|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
24.8.2010 22:47:37   
Pokora
Anju, dobro se tole bere ((oboje). Moja mami pa naredi tudi nek nadev iz krompirja in kisle smetane. So mi tudi zeloo dobre, samo imam raje mesne. 

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 601
25.8.2010 8:16:21   
Pokora
Dobro jutro čveke!

Ja kje pa ste? Sej ne morem verjet da sem prva :-) Se vidi da ni Tinealeks, ki je navadno otvarjala dneve. Upam da kljub dežju uživa na morju!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 602
25.8.2010 8:38:55   
lija30
jutro!

a ni fino ker se je malo ohladilo!:)Se vsaj da dihat!

Drugače je pa danes tak len dan, še dober ,da se na dopustu, da mi ni treba kej veliko postorit.
Sam cunjce, ki sem jih včeraj zlikala morem v previjalno mizico pospravit!

A katera razmišla,da bi rodila s pomočjo epiduralne?

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 603
25.8.2010 8:40:57   
3x mami
jutro!

danes se je tako mirno zacel dan. ko bi tako tudi ostalo...
sem zjutraj lepo pocasi ustala, sla obesit pralni stroj oblekic za malega (in se zraven cisto raznezila, ko sem razmisljala, kako ga bom to oblacila), cista spokojna tisina, okoli his je letala jata lastovk, sonce je kukalo cez oblake... na poti v sluzbo sta mi dve srni preckali pocasi cesto... ne vem, tako mirno je bilo vse skupaj, da je bilo res lepo...

sem klicala v ambulanto in opisala sestri vse skupaj. je rekla, da je verjetno pruh - lahko od samega trebuha (ker drugo niti ne more bit, sam hodim in sedim...). in da naj se vseeno pridem danes pokazat. dela pa do 15h. uh, me je ze mal strah, da sem naredila paniko brez veze... otroka bosta se danes pri nonotih, moj je v sluzbi, pa niti ne bom nic rekla, ker se itak sama zapeljem. vem, da bi bila takoj panika...
sem pa vceraj pripravila torbo za porodnisnico. se par malenkosti manjka, sam mi mora moj potegnit ven skatlo iz spajze (nastavki, blazinice...).

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 25.8.2010 8:42:12 >

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 604
25.8.2010 8:53:39   
mamamajča
3xmami user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 605
25.8.2010 9:17:30   
lija30
3x mami-a ti si že kar torbo pripravila!Pridna!A misliš,da jo bi jaz tu že mogla?Kdaj imaš ti že rok?
Kaj vse pa si dala v torbo?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 606
25.8.2010 9:20:53   
Pokora
3x mami, edino pravilno, da se greš pokazati. In naj te ne skrbi da po nepotrebnem delaš paniko!!! Če je res pruh, sem pomislila da mogoče ne bi bilo slabo če bi si omislila tisti nosečniški pas, da ti pomaga držati trebušček.

Vam moram povedati kaj sem danes ušpičila. Sem zjutraj jaz peljala malega v vrtec, ker je moral možek že sredi noči od doma. Ga oddam, mu še rečem če mi bo prišel pomahat in potem meni nič, tebi nič odkorakam domovuser posted image  Pridem do doma, ko mi kapne da mu nisem šla pomahatuser posted image  Mi je bilo takoj tako hudo, samo glede na to, da ne smem okol skakat, se nisem odločila da bi mu šla nazaj pomahat. Zdaj se pa sekiramuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 607
25.8.2010 9:28:01   
smarnca
majabar čestitke za odlično 1. mesto. barve nej pa kar naše ostanejo
tem mojstrom je pa težko zaupat, sploh ne veš kaj je bolje, da non stop zraven stojiš ko kaj delajo al da jih pustiš pa da pol popravlaš za njimi oziroma oni sami za sabo.
ah ja pol ko bo vsega konec bo pa lepo zrihtano vse.
a pol te ni nč strah hodit sama naokol? mene bi že blo. da te kak tak ne dobi pred oči.

same take fine stvari kuhate. jst sm pa učer nardila kremno juho iz bučk pa rižev narstek. ker ma naš malček vse to full rad. se mi zdi, da od vdega se mu še najbolj zdijo vse jedi na žlico..ja pa solato pa paradižnik tut zelo rad je. učer je uzel en cel paradižnik na mizi pa ga je začel grizit. kok smo se smejal, k je take frise delal. no par grizov je naredu pol je blo pa dost.

lija30 jst sem bla prejšnji teden v SG na predavanju za EA, pa mislim, da če bo preveč bolelo se bom kar za to varjanto odločla. morm met back up v primeru krize.

ja pa res fajn dene tale ogladitev. vse mam odprto tuki v bajti, da se mal tut notr ohladi.

