pa Lina recimo že zelo nerada v ležečem položaju. Ona bo kar sedela ali pa še raje stala in hodla. Komaj jo malo nazaj držimo, ker se povsod tako dviguje deveta - take težave s slikami imamo kar večina ja. Smo čisto preveč v moderni dobi. Mene mami tudi stalno krega, ker nimamo slik. Jaz se pa nekak ne morem spravit zraven in naredit eno zbirko slik iz vseh teh cd-jev, da bi jih dala razviti za v album bubolin - a je polna luna? Potem lahko Lino pohvalim, je že drugo noč zaporedoma celo prespala. Me pa zato Tian muči, ker noče spat v svoji postelji, sploh pa ne danes ponoči, ko so dežne kaplje tolkle po strešnem oknu. Saj ne vem, kaj naj naredim s tem otrokom. Doma ga je strah, ne upa iti sam iz ene v drugo sobo, ne upa it sam na stranišče. In najprej ga je bilo strah samo ponoči, zdaj pa že tudi podnevi, ko je vse svetlo Pa to zdaj traja že nekaj mescev in jaz sem brez idej, kako naj mu še pomagam, da preženemo ta strah Meni je patronažna svetovala, da če bo dovolj mleka, lahko samo dojim tudi do dopolnjenega pol leta. Huh, Lina si pridno tišči prste oz vsaj pol dlani v usta. Sicer ne cura, ampak kolikor zgleda si bolj dlesni čoha. Ji pa, kolikokrat pač uspe, vturim dudo, da nima prstov od vlage čisto razmočenih katy - šunjarka po starem Pa lepo, da se nam prideš pohvalit s svojim pridnim sinekom Tako, pogledala sem vas, bom zdaj po enem mescu spet vsaj malo bolj na tekočem. Zdaj pa grem likat, ker za ven tak ni za it. Lep dan vsem...