3x mami
|
evo me s pregleda. joj, kako prijetno je gor v postojni, skoraj 10 stopinj razlike - tu taka sopara, samo sonce... ginekolog je takoj, ko sem prisla noter, komentiral, da imam pa velik trebuh, sem se nasmejala in rekla, da nisem nic opazila. on pa "uh, jaz pa sem, res je velik!" je vse pretipal tam, kjer je bila vceraj (in je malo se danes) tale izboklina. potem je naredil se hiter uz. rekel je, da ni kila, ampak da so vezi tam. tocno tudi sam ni rekel, kaj bi lahko bilo, ampak da ne vidi posebnosti. ce/ko se mi spet pojavi, moram it pocivat, lezat. tako da to me je pomiril. pogledal je otrocka in obcutek me ni varal - se je obrnil koncno na glavo in je pripravljen. plodovnice dovolj, spodaj se vse zaprto. je pa pripomnil, da posteljica kaze znake staranja, kar pomeni, da sem ze kar blizu koncu. tole me je mal stisnilo. rekel je, naj bom doma oz cimblizje domu, naj pocivam, nic nic nic dvigujem, napenjam itd, jem samo lahko hrano, ki ne napenja... skratka, vse napotke mi je dal kot na zadnjem pregledu pred porodom. in me je spet stisnilo... NP 8.9., ko moram zjutraj najprej na ctg v porodnisnico, potem pa z izvidi k njemu. obakrat sem imela prvi ctg v planu na svoj pdp, zdaj pa mi ga je najavil ze 3tedne prej? ... po eni strani me je pomiril, po drugi pa priznam, da me je zacel dajat strah. da nisem se pripravljena it rodit, da je vse skupaj se prezgodaj, doma vse se v delu, porodniska se mi se ni zacela. ne vem, sem rabila nekaj casa, da sem si dala spet misli na mesto... sem ga pa na koncu pregleda vprasala, ce je lahko trebuh se nizje od tega, kar je (lih je pisal v karton). se ustavi in se zacne smejat "ja, lahko je se nizje" in se smeje naprej tako no, mal sem zmedena... naj mali pocaka se vsaj do ctgja, da bo donosen...
|