3xmami ja to je verjetno kila, jst je sicer nimam na trebuhu ampak v dimljeh, pa zaenkrat ne boli, mi je pa rekla ginekologinja, da ne smem dvigat težkih stvari. sam kako boš pa pol spravu otročke spat...no v glavnem, čim manj.
si pa pridna, da si že torbo zrihtala.

fajn bodite jst grem zdej eno pecivo pečt iz višenj pa skute, k dobimo popoldne obiske. pol pa odštevam dneve...gremo še mal na lepše sicer samo do Žreč za en teden sam bo pa uživancija.

Neposredna povezava do sporočila: 608
25.8.2010 9:30:09   
mamamajča
ah pokora user posted image

Verjamem, da se mulček ne sekira user posted image

Jaz sem mojega tudi peljala prej. A tvoj bo hodil, kljub temu, da boš z dojenčkom doma?
Mi smo našega pustili vpisanega in glede na to, da rad hodi, bo kar tam. Če bo kdaj hotel doma ostat, pa seveda bo...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 609
25.8.2010 9:30:41   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

IZVIRNO SPOROČILO: anju
moj user posted image je pa precej bolj miren kot recimo okrog 30 tedna. a je še pri kateri tako?

Moja ful skace sam je pa v 30. tednu user posted image ... V petek lahko sele vlogo za porodnisko oddam user posted image . Se pa mende malo umirijo kasneje, ko placa zmanjka.

Anju jaz imam PDP 25.10., porodnisko mi je pa racunala, da zacnem 27.9., ce ti to kaj pomaga.

Cene vozikov grejo obicajno dol, kadar prihaja nova kolekcija. Malo se pozanimaj kdaj je to. Imam obcutek, da je bilo pred novim letom, jaz sem imela namrec rok januarja in sem to gledala nekje na jesen, tako da mozno da bo kmalu. Pa obicajno so v novem modelu samo druge barve. Poglej, ce bi si rajsi omislila mehko kosaro za vozicek, ki se jo polozi v polozen sportni del, pa se bolj kompatibilne so verjetno in bi lahko od druge firme vzela. Se na bolhi jih je za dobit.
Nosilke se da tudi sposodit mislim da in trak in pouch v eni od stacun.

kmpk mene ful mika it v toys''r''us, sam zdej v ikeo skocim v italijo, prej pa nisem imela casa, ker je bilo vse tempirano na ikea. bi sla enkrat prav ekstra, ceprav nimam niti razloga, saj imam vso potrebno opremo.
Ja glih zdej imam malo driske ene 3 dni, sam recimo 1x na dan. Mogoce je samo kava tako ucinkovita.

janaja, ce bi meni s tako ven prisel, bi mu rekla naj se znajde, sej je oce ze 6 let, ce si je tako timing zamislu, naj ga izpelje kot ve in zna. Sej moj me tud vprasa, kaj naj mulcku navlece, sam to zato, ker jaz gledam na kombinacije al pa za kaj rabi, pa mu tezim, ce mi njegova izbira ni vsec, samo je popolnoma sposoben malcka sam ustimat od A do Z in spakirat stvari zanj. Sploh pa bi moral ze vedet, da nosecnice razganjajo hormoni in da je proti koncu vedno huje.
Sicer pa mu daj kar gospodinjske naloge, reci mu, da mora dat perilo prat in naj bo zvecer ze pospravljeno v omare, pa za naslednji dan kaj bi rada, da je narejeno in seveda njegova odgovornost. Pac napovej mu in naj si organizira cas, da bo narejeno. Daj mu tudi spisek specerije v roke in ga poslji v stacuno z vsemi mulcki, po moznosti pes, da bojo imeli se sprehod, ti pa vec miru. Za nagrado mu pa se povej, da te v soboto pelje gledat ta in ta film, pa naj najde varusko za takrat user posted image , ker po porodu ne bos videla kina kar nekaj casa.
Aja pa ne bi skodilo, ce bi mu direktno nastela vse nosecniske tegobe, ki jih lahko pri tebi pricakuje in ki jih ze imas. Ker tipi sploh ne vidijo z nasega zornega kota. Ne vejo, da zelo slabo spimo, da smo kronicno utrujene, da trosimo ogromno energije vec zaradi nasih in njihovih malih zajedavckov, da smo hormonsko ves cas v PMSju, da imamo gnezditveni sindrom in mora bit vse spucano do prihoda otrocka, da vsega sploh ne moremo spucat zaradi fizicnih omejitev. Tipi tega NE VEJO, zato jim ne skodi vsega nastet za osvezitev spomina. Mislis, da se moj spomni, da sem pol nosecnosti prespala prvic, pa je bilo sele dve leti nazaj? Tudi, ko ga spomnim na te tegobe, ima luknjo v spominu user posted image .

mamamajca med lezanjem kar tako mi nic ne stece, mi je pa ornk uslo zadnjic, ko sem bruhala, pa ce res silovito zakasljam ali mocno kihnem. kar tako leze ali stoje pa res ne, razen normalen izcedek seveda. sem pa bila ene 2x cist mokra zarad svica no. otrok naj bi se umiril pred porodom par dni recimo, najbrz ne zaradi kapljanja plodovnice. ce bi pa vecina odtekla, bi se pa najbrz res.

nejkec, jaz bom kupila peno namesto jogija tam v merkurju v jami pri Astri (nasproti gospodarca). Ce si iz LJ... Imajo razlicne debeline pen, samo so pa 2m dolge plosce. Mogoce imajo tudi manjse kaj pa vem. Sicer bi pa tapetniki lahko imeli kaksen nasvet, tisti, ki kavce oblazinjajo... Ali pa kaksno siviljstvo za kaksno tanjso peno.

Hvala za nasvete user posted image   bom uporabila,
kar se tiče sobotnega kina, sem ta teden še huda nanj in naj on raje pomerka otroke, jaz grem pa z best frendico v kino.
Trgovina je pa vseeno predaleč, bi se mi že mulčka smilila če bi mogla peš je kr 5 km user posted image . Njega bi pa z veseljem poslala tud v LJ peš. grrrrrrrrrrr

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 610
25.8.2010 9:33:54   
jana84
Hej, hej!

Danes sem pa že kar nekaj časa pokonci, ker sem jaz peljala sinkota v vrtec...Je ful kriza zdej z vrtcem, sploh ne veva z možem zakaj in kaj naj nardiva...Je bil en mesec doma imel počitnice. Pol je šel s takim veseljem nazaj v vrtec, da sva bila ful vesela...Ja, samo prvi dan, pol je blo pa vsak dan slabše. To je blo prejšnji teden...Že v petek je "težil" da ne v vrtec...Pol v ponedeljek ni šel v vrtec ker je imel mož dopust in smo nabirali gobe, včeraj je bla pa taka kriza da ni za verjet...Zjutraj sploh ni hotel vstati iz postelje. Pa ni šans ga preoblečt...Ko sta z možem pršla v vrtec je še bruhal od joka...Ampak kaj je hotel, tam ga je pustil in mu lepo rekel, da ga pride popoldan po službi iskat...Sej zgleda da pol se umiri in uživa, ampak vseeno...No, in sva se odločla, da ga zdej avgusta jaz vozim zjutraj v vrtec malo kasneje, ko pride že več otrok v vrtcu in da se on lepo napančka zjutraj...Danes sva jo potegnila do 7.30...Pol pa na hitrco preoblečt in pešaka do vrtca...HB nisva zamudila zajtrka user posted image  No, pa je bil vseeno user posted image  ko sem rekla da grem...Ampak mislim, da bo boljše...Upam. Ker pol začetek septembra dobi še nove vzgojiteljice...HB ostane skupina otrok ista...Ah, ja...Je blo lani uvajanje super napram temu, pa je imel komaj 11mescev...Mogoče pa ravno zato!

Tako. 3xmami - mogoče pa je tista bulca na trebuhu samo kakšna žila ki ti je izstopla....Bo res najboljš da se greš pokazat...

Meni pa je zdej na zadnji strani levega stegna izstopla žila in me če preveč časa sedim kar začne boleti in peči...Tako da moarm kar mal nogo pretegnit al pa malo hodit naokrog da je boljše...Mi je tak grozen občutek ko sedim in si potipam tisto žilo, tako blek...No, pa še pri kolenu na notranji strani so mi kapilarce popokale, tako da imam moder flek...Upam, da bo po porodu vse nazaj v najlepšem redu...Pa še strije po trebuhu, ki so mi ostale od prejšnje nosečnosti so začele ponovno rdečeti, kar pomeni da se spet širijo...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 611
25.8.2010 10:02:11   
Pokora
Mamamajča naš bo tudi kar v vrtcu. Gre čisto rad, pa v vrtcu se jim skos nekaj dogaja. Bo sicer z veseljem kakšen dan doma, pa kdaj ga bom šla prej iskat (po kosilu), ampak načeloma bo kar tam. Se mi zdi prav do nove članice družine, da si bom vzela čas zanjo, že tako bo popoldne bolj na stranskem tiru, ko bo mali doma.

Jana to kar imaš na nogi, so verjetno krčne žile - zelo zoprna reč. Se da dobiti kompresijske nogavice, da ti te žile lepo not drži. Samo ne vem kako je, če jih imaš pa na stegnu. Malo povprašaj v Sanolaborju.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 612
25.8.2010 10:05:47   
caroline1
Ja tile vrtci znajo biti zgodba zase...še vedno je najlepše pri mamici in atiju! user posted image

Jaz sem pa danes ful žalostna. Sem peljala avto na servis...blizu, kakih 500m stran. Na poti nazaj sem šla še v lekarno po Rupurut in potem domov. Ko sem prečkala prehod, pri zeleni, sem prišla do polovice, ko je prižgala rdeča. In se je pripeljal en stari z dvema mulčkoma v avtu in me skoraj zbil, mi hupal, spustil okno in mi težil, da kaj mam pri rdeči za lezt čez cesto. Itak sem pop... staremu k**** zagovejenemu naj se zagoni nekam v 3 pm...ampak potem, ko sem šla naprej so mi kar solze tekle...še zdaj sem malčk iz sebe...ne morem verjet, da so taki idioti sploh lahko med nami!

3x mami- ti kar zavidam tvoje jutro!
Pa srečno na pregledu.  

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 613
25.8.2010 10:28:17   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

nekaj mi RR nagaja...

samantka, 33t je se zgodaj, tako da je se vse mozno. nekje do 36-38t se obracajo, kot imajo pac prostor. eni se obrnejo na dan poroda. tako da, ne obremenjuj se s tem. bos vidla s casom, kaj bo.

mmm, sardelce. jaz jih imam tudi, sam v marinadi - tasca zrihtala user posted image dobre so za marsikaj. zraven si bom pripravila se solato iz kumaric, ki jih imam ogromno, pa melono. mljask.

mamamajca, dobrodosla spet doma! user posted image smo komaj cakale tvojih dobrih novic!

da se vam mal potozim. so me prej sodelavci, v hecu, spravili kar na rob joka. al sem prevec obcutljiva al kaj. hec gor in dol, pac zakaj ne grem na dopust, kaj se silim v sluzbi, cemu je to podobno, da bom prisla prej kot v 1letu nazaj, pa da moj itak nic ne dela... vmes sem se se zarekla, da imam v torbi sabo stalno materinsko in fotoaparat - da ga moj slucajno ne pozabi, ce se kaj zacne. in takoj - ja, se rodit ne gre s tabo, bo kar porodnicar poslikal pa poslal mozu... user posted image ne vem, cisto me je zbilo. ko bi bili vsaj tiho. najmanjsi problem bi bilo dobit polno bolnisko, super bi bilo lezat cele dneve. pac, ce gre, sparam dopust, mi bo zelo prav prisel, ko bom sla prej v sluzbo. plus ur imam tudi ze kar nekaj - to je tudi nekaj dni vec, ko bom lahko z druzino doma. mah, kaj bi sla sploh razlagat... user posted image

sem pa na trebuhu opazila nekaj, ko prej nisem. spodaj, recimo par cm visje od tam, kjer mi zacne trebuh strlet, na sredini, sem zdaj doma zatipala eno tako, hm, kot oteklino, mehko. ene dobrih 5cm siroko, 3cm dolgo in za do 1cm visoko. sem tipala, pa je cisto rahlo bolece. sem se ulegla, mal je uplaknilo. pojma nimam, kaj bi lahko bilo to user posted image moj gin dela jutri zjutraj, tako da bom pocakala do takrat. pa ga zjutraj poklicem in vprasam, ce bi bilo fajn se it pokazat. otroci so danes in mogoce tudi jutri pri nonotih, tako da lahko pocivam oz sem bolj sproscena.
ima katera od vas idejo, kaj bi bilo? al mi vse skupaj ze tako nizko visi, da se ni kaj vnelo?

Zgleda da smo trenutno vse ene občutljivke ..... brigajo se naj zase user posted image .
Tista bulca je pa pomoje isto kot pri meni, raztegnjene trebušne mišice, sploh pravijo po večih nosečnostih. Kot nosečnostni prug. Navadi se da delaš pilates dihanje in stiskanje trebušnih mišic ( čim večkrat). Jaz mam non stop rahlo stisnjene in je sedaj bolje. Me pa če pozabim stistnit in kaj dvignem zaboli kot en user posted image  in potem je tak občutek kot bi me stresla elektrika user posted image . Sem gin vprašala, pa je rekla da po porodu tega več ne bo.

Lp

Janaja

janaja

moja sreča

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 614
25.8.2010 10:34:09   
pixieM
Morgen punce!

Jaz sem nazaj iz pregleda, kjer sem videla našega korenjaka. Sem pa zelo presenečena, ker me je fant vprašal če lahko gre zraven, da bi ga tudi on rad videl. In res je prišel in bil zelo navdušen. Končno sva oba noseča in ne samo jaz user posted image !!!

Torej podatki s pregleda. Naš fant (ja, še vedno je fant, nič ni padlo stranuser posted image ) je težek 1800g, s porodniško nastopim 22.9.2010. Za seznam: PDP mi je prestavila na 20.10.2010. Naslednji pregled (NP) imam 21.9.2010, potem nekako čez en teden CTG. Ojojoj, čisto prehitro gre! Dobila sem papirje za CSD, zdaj se moram samo noro naredit in kje 13.9. vse skupaj nesti na CSD, z izgovorom, da mi delodajalec prej ni mogel izpolniti papirjev. Upam, da ne bom imela kakšnih težav.

jana84 in 3x mami - prav nič vama ne zavidam teh zdravstvenih težav in upam, da vama čimprej mine in da ni nič resnega user posted image user posted image .

caroline1 - ti kreteni se spuščajo v vsakogar. Dobra si, da si ga ''nadrla'' nazaj! user posted image

majabar - čestitke za uspehe!!! user posted image Dobra si, da še lahko tako športaš in si pri tem tudi uspešna. Jaz sem se tako polenila, da ni za govorit. Je pa res, da zelo pogrešam šport in bi z veseljam igrala odbojko in rolala, ampak na to bo potrebno še počakat.
Aja, res lepe fotke imaš v albumu. Z dragim in trebuščkom si prekrasna in res prav žariš!

Punce eno vprašanje še. Vi ste en izvod o PDPju same nesle k osebnemu zdravniku ali ga je poslal Guser posted image Jaz mislim, da morem sama odnesti, pa ni mi najbolj jasno, ker je G nekaj omenil, da lahko naredim kopijo in da bo tdui fant oddal svojemu zdravniku user posted image ?! Nič mi ni jasno...

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 615
25.8.2010 10:34:10   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: jana84

Hej, hej!

Danes sem pa že kar nekaj časa pokonci, ker sem jaz peljala sinkota v vrtec...Je ful kriza zdej z vrtcem, sploh ne veva z možem zakaj in kaj naj nardiva...Je bil en mesec doma imel počitnice. Pol je šel s takim veseljem nazaj v vrtec, da sva bila ful vesela...Ja, samo prvi dan, pol je blo pa vsak dan slabše. To je blo prejšnji teden...Že v petek je "težil" da ne v vrtec...Pol v ponedeljek ni šel v vrtec ker je imel mož dopust in smo nabirali gobe, včeraj je bla pa taka kriza da ni za verjet...Zjutraj sploh ni hotel vstati iz postelje. Pa ni šans ga preoblečt...Ko sta z možem pršla v vrtec je še bruhal od joka...Ampak kaj je hotel, tam ga je pustil in mu lepo rekel, da ga pride popoldan po službi iskat...Sej zgleda da pol se umiri in uživa, ampak vseeno...No, in sva se odločla, da ga zdej avgusta jaz vozim zjutraj v vrtec malo kasneje, ko pride že več otrok v vrtcu in da se on lepo napančka zjutraj...Danes sva jo potegnila do 7.30...Pol pa na hitrco preoblečt in pešaka do vrtca...HB nisva zamudila zajtrka user posted image  No, pa je bil vseeno user posted image  ko sem rekla da grem...Ampak mislim, da bo boljše...Upam. Ker pol začetek septembra dobi še nove vzgojiteljice...HB ostane skupina otrok ista...Ah, ja...Je blo lani uvajanje super napram temu, pa je imel komaj 11mescev...Mogoče pa ravno zato!

Tako. 3xmami - mogoče pa je tista bulca na trebuhu samo kakšna žila ki ti je izstopla....Bo res najboljš da se greš pokazat...

Meni pa je zdej na zadnji strani levega stegna izstopla žila in me če preveč časa sedim kar začne boleti in peči...Tako da moarm kar mal nogo pretegnit al pa malo hodit naokrog da je boljše...Mi je tak grozen občutek ko sedim in si potipam tisto žilo, tako blek...No, pa še pri kolenu na notranji strani so mi kapilarce popokale, tako da imam moder flek...Upam, da bo po porodu vse nazaj v najlepšem redu...Pa še strije po trebuhu, ki so mi ostale od prejšnje nosečnosti so začele ponovno rdečeti, kar pomeni da se spet širijo...

Tele vrtci so kar napor ja, pri nas tud Leon včasih gre kr sam notr, zdej me je pa že dvakrat panika ker do vrtca pridemo vredu, se preobujemo, potem na vratih pa histerija taka, da ne more do zraka user posted image  in me je res strah kaj je zdaj začel to zganjati.

Se pa s 1 septembrom tudi menjajo vzgojiteljice in nimam pojma kako bo s skupino user posted image .

Vse na kupu user posted image

lp

janaja

moja sreča

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 616
   [Brisano sporočilo]
25.8.2010 10:37:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 617
25.8.2010 11:19:45   
jana84
evo mene spet tuki...

Sm prej mogla n hitro zaključt kr me je mama klicala, da naj pridem k njej, ker jo tako boli rebro da se ne more premaknit...No in so jo odpeljali z rešilcem v bolnico, ker je bla res uboga...Če še ona, ki je zdravnik reče da je tako pol bo pa že držalo, kaj ne? Upam sam da ni kaj resno hudega in da je tisto nalomljeno rebro, zdej "samo" zlomljeno in da bo šlo zdej na boljše...user posted image

Tako, zdej pa moram lepo še testo za pico zamesit, in pol malo za knjige...Pa še do sosede moram neki skočt, da se zmenmo kaj bomo pripravle sosedi, ki se v soboto poroči...Uf, enga skakanja naokrog...Pol pa se uči kaj!!! Sej ne vem al bom sploh šla na izpit al kaj...Mogoče bom pa vseeno šla pogledat kako in kaj...Sam mi je ful šit, ker imam zjutraj ob 8h izpit, pa moram en dan prej v MB, si rihtat prenočišče in tako naprej in nazaj...Bomo vidli, kako bo kazalo...user posted image

Ja za vrtec: naš bo absolutno v vrtcu ko rodim in bom na porodniški, ker z njim doma skrbet za enga micenega otročička...MIslim da ne bi šlo...Upam samo da se bo lepo navadil na nove vzgojiteljice in na nov prostor...Ker vsaj otroci ostanejo isti v skupini... user posted image

Za krčno žilo pa mi je mama rekla, da naj si grem v Lekarno kupit neko kremo Hepan, da bo malo pomagala...Ker me ful peče tista žila, pa tako vroče stegno imam...Kot bi si tipala kri na koži...Sem vročekrvno dekle user posted image  nogavice pa ne bom nosila, ker bom zgorela...
Vse se hvalite kako lepo se je shladilo pr vas...Pr nas pa čisto nič! Ponoči je nekaj dežka popršelo, ravno toliko da je cesto zmočilo, pod drevjem pa je še vedno suho...Zdej pa se je lotila že burja pihat, tako da to je blo to od dežja in ohladitve...Zunaj je že blizu 28°C in taka sopara da ni zaverjet...KO sem šla peš iz vrtca domov (ob 8.30) sem misnla, da me bo kap od vročine in sopare...user posted image  Nič, klima že laufa, tako da to je to od ohladitve!

Se pa gremo popoldan vsi trije ostrižt...Meni so tejle lasje že absolutno pregosti in mož in sinko sta pa tud že zaraščena kot dva divja moža...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 618
25.8.2010 11:30:10   
3x mami
hvala punce, bom javila.

lija30, jaz imam rok 4.10., sam verjetno bo prej. in ker ne smem nic delat in se naprezat, sem se lotila te torbe. da je v omari pripravljena in caka. ena misel manj. drugace pa je dovolj kak teden pred rokom. noter ni nic posebnega: paket vir80, modrc za dojenje, robcki, zobna scetka, milo-sampon, elastike za lase, gumasti copati, nastavki za dojenje, blazinice za dojenje, kopija porocnega lista. materinsko, zdravstveno in mobitel pa imam itak stalno s sabo.

Pokora, iste obcutke krivde sem imela vceraj, ko sem pustila male v vrtcu. vecji je stekel noter in se z drugimi fantki zapodil za en kamion, mala pa je nekaj trmoglavila v slacilnici in ni hotla it naprej (ima obdobje trme). sem jo pobozala in sla. ma ko sem se vozila v sluzbo, mi je bilo tako zal, da je nisem objela... mogoce brezveze, ampak mi je potem to manjkalo.

vrtec. bosta hodila redno naprej. odvisno od tega, kdaj bo porod, ce bosta mogoce kak teden doma. sam ne vem, oba uzivata tam, tako da je skoda, da bi se dolgocasila doma. bom jaz imela cas malega pedenat, pa kaj skuhat, pospravit, da bom imela cas za njiju, ko se bosta vrnila iz vrtca.
se pa zdaj poleti pozna, ker ni glavne vzgojiteljice, ki je res krasna in ki jo otroci obozujejo. ta druga je pa bolj po liniji najmanjsega odpora, in otroci ze mal neradi grejo. uh, bo praznik naslednji teden, ko se ta glavna vrne!

kje imate ve kaksno ohladitev? zjutraj je bilo nekaj oblakov, zdaj pa spet cista pripeka... dajte se nam kaj dezja poslat!

janaja, od krvavitve naprej strogo nic ne dvigujem, ampak cisto nic. me je mala ze parkrat s takimi ockami vprasala, da ce jo bom spet kaj dvignila, ko se bom pozdravila (razlagam, da sem bolana in da se moram pazit, da bo dojencek lahko lepo zrasel - nocem, da sta kaj jezna nanj, ker sem pac bolj okorna), da me je kar stisnilo pri srcu. rada se pocrklja, sam zdaj pac sedim in mi zlezeta na kolena, al pa gremo skupaj na kavc. prej pa sem ju non stop dvigovala. sta pa pridna in pomagata. ni problema ju stusirat (imamo tus) - brisem ju stoje, rito umit - sama zlezeta na bide... mi kar olajsata vse skupaj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 619
25.8.2010 12:34:07   
samantka
IZVIRNO SPOROČILO: lija30

jutro!

a ni fino ker se je malo ohladilo!:)Se vsaj da dihat!

Drugače je pa danes tak len dan, še dober ,da se na dopustu, da mi ni treba kej veliko postorit.
Sam cunjce, ki sem jih včeraj zlikala morem v previjalno mizico pospravit!

A katera razmišla,da bi rodila s pomočjo epiduralne?

lija30 tudi jaz sem ena izmed tistih, ki razmišlja o epiduralni. Praktično sem se že dogovorila zanjo, če pa bom jo rabila, pa bom takrat povedala. Mi je pa to ena bilka, za katero vem, da jo imam, če bo preveč bolelo. Čeprav ne vem, če se otroček ne bo obrnil na glavo, bo pa CR. Bomo videli, kako bo na naslednjem pregledu.

Cunjice pa sem tudi jaz že oprala, vse pa pripravim, ko dobim voziček. Je zraven ena lepa torbica in bom kar tja spakirala. Joj, komaj že čakam. Pa kaj sem samo jaz tako neučakana?
Aja, saj res. Drži tisto o občutljivosti. Jaz lahko jokam za vsako figo, ne glede ali je vse prav ali vse narobe. Hormončki pač, se tolažim.

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 620
25.8.2010 13:33:56   
caroline1
Zgleda da danes tale RR nekej muti user posted image

Hormončki res...jaz se zjokam takoj! Sem pa zdaj že boljš. Nekaj bi mogla pojest, pa me zgaga že zdaj matra! user posted image

Ohladitev- pri nas že cel dan dežuje! Prav prijetno pa včerajšnji neznosni sopari!

Jaz se za EA ne bom odločila. Ker če bom imela back up, ga bom tudi izkoristila! user posted image  Hočem pa prvič probati kako gre brez! Mogoče se sliši malo mazohistično...

Da se mi popolnoma nič. Še dobro da je avtek nazaj pri meni in da je spustilo samo eno tesnilo za 25 evrov! So mi prav polepšali dan!

(odgovor članu samantka)
Neposredna povezava do sporočila: 621
25.8.2010 13:41:54   
Najki
Za krcne zile se dobi tudi neke hlacke, ki pridejo do kolen, da stegna stisnejo.

Caroline1 in to se spravlja nekdo z dvema otrockoma na nosecnico... Bos videla, ko bos vozickala, kako bos sele previdna na cesti z vozkom, k sploh ne mores odskocit z njim. Pa prav vsak grd robnik ti bo v napoto. Zdej in takrat nas promet ful ogroza, ker smo pocasne in na pol mobilne, semaforji pa itak niso za pesce narejeni. V Lj je ful takih semaforjev, da startas pri zeleni in prides cez pri rdeci in se to s hitrim korakom, nosecka al pa ksn z berglami al pa vozickarce so pa itak kt polzi in nimajo sans.

pixieM a zdej je prvic videl otrocka? Prvic slisim, da moras potrdilo o PDPju nesti osebnemu zdravniku...?

Joj Jana, jaz sem se ostrigla na kratko ene 2 meseca nazaj, pa se dobesedno pol las mi je z glave zredcila do polovice glave, zdej so pa ze tolk zrasli, da mam skor kucmo, pa se bolj gosti se mi zdijo. Savna! Mulcka je tudi takrat posisala in ima zdej glih isto las, da je spet skos moker. Sam zdej niso vec puhasti kravzeljcki ampak kar konkretni.

V Lj so oblaki in megla do visine golovca user posted image , pa avto je rekel zunanjih 19 stopinj. Ravno prav sveze, samo tudi depresivno.

Jaz komaj cakam dojencka, samo ga nocem hitro, ker nimam se nic pripravljeno in verjetno do zadnjega dne niti ne bo. Bo slo veliko lazje, ko bom na porodniski in bo mali v vrtcu, zdaj sva bila vedno skupaj doma na negi in pol itak nic ne mores naredit, razen tisto urco, ko spi. Za vikende pa komaj tisto sprotno porihtas.

Jem bograc njami.

Neposredna povezava do sporočila: 622
25.8.2010 13:47:03   
Pokora
Pri nas se je tudi lepo ohladilo - imam dolge hlače in štunfe gor.

3x mami, jaz sem se iz slabe vesti odločila da grem po malega takoj po spanju. Načeloma ne hodim jaz po njega, ker moram počivati, ampak danes bo pač izjema! Kaj tvoja dva sta v isti skupinici v vrtcu?

janaja jaz tudi nič ne dvigujem in postopam podobno kot 3x mami. Pri vas je sicer drugače, ker ima mali šele 1 leto (če ti tickerček prav dela), ampak probaj se res čim bolj izogibati dvigovanju če imaš kilo.

Ne boste verjele kaj se je zgodilo! Je možek imel danes neko skakanje v službi in je naredil en manjši ovinek, da je prišel domov in mi v dnevno znosil škatle s cunjcamiuser posted image  Sem pa pogruntala da jih je sicer zelo veliko, ampak nam sezona ne bo šla skupaj (vse punčke od katerih sem dobila oblekice so pomladno/poletne). No sej na srečo se na začetku ne rabi prav veliko, potem bom pa že sproti dokupila kar bo manjkalo. Prati pa začnem drug teden ko se bo sobica končno pospravila in prebarvala.

Neposredna povezava do sporočila: 623
25.8.2010 13:49:47   
Pokora
Lumpa Najki, z bogračem dražiš!!!! user posted image  Si ga sama skuhala?

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 624
25.8.2010 14:08:09   
Najki
Ne Pokora user posted image v Leclercu sem ga kupila v toploteki. Vceraj pa piscanjcje raznjice pa radic. Imajo ful izbire za malice. Dons so imeli se ricet, pa piscancjo obaro, pa peceno meso, pohano meso, tortilje mesne in vegi, piscanca v curryju vcasih, nekaj bolj ekskluzivnih stvari iz divjacine. Si lohk kr zmisljujes. Pa seveda priloge take in drugacne, filane paprike... Vse v toploteki. Aja pa pice in pasta... Na polici blizu so pa se take in drugacne solate vecje, manjse, mesane, z mesom, pa ce ne bi res nic, so se dnevno svezi sendvici. Se malo naprej so pa hladne jedi ala hobotnica v solati, pa francoska. Cudno, da nimajo menze user posted image . V glavnem si prinesem v firmo, ce cem dam v mikrovalovko in pojem na balkonu.

Pri nasi ohladitvi sem jaz spremenila samo iz majice brez rokav v majico s kratkimi in mi je ze pretoplo...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?